"Турските актьори 24/7" (18): от 26 януари до 1 февруари 2015 г.

февруари 01, 2015
 Здравейте, приятели! Днес е първият ден от новия месец февруари, той е неделя, а това означава, че се срещаме за четвърти за годината и
осемнадесети подред път в успешната ни рубрика "Турските актьори 24/7". Пролетният телевизионен сезон в Турция наближава с всяка изминала седмица, а с това и все повече и повече стават ясни имената на актьорите, които ще се включат в новите дългоочаквани козове на телевизиите. Изминалата седмица не направи изключение и отново имаше новини за завръщащи се на екран любимци на публиката, но и още много други, сред които поставяха рекорди, ядосваха се, провокираха, спомняха си, пазеха в тайни половинките си, бяха с любимите си хора, събираха се отново след дълги години, потвърждаваха и отхвърляха слухове, подготвяха се за новите си проекти, подмладяваха се, шокираха, изненадваха и още много други, които четете в следващите абзаци! 

1) Въпреки крехката си възраст и все още малкия ѝ професионален опит, младата надежда на турското кино Серенай Саръкая се радва на огромен интерес в социалните мрежи и наскоро постави нов рекорд сред конкурентите си. През изминалите дни последователите на чаровната блондинка, позната и у нас чрез ролята си на Йешим в хита "Сезони на любовта" и участваща в момента в успешната мелодрама "Приливи и отливи" (Medcezir), в една от най-големите социални мрежи Instagram вече надхвърлиха един милион, от което пък актрисата е повече от щастлива и не забрави да благодари на всички тях, споделяйки, че няма думи, с които да опише радостта си от този факт. По повода Серенай дори се снима на фона на седем балона, наредени така, че да се получи числото 1 000 000, снимката можете да видите вдясно. 

2) Освен, че в момента се снима в хита на StarTV "Парченцата" (Paramparca), един от най-известните турски актьори Еркан Петеккая, който в момента гледаме всяка делнична вечер от 22.30 часа в епизодите на "Дила" по Диема Фемили, в момента се занимава и със създаването на нов филмов проект. Наскоро актьорът бе засечен от турските папараци да обядва в известен ресторант с Нишанташъ, където едновременно с храненето той преглеждаше и сценария на новата си кино-лента, която се очаква да направи премиерата си в края на годината. Еркан бе дружелюбен с журналистите и дори им се оплака, че актьорите, на които е поверил ролите в продукцията, са били много несериозни и от напрежение и скандали в екипа дори са го заболели бъбреците, поради което е било нужно да приеме медикаменти, които да успокоят болката. 

3) Съвсем скоро в Турция ще стартира новият сериал на FOX "Отново любов" (Ask Yeniden). Поредицата, която ще бъде с участието на младите надежди на турското кино Йозге Йозпиринчи, позната у нас чрез ролята си в младежката мелодрама "Ангели-пазители", и Буура Гюлсой, който доскоро гледахме в хита "Север-Юг", но и познат чрез ролите си в "Пепел от рози" и "Незабравима", избра да се рекламира по странен, но и комичен начин, разсмивайки всички очакващи я. Наскоро в социалните мрежи бе разпространено видео, на което актрисата, която ще изпълни главната роля в "Отново любов" Йозге Йозпиринчи се спъва във врата на каравана и след това оповестява, че мелодрамата с нейно участие ще стартира скоро по FOX. Смешният клип вижте обработен от тук

4) Наскоро премиерата си в Турция направи новият дългоочакван филм "Любов като теб" (Ask Bana Senzer) с участието на младите надежди на турското кино и любимка двойка Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век") и Фахрие Евджен ("Листопад"). На първото излъчване на продукцията в кината двамата споделиха интересни подробности и случки, преживели по време на снимките на проекта. Бурак обеща, че "Любов като теб" доста прилича по сюжет и начин на заснемане на любимите стари ленти от миналия век, с което от целия екип се надяват да грабнат вниманието и на по-възрастните киномани, които с носталгия да си спомнят за доброто старо време, и на младите, които да разберат как са се снимали филмите по времето на техните родилите и баби и дядовци. Фахрие пък сподели, че е останала много впечатлена от пчелите в местността, в която са снимали филма, които се били толкова много, че екипът е бил принуден да се намаже с тамян, за да ги отблъсква и да не се стига до ужилвания. 

