Зейнеб Бешерлер: "Доверието в един брак е най-важно"

Здравейте, приятели! Днес, 19 февруари (четвъртък), предстои за четиридесет и първи път да Ви запознаем с живота на Ваша любима турска звезда
от сериалите. Както знаете, месец февруари в СЕРИАЛИ в България е посветен на криминалната мелодрама "Опасни улици" и именно заради това през целия ще публикуваме интервюта с любимците Ви от нея. Досега прочетохте такива с Чаала Кубат и Шевкет Чорух. Време е за днешното интервю, което ще бъде със Зейнеб Бешерлер! Тя е родена на 1 август 1979 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 35 години, зодия лъв. Завършва специалност "френска литература" в Истанбулския университет. От 2003 г., когато е на 24 години, започва актьорската ѝ кариера, като две години по-късно - през 2005-а, взима участие в хита с Туба Бююкюстюн и Бюлент Инал, излъчен и у нас, "Под липите" (Ihlamurlar Altinda). През 2010 г. пък участва и в друга любима продукция с Мурат Йълдъръм и Нюргюл Йешилчай - "Любов и наказание" (Ask ve Ceza), също показана в България. Само няколко месеца след това обаче изиграва най-успешната си до този момент роля - тази на комисар Мелек в най-успешната турска криминална поредица "Опасни улици" (Arka Sokaklar), чрез която става популярна в целия свят и се превръща в любимка на зрителите. Време е да започваме!

Наскоро се омъжихте, как прекарвате медения си месец?
О, много добре. Отпочинах си наистина от иначе натоварения ми режим и се чувствам страхотно. Въпреки че не беше дълъг, през медения ни месец пътувахме доста и обиколихме доста интересни и любопитни дестинации, за които допреди само съм си мечтала да посетя. Но, за съжаление, както и всички други хубави моменти, и на този краят му дойде, но нищо - животът е пред нас и тепърва ще се радваме на щастливи мигове. 

През последните години хората масово се развеждат, страх ли Ви е тази тенденция да не стигне и до Вас?
Не, не ме е страх, няма от какво. Наистина е жалко, че толкова много семейства се разпаднаха, но тази "мода", ако мога да я нарека така, се наблюдава не само в Турция, а и в други страни. За мен всичко зависи от хората и дали те се обичат. Ако има любов между тях, бракът им никога, при никакви обстоятелства, не би се разпаднал. Давам пример с майка ми и баща ми, които са женени вече 36 години и продължават да се обичат и да са сплотени. 

Тогава от какво Ви е страх?
Истината е, че се страхувам от доста неща. Напоследък доста често избягвам да излизам сама късно вечер, тъй като се случват доста престъпления и обири, а аз не искам да ставам тяхна жертва. Предупредила съм и всичките си приятелки да не излизат вечер сами, а ако е наложително - само със съпрузите или приятелите им. Много се притеснявам както за своята, така и за безопасността на всички други жени, затова и призовавам съответните органи да си вършат работата така, както трябва! 

Сключила ли сте със съпруга Ви предбрачен договор? 
Естествено, че не. Не смятам, че доверието между двама души може да измери в договори и всякакви други документи, това е абсурдно, а и не виждам смисъл, след като има съмнения между двама влюбени, те да сключват бракове и изобщо да продължават взаимоотношенията си. Най-важното в една връзка е участниците в нея да си имат взаимно доверие, без него всичко се обезсмисля. И все пак, уважавам хората, пристъпили към тези предбрачни договори, но честно казано, не ги разбирам. 

Ревнувате ли съпруга си?
Да, както и всяка една друга нормална жена. Всъщност откакто сме женени не спирам да опознавам още и още черти от своя характер, след брака разбрах и че съм ревнива, а допреди не мислех, че съм такава. А така и стигнах до извода, че наистина любовта, или по-точно в моя случай бракът, променя хората (смее се). 

Имате ли планове за дете в скоро време?
Истината е, че все още не сме сигурни дали сме готови за дете. Но пък аз като жена, минала 30-те, силно желая вече да си имам наследник, даже мечтата ми е да си имаме близнаци, но всичко е Божа работа и не можем да се месим в Божиите работи. 

Никога досега не сте играла главна роля в сериал, имате ли вече амбиции за такава?
В никакъв случай не мога да кажа, че съм амбициозна за роли. Играя това, което ми се даде, аз обичам всичките си роли до една, независимо дали са второстепенни, третостепенни, та дори и епизодични. Но роля, която със сигурност мечтая да изиграя, е комедийна. Обожавам комедийните поредици, голям фен съм им и много искам да участвам в някоя такава, въпреки че комедийният жанр в Турция не е сред най-харесваните. 

Какво правите през свободното си време?
Обикновено го прекарвам у дома. Всяка сутрин, след като се събудя, пия кафе. След това да речем пазарувам, връщам се вкъщи, сготвям, чистя, гладя и т. н., общо взето - върша домакинска работа. Но не забравям и да изляза навън - на кафе или на шопинг, с приятелките си, много сме си близки. 

Напоследък всеки втори нов сериал спира излъчването си. На какво смятате, че се дължи това?
Честно да ви кажа, гледам и не мога да повярвам на очите си, това е ужасно! Знам какво е да работиш в сериал, но не и в провал, със сигурност не само актьорите в спрените вече, но и целият екип е много разочарован от тези стечения на обстоятелствата, много е жалко. За съжаление, с годините зрителят стана все по-презадоволен и задоволен и вече са насити на всички и много рядко нещо може да го изненада истински и да грабне очите му. Затова и смятам, че се случва този истински ужас в ефира. Телевизиите пък не мислят за успеха на продукциите си, а за това как възможно повече да надцакат конкурента, изобщо всичко е отвратително, направо съм потресена. Дано това нещо да спре час по-скоро! 

Участвате в благотворителна кампания, ще ни разкажете ли повече за нея?
Да, тя е главно за донорство на органи и кръв на нуждаещи се. Твърдо зад нея съм и я подкрепям безрезервно, за щастие тя придоби голяма популярност и отзвук сред обществото, за което съм много щастлива. В Турция има около 30 000 души, които чакат за донорство на орган, а за съжаление всеки един ден за тях е от огромно значение и е нужно час по-скоро да получат такъв. Надявам се още и още добри хора да се включат в кампанията! 

1 коментар:

Анонимен каза...

Много е яка. Комисар. Мелек. Голям фен. Сьм но. Напусна жалко

Предоставено от Blogger.