"Пътят на живота" (1): въведение в сюжета и запознаване с героите

Здравейте, приятели! Днес е 20 март (петък) и започва най-новата пролетна рубрика на СЕРИАЛИ в България "Пътят на живота"!
За по-запознатите от Вас, които през есента следяха рубриките ни "Какво гледат в Турция?" и "Турция представя...", това заглавие им е доста познато - то е на медицинска мелодрама, която се въртя в ефира на турската телевизия KanalD през изминалия телевизионен сезон всяка сряда вечер, но постигаше не много добри рейтинг-резултати и именно заради тях бе преустановена в края на изминалата 2014 г., излъчвайки едва 13 оригинални епизода. Въпреки това обаче, зрителите и феновете на продукцията в южната ни съседка много харесваха този сериал и дори след спирането му се бяха организирали и направили страници и групи, в които десетки хиляди молеха телевизията да върне "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) в ефир. Критиците също доста добре оцениха медицинската поредица и я определиха като една от най-добрите в своя жанр в Турция. За съжаление обаче, въпреки че постигаше средни рейтинги, тя бе преустановена, но заради интереса на феновете към нея и факта, че досега в България не се е излъчвал турски лекарски сериал, СЕРИАЛИ в България реши тази пролет да го направи, въпреки че не сме телевизия, и то по един изключително интересен начин - преразказвайки епизодите! По този начин хем ще спестявате доста време от гледането на самите тях, всеки от които е дълъг близо два часа, хем ще четете отделните серии по много увлекателен, интересен и нестандартен начин. Рубриката ни, която ще бъде и едноименна със самия сериал, ще бъде публикувана в блога всеки петък, като в тазседмичното първо издание предстои да Ви въведем в сюжета и историята му и да Ви запознаем с героите в него. Време е да започваме!

В "Пътят на живота" се разказва се професор-доктор Вейсел Гючлю, който е дал целия си живот за болницата си, която е градил с много труд, любов и желание. В един момент обаче финансовото ѝ състояние започва да се влошава и дори възрастният лекар е изправен пред най-трудното решение в живота си - дали да продължи да се бори за каузата си или да я остави на произвола на съдбата с огромния риск тя да бъде закрита. В този тежък момент отношенията между екипа също не са добри и един от най-добрите лекари го напуска. Заради огромния стрес и многото си години, здравословното състояние на доктор Вейсел също се влошава. Тогава, виждайки че болницата се руши, а баща ѝ не е добре, дъщерята на професора Йелда, която върви по стъпките на баща си в медицината, му предлага да вземе нещата в свои ръце и заедно със свои приятели и бивши колеги от университета да се опитат да спасят болницата. Въпреки че Вейсел се противи и все още не може да се довери на дъщеря си, той е принуден да се съгласи с предложението ѝ. Така младата лекарка вика на помощ най-добрите си приятели - Шафак, Джем, Селим и Мелис, а повече за тях и за останалите герои в сериала разбирате по-долу! През какво ще минат всички в името на общата цел и дали ще успеят да спасят болницата пък ще разберете в следващите издания на рубриката ни, в които ще Ви очакват преразкази на отделните епизоди от сериала!

Вейсел Гючлю (Едиз Хун):
Собственик на болницата. Много уважаван както от пациентите и колегите си, така и от студентите, на които преподава в медицинския университет. Има голям опит като лекар и още от малък е искал да стане лекар и да има своя болница, която да управлява. През ръцете му са минали хиляди пациенти, а здравното му заведение е едно от най-популярните и се ползва с голямо доверие. За него отлично свършената работа е въпрос на живот и смърт, прецизен и внимателен, истински професионалист в работата си. Всички негови студенти го чувстват като свой баща. Много инатлив е, което му пречи понякога, но винаги има сили да работи.

Йелда Гючлю (Ипек Карапънар):
Единствената дъщеря на собственика на болницата Вейсел Гючлю. Възхищава се на баща си и заради това решава да поеме по неговия професионален път и да стане лекарка. Професорът обаче винаги е тъжен, защото тя все още няма планове за деца и създаване на семейство, това е и причина за иначе малкото скандали в дома им. Тя е весела, емоционална и пълна с живот млада жена. Импулсивна е и доста често взема прибързани решения, бори се с тази си лоша черта. Влюбена е била в своя бивш състудент и много добър приятел Джем, който ще повика заедно с останалите ѝ приятели да спасят болницата.

Шафак Гюнай (Нур Фетахоулу):
Работи в университетската болница в Измир. Успешен и амбициозен хирург. Има семейство, което много обича - съпругът ѝ Алп, занимаващ се с корабостроене, и пет-годишна дъщеря на има Едже. Точно в момента, в който е на крачка да получи престижната титла "доцент", получава телефонно обаждане от старата си приятелка и бивша състудентка Йелда Гючлю, която я моли да се включи в спасяването на болницата на баща ѝ. Шафак е изправена пред трудно решение, но се съгласява в името на приятелството. Дисциплинирана, горда и силна жена, която обаче по-късно бива измамена от съпруга си и се влюбва в своя нов колега Джем.

Джем Корджан (Енгин Йозтюрк): 
Харизматичен млад лекар, който обаче не успява да се наложи в големия град и е огорчен от шуробаджанащината и неоценяването на талантливите млади професионалисти, кандидатствайки за работа. След земетресение в малко градче, където е повикан да лекува пострадалите, той решава да се установи и работи там, а и е далеч от града, където не е бил подобаващо оценен. Трудно се съгласява да се завърне в големия град, за да се включи в спасяването на болницата на бащата на бившата си приятелка и състудентка Йелда, но въпреки това и обтегнатите им отношения приема и така се влюбва в новата си колежка Шафак.

