"Турските актьори 24/7" (19): от 2 до 8 февруари 2015 г.

февруари 08, 2015
Здравейте, приятели! Днес е неделя, 8 февруари, а това означава, че предстои да прочетете какво се е случило с Вашите любими турски актьори
и актриси през изминалата седмица в единствената рубрика, правеща го в България - "Турските актьори 24/7"! Тази седмица се срещаме се за пети за годината и деветнадесети подред път, като и в днешния брой на любимата Ви поредица предстои да прочетете много интересни, интригуващи и ексклузивни новини. През изминалата седмица актьори криеха връзките си, радваха се на успехите си, усамотяваха се, завиждаха, криеха бременността си, ставаха за пример, разбиваха рекорди, включваха се в благотворителни каузи, забавляваха се, издънваха се, грижеха се за себе си, шокираха с облеклото си, почиваха си и още много други, които четете в следващите абзаци! 

1) Отскоро все повече и повече се носи слуха, че турската актриса Бурчин Терзиоулу, която доскоро гледахме като Дениз в хита "Милост" (Merhamet) по БТВ, е открила новата си любов. Напомняме, че чаровницата бе женена няколко години със своя колега и един от най-харесваните турски актьори Мурат Йълдъръм, но през изминалата година двамата се разведоха. Сега все повече и повече се спекулира, че в момента Бурчин е влюбена в своя екранен партньор в новия хит на KanalD "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) Илкер Калели, като наскоро тези слухове почти бяха потвърдени! Преди няколко дни Терзиоулу бе засечена от турските папараци да води баща си, сестра си и Илкер на обяд в известен турски ресторант, като след като четиримата се нахраниха, репортерите не пропуснаха да попитат младата актриса дали това не е било запознанството на близките ѝ с новата ѝ изгора. Бурчин обаче остави въпроса без отговор и така слуховете все още си остават такива. 

2) Турският актьор Атила Сарал, познат на българските зрители чрез ролята си в хита, излъчен преди няколко години по НоваТВ "Цената на славата" (Sohret), наскоро се включи в актьорския състав на хитовата младежка мелодрама на FOX "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi). Артистът-ветеран и бивш модел ще изиграе ролята на бащата на героя Аяз. Напомняме, че "Сезонът на черешите" се излъчва всяка събота след 20.00 часа по FOX, постигайки невероятно високи резултати всяка седмица, и е с участието на Даахан Кюледжег ("Мечтатели"), Нилпери Шахинкая ("Времето лети"), Йозге Гюрел, Серкан Чайоулу и други. Атила Сарал се включи в екипа на поредицата с началото на тридесетия ѝ епизод. 

3) Невероятен успех постига стартиралият в началото на месец декември м. г. сериал "Парченцата" (Paramparca). Мелодрамата с участието на едни от най-известните турски актьори - Нюргюл Йешилчай ("Вярна на себе си", "Имението с лозите" и "Любов и наказание") и Еркан Петеккая ("Любов назаем", "Памуковата принцеса", "Времето лети", "Дила" и "Тиха буря") миналата седмица се превърна в най-гледаната телевизионна програма в Турция, измествайки утвърдения през месеците лидери "Черната роза" (Karagul). Успех обаче рекордно-гледаната продукция постига и в чужбина, където също се радва на огромен интерес и само след едва 10 излъчени в южната ни съседка епизоди, съвсем скоро тя ще започне в Грузия! По този повод актьорите, изпълняващи главните роли в нея, споделиха selfie в социалните мрежи, с което изказват безкрайната си благодарност към всички фенове на сериала и ги приканват да продължат да го гледат, защото тепърва ще става много интересно. Дали "Парченцата" и тази седмица успя да надвие конкурента си "Черната роза" ще разберете утре в изданието на "Какво гледат в Турция?"!

4) Една от младите надежди на турското кино Мерве Болуур, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в тийн драмата "Малки тайни" (Kucuk Sirlar) и най-успешната турска историческа продукция "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), отскоро постоянно споделя чрез състояния и снимки с последователите си в социалните мрежи, че се чувства доста самотна. Именно и заради това веднага плъзна слуха, че чаровната брюнетка се е разделила с половинката си Мурат Далкълъч, който доскоро се снимаше в провалената комедия на StarTV "Изтрий началото" (Sil Bastan). На въпросите на журналисти дали това е истина, Меве дори и не обърна внимание, говорейки по телефона си и игнорирайки изцяло любопитните репортери. 

