"Турските актьори 24/7" (14): от 15 до 21 декември 2014 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 21 декември, а това означава, че днес предстои да прочетете последното за сезона и за годината четиринадесето
издание от Вашия информатор за всичко ново около любимите Ви турски актьори и актриси "Турските актьори 24/7". През изминалата седмица в южната ни съседка все повече и повече се разкриваха завесите около новите проекти на телевизиите за идващата 2015 г. Как актьори празнуваха рождените си дни, обявяваха какво ги очаква през новата година, показваха симпатиите си към други такива, променяха визиите си, ставаха тийн-идоли, критикуваха, погазваха правилата, разделяха се с половинките си, разкриваха тайни и формули за успех, притесняваха се заради близки, срещаха се след дълги раздели, обичаха животните и очакваха с нетърпение разбирате в следващите абзаци!

1) Наскоро турската актриса Есра Дерманджъолу, която българските зрители познават чрез ролята си на злодейката Мукадес в най-гледания турски сериал у нас за 2012 г. "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?) отпразнува своя четиридесет и шести рожден ден. Усмихнатата брюнетка посрещна празника си в компанията на най-близките си роднини и приятели, като не забрави да покаже на целия свят как се забавляват, чрез selfie в социалните медии. Сред почетните гости на събитието беше и колежката и бивша екранна партньорка на Есра от "Пепел от рози" Берен Саат, заедно със съпруга ѝ Кенан Доулу. Напомняме, че за последно Дерманджъолу взе участие в провала на StarTV тази есен "Изтрий началото" (Sil Bastan). 

2) Новата 2015 година наближава и заедно с това турските телевизии усилено се готвят за новите си проекти, с които да зарадват и изненадат зрителите си. Сред един от многото такива е "Светът е за двама" (İnsanlar çift yaratılmıştır), който ще бъде с участието на младата надежда на турското кино Фуля Зенгинер, която родните зрители познават чрез изключително успешната ѝ роля на Йелиз в една от най-драматичните турски мелодрами "Малки жени" (Kucuk Kadinlar). Продукцията ще стартира с началото на новата 2015 г., през януари, като ще се излъчва в prime-time-а на ShowTV. Повече информация очаквайте скоро в "Какво гледат в Турция?". 

3) Окан Ялабък, който също е известен в България чрез ролята си на Паргалъ в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), също ще се завърне на екран с началото на идващата 2015 година. Наскоро актьорът сподели в свое интервю, че ще направи дебютът си на екран за предстоящата година още през първия ѝ месец - януари, но не разкри нито как се казва проектът, нито с кои актьори ще си партнира, нито по коя телевизия ще се излъчва. Той обяви още, че има доста предложения за театрални постановки и участия в телевизионни проекти, но към момента е избрал най-устройващото го от тях, а именно сериала, за който говори. 

4) Селма Ергеч, която българските зрители познават чрез ролите ѝ в "Гордата Аси" и "Великолепният век", вероятно скоро ще напусне екипа на сериала, в който се снима в момента "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri) на StarTV и ще се включи в нова филмова мащабна продукция. Тя е с нестандартното заглавие "Сгъваема" (Kırımlı), като в нея ще си партнира с мега-звездата Мурат Йълдъръм ("Гордата Аси", "Любов и наказание" и "Голямата лъжа"). Филмовият проект ще бъде продуциран от турската телевизия TRT, като най-вероятно ще направи и премиерата си по нея, а не в кината, на големия екран. 

5) С идването на новата 2015 г. някои сериали тепърва ще започват, но други и ще приключват. Сред вторите със сигурност ще бъде комедийната драма на StarTV, излъчваща се всеки четвъртък в prime-time-а на медията "Между нас да си остане" (Aramizda Kalsin), а нейния финал пред медиите съобщи протагонистката в нея и познатата у нас чрез ролята си на Лейля в "Листопад" Гьокче Бахадар. Малко след това продуцентите на поредицата потвърдиха това и съобщиха, че след 52 епизода сюжетът вече се е изчерпал и разводнил. Истинската причина обаче е ясна - "Между нас да си остане" не приключва, а спира заради ниските си рейтинги, които всяка четвъртък вечер постига, именно той е и най-малко гледания сериал на иначе може би най-гледаната тази есен медия StarTV. 

