"Турските актьори 24/7" (21): от 16 до 22 февруари 2015 г.

февруари 22, 2015
Здравейте, приятели! Неделя е, 22 февруари, и днес предстои да прочетете седмото за годината и двадесет и първо подред издание от рубриката ни,
в която всяка неделя Ви информираме за всичко ново около любимите Ви турски актьори и актриси от сериалите - "Турските актьори 24/7"! През изминалата седмица, в периода от 16 до 22 февруари 2015 г., новините около звездите бяха малко по-малко от обикновеното, но по странното е, че в днешния брой на рубриката ни почти всички са свързани с актриси, а само една - с актьор. През изминалите седем дни любимците Ви се грижеха за себе си, отказваха се от свои решения в последния момент, приемаха неприятните моменти откъм добата им страна, изненадваха с новите си визии, бяха щастливи заедно с домашните си любимци, вършеха няколко неща едновременно, самоиронизираха се, правеха интересни заключения за себе си, участваха в благотворителни кампании, подготвяха се за новите си проекти, радваха се на децата си, продължаваха кариерите си в чужбина и още много други, които четете в следващите абзаци! 

1) Вегетарианският начин на хранене става все по-популярен и в Турция. От скоро две от най-големите звезди в южната ни съседка - актрисите Йозге Йозпиринчи, която познаваме у нас чрез ролите ѝ в "Момичето с червения шал" и "Ангели-пазители", и Вилма Елес, позната в България чрез образа си на Каролин от "Времето лети", са започнали да се хранят по този начин, като и двете споделят, че се чувстват много добре и смятат да продължат с режима си. Йозге, която в момента се снима в новия хит на FOX "Отново любов" (Ask Yeniden), разкри пред турските медии, че всеки ден яде киноа, а и за да поддържа фигурата си в добра форма, всяка сутрин се разхожда и прави кросове по брега на Босфора. Вилма, която пък наскоро се омъжи, споделя, че предпочита да се храни предимно със зеленчуци, а за да поддържа кожата си толкова гладка, мека и красива доста често си взима студен душ.

2) Гамзе Йозчелик е сред турските актриси, грижещите се най-много за външния си вид. Именно и заради това чаровницата, позната у нас чрез ролята си в криминалната драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar), доста често бива засичана да се разхожда и да пазарува из големите търговски центрове в южната ни съседка. Наскоро турските папараци заснеха Гамзе, която от скоро смени цвета на косата си и вече е брюнетка, как се застоява на бижутерски щанд в известен мол, като дори красавицата, която мнозина български зрители оприличават с родната актриса Яна Маринова ("Стъклен дом" и "Фамилията"), помоли продавачката да извади един от изложените пръстени, след което Гамзе го пробва и дълго време се колеба дали да си го купи или не. В крайна сметка обаче Йозчелик върна бижуто на служителката и си тръгна. Според папараците преди това брюнетката се отбила в известен магазин за козметични продукти и напълнила цял плик с такива, които си купила.

3) Младата надежда на турското кино Гизем Караджа, която у нас сме гледали в "Опасна красота", "Надежда за обич" и "Пътят на Емир" и която в момента се снима в хита на StarTV "Красивата селянка" (Guzel Koylu), в последния момент се е отказала от участието си в тазгодишното издание на турския "Survivor", който предстои да започне по TV8. Това съобщи наскоро организаторът на приключенската игра в Турция Анъл Тетик. За решението си Гизем ще трябва да заплати тлъста неустойка, за която се е подписала в договора за участието си в проекта. Тази година сезонът "Survivor" в южната ни съседка ще бъде по-специален, тъй като в него участие ще вземат най-известните от миналите сезони играчи, подобно на нашия "Big Brother All Stars". Гизем се е отказала в сряда вечерта и то наистина в последния момент, тъй като още тази вечер участниците заминават за Доминиканската република, където ще се проведе турското издание на приключенското риалити. Договорът за участието на Караджа в "Survivor" е бил за 15 дни.

4) Чаровната млада актриса Синем Кобал, която у нас сме гледали в тийн-хита "Малки тайни" и която в момента се снима в поредицата на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), стана жертва на тежката зимна обстановка в Турция. Наскоро красивата блондинката попадна в голямо задръстване на пътя, докато караше колата си, което пък заради снежната буря в южната ни съседка стана още по-сериозно. Синем, която е известна с огромното си чувство за хумор, прие нещата откъм добрата им страна и вместо да чака 15-20 минути в автомобила си, без да прави нищо, младата надежда на турското кино реши да свърши нещо по-смислено, заради което всъщност бе излязла - да вземе тортата за рождения ден на свой приятел от сладкарницата, в която е поръчила, чието парти заедно с други негови приятели Синем организира тайно.

