"Турските актьори 24/7" (16): от 12 до 18 януари 2015 г.

януари 18, 2015
Здравейте, приятели! Днес е неделя, 18 януари, и публикуваме второто за годината и шестнадесетото подред издание на най-успешната
ни рубрика през изминалия есенен сезон "Турските актьори 24/7". В тазседмичния брой предстои да разберете какво се случи с любимите Ви турски актьори и актриси, а най-интересните сред акцентите са как актьори се оттегляха от актьорската професия, подготвяха се за новите си роли, изявяваха се в нови светлини, почиваха си, получаваха признания, разделяха се, събираха се, случваха им се неприятности, празнуваха тройни празници, радваха се на успехите си в личен и професионален план и още много други, които четете в следващите абзаци! 

1) Една от най-обичаните турски актриси Бааде Ишчил, изпълняваща основно отрицателни роли в мелодрами, наскоро разочарова феновете си със скандалната новина, че се оттегля от телевизионния екран за неопределен период от време и се завръща към специалността, която е завършила - моден дизайн. Чаровната блондинка, която за последно участва и гледахме в хита "Север-Юг" (Kuzey Guney), но познаваме и от "Езел" (Ezel), съвсем скоро ще представи своята нова колекция дрехи, по която работи от дълго време. Пред турските медии Бааде сподели още, че една от причините да замрази актьорската си професия е именно натоварения и изтощителен график на снимки, от който и други известни южно-съседски актьори са се жалвали. В близките седмици СЕРИАЛИ в България подготвя изненада, свързана с Бааде, а каква ще е тя предстои да разберем съвсем скоро! 

2) С всяка изминала седмица наближава силният за всички медии телевизионен сезон. С това и новините и слуховете за сериалите, които ще стартират с неговото начало, стават все повече и повече. В изминалите две издания на "Какво гледат в Турция?" Ви информирахме за повечето от новите официално и неофициално потвърдени мелодрами, но притока на новини е много голям и всеки ден излизат нови информации. Сред последните е, че Бурак Йозчивит, който от StarTV официално обявиха, че ще се включи в техен сериал, ще си партнира не както според първоначалните слухове със завръщащата се на екран след майчинство Мерием Узерли, а с младата надежда на турското кино Неслихан Атагюл, която заедно със своя интимен приятел Кадир Доулу, който ще вземе участие в "Преобръщане" (Sevdam Alabora) на ATV и с когото ще се конкурира от пролетта, до преди няколко месеца се снимаше в провала на ShowTV "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye). Повече информация около новата мелодрама с Бурак Йозчивит и Неслихан Атагюл очаквайте в следващите дни и седмици в изданията на "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7"! 

3) През изминалата седмица турският футболист на "Фенербахче" Селчук Шахин проговори пред турските медии за конфликта си със скоро завърналия се турски актьор и любимец на зрителите от "Ифет" и "Милост" Ибрахим Челиккол. Както съобщихме в предишното издание на "Турските актьори 24/7" в нощта, след която Ибрахим се завърна от Америка и посети турски нощен клуб, е избухнал скандал между него и Селчук, като дори за малко не се е стигнало до физическа саморазправа. Според думите на футболиста в тази нощ Ибрахим е много пиян и се е опитал да свали бившата му приятелка Ебру Полат, но по много груб начин. Именно това е разгневило играча на "Фенербахче", който бил направил забележка на Челиккол, но заради нетрезвеността си левентът се е заял с него и така е избухнал конфликтът, който благодарение на техни приятели се е разминал без последици за никого от двамата. 

4) Турският тийн-идол Чаатай Улсуой освен талантлив актьор се оказа и много добър музикант. В един от последните епизоди на турския тийн-хит на StarTV "Приливи и отливи" (Medcezir) той се изяви като китарист на рок група и това негово превъплъщение буквално взриви турското интернет-пространство, като видеото в момента е най-гледаното за изминалата седмица. Новата дарба на героя на Чаатай - Яман, обаче ще предизвика смесени чувства у неговата половинка Мира, изиграна от Серенай Саръкая, която след много фенки на Яман ще се изнерви и ще започне да ревнува. Вижте го от тук! Междувременно рейтингите на "Приливи и отливи" в последно време не са много добри и тези през изминалия петък не са се подобрили спрямо по-миналия, повече информация за тях обаче четете в утрешния брой на "Какво гледат в Турция?". Дали продукцията ще се стабилизира или бавно, но сигурно ще падне в капана на рейтингите предстои да разберем.

