"Турция представя..." (17): какво да очакваме по ShowTV?

януари 27, 2015
Здравейте, приятели! Днес е вторник, 27 януари, и се срещаме за четвърти за годината и седемнадесети подред път в рубриката "Турция представя..."!
В тазседмичния ѝ брой предстои да Ви запознаем подробно с двата нови сериала, които турската телевизия ShowTV подготвя за своите зрители през междинния и пролетния телевизионен сезон. Преди това обаче няма как да пропуснем обзора на събитията, свързани с тази медия през изминалия есенен телевизионен сезон. Като цяло есента за ShowTV не бе сред най-силните ѝ, но пък за сметка на това подобно на StarTV и тази телевизия наложи свой нов хит - "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), който и до днес се излъчва всяка сряда от 20.00 часа, постигайки невероятни и завидни резултати. За сметка на това обаче от медията със шареното кръгче представиха на зрителите си и четири провала, но пък ако трябва да бъдем по-точни - само три нови. Стартиралите през изминалата есен продукции "Ах, Нериман" (Ah Neriman), "Роман за времето" (Roman Havasi) и "Езра" (Ezra), постигнаха много ниски рейтинги, с изключение на първите епизоди на втория, и спряха излъчванията си. Тяхната съдба през есента последва и вторият сезон на наложилия се през пролетта хит "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), който обаче с новите си епизоди не се хареса на зрителите и именно заради това бе свален от ефир. Както виждате, програмата на ShowTV през изминалия телевизионен сезон беше най-проста, но пък за сметка на това сред всички само четири нови проекта, един от тях се наложи като категоричен хит и любимец на аудиторията, който се излъчва и до днес, докато останалите три претърпяха провали. Предстои да разберем какви ще бъдат съдбите на двата нови обещаващи и дългоочаквани нови сериали, за които повече подробности четете сега! 

"Спешно отделение" (Acil Servis):
Това е новата продукция за междинния и пролетен телевизионен сезон, на която от ShowTV залагат най-много да успее и да се превърне във втория ѝ хит за сезон 2014/2015 в Турция. Дали обаче ще успее... "Спешно отделение" (Acil Servis) е медицинска драма, в която се разказва за живота на лекарите. От тях зависят човешки животи, в техните ръце са хиляди съдби, те взимат рисковани и съдбоносни решения, от които зависят стотици хиляди хора. Но преди всичко те са хора и заедно с чуждите проблеми, трябва да се справят и със своите собствени. Но понякога поради работата им, върху която са отдали целите си животи, им коства много и заради нея те забравят себе си, своите семейства, своето здраве и щастие в името на каузата, на която са посветили животите си. Кауза, взимаща, но и даваща много. Кауза, носеща и щастие, и страдание. Те са избрали най-висшата професия - да бъдат лекари и да спасяват човешки съдби, но... не къде, а в най-напрегнатото място - в спешното отделение. Как минава един ден в него и какви са всекидневните различни перипетии, през които най-сърдечните и отзивчиви лекари се сблъскват предстои да разберем в новия сериал "Спешно отделение" (Acil Servis) съвсем скоро в ефира на ShowTV. Интересен факт е, че новата медицинска драма ще бъде турски римейк на световно-известната американска едноименна такава "Emergency Room". В нея главните роли ще бъдат поверени на предимно непознати за българската публика актьори, сред които Серхат Теоман, Нур Еркюл, Седа Акман и Тамер Трашоулу. Джанер Куртаран, който познаваме чрез ролята му на Шевкет в най-успешната турска семейна драма "Листопад" пък също ще се включи в "Спешно отделение". Мелодрамата ще бъде създадена от продуцентската компания Med Yapim и режисирана от Фатих Аксой. Предстои да разберем дали втората турска медицинска поредица ще постигне успех или ще последва съдбата на първата - "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), която се провали през изминалата есен и спря. Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?", за да разберете кога ще стартира "Спешно отделение", а и естествено - какви рейтинги ще постигне. 

"Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem): 
Това е втората нова продукция на ShowTV, на която от телевизията също залагат изключително много през междинния и пролетния телевизионен сезон. В нея главните роли ще бъдат поверени на добре познатия у нас актьор и женски сърцеразбивач Толгахан Сайъшман, който сме гледали в хита на Диема Фемили "Сезони на любовта" (Lale Devri), и на ново-прохождащата в турската кино-индустрия красавица и непозната все още у нас Амине Гюлше. В историята на "Никога няма да се откажа" се разказва както обикновено за любовен триъгълник и то в добре позната на зрителите му форма. Ийт (Толгахан Сайъшман) е млад и предприемчив бизнесмен и наследник на богат турски род, като в един момент поема цялата отговорност върху семейния поминък, след като баща му - главата на семейството, остарява и вече няма сили да ръководи голямата и бързо разрастваща се фирма. Ийт е щастливо женен за Иджлял (Шафак Пакдемир), която е любимка на майка му и двете се разбират много добре, противно на схващанията за отношения между снаха и свекърва. Един ден обаче Ийт среща случайно красивата Нур (Амине Гюлше) и се влюбва в нея буквално от пръв поглед. Точно тогава обаче целият живот на младото момиче е разрушен и именно заради това младият бунтар решава да го приюти в собствения си дом, но не по нейно желание, а до някаква степен насилствено, което преобръща и целия живот в семейството му, като майка му и съпругата му са твърдо против Нур. Самата тя се противи и прави опити да си тръгне, за да не унищожи прекрасното семейство, но Ийт винаги я спира. В един момент Нур въпреки всичко също се влюбва в младежа и така вече всичко е неизбежно и непоправимо променено за всички герои. Дали любовта между Ийт и Нур ще оцелее или тя ще бъде притъпена заради семейните ценности и несъгласието на обединените снаха и свекърва предстои да разберем в епизодите на новия сериал "Никога няма да се откажа" скоро по ShowTV. Мелодрамата ще бъде създадена от продуцентската компания Gold Film Yapim и режисирана от Нихат Дурак. Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?", за да разберете кога ще стартира новата драматична поредица, а и естествено - какви рейтинги ще постигне.  

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.