5) Младата надежда на турското кино Сарп Апак, който преди няколко години гледахме в най-обичаната младежка турска мелодрама у нас "Мечтатели", упорито крие от медиите своята нова половинка. Наскоро турските папараци отново направиха опит да разберат коя е толкова пазената изгора на младия актьор, но и този път опитите им се увенчаха с провал. Те са засекли Сарп да вечеря в известен турски ресторант заедно с мистериозна дама, чието лице не са успели да видят. След като двамата са излязли от него напористите журналисти са тръгнали тичешката към двойката, но дамата бърза се качила на задната седалка в автомобила на Сарп, а след това самият той заел шофьорското място и с бясна скорост отпрашил към неизвестна посока. Дали пък зад толкова пазената жена не се крие такава от светската общност на южната ни съседка предстои да разберем! 

6) Пролетният телевизонен сезон както у нас, така и в Турция идва с пълна сила и ще залее както нас, така и съседите ни с нови и обещаващи продукции. От скоро в турското медийно пространство силно се спекулира, че една от най-харесваните актриси Берен Саат, която познаваме чрез ролите ѝ в "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози", ще се завърне на екран ако не в нов сериал, то в нов филм. Наскоро турските журналисти засякоха чаровната брюнетка да се разхожда и не пропуснаха да я попитат дали наистина предстои грандиозното ѝ завръщане или това са само слухове. Берен им отговори, че към този етап не може да издаде нищо и след това тя забърза за някъде. Напомняме, че след провала на последния ѝ проект "Отмъщението" (Intikam) по KanalD, Саат обяви, че се отдава на дълга почивка от професионални ангажименти за неопределен период от време. За да разберете дали наистина скоро предстои да я гледаме отново на екран, следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" за повече информация всеки понеделник!

7) Една от младите надежди на турското кино Синем Кобал, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в младежката мелодрама, излъчена преди няколко години по БТВ - "Малки тайни", е много близка със своята майка. Наскоро веднага след края на снимките на епизода на поредицата, в която чаровната блондинка участва в момента - "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), тя веднага се прибра у дома и прекара свободното си време с майка си Арда Туран. Родителката на Синем е изключително загрижена за дъщеря си, след като тя се раздели с колегата ѝ, известен като сърцеразбивач №1 на Турция Ибрахим Челикколк, който познаваме чрез ролите му в "Ифет" и "Милост". Синем споделя и, че може да сподели всичко с майка си и именно заради това двете са толкова близки. На снимката, която Синем е споделила в социалните мрежи заедно с Арда, присъства и техния домашен любимец - малкото им кученце. 

8) Нова турска двойка се разпадна! От скоро в турското медийно пространство се спекулира информацията, че турската актриса Нур Фетахоулу, която у нас познаваме чрез ролите си в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век", и съпругът ѝ Левент Везироулу са пред развод! Двойката, която се венча преди няколко години, според все по-упорити клюки и слухове е пред разпад и отношенията между двамата са доста обтегнати. Дали до развод ще се стигне наистина или тридесет и пет-годишната Нур и четиридесет и осем-годишният Левент ще поправят връзката си предстои да разберем. Следете "Турските актьори 24/7" за повече информация!

9) След като преди няколко години тогава все още младите надежди на турското кино Седеф Авджъ и Къванч Татлъту се снимаха в хита, излъчен и у нас - "Двама завинаги" (Menekse ile Halil), то и до днес приятелството между двамата бивши екранни партньори продължава. Наскоро най-харесваният актьор в южната ни съседка посети чаровната брюнетка заедно с половинката си Башак Дизер на снимачната площадка на новата ѝ поредица "Цена" (Bedel), която стартира преди няколко дни, в четвъртък по ATV и чийто рейтинг предстои да разберете утре в изданието на "Какво гледат в Турция?". Компанията не пропусна да си направи selfie, което сподели в социалните мрежи и на което всички изглеждаха много щастливи. Къванч сподели в профила си в Instagram, че се радва, че двамата със Седеф продължават да поддържат връзка дори след толкова много години. 