5) След финала на медицинската мелодрама "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) на KanalD, която се провали заради ниските си рейтинги, двете актриси, които взеха участие в нея и се сближиха много именно на снимачната ѝ площадка - Нур Фетахоулу ("Забраненият плод" и "Великолепният век") и Синем Йозтюрк, се отдават на заслужена почивка и наскоро бяха забелязани и заснети от турските папараци да се разхождат в известен турски търговски център. Двете красавици, които изпълниха главните роли в "Пътят на живота" изпитваха затруднение, докато избираха какво да си купят от марковите магазини за дрехи, но в крайна сметка и Нур, и Синем се върнаха у дома най-малко с по един пълен плик. Дали Нур и Синем ще се завърнат скоро на снимачната площадка подобно на много свои колеги, чиито последни сериали постигнаха провал, предстои да разберем. Към момента обаче и двете не дават индикации за участие в нов проект през пролетния сезон, но пък той тепърва предстои и нищо да ни изненадат.

6) Турската актриса Емина Сандал, позната у нас чрез ролята си на Лале в хита "Сезони на любовта" (Lale Devri), и съпругът ѝ и певец Мустафа Сандал се отдават на почивка в семейна и спокойна среда. Двамата артисти не спират да показват на целия свят любовта си и наскоро Емина сподели снимка в социалните мрежи, на която е заедно със своя съпруг и двамата се радват един на друг. Посланието към фотоса е, че всеки човек има своя сродна душа, която рано или късно намира и с която прекарва целия си живот. За Емина именно Мустафа е нейната такава, като чаровната брюнетка споделя още, че в живота интересни са конфликтите и споровете между двама души, защото без тях те няма как да тъгуват един за друг, да се учат от грешките си и най-важното - да се сдобряват, с което връзката им се преражда и никога не остарява.

7) Един от най-желаните турски ергени Кенан Имирзалъолу, който в момента се снима в хита на ATV "Справедливостта на Кара" (Karadayi), получи приза "Актьор на годината" на церемонията по награждаването на престижна телевизионна и филмова класация. Чаровникът получи наградата именно за ролята си на Махир Кара в излъчващата в момента третия си сезон криминална мелодрама. На награждаването Кенан, който се класира на трето място в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2014" през изминалата пролет, сподели, че не се отказва окончателно от актьорската си кариера, както обяви миналата седмица и както отразихме в миналото издание на "Турските актьори 24/7", а след края на "Справедливостта на Кара" ще наблегне на недългосрочно ангажиращи участия в игрални филми, а не в сериали. На въпроса на журналисти защо не се пробва като режисьор, Имирзалъолу отговори, че приятелите му от доста време настоявали за това, но поне към той няма такива планове.

8) Неприятности се случиха се с турската актриса-ветеран Сюмру Явручук, позната у нас чрез ролята си на билкарката Ебенине от най-гледания турски сериал у нас за 2012 г. "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?). Наскоро усмихнатата ветеранка в турското кино бе измамена от турски архитект, на когото е била поръчала малка, но пищна и китна къща на брега на Босфора. Сюмру е изгоряла с цели 200 000 лири, които е изплатила на измамника и неговата фирма, като в момента тя е подала документи да съди въпросното лице в прокуратурата. Напомняме, че през изминалите месеци Явручук се снима в провалилия се хит на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), замествайки напусналата в края на първия му сезон също актриса-ветеранка Небахат Чехре ("Забраненият плод" и "Великолепният век").

9) Мимолетната връзка между турската актриса, позната у нас чрез ролята си в тийн-хита "Малки тайни" (Kucuk Sirlar) Синем Кобал и футболистът Арда Туран приключи. Само след няколко седмици, откакто са заедно, двамата прекратиха отношенията си драматично и скандално. През изминалата седмица двамата са били посетили известен турски нощен клуб, като към 02.00 часа през нощта изненадващо Синем е излязла от заведението ядосана и разплакана с викове. След края на връзката си с Ибрахим Челиккол чаровната блондинка очевидно не може да създаде нова стабилна връзка. По повода майка ѝ Нурай Кобал сподели пред турските медии известния афоризъм на вечната Мерилин Монро "Човек никога не трябва да се връща назад. Дами, не забравяйте, че е възможно Пепеляшка сама да се е върнала за обувката си", с което провокира недоумение сред журналистите.

