"Турските актьори 24/7" (17): от 19 до 25 януари 2015 г.

януари 25, 2015
Здравейте, приятели! Днес е неделя, 25 януари, а това означава, че предстои да прочетете третото за годината и седемнадесето
подред издание от най-четената ни рубрика през изминалия есенен сезон "Турските актьори 24/7". В тазседмичния ѝ брой предстои да разберете как майка и дъщеря прекарваха свободното си време заедно, как след години актьори се събираха отново заедно, как млади актьори се издигаха, как актриси показваха скритите си таланти, как актьори си почиваха преди натоварения сезон, как изненадваха, как се шегуваха, как се завръщаха на екран, как актриси се радваха на бременността си, как актьори не бяха добре и още, и още в следващите абзаци!

1) Наскоро една от най-известните турски актриси Мерием Узерли, позната и у нас, и в южната ни съседка чрез успешната си роля на Хюррем султан в първите три сезона на най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), за втори показа на целия свят лицето на малката си дъщеричка, заради която през лятото на 2013 г. напусна поредицата на StarTV - Лара. Този път майка и дъщеря са снимали само профилите си и най-вече - очите си, които пък според мнозина последователи на Мерием в социалните мрежи са абсолютно еднакви. Най-вероятно Узерли в момента се радва като за последно за следващите месеци на рожбата си, тъй като скоро започват снимките на новия сериал с нейно участие, който ще се излъчва от пролетта по StarTV и към който очакваният са много големи. Следете "Какво гледат в Турция?" за повече информация около него всеки понеделник!

2) Въпреки че приключи преди близо година и половина, актьорите от най-успешната семейна турска драма след "Листопад" - "Времето лети", все още не са се забравили. Наскоро те си устроиха парти вечер, на която се събраха и си спомниха за моментите - лоши и хубави, през които са минали заедно по време на снимките на един от най-успешните турски сериали изобщо. На мероприятието, което се проведе в спокойна и домашна обстановка, присъстваха Айча Бингьол (Джемиле), Арас Булут Ийнемли (Мете), Фарах Зейнеб Абдуллах (Айлин), Йълдъз Чааръ Атиксой (Берин), Мете Хорозоулу (Сонер) и Салих Бадемчи (Хакан), а и един от хората, които бяха с най-голямо значение за успеха на мелодрамата - режисьорката Зейнеб Гюнай Тан. Странно бе, че двама от актьорите във "Времето лети", изиграли ключови роли в него - Еркан Петеккая (Али) и Вилма Елес (Каролин), не присъстваха на събитието.

3) Криза настъпи в екипа на новия голям хит в Турция "Парченцата" (Paramparca), който стартира в началото на месец декември 2014 г. и всяка понеделник носи на StarTV изключително високи резултати. Проблемът в продукцията е сред актьорския състав и най-вече засяга не кой да е, а актрисата, изпълняваща главната роля в нея - Нюргюл Йешилчай, която през последните дни е имала големи колебания дали да не я напусне. Причина за тези неволи  на красавицата, позната у нас чрез ролите си във "Вярна на себе си", "Имението с лозите" и "Любов и наказание", е бил твърде изтощителният режим на работа, който покрай огромния успех на поредицата се е създал. Тази информация първоначално беше слух, но в последствие се потвърди от екранния партньор на Нюргюл в "Парченцата" Еркан Петеккая, който пък успокои феновете и медиите, че вече всичко е наред. Дали наистина е така и ще бъдат ли основите на новия хит разклатени тепърва предстои да разберем.

4) След огромния провал на историческата мелодрама на StarTV "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura), която преустанови излъчването си през изминалата есен, актьорът, изпълнил главната роля в нея - Къванч Татлъту, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Перла", "Забраненият плод", "Двама завинаги" и "Север-Юг", се е отдал на дълга и заслужена почивка. Мечтата на милиони жени по света наскоро бе засечена от турски папараци да излиза от луксозен ресторант заедно с баща си. На въпросите на журналистите Къванч отговори, че към момента не се знае колко дълго ще продължи отсъствието му от екран, но пък сподели с тях и много интересната подробност от живота си, че с именно с баща му са се запалили по ветроходството и не изпускат възможност, в която да го практикуват. Блондинът сподели още, че е възможно скоро и да напусне Турция, за да си почине наистина в чужбина, най-вероятно в САЩ.