6) Нова светска двойка се заформя в Турция! След като отдавна приключи връзката си с известната млада актриса Синем Кобал, която родните зрители познават чрез ролята ѝ в "Малки тайни", известният турски футболист Арда Туран е хвърлил поглед не на коя да е, а на... Серенай Саръкая! Според по-запознати разбивачът на женски сърца много е харесал Серенай ("Сезони на любовта") и именно заради това наскоро той се е срещнал със свой близък приятел журналист и го е разпитал подробно за живота на чаровната блондинка, която преди месеци се раздели с бившия си приятел и все още настоящ екранен партньор в хита "Приливи и отливи" (Medcezir) Чаатай Улусой. 

7) След цяла година отсъствие от телевизионните екрани, с началото на 2015 г. една от най-харесваните турски актриси Хазал Кая, позната на родните зрители чрез ролите ѝ в "Ангел-пазител", "Забраненият плод" и "Огледален свят", ще завърна в ефир повече от грандиозно и обещаващо. Точно в навечерието на новата година, на 31 декември (сряда) вечерта, в Турция ще бъде пуснат първия трейлър към новия сериал на младата надежда на турското кино "Марал" (Maral). Продукцията ще се излъчва по по-малко гледаната TV8 и все още не е ясно кой ще бъде екранният партньор на Хазал в нея, сред най-спекулираните имена обаче е това на Арас Булут Ийнемли ("Времето лети"). Именно заради новата си роля, Хазал наскоро посети известен турски фризьорски салон, където се довери на уменията на най-добрите в бранша, за да изглежда по възможно най-добрия начин на екрана. След процедурите се вижда голяма промяна във визията на Хазал, която най-вероятно в "Марал" ще се подвизава с очила. Отиват ли ѝ? 

8) Турският актьор Керем Бурсин, който все още не е познат на българските зрители, се превърна за отрицателно време в новия тийн идол на Турция. От ден на ден младата надежда на турското кино придобива все по-голяма и по-голяма популярност сред младото турско общество и естествено - най-вече сред подрастващите момичета, които освен че го спирали по улиците постоянно, за да се снимат с него и да вземат автограф, го следели до дома му и след това под прозорците му го викали с пълен глас. Този интерес обаче е неочакван, тъй като новият сериал на Керем "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) постига пълен провал в рейтингите и има предпоставките да спре. Той обаче най-вероятно ще наследи съдбата на предишния тийн-сериал с участието на Бурсин "В очакване на слънцете" (Gunesi Beklerken), който също се излъчваше всяка неделя по KanalD и не постигаше високи резултати, но продължи излъчването си заради огромния интерес на младите. 

9) Въпреки, че отскоро не се изявява по телевизионните екрани, ветеранката в турското кино Небахат Чехре, позната на родните зрители чрез ролите си в "Късчета живот", "Забраненият плод" и "Великолепният век", следи изкъсо всичко ново около сериалите в южната ни съседка. Освен това тя е изключително критична към ново-прохождащите в бранша звезди и винаги изказва мнението си по определени въпроси в социалните мрежи и пред журналисти. Една от новите "жертви" на острия език на Небахат беше вече не толкова младата актриса Нюргюл Йешилчай за ролята си в новия хит "Парченцата" (Paramparca). Съвсем скоро след идването на 2015 г. Чехре ще започне снимките по новия ѝ филм "Кървавият януари" (Kanli Ocak). 

10) Младата надежда на турското кино Бурак Йозчивит, познат на родната публика чрез ролите си в хитовете "Малки тайни" и "Великолепният век", определено проявява небрежност при шофиране. Наскоро актьорът бе заснет от турските папараци да кара автомобила си, докато говори по телефона с някого. Хубавото в случая е, че поне чаровният брюнет и интимен приятел в реалния живот на Фахрие Евджен, използва слушалки, докато говореше, а ръцете му бяха изцяло съсредоточени към волана, както и трябва да бъде. 