10) Неприятности се случват и в живота на една от най-харесваните турски актриси Хазал Кая. Чаровната брюнетка, позната у нас чрез ролите си в двете най-харесвани мелодрами, излъчвани у нас - "Огледален свят" и "Забраненият плод", наскоро се жалва пред турските медии, че акаунтът ѝ в световната социална мрежа Twitter е бил хакнат. В момента Хазал заедно с компютърни специалисти се опитва да върне достъпа до профила си, като призова всичките ѝ последователи в него да не вярват на писанията, които ще бъдат публикувани от хакерите. Напомняме, че през пролетния сезон Кая се завръща на екран след година пауза в новия проект на TV8 "Марал" (Maral), в който ще си партнира с друга млада надежда на турското кино Арас Булут Ийнемли ("Времето лети" и "Великолепният век").

11) Въпреки че наскоро се омъжи, германската актриса Вилма Елес, която обаче придоби огромна популярност в Турция след ролята си на злодейката Каролин в семейна драма №1 след "Листопад" "Времето лети", не се наслади на дълъг и луксозен меден месец, а само по-малко от три седмици след сватбата си се завърна на снимачната площадка. В момента тя участва във американския филм на ужасите "Катран" (Katran), който обаче е от части създаден от турски продуценти. Именно за него и чаровната блондинка и мечта на милиони мъже по света смени за кратко визията си, като за лентата холивудските гримьори са я направи неузнаваема - грозна и незабележима, можете да я видите на снимката вдясно. Премиерата на "Катран" е на 13 февруари.

12) Една от младите надежди на турското кино Каан Йълдъръм, който все още не сме гледали в България, но пък участва в продукциите на KanalD "Загуба" (Kayip) и "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul), реши да прекара зимната си ваканция, по време на която снимки на втората мелодрама, в която участва в момента, не се снимаха, в Амстердам, Холандия. Чаровният актьор бе там само с интимната си приятелка, като чак през тази седмица сподели снимки в социалните мрежи как двамата са си прекарали, най-вероятно от суеверие по време на почивката им лоши мисли да не стигнат до тях и да развалят прекарването. Напомняме, че въпреки отличните рейтинги, които постигаше през лятото и началото на есента на 2014 г., сега комедийния мюзикъл "Ах ти, Истанбул" отчита много ниски рейтинги и е на път да спре излъчването си. Следете "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник за повече информация!

13) През изминалата седмица турският певец Мустафа Сандал отпразнува своя 45 рожден ден. По този повод неговата съпруга и актриса Емина Сандал, която у нас познаваме чрез ролята ѝ на Лале в "Сезони на любовта" (Lale Devri), организира парти-изненада като подарък за съпруга си. Дни по-късно, на 15 януари пък, своя такъв отпразнува самата тя, а още по-интересното е, че два дни преди нейния, на 13 януари, двамата пък честваха годишнина от сватбата си. Така в интервала на два дни от 11 до 15 януари двамата посрещнаха общо три големи свои празника. Пожелаваме на Мустафа и Емина още дълги години да са заедни и да посрещат тези празници, подредени случайно или не в такава последователност.

14) Нов шокиращ любовен обрат изненада цяла Турция! Според последните упорити слухове турският актьор Ибрахим Челиккол, завърнал се наскоро от САЩ, и неговата бивша екранна, а и реална половинка от "Ифет" Дениз Чакър са се сдобрили и са решили да дадат още един шанс на връзката си макар и след толкова много време на раздяла. Напомняме, че любовта между Ибрахим ("Милост") и Дениз ("Листопад" и "Великолепният век") пламна на снимачната площадка на "Ифет" през 2011 година, като тя продължи до 2013. Сега, близо година и половина по-късно, двамата явно са решили да се съберат отново, след като Челиккол претърпя провал и с последната си връзка със Синем Кобал. На въпросите на журналисти дали тези слухове са верни, Ибрахим Челиккол не отговори и до една степен потвърди съмненията.

15) Новата 2015 г. стартира повече от добре за турската актриса и писателка Башак Саян. Чаровната брюнетка, която познаваме чрез ролята ѝ в най-успешната семейна турска драма "Листопад", наскоро сподели пред турските медии, че вече е започнала усилена работа по новия ѝ сериал "Милад" (Milad), който ще стартира най-вероятно през пролетния сезон и ще се излъчва по турската национална медия TRT1, която в последните години не е сред най-гледаните. Въпреки това обаче Башак е много ентусиазирана за новата си роля и споделя, че с голямо желание я играе, а това за нея е най-важното. Саян сподели още, че в момента работи по свой нов роман, който обаче най-вероятно ще бъде пуснат в продажба през летния сезон.