5) Въпреки че вече отдавна надхвърли тридесетте, турската актриса Дениз Чакър очевидно е с мислене и държание като на младо момиче. Наскоро чаровницата, която у нас сме гледали в хитовете "Листопад", "Великолепният век" и "Ифет" и която ще се включи в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015", стартиращо на 13 март (петък), промени цвета на косата си, изненадвайки абсолютно всички с това, тъй като тя избра да я боядиса в... ярко зелено-морски кичури! Това заснеха турските папараци, които също подобно на посетителите на търговския център, в чийто фризьорски салон е отишла Дениз, останаха много изненадани. На въпросите на журналистите защо Дениз е променила по този начин визията си, приличайки не на актриса, а по-скоро на рок звезда, Чакър отговори, че го е направила заради свръх-доброто си по нейни думи настроение. Тя също така успокои феновете си, че цвета с времето ще се отмие и промяната е временна.

6) През изминалата седмица цяла Турция буквално побеля заради обилните снеговалежи! От това се възползва една от младите надежди на турското кино Мерве Болуур, която у нас сме гледали в тийн-хита "Малки тайни" (Kucuk Sirlar) и най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). Наскоро тя излезе да се порадва на зимната приказка заедно с малкото си кученце Чико, като двамата не спряха да се забавляват по време на цялата разходка и дори запечатаха хубавия момент в няколко снимки и selfie-та, които Мерве не пропусна да качи и сподели в социалните мрежи с феновете си, можете да ги видите на снимката вляво.

7) Една от най-чаровните турски актриси Йозлем Йълмаз, позната у нас чрез ролята си в хита "Незабравима" (Unutulmaz), се оказа супер-жена! През изминалата седмица в известен турски търговски център се състояха снимките на сериала с нейно участие, излъчващ се всяка петъчна вечер по ATV и постигащ доста добри рейтинги - "Черен хляб" (Kara Ekmek), като по време на почивките между отделните дубъли чаровницата не пропускаше да пообиколи някой и друг магазин за дрехи и да разглежда новите колекции маркови облекла. Така красавицата успя да съчетае едновременно снимките на новия епизод от поредицата с нейно участие и същевременно да разгледа и хвърли око на някоя и друга дреха. През изминалия петък "Черен хляб" успя да се пребори с един от хитовете в този ден - "Черната роза", "Приливи и отливи" или "Опасни улици", постигайки впечатляващо добри рейтинги, но какви са били те разбирате в утрешното 47 издание на "Какво гледат в Турция?"!

8) Снимките по новия сериал с участието на младите надежди на турското кино и любимци на зрителите Хазал Кая ("Забраненият плод" и "Огледален свят") и Арас Булут Ийнемли ("Времето лети" и "Великолепният век") "Марал" (Maral) продължава с пълна сила! Наскоро любимката на милиони зрители по света Хазал сподели в социалните мрежи свои selfie-та, на които позира заедно със своя екранен партньор, но по-интересното в тях е, че така се разкрива една от тайните "от кухнята" на сериала - че Кая, за да не си личи сериозната разлика между нейния и ръста на Арас, ще стъпва на специална платформа, когато се снимат общите им сцени, която обаче естествено няма да бъде показвана в ефир. Чаровницата дори сама иронизира ниския си ръст, който понякога ѝ създава подобни пречки, но друг път ѝ е от голяма полза. "Марал" стартира съвсем скоро в Турция по TV8!

9) Актрисата с германски произход Вилма Елес, станала популярна обаче след ролята си в най-успешната турска семейна драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), направи интригуващо и интересно разкритие или по-скоро свое впечатление пред турските медии наскоро. Чаровната блондинка, която в поредицата с Айча Бингьол и Еркан Петеккая изигра ролята на злата любовница на капитан Али Каролин, сподели пред журналистите в южната ни съседка своите разсъждения и впечатления, че в Турция след участието ѝ във "Времето лети" продуценти от различни компании не спрели да ѝ предлагат нови роли отново на злодейка, тъй като според тях Елес била родена за такива, докато в САЩ и родната ѝ Германия, сценаристите на различни филмови продукции постоянно ѝ предлагали противоположната на злодейка роля - на добра и невинна героиня. А според Вас като каква е по-добра Вилма - като злодейка или добра и невинна?

10) Нюргюл Йешилчай е една от малкото актриси, на които да са малко по-пухкави от останалите определено им отива много. Наскоро чаровницата, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Вярна на себе си", "Имението с лозите" и "Любов и наказание", даде интервю за турска телевизия, в което водещата не пропусна да я попита интересни подробности около външния ѝ вид, като не пропусна и деликатно да прокара темата за килограмите. Вечно усмихнатата обаче Нюргюл обаче веднага се досети за какво ѝ намеква интервюиращата и заяви, че няма намерението да отслабва, защото се харесва такава, каквато е, а и феновете ѝ също одобряват външния ѝ вид. Водещата обаче не пропусна и да спомене за невероятния успех на новата поредица с участието на Йешилчай "Парченцата" (Paramparca), като по този въпрос Нюргюл отговори, че е много щастлива от него и фактът, че за отрицателно време (близо 3 месеца) от старта на продукцията, тя вече е продадена в над 30 страни, повечето от които арабски.