5) Наскоро стана ясна още една звезда, която ще вземе участие в стартиращия скоро по TV8 дългоочакван сериал "Марал" (Maral). Както вече отдавна знаете, в него главните роли ще бъдат поверени на едни от най-харесваните млади артисти в Турция Хазал Кая и Арас Булут Ийнемли. Актрисата, която пък ще изпълни третата главна роля, е също една от младите надежди на турското кино - Яамур Танръсевсин, като според упорити слухове, още преди поредицата да е стартирала, вече се усеща напрежение между двете главни актриси - Хазал и Яамур. Причина за дразгите между двете била изключително високия хонорар, който ще вземе втората - 20 000 турски лири на епизод, имайки се в предвид обаче, че това ще бъде едва втората ѝ роля в сериал, тъй като първата ѝ бе в младежкия хит на KanalD "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), в който пък е получавала по доста по-скромните 5 000 за серия. Именно затова и Хазал била недоволна - че хонорарът на Яамур се е вдигнал четворно вместо нейният хонорар в "Огледален свят", който бе 30 000 лири, да се вдигне с толкова, който пък в "Марал" ще е 40 000 на епизод. Следете "Какво гледат в Турция?" за повече информация кога поредицата ще стартира! 

6) След като в миналото издание на "Турските актьори 24/7" Ви показахме един от най-харесваните турски актьори Къванч Татлъту с дълга коса и с очила, през изминалата седмица чаровникът разкри каква е истината, свързана със скандалния фотос, който предизвика смесени реакции сред интернет-потребителите. Къванч разкри, че си е направил шега с тях и снимката не нито от преди няколко години, нито пък на нея е с нова визия. На изображението, превърнало се за отрицателно време хит в социалните мрежи, се оказа, че Къванч е преобразен от един от най-добрите турски компютърни специалисти, който е преработил негова обикновена снимка и го е превърнал в мъж с дълга коса и очила. А Вие хванахте ли се на номера? 

7) В Турция все повече и повече се носи слуха, че германската актриса Вилма Елес, придобила обаче световна популярност чрез участието си във втората най-успешна турска семейна драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), е временна! Тази информация се появи в южно-съседското медийно пространство, след като по време на репортаж за новия филм с участието на актрисата в главна роля, под черната ѝ рокля съвсем ясно си личеше сериозно набъбналото ѝ коремче. Напомняме, че чаровницата преди месец се омъжи за своя дългогодишен турски приятел Керем Гьоюш, като явно обаче още преди това блондинката е заченала. На въпросите на журналисти дали наистина е бременна, тя не отговори, но пък за сметка на това ясно си личи уголемения ѝ корем и тя няма как да го скрие, а може би просто от суеверие все още крие от медиите новината. 

8) Въпреки, че предстои повече от половин година до началото на есенния телевизионен сезон, в момента в Турция започва усилена подготовка около най-големият коз на StarTV през него, а именно продължението на най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) - "Кьосем Султан" (Kosem Sultan). Вече е започнала подготовката на местата, на които ще бъде снимана мащабната и дългоочаквана продукция, побираща се на общо цели 20 000 кв. м., като в южната ни съседка все повече и повече се носи слуха, че актьорският състав на историческия сериал, от който се очаква да бие всякакви рекорди, ще бъде най-силният такъв за турски сериал, като ще включва в себе си трите най-харесвани актриси - Туба Бююкюстюн, Берен Саат и Хазал Кая! Ако това се окаже факт, въпреки че последната предстои да се снима в новата поредица на TV8 "Марал", която се очаква да постигне огромен успех, то със сигурност StrarTV ще уцели в десетката. Наскоро пък стана и ясно, че дългоочакваният нов проект с Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм се отменя за есенния сезон, а ако е така, заедно с "Кьосем Султан" и двата хитови сериала на телевизията в момента - "Парченцата" и "Денят, в който е написана съдбата ми", StarTV ще превземе турския ефир, помитайки след себе си абсолютно всяка пречка! Следете "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7" през следващите седмици за повече информация!

9) През изминалата седмица турският актьор Халит Ергенч, познат на родните зрители чрез ролите си в хитовете "1001 нощ", "Готова на всичко" и "Великолепният век", се издигна изключително високо в очите на феновете си. Това се случи преди няколко дни,  когато след като се връща от покупки от известен турски търговски център, той става свидетел на шокираща гледка - катастрофа на пътя, след която за щастие нямаше нито една жертва, а само леки наранявания на пътниците. Без да се замисли, Халит излезе от своята кола и се притече на помощ на една от най-пострадалите жени в един от сблъскалите се автомобили, като той я пое и започна да я успокоява, че всичко е наред. С тази си постъпка Ергенч обра овациите на всички и нищо чудно скоро да получи и признание за постъпката си от нужните институции (като нашите "Господари на ефира", даряващи за подобни постъпки статуетката им "бяла лястовица").