5) Въпреки че е на крехката възраст от едва 22 години, младата надежда на турското кино Неслихан Атагюл е една от най-бързо развиващите се турски актриси. Чаровницата, която у нас гледахме като дъщерята на Тахсин в семейната драма "Листопад", развива актьорската си кариера буквално със скоростта на светлината, а за това от голямо значение се оказа участието си в провалилия се през изминалата есен втори сезон на хита на ShowTV "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), в който според достоверна информации е получавала по 10 000 турски лири за епизод. Преди няколко години Неслихан се снима и в "Животът продължава" (Hayat Devam Ediyor) на ATV, като за него младата актриса е получавала по 8 000 на серия. През пролетния сезон Атагюл ще се включи в нов сериал на Ay Yapim, като според много слухове заради покачващия ѝ се рейтинг тя вече ще получава двойно по-голям хонорар - по 20 000 турски лири на седмица.

6) Една от младите надежди на турското кино Ханде Сорал, позната у нас чрез ролята си на Армаан в семейната драма "Малки жени" (Kucuk Kadinlar), която в момента участва в хита на ShowTV "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), наскоро бе засечена от турските папараци да се разхожда из голям търговски център. Красавицата бе облечена с голямо пухено черно яке, сложила очила и малко бомбе, най-вероятно за да не я разпознават посетителите на мола и за да прекара посещението си в него спокойно. Според папараците тя постоянно е държала и мобилния си телефон, на който е чатила дори докато слизала по ескалаторите. Преди това обаче тя се е отбила в козметичния център в търговския център, за да си направи маникюр.

7) Освен актьорството младата надежда на турското кино Хазал Кая има и друг страст - кулинарията. Наскоро чаровната актриса, позната у нас чрез ролите си в най-харесваните турски сериали "Забраненият плод" и "Огледален свят", е започнала 8-седмичен курс по готварство при най-професионалните и добри турски майстори-готвачи. Това сподели самата тя в профилите си в социалните мрежи, като разкри, че е много развълнувана от това събитие, за което е мечтала и е планувала отдавна, но чак сега ѝ се е отворила възможност да го осъществи. Според по-запознати от нейното обкръжение, Хазал ще се учи главно на това как да приготвя вкусни печива, сред които сладкишите и домашните хлябове били нейната най-голяма слабост. Напомняме, че скоро Кая се завръща на турския екран в поредицата на TV8 "Марал" (Maral), в която ще си партнира с Арас Булут Ийнемли, а повече информация около нея очаквайте скоро в "Какво гледат в Турция?".

8) Както съобщихме в по-миналото издание на "Турските актьори 24/7", новата 2015 година ще бъде много натоварена откъм професионален план за един от най-харесваните турски актьори Джансел Елчин ("Огнено сърце"), тъй като той ще се включи в цели три игрални филма и един сериал. Преди да започне работа по всички тези нови проекти, харизматичният артист реши да си отпочине като за последно преди старта на работа, като замина заедно със съпругата си Пънар в далечна Франция, в известния зимен курорт Коршевел заедно с приятелско семейство. Естествено, Джансел, който се класира на 4 място в проекта ни "Любима турска звезда 2014", изпробва ски-уменията си в планината, като самият той се изненада колко добри са те.

9) ЕКСКЛУЗИВНО! Стана ясен партньорът на Мерием Узерли, който ще си партнира с нея в новия дългоочакван сериал, който ще се излъчва по StarTV! Това е един от най-харесваните турски актьори Мурат Йълдъръм, който противно на очакванията, че ще се снима в поредица тази пролет заедно с Джансу Дере, се присъединява към екипа на новата мелодрама на телевизията със шарената звездичка. Проблем обаче има със сценария на продукцията, който вече девет пъти подред не бива одобряван от медията и затова от продуцентската ѝ компания, която е арабската "о3", се е заела ударно със създаването на нови сценарии, а затова поредицата най-вероятно ще стартира по-късно от планираното. Все повече и повече се носят слуховете, че има и друг неясен проблем, заради който новият сериал с Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм бива отменен за есента на тази година. За да разберете дали те ще се окажат верни, следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" през следващите седмици.