11) Една от младите надежди на турското кино Екин Тюркмен, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Двама завинаги", "Малки жени" и "Женско царство", отскоро е част от благотворителна кампания за борбата с домашното насилие над жени в Турция. От тогава чаровната къдрокоса актриса не спира да публикува материали около новото си начинание във профилите си в социалните мрежи, като подтиква феновете и последователите си за съпричастност с кампанията. Един от последните ѝ призиви гласи следното: "Смятам се за човек с висок морал, но живея в страна, в която от домашно насилие страда всяка втора жена и като представителка на женския пол и пълноправна гражданка на Турция, не мога да остана безучастна към това и призовавам всички останали жени, независимо дали нестрадали, страдали и дори в момента страдащи от домашно насилие, да подкрепят кампанията!".

12) Съвсем скоро премиерата си в турските кина предстои да направи новият филм на известния турски актьор и режисьор Джансел Елчин, познат у нас чрез ролята си на Мурат в най-вълнуващата турска приказка "Огнено сърце" (Gonulcelen) - "Нашата история" (Bizim Hikaye). В поредицата участие ще вземат известни актьори, сред които Наз Елмаз, Ибрахим Кендирджи ("Мечтатели"), а дори и самият Джансел, който е и режисьор на продукцията. Тя ще направи премиерата си в южната ни съседка след близо месец, на 27 март (петък), като се очаква да постигне огромен успех, като феновете на Елчин още отсега тръпнат в очакване да гледат новия му проект, като очакват и в него актьорът да остави своя емблематичен отпечатък - за елегантност и аристократизъм, каквито излъчва самият той и каквито прилага и в работата си.

13) Два месец след раждането на първия си син, младата надежда на турското кино Пелин Карахан, позната у нас чрез ролите си в тийн-хита "Мечтатели" (Kavak Yelleri) и най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), вече е в отлична форма и бързо е свалила качените по време на бременността килограми. Това забелязаха турските папараци, които заснеха чаровницата да пие кафето си заедно с няколко свои приятели в голям търговски център. Очевидно компанията беше повече от щастлива и с много приповдигнато настроение, като всички приятели на Пелин, с които тя беше излязла, бяха пленени от малкия Али-Демир и постоянно му се радваха. Грижовната му майка обаче се беше погрижила личицето му да не бъде случайно заснето от обективите на папараците, вероятно от суеверие.

14) Чаровната турска актриса Саадет Ъшъл Аксой, позната у нас чрез ролята си в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), е решила да продължи кариерата си на актриса не в родината си, а в далечен САЩ. Това стана ясно от нейно selfie, което публикува наскоро в социалните мрежи и на което позира заедно с цялото си семейство, като към него е добавила и текстът "Продължавам в Холивуд...". Красивата брюнетка очевидно е решила да продължи кариерата си в Холивуд, като дори по-запознати и доближени до актрисата разкриват, че съвсем скоро тя ще се снима с важна роля в новия филм на световно-известната испанска звезда Пенелопе Круз. Саадет обаче явно е решила и да се установи в САЩ, защото е довела и почти цялото си семейство в Холивуд.

15) На 13 март (петък) стартира новият втори сезон на онлайн-състезанието на СЕРИАЛИ в България "Любима турска звезда" за 2015 г. От миналата седмица във фейсбук страницата ни, която можете да посетите и харесате от тук, се обявяват имената на участници в проекта, като в понеделник, 16 февруари, обявихме името на шестата звезда - Бурак Хаккъ от "Мелодията на сърцето" и "Изгубени години". На 17 февруари, вторник, пък стана ясно, че Дениз Чакър от "Листопад", "Великолепният век" и "Ифет" ще се състезава за оспорваната титла. На 18-ти, сряда, пък обявихме името на осмата участничка - Джейда Атеш от "Огледален свят". На 20 февруари, петък, пък обявихме името на деветия и десетия състезател - съответно Енгин Акюрек от "Пепел от рози" и Ийт Йозшенер от "Мелодията на сърцето", "Езел" и "Край или начало". В събота, 21 февруари, обявихме името на единадесетия участник - Йозджан Дениз от "Млечният път", "Имението с лозите" и "Черната роза". И последният към този момент състезател, който обявихме днес, 22 февруари (неделя), е не кой да е, а... Къванч Татлъту от "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод" и "Север-Юг"! Очаквайте през следващата седмица обявяването и на последните шест участници в "Любима турска звезда 2015" във фейсбук страницата ни!

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: утре, 23 февруари (понеделник), ще можете да прочетете издание №47 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват изключително интересни и неочаквани рейтинги и обрати в класациите за някои дни, които със сигурност ще Ви оставят много изненадани. В четвъртък, 26 февруари, предстои да приключи месецът на актьорите от "Опасни улици" за интервютата на блога, като тогава предстои да публикуваме последното такова, което ще бъде с любимката на зрителите Гамзе Йозчелик. В събота, 28 февруари, СЕРИАЛИ в България пък предстои да отбележи своя четвърти рожден ден, очаквайте специалната ни статия по повода! И в неделя, 1 март, Ви очаква двадесет и вторият брой на рубриката ни "Турските актьори 24/7"!  

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.