11) Младата надежда на турското кино Хазал Кая ще получи най-високият си хонорар от началото на кариерата си досега за участието си в новата мащабна и обещаваща поредица на TV8 "Марал" (Maral). Наскоро в турските медии изтече информация за числената стойност на заплащанията, които Хазал е получавала за участията си през годините. Хонорарът ѝ в "Забраненият плод" е бил 10 000 турски лири, в "Огледален свят" - 20 000, в "Balkanlar 1912" - 30 000, в "Любов" (ASK) - 40 000, а сега в новия си проект ще получава по 50 000 на епизод и следователно общо 200 000 месечно. Първият трейлър към "Марал" ще бъде излъчен в навечерието на Новата 2015 година, а самият сериал ще стартира през февруари.

12) Още една двойка, превърнала се от екранна в действителна, се разпадна! Наскоро турската актриса Селен Сойдер, позната на родните зрители чрез ролята ѝ в хита "Сезони на любовта" (Lale Devri), сподели в социалните мрежи, че окончателно с екранния ѝ партньор от мелодрамата, а впоследствие и реален - Толгахан Сайъшман, са се разделили. Феновете им останаха потресени от тази шокираща новина, но Селен ги помоли за разбиране и толерантност в тази трудна и деликатна за нея и бившия ѝ партньор ситуация. Така стана ясно и, че не за да си почине от професионални ангажименти и за да усъвършенства по-добре английския Толгахан прекара последните няколко месеца в Лос Анджелис, САЩ, а заради обтегнатите си отношения със Селен. 

13) Освен хонорарите на Хазал Кая във всичките ѝ сериали, станаха ясни и тези на комедийния актьор Тимур Ачар. Наскоро в турските медии излезе информацията, че до миналата година мустакатият вечно усмихнат артист е получавал за ролите си във филми и сериали до 7000-8000 турски лири на епизод, като например тази в миналогодишния провал "Бебешка топлина" (Bebek Isi), в който си партнира с Нюргюл Йешилчай. От скоро обаче хонорарът и рейтингът на Тимур са скочили повече от двойно и сега, за ролята си в новия хит на ATV "Гущерите" (Kertenkele), той получава по цели 20 000 за епизод. Нека обаче да си признаем едно - не ги ли заслужава?

14) Нюргюл Йешилчай явно най-сетне надскочи каръка си в професионален план, тъй като новият ѝ сериал "Парченцата" постигна изключително добри рейтинги и само седмица след старта си се възкачи и превзе първото място всеки понеделник, оставяйки на StarTV още една трета най-гледана продукция. След като последната ѝ успешна роля беше тази в "Любов и наказание", а след това последваха редица провали, то сега късметът отново споходи чаровната и усмихната актриса. Наскоро тя сподели selfie в социалните мрежи, на които позира заедно с част от екипа на "Парченцата", като разкри на феновете си, че целият екип, без нито едно изключение, носи на ръцете си малки гривни със сини мъниста, които да ги пазят от уроки и да им носят успех. Видимо е, че ритуалът е успешен и затова няма да бъде прекратяван. 

15) Завръщането на турската мега-звезда Мерием Узерли, позната на родните зрители чрез ролята ѝ на Хюррем султан в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век", не мина безпроблемно. Още с настаняването си във скъпата вила, която нае, чаровната актриса се сблъска със сериозен проблем - само няколко часа след това тежък грип повали малката ѝ дъщеричка Лара, която рязко е отпаднала и се е почувствала много зле. Заради притеснението на Мерием, малката принцеска е била закарана в най-близката болница, където е прекарала една нощ под лекарско наблюдение. За щастие обаче към момента Лара, която е на годинка и половина, е оздравяла и майка ѝ вече спокойно може да започне работа по новия си грандиозен проект, заради който се завърна в Турция. 