10) Въпреки че след края на най-успешната турска историческа продукция "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) турският актьор Халит Ергенч, познат у нас и чрез ролите си в "1001 нощ" и "Готова на всичко", обяви, че в скоро време няма да участва в нови телевизионни проекти, то сега - близо половин година след финала на поредицата, той сподели, че скоро предстои да вземе участие в такава. Пред турските журналисти той сподели още, че най-сетне се разделя с дългата си брада, която пусна именно заради ролята си на султан Сюлейман, и че предстои да изненада всичките си фенове с нова роля в сериал. За съжаление обаче Халит не уточни кога точно ще стане това, но е възможно и да бъде още тази пролет.

11) Вече има повече подробности около участието на турската актриса Небахат Чехре в новия азербайджански филм, за което Ви информирахме в края на изминалата година в изданията на "Турските актьори 24/7". Ветеранката в турското кино, която у нас сме гледали в "Забраненият плод" и "Великолепният век", ще вземе участие в нова филмова продукция, в която ще си партнира със завръщащата се на екран звезда Лане Давиез. В нея той ще изиграе ролята на журналист, борещ се за свободата на словото, а Небахат - жена, загубила и двете си деца. За новия си персонаж Чехре споделя, че е много развълнувана, че е щастлива, че е приела да участва в този проект и се надява, че го е направила за добро. Според последна информация тя вече е пристигнала в Азербайджан със самолет, където ще се снима филмът.

12) Все повече и повече слухове се повяват в Турция за това, че турската актриса Берак Тюзюндач е бременна от приятеля си Юмит Юнвер. Именно и заради това все по-често тя получава от журналистите подобни въпроси, като обаче не дава категоричен и еднозначен отговор. Наскоро дори на един от тях чаровната красавица, позната у нас чрез ролите си в "Езел" и "Край или начало", се пошегувала с тях дали ако искат когато роди бебето си да им го даде. След това тя забързала крачката и се отдалечила от тях, защото не искала повече подобни въпроси, уточнявайки, че не желае медиите да се бъркат в личния ѝ живот.

13) Наскоро в Турция се проведе събиране на целия екип на сериала "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri) на парти. На него естествено присъстваха и трите актриси, играещи главните роли в поредицата - Бенну Йълдъръмлар, Селма Ергеч и Синем Кобал. Тъй като рейтингът ѝ е критичен, целият ѝ екип реши да си благодари взаимно за свършената работа, тъй като все още съдбата на "Работа на Гьонюл" не е ясна и ако мелодрамата продължава да постига ниски рейтинги ще бъде преустановена. На своеобразната вътрешна пресконференция присъстваха и журналисти, които не пропуснаха да попитат младата надежда на турското кино Синем Кобал дали се притеснява от факта, че постоянно я сравняват с колежката ѝ Серенай Саръкая. Чаровната блондинка разкри, че такова нещо няма, няма и конкуренция между двете, а даже се разбират чудесно.

14) През изминалата седмица турската телевизия FOX обяви своята първа нова продукция за пролетния сезон - това е "Отново любов" (Ask Yeniden). В нея както дълго се спекулираше участие ще вземат младите надежди на турското кино Йозге Йозпиринчи ("Ангели-пазители") и Буура Гюлсой ("Незабравима" и "Север-Юг") в главни роли. Интересното обаче е, че само за първия трейлър към сериала, който според неофициална информация ще бъде римейк на известна американска романтична комедия, целият екип е отишъл в САЩ, където да го снима, вижте го от тук! След излизането му започнаха и спекулациите, че дори и първите епизоди ще бъдат снимани именно там, но това все още не е ясно. Обобщено в сериала се разказва за двама млади влюбени, които са напуснати от своите любими и по стечение на обсоятелствата се срещат и намират утеха един в друг. Повече информация за целия сериал очаквайте скоро в "Турция представя..."!

