Енгин Алтан Дузятан: "Любовта и бракът ме промениха коренно"

Здравейте, приятели! Днес е четвъртък, 29 януари, а това означава, че за четвърти за годината и тридесет и осми път подред предстои да прочетете
интервю с Вас любим актьор от турските сериали. Тази седмица предстои да Ви запознаем с живота на по-малко популярен у нас такъв, който обаче е доста известен в южната ни съседка. Той е Енгин Алтан Дузятан и е роден на 26 юли 1979 г. в турския град Измир. В момента е на 35 години, зодия лъв. През 2001 г., когато е едва на 22 години, започва актьорската си кариера с малки участия в южносъседските театри. Постепенно обаче тя се развива все повече и повече и още от 2002 г. започва да участва в телевизионни продукции също с малки роли. С годините обаче се издига в бранша с упоритостта и желанието си за развитие и така през 2006 г. взима участие в хита, който стартира до дни у нас в prime-time-а на БТВ "Завръщане" (Sila), партнирайки си със също тогава новопрохождащите в актьорската професия сега големи звезди Джансу Дере и Мехмет Акиф Алакурт. През 2009 г. пък се включва в хита "Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam), в който си партнира със също големи звезди, като Мелиса Сьозен и Енгин Акюрек. През 2012 г. получава роля и в един от най-интригуващите турски сериали "Край или начало" (Son), който бе излъчен по Диема Фемили през есента на 2013 г. От декември 2014 г. Енгин се включи в новата историческа мелодрама на телевизия TRT1 "Възкресение: Ертугрул", в която играе главната роля, тази на Ертугрул бей и която всяка сряда носи рекордни рейтинги за медията си. След кратката биография на Енгин Алтан Дузятан е време да започваме с интервюто!

Наскоро се оженихте, как се чувствате?
Чувствам се прекрасно! Усещането, че освен аз, някой друг мисли за мен, е неописуемо! Така, както аз се грижа за съпругата си, така и тя го прави за мен, двамата много се обичаме и понякога дори без да се питаме знаем какво искаме и го правим, все едно си четем мислите. Не мога да сравня живота си преди и след брака, защото след него човек помъдрява и се научава да бъде по-грижовен, всеотдаен и отговорен към ближния и семейството си. Докато преди брака е по-егоистичен, живее ден за ден и т. н. А сега знаеш, че от теб зависи прехраната на семейството, че от теб зависи хармонията и спокойствието в него. Бракът е страхотно нещо! 

Как се запознахте със съпругата Ви Неслишах?
Беше съвсем случайно и със сигурност не може да става дума за любов от пръв поглед. По това време се занимавах с изкуство и бях организирал галерия, на която да представя картините им на своите близки и приятели. Тогава с Неслишах имахме само общи приятели и не се познавахме, но тя закупи една от картините ми и след това започнахме да се опознаваме, първо започна с приятелство, но то бързо премина в нещо по-голямо. 

Не мислите ли, че е купила картината Ви, защото тогава вече сте бил известен?
О, не, тя не е такъв човек. Ако искаше да ми се подмаже щеше да го направи по друг начин, не по този. Когато ѝ разказвах за картината ми преди да я купи тя беше очарована от нея и това беше истинско чувство, усетих го. А и общите ни тогава приятели след това ми разказаха, че е добър и скромен човек и изобщо не е от жените-търсачки на известност, както мислите Вие. 

Казвате, че вашата любов не е била от пръв поглед, но въпреки това вярвате ли в нея?
Въпреки че не съм я изпитвал, смятам, че съществува любов от пръв поглед. При нас с Неслишах нещата се случиха постепенно, с времето чувствата ни се разрастваха и така когато се сближихме доста се влюбихме. А вече се бяхме опознали и се познавахме доста добре. В този период от живота ми пет месеца бях сам, интерес към мен от страна на жените имаше, но въпреки това аз избрах Неслишах и тя избра мен. А в този живот нищо не е случайно... 

Преди да се ожените Вие бяхте твърдо против брака, защо въпреки това се венчахте? 
С всяка изминала година човек помъдрява и узрява все повече и повече, това е естествено развитие в живота. Наистина бях твърдо против това доказване на любовта, тъй като според мен тогава то беше ненужно и пречеше на отношенията, но след като с Неслишах се влюбихме се промених коренно, промениха се и отношенията ми по дадени въпроси и проблеми, включително и по тези за брака. Когато човек намери половинката в живота си, той се променя, а и както се казва - любовта променя хората. При мен се случи точно така и само седем месеца след като се запознахме, с Неслишах сключихме брак и през ума ми след това не е минала нито веднъж мисълта да съжалявам за това. 

Как ѝ предложихте да се ожените?
О, беше доста скромно и неочаквано за нея, но аз го обмислях дълго време. Бяхме се събрали доста приятели, за да се видим, да си поговорим и в един момент извадих кутийката с пръстена и ѝ предложих. Тя беше много очарована, точно тогава любовта ни беше по-силна от всякога, бяхме много щастливи. 

Като стана дума за приятелите Ви, промени ли се отношението Ви към тях, след като се оженихте?
За съжаление при повечето мъже има такъв момент. Когато създадат семейства, те се отдалечават от своите приятели, остаряват, изморяват се от работата и в крайна сметка единствените хора, с които общуват, са съпругата, децата и близките. За щастие при мен все още такова нещо няма, продължавам да се виждам с приятелите си често, но... нека да не дърпам дявола за опашката! 

Имате ли планове с Неслишах за деца?
В момента не, но сме си говорили, че ако имаме, искаме да бъде момиче. А ние със сигурност ще имаме (смее се)! 

Мнозина твърдят, че след брака любовта се стопява и става нещо материално, Вие как мислите?
На 35 години съм и смея да твърдя, че в момента изпитвам същите чувства към Неслишах, каквито изпитвах към първите ми любови, когато бях на 15. Когато една любов е истинска, тя никога, ама никога не може да се стопи или да се материализира. Човек и на 75 да стане, ако е изпитвал истинска любов и тя е била и продължава да бъде споделена, то любовта е истинска. Не случайно е казано, че за любовта няма възраст, истинската винаги е силна и непобедима. 

Отскоро участвате в новата историческа продукция "Възкресение: Ертугрул", как се подготвяхте за нея?
Предложението за участие в този сериал ми бе отправено още преди шест месеца. Тогава ролята ми хареса, а и никога до преди не бях участвал в историческа продукция. И въпреки, че вече имам дълъг професионален опит, аз искам да продължавам да се развивам и да пробвам нови и нови неща. Тъй като сериалът е исторически, през тези шест месеца четох доста голям обем литература, за да се запозная с епохата на времето, което с колегите ще пресъздадем. Десетте страници сценарий, които ми дадоха за героя ми, ми бяха доста недостатъчни и затова реших да вникна в онова време и да го почувствам, за да се справя по възможно най-добрия начин. Сценаристите също доста ни помагат, смятам, че се получи чудесна продукция, която има голям потенциал и се радвам, че се харесва на зрителите толкова много. 

Поредицата е историческа и проследява ключов етап за Османската империя, точно когато тя възниква и започва могъществото ѝ. Освен темата за война, ще има ли и романтика в новия Ви сериал?
Да, факт е, че "Възкресение: Ертугрул" е историческа продукция и съответно темата за войната в нея е доста добре разгърната. Но бъдете спокойни - няма как да не бъдат отразени и любовните интриги в харема, от такива ще изобилства. Това е и феноменалното на мелодрамата - съчетава доста интересно грубата и мъжка тема за войната и борбата с нежната и романтична такава как по време на война може да се роди любов. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.