10) Нов телевизионен рекорд бе поставен в Турция! Наскоро стана ясен хонорарът на един от най-известните турски актьори, познат у нас чрез ролите си в "Имението с лозите" и "Млечният път" - Йозджан Дениз, в хита, излъчващ се всеки вторник по StarTV, "Денят, в който е написана съдбама ми" (Kaderimin Yazildigi Gun). За един епизод от поредицата актьорът в момента получава рекордните 96 000 турски лири, с което побеждава досегашния лидер в класацията на най-добре заплатен турски актьор - Халит Ергенч, който за участието си в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) получаваше по 70 000 на серия. Сега обаче рекордът му е разбит от Йозджан Дениз, който пък грабна тази титла.

11) Нова любов се заражда в Турция! Отскоро в медийното пространство се носят все по-упорити и по-упорити слухове за взаимоотношенията на едни от най-харесваните турски артисти - Кенан Имирзалъолу ("До последен дъх", "Езел", "Справедливостта на Кара") и Синем Кобал ("Малки тайни"). В южната ни съседка все повече и повече се спекулира, че дългогодишното приятелство между двамата отскоро започва да се превръща в нещо повече и дори според очевидци, които обаче не доказват думите си с фотоси, са видели двамата в неприсъща за приятели близост. Дали най-сетне един от най-желаните турски ергени Кенан Имирзалъолу ще намери истинската любов и ще се задоми и младата надежда на турското кино Синем Кобал също най-сетне ще намери щастието с него, след редица от провали в любовта, последният от който бе с Ибрахим Челиккол, тепърва предстои да разберем!

12) Една от младите надежди на турското кино Серенай Саръкая, позната у нас чрез ролята си в хита "Сезони на любовта" (Lale Devri) и участваща в момента в тийн-драмата на StarTV "Приливи и отливи" (Medcezir), наскоро се включи в нова благотворителна кампания. Чаровната блондинка стана лице на инициатива, в която да се продават оригинални тениски, приходите от продажбите на които да отиват за онкоболни хора. Според по-запознати Серенай дори не се е замислила, докато са ѝ предлагали това и е приела веднага, очарована от хубавата цел. Наскоро актрисата засне цяла фото-сесия, на която позира с различни тениски, които се продават в момента.

13) През изминалата седмица и Ибрахим Челиккол се включи в нова благотворителна кампания! Чаровният актьор, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Ифет" и "Милост", който до преди няколко месеца се снима в провала на StarTV "Реакцията" (Reaksiyon), стана едно от лицата на инициатива, в която се помага на хора с физически увреждания. Той присъства и на гала-вечерта, на която бяха дадени събраните от рисунки на известни художници средства на хората с увреждания, като не забрави да сподели това със своите последователи в социалните мрежи, качвайки снимка на себе си и парализирано млад мъж. На нея Ибрахим получи и приза за най-добър турски актьор, като благодари на всички за почетното признание. 

14) Въпреки че изгуби лидерската си позиция в понеделник, в екипа на хита "Справедливостта на Кара" (Karadayi) продължава да царува веселие и всички от екипа са изключително усмихнати и ведри. Това стана ясно, след като наскоро актрисата, изпълняваща главната роля в него - Бергюзар Корел ("1001 нощ"), сподели в социалните мрежи своя случайно заснета снимка, на която фризьорът на продукцията се грижи за косата ѝ в каравана. На нея Бергюзар изглежда изключително щастлива и развеселена, а лицето, заснело фотоса, пък разкрива още, че докато го е правил, чаровницата и фризьорът ѝ са си пеели известна турска песен.

15) Новият турски филм "Любов като теб" (Ask Bana Benzer) счупи всички рекорди в родината си и само три седмици след премиерата си в кината, вече е гледан от цели 1 000 00 души! Кино-лентата с участието на младите надежди на турското кино и двойка в реалния живот Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век") и Фахрие Евджен ("Листопад") постигна невероятен успех и двамата са изключително щастливи от този факт, като не пропуснаха да благодарят на всичките фенове на продукцията. Наскоро Бурак сподели в социалните мрежи, че благодари на всички и се радва, че трудът на целия екип на филма е бил високо оценен.