15) Съвсем скоро на екран след няколко-годишна пауза в кариерата си се завръща турският актьор Халил Ергюн. Ветеранът в турското кино, познат у нас чрез емблематичните си роли в семейните драми "Листопад" и "Голямата лъжа", се завръща с роля в нова филмова продукция. Според по-запознати тя ще бъде турска филмова версия на Шекспировата пиеса "Сън в лятна нощ". Новината за завръщането си на екран сподели самият Халил, който призова феновете си да го очакват скоро отново. Повече информация около новият филмов проект очаквайте скоро тук, в следващите издания на "Турските актьори 24/7"!

16) Съвсем скоро премиерата си в Турция ще направи новият филм, режисиран от актьора Йозджан Дениз, снимащ се в момента в хита на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun) "Сладък опасен герой" (Sevmili Tehlikeli), в който главната роля е поверена на младата надежда на турското кино, снимаща се пък в момента във "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) на KanalD Шукрю Йозйълдъз. Наскоро чаровникът, познат у нас чрез ролята си в хита "Надежда за обич", сподели, че в новата кино-лента зрителите ще го видят като комедиен и нелеп опасен герой, който постоянно се забърква в неприятности. Той разкри и че по време на снимките е имало много екшън и дори е претърпял инцидент, но пък именно по време на тях Шукрю се е запалил по екстремните спортове и занимания, като смята през идващото лято да изпробва някои от тях, сред които да скочи с парашут.

17) Бременността на турската актриса Йозгю Намал, която в момента гледаме всяка делнична вечер между 20.00 и 21.30 часа по БТВ в хита "Милост" (Merhamet), върви повече от добре. В момента чаровната брюнетка е в седмия месец на бременността си, но все още не иска да издава какъв ще бъде полът на бебето ѝ. Приятелят ѝ Ахмет Сердар Орал, от когото е и детето, пък все повече и повече смятал скоро да предложи брак на бъдещата майка, но все още не се знае дали ще ще го направи преди или след раждането. Едно обаче е сигурно - ако има сватба, то тя ще е след раждането. Терминът на Йозгю, която доскоро журираше в "Турция търси талант", е след два месеца, да ѝ пожелаем безпроблемно и щастливо раждане!

18) Фенове се притесниха за здравето на любимеца им от семейна драма №1 в Турция и у нас "Листопад" Толга Карел. Актьорът, който изигра емблематичната роля на женския сърцеразбивач Оуз, бе засечен наскоро от турски папараци да бърза за някъде, като от направените снимки ясно се вижда колко много е отслабнал артистът. Лицето му също е видимо омърлушено, като дори Толга се е разделил със своята запазена марка - мустаците, обръсвайки ги. Така актьорът е станал напълно неузнаваем и именно и заради това феновете му се тревожат за състоянието му. Дали причина за това е скорошният развод на Карел със съпругата му Гюнай Мусайева или има друга причина той да не е добре не се знае.

19) За пореден път турска звезда става жерта на интернет-хакери! Поредната тяхна жертва се оказа турският актьор Еркан Петеккая, снимащ се в момента в хита "Паренцата" (Paramparca) и познат у нас чрез ролите си в "Любов назаем", "Памуковата принцеса", "Времето лети" и "Дила". Наскоро неговият официален профил в социалната мрежа Twitter е бил хакнат и в момента любимецът на милиони зрители по света все още няма достъп до него, изразявайки възмущението си от своеобразната интернет-кражба в акаунта си в друга голяма социална мрежа - Instagram. Напомняме, че предишни жертви на хакерите бяха Хазал Кая, Джейда Атеш и още много други.

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 26 януари, предстои да прочетете четиридесет и третото издание на "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват много интересни и любопитни рейтинги и новини около сериалите в южната ни съседка. Във вторник, 27 януари, пък идва ред на четвъртия за годината и седемнадесети подред брой на "Турция представя...", в който ще представим двата нови сериала тази пролет на ShowTV. В четвъртък, 29 януари, ще публикуваме интервю със звездата от "Край или начало" Енгин Алтан Дюзятан. И в неделя, 1 февруари, пък предстои да прочетете четвъртото за годината и осемнадесето поред издание на "Турските актьори 24/7". Не забравяйте, че от месец март започва новият втори сезон на проекта ни "Любима турска звезда", а също така и продължението на "Ифет". Повече информация около пролетната ни програма очаквайте скоро! 

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Boiko Petkov mi se ra

Предоставено от Blogger.