16) Съвсем скоро, с началото на 2015 г., в Турция ще стартира новата поредица "Преобръщане" (Sevdam Alabora), която ще бъде протагонизирана от младите надежди на турското кино Кадир Доулу, познат у нас от "Малки тайни", и Елчин Сангу от "Една любовна история". В новата мелодрама Елчин ще изиграе ролята на млада наследница на богат и уважаван род, която обаче ще се влюби в беден и коренно различен от нея в отношение на социално положение и възможности младеж, който ще бъде изигран от Кадир. Тази любов ще стане причина за много драми и съдбовни последствия. "Преобръщане" ще бъде втората продукция за новата турска продуценцтска компания Endemol, като ще се излъчва по ATV. Напомняме, че и Кадир, и Елчин претърпяха провали с последните си роли съответно във вече приключилите "Двете лица на Истанбул" и "Кърт Сеит и Шура". 

17) След като се завърна в Турция, известната от ролята си на Хюррем във "Великолепният век" актриса Мерием Узерли реши да навакса пропуснатото време и да се срещне с всичките си приятели в южната ни съседка преди да започнат снимките по новия ѝ грандиозен проект, заради който свободното ѝ време ще намалее драстично. Само ден след като се настани в скъпата вила, която нае за себе си и малката си дъщеричка Лара, Мерием започна срещите, като сред първите си приятели, с които се видя, беше бившата ѝ колежка във "Великолепният век" Селма Ергеч. Двете дори споделиха selfie в социалните мрежи, на което позират с напълно еднакви дрехи, точно като близначки, грейнали в усмивки и щастие. 

18) Наскоро младата надежда на турското кино Йозге Йозпиринчи посети известен турски приют за бездомни животни. Чаровната актриса, позната у нас чрез ролите си в "Ангели пазители" и "Момичето с червения шал", дори дари цели 18 тона суха храна за бездомните и изстрадали кученца и котенца, като в социалните мрежи бунтарката сподели, че е изключително заредена с енергия и позитивизъм след като е посетила приюта и се е докоснала до душите на бездомните животинки. Тя също така се включи и в каузата на този приют за забраняване на използването на животинска естествена коза за производството на текстилни материали и дрехи. 

19) Броени дни остават до термина на младата надежда на турското кино, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век" - Пелин Карахан. Наскоро вечно усмихнатата красавица сподели снимки в социалните мрежи, на които държи дъска, на която е изписано с много любов името на все още неродения ѝ син - Али Демир. Пелин също така сподели, че със съпруга ѝ очакват с голямо нетърпение раждането на първия им син, като то би трябвало да се случи до броени дни. Дали бебето на Пелин ще подрани или ще се инати предстои да разберем! 

20) Това беше всичко от нас за този сезон и тази година! Благодарим Ви, че бяхте с нас през тези точно три месеца и само заради Вашата подкрепа изминалия беше най-успешния сезон на блога изобщо от стартирането му досега. Приключиха сезоните на всичките ни есенни рубрики, а и проекти - "Какво гледат в Турция?", "Турция представя...", "Музиката от турските сериали", интервютата с турски актьори и актриси, "Две противоположности", "Турските актьори 24/7" и състезанието, спечелено вчера от Елизабет Гутиерез "Любима латино звезда 2014". През празничните дни обаче също сме Ви подготвили редица изненади, сред които ексклузивни новини за новостите по телевизиите на 22 декември (понеделник), последното издание на "Любопитно", което ще бъде наистина специално, на Коледа - 25 декември (четвъртък), третото ни подред издание на традиционния ни обзор на новините за годината "Най-ексклузивните новини за 2014" на 28 декември (неделя), равносметка на събитията, свързани с развитието на СЕРИАЛИ в България през отиващата си 2014 г. на 31 декември (сряда) и още много други. Скоро ще разберете и кои рубрики ще се завърнат с началото на новата 2015 г., вече можете да гласувате за тази, която най-много Ви хареса през изминалите месеци в страничната лента на сайта вдясно. Весели празници! 
Предоставено от Blogger.