Селим Саваш (Бурак Ямантюрк):
Много успешен нервохирург, работещ в частна клиника и печелещ много пари. Лекувал е само богати и популярни личности и затова е много социален и с голямо самочувствие и мнение за себе си, но няма опит да лекува бедни и обикновени хора, с което обаче ще се сблъска, приемайки да се включи в спасяването на болницата на бащата на своята приятелка и бивша състудентка от университета Йелда Гючлю. Заради популярността си сред звездите на Турция, участва в много телевизионни предавания. Страстта му са автомобилите, като следи всички нови тенденции и не пропуска да се снабди с всеки нов хитов модел.

Мелис Сака (Синем Йозтюрк):
Асистентка на доктор Шафак в болницата, в която работи преди да приеме молбата на Йелда. Двете са много добри приятелки, докато в един момент Шафак не разбира, че съпругът ѝ Алп ѝ изневерява с Мелис. Тя е атрактивна за мъжете, амбициозна в работата и страстна в любовта, но пък е арогантна и жестока. Никога не се отказва от целите си и желанията си, преди да ги осъществи. Когато Шафак разбира за тайната връзка между асистентката и съпруга си, тя се опитва да се пребори да спаси семейството си, но Мелис държи със зъби и нокти оглупелия от любов Алп. Може да се определи като злодейката в сериала.

Алп Гюнай (Илкер Инаноулу):
Богат бизнесмен от Измир и съпруг на доктор Шафак. Има много пари и мисли, че с тях би могъл да постигне абсолютно всичко. Не го интересува мнението на останалите хора, хитър и надменен човек е. След като ситуацията ескалира, той е принуден да направи избор между съпругата си Шафак и любовницата си и нейна асистентка Мелис. Дъщеря му Едже е неговата най-голяма любов и не може да живее без нея. За това хитро и егоистично прави така, че да задържи и двете със себе си, защото обича Мелис, но не може да се раздели с Едже и да я огорчи от това, че с майка ѝ се разделят. Така обаче ще замеси и Мелис в спасяването на болницата на Вейсел Гючлю.

Сеза Тюрк (Джейда Тепелилер):
Отраства в бедно семейство и заради това няма пари, с които да следва в медицинския университет, но истински желае да стане лекарка и затова започва да работи в старчески дом. Вейсел Гючлю вижда потенциал в нея и я наема на работа като медицинска сестра в своята болница. Тя е въодушевена и много радостна от този факт, като тайно често наблюдава работата на професионалистите, защото мечтае да стане като тях. Внимателна, интелигентна, красива, лоялна и надеждна млада дама, която в един момент дори е на крачка от това да бъде повишена в лекар. Живее в бедняшки квартал с двамата си братя.

Тайфун Кузу (Йълдърай Шахинлер):
Определян е като "слънцето" на болницата. Умее да разсмее всеки един пациент или свой колега в тежка и неприятна ситуация. Преди да започне с лекарската професия, той се занимава с търговия на скъпо лекарство, тъй като се мисли за предприемчив и иска да спечели много пари. В крайна сметка не успява и започва да се занимава със земеделие, но след като и там не му провървява, старият му приятел Вейсел Гючлю го наема на работа в своята болница и постепенно Тайфун се издига от малък помощник в истински лекар. Всички го обичат и винаги искрено се смеят на шегите му. _________________________________________________________________________________

И така, представихме Ви сюжета и Ви запознахме с героите в "Пътят на живота" в първото издание на едноименната ни рубрика, а следващия път, на 27 март (петък), предстои и същинският старт на рубриката, когато ще Ви очаква първият преразказ, който разбира се ще бъде на първия епизод от медицинската мелодрама. Хареса ли Ви? 

6 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте благодаря за новата и страхотна рубрика която сте включили в лятната си програма "Пътят на живота": запознаване със сюжета и с героите.
Искам да ви попитам така както направихте със сюжета на този нов сериал ще направите ли и за новия сериал с Хазал "Maral" искам да разбера повече за сюжета и самите герои в него.Както и за сериала "Завръщане " с Джансу Дере.
Пожелавам Ви много хубави и приятни емоции тази пролет.

Анонимен каза...

ЗАБРАВИХ ДА ПОПИТАМ КОГА ЩЕ ЗАКРИЕТЕ ТОЗИ САЙТ /БЛОГ/? АДСКИ ТЪП Е

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Радваме се, че новата ни рубрика Ви харесва. Всъщност тази пролет предстои да преразкажем всичките 13 епизода на "Пътят на живота", което ще се случва всеки петък през следващите три месеца. В първото издание на рубриката Ви въвеждаме в сюжета и Ви запознаваме с героите, за да знаете след това за какво става въпрос в преразказите на отделните епизоди. А ако "Марал" бива превеждан, бихме могли да обмислим варианта през есенния сезон да преразкажем неговите епизоди. Но дотогава все още има доста време.
Леки и успешни дни! :)

Админ каза...

До 2 коментар:
Здравейте,
Най-учтиво ще Ви помолим да спрете с обидните думи и коментари, тъй като те моментално ще бъдат ТРИТИ!!! След като блогът ни не Ви харесва, никой не Ви кара насила да го посещавате и четете статиите в него, нали? Просто натискате хикса горе и забравяте за нас, елементарно е! След като материалите ни се харесват и през изминалите три месеца блогът завиши посещенията си почти тройно, нямаме причина да го закрием!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Много хубав блог,но с тази нова рублика се издънихте

Админ каза...

До 5 коментар;
Здравейте,
Не съдете за цялата рубрика по първия ѝ брой, тепърва предстои интересното от следващия петък!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.