16) Наскоро в Турция премиерата си направи новият филм, създаден от Йозджан Дениз, в който участие взема младата надежда на турското кино Шукрю Йозйълдъз, познат у нас чрез ролята си в "Надежда за обич" - "Сладко опасно" (Sevimli Tehlikeli). На първото излъчване на кино-лентата в кината присъстваха и звездите от хита "Парченцата" (Paramparca) на StarTV Нюргюл Йешилчай и Еркан Петеккая. Докато двамата позираха пред обективите на журналистите, вечно усмихнатата чаровница се спъна и за малко изрязаната ѝ синя рокля, която показваше и деколтето ѝ, да падне! За щастие обаче екранният ѝ партньор, който в момента гледаме у нас в "Дила", а скоро ще започнем и в новия "Тиха буря", я прикри от любопитните репортери и така Нюргюл успя да спаси положението и да не стане за срам пред десетките папараци.

17) Мега-звездата Мерием Узерли, придобила световна популярност след участието си в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) също присъства на премиерата на филма, създаден от Йозджан Дениз, "Сладко опасно" (Sevimli Tehlikeli). По този повод вечно усмихнатата актриса посети един от най-добрите турски фризьорски салона, където бе напълно преобразена от най-добрите професионалисти в бранша и излезе от салона за красота напълно преобразена и много красива. Според близки до актрисата обаче, в момента тя е била под стрес заради новия си дългоочакван сериал, който заради проблеми със сценария бе отложен да стартира чак през есенния телевизионен сезон. Те споделят още, че Мерием дори била изпаднала в мания да не би новият ѝ проект, в който ще си партнира със също толкова известния Мурат Йълдъръм, да не се хареса на зрителите и да постигне провал. Но дали притесненията ѝ ще се оправдаят или напротив - има доста време до есента, за да разберем.

18) Отскоро усилено текат снимките на първите епизоди от новия сериал на TV8 "Марал" (Maral)! През изминалата седмица турските папараци заснеха как актьорите, изпълняващи главните роли в него - Арас Булут Ийнемли ("Времето лети" и "Великолепният век") и Хазал Кая ("Ангел-пазител", "Забраненият плод" и "Огледален свят"), снимат първите сцени от дългоочакваната поредица, която се очаква да постигне огромен успех в южната ни съседка. По-голямо впечатление обаче оставиха не събитията в сюжета, а облеклото на Хазал и най-вече обувките ѝ, които бяха с цели 20 сантиметра токове! С тях чаровницата най-вероятно се е опитала да прикрие ниския си ръст и със сигурност е успяла. Следете "Какво гледат в Турция?" за повече информация кога ще стартира "Марал" и кога ще се излъчва, както и най-важното - какви рейтинги ще постигне!

19) След като приключиха снимките на филма "Любов като теб" (Ask Bana Benzer) и той направи повече от успешно премиерата си в Турция, актьорите, които изпълниха главните роли в него - Фахрие Евджен ("Листопад") и Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век"), са решили да се отдадат на заслужена почивка и да я осъществят не в родината си, където определено няма да си починат заради медийното пространство, а в далечна Англия и по-точно - в Лондон. Тя обаче ще бъде почивка между два проекта за Бурак, тъй като след нея той започва снимките по новия си сериал "Градина на мечтите", който ще стартира по StarTV съвсем скоро и в който ще си партнира с младата надежда на турското кино Неслихан Атагюл ("Листопад"), която пък доскоро се снимаше в провала на ShowTV "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye). Следете "Какво гледат в Турция?" за повече информация скоро!

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 9 февруари, предстои да прочетете четиридесет и петото издание на "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват изключително интересни рейтинги и новини за предстоящия сезон в южната ни съседка. Във вторник, 10 февруари, пък ще бъде публикуван деветнадесетият брой на "Турция представя...", в който ще представим новият сериал на ShowTV "Невинна лъжа" (Beyaz Maral) и дългоочакваната поредица на TV8 "Марал" (Maral). В четвъртък, 12 февруари, продължава месецът на "Опасни улици" за блога, като тогава ще публикуваме интервю с актьора от криминалната драма Шевкет Чорух. И в неделя, 15 февруари, идва ред на юбилейното двадесето издание на рубриката "Турските актьори 24/7"! 

1 коментар:

Анонимен каза...

Ямур Танрисевсин участваше заедно с Хазал Кая и в Огледален свят.Там тя изпълняваше ролята на Едже -бивщата приятелка на Емир.

Предоставено от Blogger.