10) Въпреки, че в родината си турската продукция "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), която се излъчва всяка сряда по ATV, напоследък постига доста ниски рейтинги, то в чужбина тя се радва на огромен интерес от страна на зрителите. След като бе продаден в няколко арабски държави, в които бе гледан и продължава да се гледа от милиони зрители, то сериалът вече се излъчва и в Африка! Наскоро в африканската държава Египет бяха изложени стотици билбордове, които оповестяват, че скоро поредицата с участието на Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек ще стартира съвсем скоро по известна египетска телевизия. Още преди да е започнал сериалът, феновете в Египет проявиха огромен интерес към обявената нова мелодрама и се очаква и в тази страна "Черни пари за любов" да постигне огромен успех, какъвто обаче за съжаление не постига в Турция и именно заради това скоро най-вероятно ще приключи. 

11) След много слухове и клюки вече е ясна съдбата на актрисата Нур Фетахоулу и нейния съпруг Левент Везироулу. Двамата официално няма да се развеждат и това стана ясно след признание на чаровната актриса, позната у нас чрез ролите си в "Забраненият плод" и "Великолепният век", която наскоро взе участие в провалилата се медицинска драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), пред турските журналисти. Нур сподели, че бракът им с Левент върви повече от добре и няма причина да се развеждат, не знае и защо тази невярна информация е била разпространена в медийното пространство. 

12) Снимките на новия дългоочакван сериал на ATV "Преобръщане" (Sevdam Alabora) текат с пълна сила. По време на единствения почивен ден между тях актьорът, който ще изпълни главната роля в нея - Кадир Доулу, познат у нас от мелодрамата "Малки тайни", реши да не си почива физически и за миг и прекара целия ден заедно с приятелите си, карайки кану - любимото му занимание през свободното време и спорт. Кадир, който в "Преобръщане" ще си партнира с младата надежда на турското кино Елчин Сангу, не пропусна да се снима в лодката и да сподели с всичките си последователи в социалните мрежи това какво прави. Утре в изданието на "Какво гледат в Турция?" очаквайте информация за това кога ще стартира новата продукция, в кой ден ще излъчва и срещу кои сериали ще се изправи в пряк сблъсък! 

13) Съвсем скоро в Турция ще стартира дългоочакваната нова мелодрама "Марал" (Maral). Вече станаха ясни хонорарите, които актьорите, които ще изпълнят главните роли в нея, а именно младите надежди на турското кино Хазал Кая ("Забраненият плод" и "Огледален свят") и Арас Булут Ийнемли ("Времето лети" и "Великолепният век") ще получават в нея. За участието си в "Огледален свят" Хазал е взела 30 000 лири на епизод, докато сега заплащането ѝ се вдига с 10 000 и така за един епизод на "Марал" Кая ще получава по 40 000 турски лири. За участието си във "Времето лети" пък Арас е взимал по 20 000 на епизод, докато сега заплащането му се вдига повече от двойно и той ще взима хонорар, по-висок дори от този на Хазал - 50 000 турски лири на епизод. Според по-запознати двамата са подписали договор за 26 епизода, а ако поредицата постигне успех, както се очаква, то със сигурност ще преподпишат споразумението. В момента Хазал и Арас се подготвят усилено за ролите си.

14) Въпреки че приключиха заради ниски рейтинги, турските сериали, стартирали през изминалата есен по KanalD и FOX - съответно "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) и "Грешници" (Gunahkar), все още вълнуват феновете си. Наскоро турските актриси Синем Йозтюрк, която изигра роля в първия, и Гюлчан Арслан ("Момичето, което обичах"), която пресъздаде образ във втория, заедно със своята колежка Селин Демиратар ("До последен дъх") заминаха за САЩ, където да си починат и да се откъснат от медийното пространство в родината им. Трите споделиха selfie-та в профилите си в социалните мрежи, на които видимо са много щастливи и с приповдигнато настроение.

