"Турция представя..." (15): какво да очакваме по ATV?

януари 13, 2015
Привет, приятели! Днес, 13 януари (вторник) предстои да прочетете второто за годината и петнадесетото подред издание от рубриката ни
"Турция представя...", в което ще представим подробно всяка една от предстоящите мелодрами по турската телевизия ATV. Преди това обаче нека накратко си припомним какво се случи с канала през изминалите месеци. Есенният сезон за ATV беше изключително неуспешен, тъй като почти всички нови проекти на медията постигнаха ниски рейтинги и преустановиха излъчването си - "Крадец на сърца", "Трима приятели" и "Бял карамфил". Единствена от новите продукции успех постигна криминалната комедия "Гущерите" (Kertenkele), излъчваща се в момента всяка съботна вечер от 20.00 часа и попадайки всяка седмица в ТОП 3 за съответния ден. За съжаление обаче дори наложилите се като успешни мелодрами на ATV през есенния сезон се провалиха и голяма част от тях спряха - "Днешните домове", "Другата половина" и "Дикмен в Анкара" показаха своите финали. Излъчващите се и в момента продукции "Беглецът" и "Черни пари за любов", които до преди месеци постигаха отлични рейтинги, също понижиха драстично резултатите си и са на път да спрат. В крайна сметка единствени "Справедливостта на Кара" и "Гущерите" носят успех на телевизията, като от декември насам първият се сбогува с иначе утвърденото си през всички сезони първо място всеки понеделник, изместен от новия хит на StarTV "Парченцата". Въпреки това криминалната драма с Кенан Имирзалъолу, Бергюзар Корел и Четин Текиндор постига също доста добри рейтинги, седейки всеки първи ден от седмицата плътно до лидера в класацията ТОП 100. За пролетния и междинен сезон ATV е подготвила много изненади на зрителите си, с които се надява да постигне по-голям успех, а кои са те разбирате сега!

"Черен хляб" (Kara Ekmek):
Това е продукцията, на която от телевизията с оранжевото правоъгълниче, залагат най-много през междинния телевизионен сезон. Тя ще стартира още този петък, 16 януари, като ще се излъчва всяка петъчна вечер след 20.00 часа по ATV. Имайки се в предвид жестоката конкуренция в петъците, когато на ринга за рейтинги едни срещу други се изправят вечните хитове на FOX, StarTV и KanalD "Черната роза", "Приливи и отливи" и "Опасни улици", а да не забравяме и тайното оръжие на втората - "Прости ми", надали тя ще постигне някакъв успех, но пък нищо не се знае. В историята на "Черен хляб" се разказва за младо и обикновено момиче от бедно семейство с големи амбиции и мечти, чийто живот обаче след ключов момент се променя коренно и мечтите ѝ за добро или зло се сбъдват. Тя обаче се забърква с мръсни пари и именно заради това сериалът носи името "Черен хляб". Главната роля е поверена на любимката на зрителите от "Незабравима" Йозлем Йълмаз, която до преди няколко месеца се снима в провала на FOX "Безопасност" (Emanet), а останалите на познатия от "Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса" актьор Алтан Еркекли и познатия от "Огнено сърце" и "Листопад", а и от турската адаптация на "Отмъщението" Енгин Хепилери. В "Черен хляб" главните теми са за любов, интриги, отмъщение и омраза, като за наскоро за героинята си в него Йозлем Йълмаз сподели, че този път тя няма да бъде невинно и беззащитно младо момиче, като каквото я познават зрителите, а за първи път ще бъде амбициозна и в един момент дори и алчна и властна млада дама, която няма да плаче. Продуцентска компания на поредицата е Limon Yapim, която създава и стартиралия и провалил се миналата седмица "Пойраз Карайел" на KanalD. Дали "Черен хляб" ще постигне успех и ще стабилизира критичното в момента състояние на ATV или ще последва съдбата на белият карамфил, както се казваше есенния сериал, излъчвал се в петъците, предстои да разберем в понеделник, 19 януари, в изданието на "Какво гледат в Турция?". 

"Преобръщане" (Sevdam Alabora):
Това е втората нова продукция, на която ATV също залагат много да постигне успех. Тя най-вероятно обаче ще направи премиерата си с началото на стартиращия след около месец и половина пролетен телевизионен сезон. Именно заради това и от телевизията към момента издадоха само актьорите, които ще изпълнят главните роли в "Преобръщане" - това ще са младите надежди на турското кино и любимци на зрителите Кадир Доулу и Елчин Сангу, познати в българския ефир съответно от мелодрамите "Малки тайни" и "Една любовна история". Според неофициална информация ролята на Елчин ще бъде на млада наследница от богат и уважаван род, която ще се влюби в коренно различен млад мъж от бедно потекло, изигран от Кадир. Тази любов ще доведе както обикновено до много драматични обрати и последствия и именно заради това поредицата носи заглавието "Преобръщане" (Sevdam Alabora). Напомняме, че последните роли и на Доулу, и на Сангу бяха пълни провали, тъй като младият актьор участва в провалилата се тази есен продукция "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) на ShowTV, a чаровната червенокоса млада дама - в също неуспешната историческа драма "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) на StarTV. Сериалът ще бъде вторият, продуциран от новата компания-производителка в Турция, по-известна в западна Европа и у нас - Endemol, чийто първи проект "Парченцата" постига нечуван успех, което пък подсказва, че може би и втората - "Преобръщане", ще постигне такъв. Очаквайте я скоро по ATV!

"Цена" (Bedel):
Това е последната от новите продукции за междинния и пролетен телевизионен сезон, която най-вероятно със сигурност ще стартира след "Черен хляб" и най-вероятно преди "Преобръщане". В нея главната роля ще бъде изиграна от познатата у нас чрез ролите си в "Двама завинаги", "Езел", "Листопад" и "Пътищата на съдбата" млада актриса Седеф Авджъ, а други важни персонажи в сериала пък ще изиграят Осман Алкаш ("Времето лети") и Ясемин Ален ("Милост"). Като цяло от ATV залагат по-малко на него и той всъщност е като резервен вариант за тях, но въпреки това не се знае какъв успех ще постигне в Турция. Историята и тук е напълно позната - трима приятели, израснали от деца заедно - Бегюм, Али и Ведат, се сблъскват неизбежно с любовта, омразата и отмъщението. Али и Ведат са влюбени в приятелката си Бегюм и така сюжетът се заплита, отваряйки след себе си и още линии. Така духовните братя ще станат врагове в името на любовта, а тяхната невинна и нищо неподозираща сестра ще се опита да върне доброто старо време. Тук миналото също ще има ключова роля за развитието на събитията и героите, като то ще покаже на бял свят неподозирани и забравени тайни и истини. Очаквайте "Цена" скоро по ATV!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.