Изненади и промени по българските телевизии от януари

До началото на най-светлите и обичани празници - коледните и новогодишните, остават броени дни! След като миналата седмица
Ви запознахме по възможно най-подробния начин с празничните програми на телевизиите, сега е ред да го направим с акцентите им през първия месец от новата година януари, през който всичко си идва по старому.

Започваме с акцентите за януари на най-гледаната българска телевизия НоваТВ:
Стартираме с неочакваната новина за завръщането на третия сезон на музикалното риалити "X Factor", което ще се състои през... януари! Да, точно така, след повече от едномесечна пауза шестимата останали финалисти от първоначалните седемнадесет - Михаела, Невена, Славин, Мирян, Иво и Пламен и Георги Бенчев, ще излязат отново на голямата сцената с нови сили, за да докажат, че заслужават победата. Нова година, нов късмет - това ще се отнесе и за завръщането на "X Factor", чиято финална фаза ще започне на 19 януари (понеделник), като през новата 2015 година ще се излъчва и в ново, по-удобно за зрителите разписание - големите концерти ще са всеки понеделник от 20.00 до 22.00 часа, а резултатите от тях - всеки вторник от 21.00 до 22.00 часа, както досега - на живо. НоваТВ ще се погрижи за това да не забравим музикалното ѝ риалити по време на зимната му пауза със специален коледен концерт на Бъдни вечер, 24 декември (сряда) от 20.00 часа, а след това и със селекция на най-добрите изпълнения за сезона до този момент в новогодишната нощ на 31 декември срещу 1 януари, в 00.00 часа.

През януари премиерите си в България ще направят два хитови американски сериала. Първият от тях е "Inteligence", който ще стартира още на втория ден на новата година, 2 януари (петък), замествайки "Касъл" (Castle), като ще се излъчва първоначално всяка делнична вечер от 21.00 до 22.00 часа, а след завръщането на "X Factor" - от сряда до петък. Той обаче се състои от само тринадесет епизода и затова ще приключи още на 22 януари (четвъртък). От 28 януари (сряда) на негово място пък започва друга хитова поредица - "Scandal", който също ще се излъчва от сряда до петък, в 21.00 часа по НоваТВ.

Приключваме с отразяването на януарските акценти на синята телевизия с добрата новина за феновете на турските сериали, че от 26 януари (сряда) започва първото повторение на турската мелодрама "Надежда за обич" (Benim Hala Umudum Var), което ще се излъчва всеки делничен ден от 14.30 до 16.00 часа, замествайки това на "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim). Напомняме, че поредицата направи премиерата си през изминалата пролет в prime-time-а на Диема Фемили и е с участието на младите надежди на турското кино Гизем Караджа, Берк Октай и Шюкрю Йозйълдъз.

Продължаваме напред с януарските акценти на БТВ:
Зрителите на зелената телевизия през януари, също като тези на НоваТВ, няма да скучаят ни най-малко. Още с началото на новата 2015-та медията ще завърне един от проектите си, който стартира тази есен, а именно документалната поредица, със съдържание, сходно на вече утвърдилата се такава "Съдби на кръстопът" - "Истински истории". Драматичните ситуации, разказани от известната българска психоложка Ани Владимирова, ще бъдат показвани считано от 5 януари (понеделник), всеки понеделник и вторник от 21.30 до 22.30 часа, изправяйки се директно срещу музикалното шоу на конкуренцията "X Factor". Напомняме, че "Истински истории" направи премиерата си у нас през октомври, когато на 24 и 30, в два поредни петъка, бяха излъчени пилотните две издания и именно заради успеха им (попадането им в ТОП 50 за октомври 2014 г.) БТВ реши да поднови проекта на "Междинна станция".

Подобно на НоваТВ, през януари по БТВ също ще стартират два премиерни сериала в prime-time-а. Първият от тях е вече рекламиращият се исторически мини-сериал "Бялата кралица" (The White Queen), който ще се излъчва считано от 7 януари (сряда) от сряда до петък от 21.30 до 22.30 часа, но това ще бъде така едва до 28 януари (сряда), когато ще бъде показана финалната десета серия. Още от следващия ден, 29 януари (четвъртък), на негово място започва новата премиерна за България италианска поредица "Rosso San Valentino", която също ще се излъчва от сряда до петък от 21.30 до 22.30 часа.

През януари ще стартира и новата вече усилено рекламираща се телевизионна игра "Бинго за милиони", подобна на вече утвърдилата се такава "Национална лотария" на НоваТВ. Тя ще започне излъчването си на 17 януари (събота), като ще позиционира изданията си всяка съботна вечер между 18.30 и 19.00 часа, точно половин час преди конкурентното горе-посочено предаване. Кои ще бъдат водещите на новата игра, как ще бъде провеждана тя и ще постигне ли успех предстои да разберем.

Преминаваме на честотите на кабелния канал БТВ Лейди:
Изненадващо за всички, през януари в ефира на дамската телевизия от семейството на bTV Media Group, ще се завърне един вече позабравен и недовършен турски сериал, излъчен не къде да е, а по... конкурентните канали НоваТВ и Диема Фемили. След като през изминалите години телевизиите от семейството на Nova Broadcasting Group купуваха и излъчваха хитовете на БТВ, сред които "Листопад", "Двама завинаги", "Перла" и "Забраненият плод", сега за първи път това ще направи и зелената телевизия. Става въпрос за обичаната от стотици хиляди у нас зрители мелодрама "Незабравима" (Unutulmaz), чието повторение в ефира на БТВ Лейди ще стартира на 5 януари (понеделник) и ще се излъчва всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа. Да се надяваме, че след като от дамската медия излъчат всички излъчени в ефира на НоваТВ епизоди от поредицата със Серхан Яваш и Йозлем Йълмаз, да видим и дългоочакваните епизоди от третия ѝ сезон.

От януари prime-time-а на БТВ Лейди ще бъде изцяло завладян от хитови американски поредици. Първата от тях всъщност ще бъде повторение на направилата премиерата си през изминалата пролет медицинска драма "Д-р Зоуи Харт" (Hart of Dixie), което ще започне на 5 януари (понеделник), излъчвайки се всяка делнична вечер от 20.00 до 21.00 часа на мястото на преустановяващият се португалски "Свързани съдби", чиято последна серия зрителите на дамската медия ще могат да видят на 2 януари (петък). И отново от 5 януари (понеделник), другия американски хит, с който "Д-р Зоуи Харт" ще дели prime-time-а на БТВ Лейди, е повторението на съвременната версия на хита "Далас" (Dallas), което ще се позиционира също всяка делнична вечер от 21.00 до 22.00 часа. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Относно играта "Бинго за м" - това не го разбирам , което сте написали "17 декември (събота), ", 17декември е сряда? Имате нещо объркано, ама какво? сигурно имате предвид от 17 януари 2015 събота :)

Анонимен каза...

Само не разбрах, как преценихте, че "Нова телевизия" е най-гледаната българска телевизия?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Да, грешката е наша и е поправена.
Весели празници! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
След като вече и според ГАРБ НоваТВ е по-гледана от БТВ (според ТОП 50 за ноември), то няма какво повече да говорим. Интересът към предаванията на НоваТВ в интернет е в пъти по-голям от този към тези на БТВ.
Весели празници! :)

Предоставено от Blogger.