Джансу Дере: "Здравословният начин на живот е възпитание"

Здравейте, приятели! С тридесет и първо издание днес, 27 ноември (четвъртък), продължава рубриката ни, в която ежеседмично
публикуваме интервюта с най-популярните турски актьори и актриси. В последното такова за настоящия месец ноември предстои да прочетете интервю с една от най-усмихнатите и харизматични турски актриси, коя е тя разбирате в следващите абзаци!
Тя е Джансу Дере и е родена на 14 октомври 1980 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е на 34 г., зодия везни. Израснала е в семейство на гръцки емигранти. Средното си образование получава в Измир, а по-късно завършва специалност "археология" в Истанбулския университет. Започва да се занимава активно с актьорската професия от 2000 г. насам, когато е едва на 20 години. Първата си роля обаче изиграва 2 години по-късно, през 2002 г., в продукцията "Muhteris Ruhlar". Голямата популярност обаче я спохожда четири години по-късно, през 2006 г., когато пресъздава първата си главна роля, тази на Съла в едноименната серийна мелодрама, партнирайки си си Мехмет Акиф Алакурт. През 2009 г. обаче изиграва героинята на живота си, тази на Ейшан в една от най-скъпите турски продукции, закупувани някога у нас "Езел" (Ezel), в която също пресъздава протагонистката. През изминалата 2013 г. пък за кратко се включи в актьорския състав на 3 сезон на най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), като към момента това е и последната й роля. Време е да започваме!

Филмовият фестивал в Кан беше първия червен килим, на който присъствахте...
Да, тогава за първи път ходих по червен килим. Беше ми много странно, тъй като всички ми махаха и крещяха с въпроси и поздравления, аз се чудих какво става. Всъщност аз присъствах на това събитие, тъй като тогава бях рекламно лице на козметичната компания L'Oreal Paris, която пък бе спонсор на събитието. След тази церемония имаше много въпроси и мнения за визията ми и сега ще им отговоря. Гримът ми бе главно на L'Oreal Paris, но червилото ми беше на Color Riche, очната линия на Superline Perfect Slim, фондьотенът на Lumi Magique, а спиралата на Wings. Благодаря много и на гримьорите и фризьорите ми, наистина специално тогава много се харесах. 

Ще разкриете ли подробности и около тоалета Ви, той също бе много коментиран?
Всъщност си бях избрала друга рокля, но щом я видяха, стилистите веднага ме посъветваха да я сменя, предложиха ми тази, с която всъщност бях, тя много ми хареса и ги послушах, облякох я. Благодаря специално на стилистите от екипа на Майкъл Ейнджъл и Алберта Ферети. 

Как Ви се стори самият град Кан, всички посетили казват, че е страхотен?
Всъщност преди Кан, с L'Oreal Paris посетихме и Атина, Гърция. Там беше много студено и се разболях и след това заради това не можах да разгледам и опозная Кан, за съжаление. Но пък отново благодаря, че на церемонията изглеждах по възможно най-добрия начин, без да се вижда, че съм болна, на гримьорите, фризьорите и стилистите, които се заеха с мен.

Приключихте участието си във "Великолепният век", имате ли нови проекти или предложения?
В момента съм се посветила изцяло на L'Oreal Paris, с компанията сме започнали кауза, чрез която да представим и покажем на целия свят непоказаната красота на туркините, чрез фото-сесии и реклами, в които аз участвам, в последните месеци след участието ми във "Великолепният век" се отдадох изцяло на тях. И всъщност именно заради това в момента нямам време да участвам и в сериал или филм. Но пък ако ми предложат нещо много интересно, което да ме грабне от пръв поглед, защо да не приема?!

Занимавате се обаче и с фотография, да очакваме ли скоро нов проект и галерия?
Ако имате в предвид изложба не, към момента нямам такива планове и идеи. За да направя такава, то наистина ще трябват много интересни и необикновени, оригинални снимки, а както казах, в момента съм много заета с новата ми кауза. Но пък почитателите ми могат да разглеждат снимките ми в профила ми в Instagram, там качвам всичко най-интересно от тях. 

Къде искате да пътувате?
О, местата, които искам да посетя са наистина много, всеки ден си избирам по една дестинация, надявам се в скоро време да ми се отвори възможност и да мога да ги посетя всичките. За последно пътувах февруари-март месец, на сватбата на един мой приятел в Тенедос, много ми хареса това място.

Какви са проблемите на днешното общество?
Мога да кажа, че не съм изненадана от ситуацията в страната ни, а и не само в нея. В почти всички страни, които съм посетила в последните години, забелязвам, че все повече и повече се омаловажава свободата и справедливостта на хората, които принадлежат на всички, част от правата им са и никой не може да им ги отнеме, но за съжаление все повече и повече управляващите се опитват да го правят. Мисля, че това е един от най-големите проблеми на днешното общество. 

Младите хора показаха, че промяната е възможна, Вие как мислите?
Да, младите вярват в свободата и в справедливостта, именно защото са млади. А тяхното мнение е най-важно за едно общество, защото именно те са бъдещето му. Аз смятам, че всички, въпреки политическите си нагласи, раси, религии, полове и т. н., трябва да се обединим в едно, защото когато сме много сме силни и можем да променим ситуацията, в която цял свят е в момента и да заживеем в един по-спокоен и красив свят, без войни, атентати, убийства. 

Внимавате ли с какво се храните, спазвате ли диети?
Здравословното хранене и спортът за мен са формулите за дълголетие и свежа външност, именно заради това внимавам с какво се храня и спортувам няколко пъти седмично, но не пазя диети. Всъщност здравословния начин на живот се създава от възпитанието и семейната среда и родителския пример, той се създава още когато човек е дете, става му като навик и за това след това той не го чувства като диета или лишения. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.