15) За ролята си в стартиращия съвсем скоро по ATV дългоочакван турски сериал "Преобръщане" (Sevdam Alabora), външният вид на турския актьор Мустафа Авкъран, който у нас познаваме чрез ролята му в "Листопад", ще бъде изцяло променена. Според последна информация, възрастният актьор ще бъде подмладен с цели 22 години благодарение на едни от най-добрите гримьори и коафьори в южната ни съседка, които ще се грижат постоянно за външното му подмладяване. Самият Мустафа споделя през турските медии, че ще му бъде доста трудно да промени най-вече излъчването си на помъдрял и възрастен мъж, което носи и да го замени с младежко и ведро такова. Сравнението между Мустафа в реалния живот и героя му в "Преобръщане" можете да направите чрез снимката вдясно!

16) Турската актриса Джейда Дювенджи, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги", изцяло се е отдала на семейството си и най-вече - на малката си дъщеричка Мелиса. Наскоро семейството е заминало на почивка в чужбина, но не уточни къде точно, най-вероятно за да не бъде притеснявано от досадни фенове. И през нея обаче чаровната вечно усмихната актриса не се отдели от няколко-годишната си рожба и дори сподели в социалните мрежи снимка, на която заедно са се качили на въртележка с коне. Можете да видите двете щастливи майка и дъщеря на снимката вляво!

17) Турската актриса Нюргюл Йешилчай шокира феновете си с потресаващата си визия без грим. Наскоро, веднага след края на снимките на епизода на хита "Парченцата" (Paramparca), в който в момента участва, чаровната брюнетка, позната у нас чрез ролите си във "Вярна на себе си", "Имението с лозите" и "Любов и наказание", се завърна у дома при близките си в родния си град Измир. Семейството не пропусна да сподели selfie в социалните мрежи, на което обаче лицето на Нюргюл е шокиращо и на него ясно се виждат големите сенки под очите на чаровницата, можете да го видите на снимката вдясно! А дали "Парченцата" най-сетне е победил "Черната роза" и се възкачи на първото място за седмицата предстои да разберете утре, в изданието на "Какво гледат в Турция?"!

18) Наскоро най-харесваният турски актьор, определян и като турският Брад Пит, изненада последователите си в социалните мрежи, качвайки стара снимка от преди доста години, на която е с дълга права коса и очила! Старата визия на мечтата на всяка една жена от преди няколко години предизвика доста реакции сред феновете, като едни се смееха, други не вярваха на очите си, а трети се съмняваха дали това не е просто перука и любимецът им е решил да си направи шега с тях. Сензационната визия на Татлъту с дълга коса и очила можете да видите на снимката вляво! А на Вас как Ви харесва повече - с дълга или къса коса?

19) Турският актьор Бурак Хаккъ, познат у нас чрез ролята си в хита "Мелодията на сърцето", е изключително популярен в южната ни съседка Гърция. За тази популярност на чаровника е виновна неговата половинка - Константина Спирополу, която е известен гръцки модел и дизайнер. Наскоро двамата влюбени се снимаха във фотосесия за гръцкото издание на познатото и у нас списание "Hello!". В интервюто в него двамата разкриват повече подробности за това как са се запознали, как са се влюбили, какво харесват и не харесват в половинката си, смятат ли скоро да се оженят, как превъзмогват пречките от това, че Константина е християнка, а Бурак мюсюлманин и още много интересни подробности.

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 2 февруари, предстои да бъде публикувано 44-то издание от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват много изненади и новини около предстоящия телевизионен сезон. Във вторник, 3 февруари, пък идва ред на петия за годината и деветнадесетия подред брой на поредицата ни "Турция представя...", в който ще представим новия сериал на FOX и последния такъв на ATV. Месец февруари пък ще бъде посветен на актьорите от "Опасни улици" и именно заради това през целия ще бъдат публикувани интервюта с тях. Първото ще бъде с актрисата Чаала Кубат, което ще можете да прочетете на 5 февруари (четвъртък). И в неделя - 8 февруари, очаквайте петото за годината и деветнадесето подред издание на "Турските актьори 24/7"!

1 коментар:

Unknown каза...

Еркан Петтекая не играе в Деня в който написах съдбата а в Парченцата

Предоставено от Blogger.