16) Наскоро турският актьор Илкер Инаноулу, който българските зрители познават чрез ролята му в криминалната драма "Опасни улици", бе засечен от турските папараци да се разхожда в голям турски търговски център заедно със съпругата си. Въпреки че наскоро приключи участието си в провала на KanalD "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), пред журналистите той сподели, че изобщо няма да има почивка и съвсем скоро започва работа по нов проект, този път обаче свързан с киното. Илкер издаде още, че към момента се двуоми между предложения за участие във филми на едни от най-добрите режисьори в Турция Махсун Кърмъзъгюл, който познаваме от ролята му в "Щастливи заедно" (Aska Surgun) и чийто проект "Огледало" (Mucize) наскоро направи премиерата си в турските кина и Джем Йълмаз, чиито продукции също се радват на огромен успех.

17) И като стана дума за Махсун Кърмъзъгюл и новия му филм "Огледало" (Mucize), наскоро станаха ясни първите резултати на продуцкията. Според последните данни от премиерата ѝ досега лентата е била изгледана приблизително 150 000 000 пъти, което за турските стандарти е отличен резултат. Премиерите на филма все още се въртят, като наскоро на една от гала вечерите режисьорът му Махсун покани като почетни гости не кои да е, а ветераните в турското кино Мерал Четинкая, позната у нас чрез ролите си в "1001 нощ" и "Времето лети", и Мурат Токат. Очаква се след няколко месеца, поради големия интерес, "Огледалото" да бъде преведен със български субтитри в интернет.

18) Въпреки ниските рейтинги, които постига и слуховете за спиране поради тях, турската поредица "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), която се излъчва всяка неделна вечер по KanalD продължава да се позиционира. Наскоро дори турските папараци заснеха как актьорът, изпълняващ главната роля в нея Шукрю Йозйълдъз ("Надежда за обич") се разхожда в голям турски търговски център, като на въпросите на журналистите той е отговорил, че снимачният процес на сериала върви с пълна сила, а това следователно не дава индикации, че тя ще спре. Дали от KanalD имат план за това как да повишат рейтинга на "Въпрос на чест" или и той ще последва съдбата на "Пътят на живота" и ще излъчи около 15 епизода предстои да разберем!

19) След невероятния успех на новата турска мелодрама "Парченцата" (Paramparca) актрисата, която изпълнява главната роля в нея - Нюргюл Йешилчай ("Вярна на себе си", "Любов и наказание" и "Имението с лозите"), е окрилена от щастие и позитивни емоции. Наскоро вечно усмихнатата брюнетка сподели в социалните мрежи снимка, на която позира с неизвестен за медиите и обществото мъж, но на която видимо се виждат близките отношения между двамата. Според по-запознати до Нюргюл това е именно нейният нов интимен приятел, който се занимава с набавянето на медицински консумативи и се оказа, че е с пет години по-млад от световноизвестната актриса. Selfie-то е направо в механа в Нишанташъ. Така настоящия период е един от най-добрите за Нюргюл Йешилчай и в професионален, и в личен план.

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: утре, 19 януари (понеделник), ще бъде публикувано издание №42 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което ще разберете какви интересни обрати се случиха с рейтингите на излъчващите се в момента в южната ни съседка сериали. Във вторник, 20 януари, пък идва ред на третия за гоидната и шестнадесети подред брой на "Турция представя...", в който ще представим първият нов сериал тази пролет на StarTV и последният обявен нов такъв на KanalD. В четвъртък, 22 януари, ще бъде публикувано тридесет и седмото интервю с турски актьор, което следващата седмица ще бъде с актрисата от "Гордата Аси" и "Великолепният век" Селма Ергеч. И в неделя, 25 януари, идва ред на третото за годината и седемнадесето подред издание на "Турските актьори 24/7". Не забравяйте, че през месец март предстои старта на продължението на турската мелодрама "Ифет", както и този на втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г., като обявяването на участниците в него очаквайте през месец февруари във фейсбук страницата ни. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Напомняме, че през изминалите месеци Явручук се снима в провалилия се хит на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), замествайки напусналата в края на първия му сезон също актриса-ветеранка Небахат Чехре ("Забраненият плод" и "Великолепният век").

Това само аз ли не го разбрах....?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Какво не разбрахте? Факт е, че актрисата в действителност се включи във втори сезон на "Черни пари за любов", но за съжаление нямаме информация дали продължава да се снима в него или не.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.