"Две противоположности" (8): Бергюзар Корел

Здравейте, приятели! Днес, 7 ноември (петък) предстои за осма поредна седмица да анализираме и сравним две противоположни роли на
един и същ турски актьор. Тази седмица, в осмото издание на рубриката "Две противоположности" и първото за месец ноември, предстои да го направим с ролите на една от най-обичаните турски актриси Бергюзар Корел, в сериалите "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара". 

Започваме последователно, с ролята, която класиралата се на 8 място в онлайн-риалити формата ни "Любима турска звезда 2014", е изиграла първа, в първия излъчен у нас турски сериал "1001 нощ". В него Бергюзар Корел пресъздава образа на Шехерезада. Пренебрегвайки съветите на роднините си, тя се омъжва за Ахмет, син на патриархално семейство, и ражда син. Когато момченцето е на една годинка, Ахмет загива в катастрофа. Шехеразада остава сама да се бори с живота, но нещастията й не свършват дотук. Тя научава, че детето й е болно от левкемия. Младата жена отдава сърцето и душата си, опитвайки се да му осигури нужното лечение. За да бъде направена операция на малкия, Шехеразада трябва да заплати 200 000 долара, но успява да събере, едва 50 000. За останалите 150 000, първо се обръща към богатия си свекър с молба за помощ, но сълзите на майката не трогват коравото му сърце. Банките също отказват заем. Последната й надежда остава фирмата, в която работи. Единият от двамата й собственици - Онур, й отправя предложение, което напълно ще промени живота на младата жена. В крайна сметка, Шехерезада и Онур започват връзка. Както виждате, самотната майка е изключително всеотдайна, грижовна и отговорна за съдбата и лечението на своя син, правейки всичко възможно за неговото лечение. Шехерезада е борбена и несломима жена, имайки винаги надежда, че всичко рано или късно ще се оправи. Тя е обаче е и малко стеснителна и срамежлива, но в името на здравето на детето си, превъзмогва всичките си притеснения и понякога, дори унижавайки се, тя търси помощ и разбиране.

Продължаваме нататък, със следващата по успешност роля на актрисата Бергюзар Корел, тази в хита, излъчващ се и в момента по ТВ7 "Справедливостта на Кара". Тя изиграва ролята на Фериде, но преди да я коментираме и анализираме, както и сравним с Шехерезада от "1001 нощ", първо нека Ви запознаем сбито и накратко със сюжета на сериала! Това е история за чест, отмъщение и невъзможна любов. Животът на семейство Кара се преобръща в резултат от погрешно обвинение, което праща в затвора Назиф Кара за убийство, което не е извършил. 35-годишният Махир (Кенан Имирзалъолу) от 70-те живее със семейството си в Истанбул, работи като обущар с баща си Назиф (Четин Текиндор), който е добър човек с висок морал, уважаван в квартала, но мразен от престъпниците. Един ден, в навечерието на сватбата на Махир, вкарват баща му в затвора и го осъждат на смърт. Махир става глава на фамилията и започва да се опитва да докаже невиновността на баща си, с помощта на адвоката им Ердал (Кенан Джамюрду), започва работа в съда като адвокатски асистент. Така той се среща със съдията по делото на баща си и се наема с на пръв поглед невъзможната задача да открие истинския убиец, жертвайки собственото си щастие. Стремежът му към справедливост е подложен на изпитание от невъзможната любовна история със съдията, която държи съдбата на баща му в ръцете си. Фериде Саимоглу (Бергюзар Корел) е новоназначена съдийка, която е и близка приятелка със Сюлейман - прокурора, когото Назиф Кара е обвинен, че е убил. Махир и Фериде постепенно се сближават, което с недоволство наблюдава Тургут Акин, който е прокурор в съда. А сега да преминем към анализа на героинята, която обсъждаме днес! Фериде е независима отдадена на професията си съдия, която изглежда студена и дистанцирана на пръв поглед. Първоначално тя е непреклонна към Назиф, но след появяването и влюбването й в Кара, тя става малко по-благосклонна към него, въпреки, че все още е на кръстопът, мислейки си, че Махир я прелъстява, само и само, за да й завърти главата и тя да оправдае баща му. И въпреки студения и на пръв поглед отблъскващия си външен вид, тя има страстно сърце. Сравнявайки Шехерезада с Фериде, стигаме до едно заключение - първата е зависима от някой, а от втората зависи всичко. Да не забравяме, че Шехерезада е грижовна и жертво-готовна майка, готова на всичко в името на сина си, докато Фериде е строга, студена, горделива и принципна жена. 

Е, приятели и тазседмичното издание на "Две противоположности" приключи! До финалът на сезона на рубриката остават 6 издания, не забравяйте, че очакваме Вашите предложения и идеи за следващите й броеве, като ако те имат потенциал можете да очаквате тяхното реализиране съвсем скоро! Следващото издание ще бъде публикувано на 14 ноември (петък), като до тогава можете да си припомняте предишните чрез архива на рубриката от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.