"Турските актьори 24/7" (9): от 10 до 16 ноември 2014 г.

ноември 16, 2014
Неделя е, 16 ноември, а това означава, че днес за девета поредна седмица предстои да Ви отведем в света на любимите турски актьори и актриси
в рубриката на най-добрия блог за сериали и теленовели у нас СЕРИАЛИ в България. В днешния брой предстои да прочетете новини и клюки за оттегляния от екран, разводи, прилики, признания, изненади, култура, бременност, нов избор, нов проект, напускане на сериал, световна популярност, инвестиции в бъдещето и още много други, в следващите абзаци!

1) До броени дни младата надежда на турското кино Пелин Карахан, която българските зрители познават чрез ролите си в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век", би трябвало да роди първото си дете. Наскоро гинекологът на чаровната брюнетка я е посъветвал да използва последните дни от бременността си разхождайки се, защото това било полезно за бебето. Пелин като стриктна майка се е вслушала в съветите на професионалистите и преди няколко дни бе засечена да се разхожда из улиците на Нишанташъ. 

2) Подобно на колегите си Берен Саат и Къванч Татлъту, които след провалите на сериалите си "Отмъщението" (Intikam) и "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) решиха да се оттеглят за дълго от екраните, турските актриси Айча Бингьол, Фахрие Евджен и Фарах Зейнеб Абдуллах също са решили да се отдадат на дълга почивка и отсъствие от телевизионните ефири. Фахрие и Фарах споделиха, че са учудени от провала на иначе мащабната историческа продукция, в която взеха участие и която ще приключи до седмици "Кърт Сеит и Шура", като се надяват тя да постигне успех поне в страните, в които е закупена, една от които може би е България. След провала на "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe) пък Айча Бингьол, която изпълни главната роля в него, сподели, че е получила примамливо предложение за участие в нова продукция, което обаче е отхвърлила, за да се отдаде на почивка най-рано до есента на следващата 2015 година. 

3) Още една турска двойка от екраните се разпадна! През изминалата седмица стана ясно, че турските актьори Йозге Бурак Шакрак, която българските зрители познават чрез ролята ѝ в мелодрамата "Малки жени" и нейният съпруг Ата Демирер са се развели. Това обявиха самите те в прессъобщение към турските медии, в което разкриват, че след три години щастлив брак връзката им вече се е изчерпала и затова с най-добри чувства и общо съгласие са взели решението да се разведат. В съкровеното изявление двамата споделят, че въпреки края на връзката им, двамата ще запазят добри приятелски отношение. За финал помолиха феновете им и медиите за разбиране и приемане на решението им. 

4) В момента в социалните медии звезди от цял свят са полудели по това да се оприличават с известни анимационни герои от незабравимите детски филмчета. Наскоро световно-известната поп-икона Риана се оприличи с героинята Ариел от "Малката русалка". Турските звезди не правят изключение и те също започват да намират прилики между себе си и известни любимци на децата. Турската актриса Берак Тюзюндач, която родните зрители познават чрез ролите ѝ в сериалите "Езел" и "Край или начало" пък намери действителна прилика между себе си и героинята Есмералда от любимото анимационно филмче "Гърбушкото от Нотр Дам". Приликата между тях можете да видите от снимката вдясно. 

5) Наскоро турският актьор Арас Булут Ийнемли, който българските зрители познават чрез ролите му в хитовете "Времето лети" и "Великолепният век", бе засечен от турските репортери да се разхожда заедно с племенниците и брат му в известен търговски център в Турция. Четиримата бяха снимани в детския център на мола, където Арас и брат му заведоха децата да играят баскетбол. От снимката вляво можете да видите и поразителната прилика между братята Ийнемли. 

6) През изминалата седмица се състоя награждаването в турската класацията "Мъж на годината". Победител се оказа южносъседският актьор, който познаваме чрез ролите му в "1001 нощ" и "Великолепният век" Халит Ергенч, като признанието му връчи не кой да е, а... бившата му колежка и екранна партньорка във най-успешната историческа турска мелодрама Мерием Узерли, което се оказа и голямата изненада на вечерта. Младата надежда на турското кино Серенай Саръкая също обявяваше големите победители, но в останалите категории, връчвайки наградите на избраниците от публиката. 

7) Скандално! Новата турска поредица "Незапомнените времена" (Urfaliyam Ezelden), която се излъчваше всяка неделна вечер по KanalD, сменя телевизията си! След само 5 излъчени епизода по KanalD, сега поредицата с участието на Бюлент Инал и Мерал Четинкая премества излъчването си в ефира на най-големия конкурент на предишната си медия - StarTV. Денят на излъчване също ще е нов, като "Незапомнените времена" вече ще се излъчва всяка съботна вечер след 20.00 часа, считано от 22 ноември (събота), изправяйки се срещу хитовете "Гущерите" на ATV, "Сезонът на черешите" на FOX и "Войната на розите" на KanalD. Кой ще бъде заместникът на поредицата в ефира на KanalD предстои да разберете утре, в 35 издание на "Какво гледат в Турция?"!

8) През изминалата седмица в Турция се състоя ежегодният панаир за съвременно изкуство, в който бяха представени 108 произведения на изкуството от общо 23 страни. Културното мероприятие се осъществи в Конгресния център в Истанбул, като мнозина заинтересовани от темата граждани имаха възможността свободно да разгледат галерията. Сред почетните гости на събитието бяха турският министър на културата и туризма Йомер Челик, но най-голям интерес привлече звездната двойка Берен Саат ("Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Щастливи заедно") и съпругът ѝ Кенан Доулу (певец).

9) След като разбра за бременността си турската актриса Йозгю Намал, която в момента гледаме всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ в "Милост" (Merhamet), е решила напълно да промени начина си на живот. Според турските медии заедно с годеника ѝ Сердар Орал са платили над 3 милиони турски лири, за да закупят луксозна къща с изгледа към Босфора, където да живеят след като първото им дете се роди. В момента текат ремонтни дейности в къщата, като по последна информация те ще приключат след четири месеца.

10) След като младата надежда на турското кино Хазал Кая се оттегли за дълго от телевизионния екран, най-вече от участието си в сериали, сега чаровната брюнетка е решила да се отдаде на заснемането на реклами, в които тя участва. Наскоро стана ясно, че в момента се подготвя мащабна PR-кампания на известна фирма за красота и козметика, чието лице ще бъде именно Хазал Кая. За съжаление обаче турските зрители няма да имат възможността да се наслаждават на любимката им от "Огледален свят" и "Забраненият плод", тъй като снимащите се в момента рекламни клипове са предназначени главно за излъчване в арабските страни. Според по-запознати хонорарът на Хазал Кая за участието ѝ в кампанията е над 2 милиони щатски долара.

11) В турското медийно пространство все по-упорито се носят слухове за осъществяването на нов сериал, който да се излъчва по ShowTV. Според по-запознатите той ще започне в началото на предстоящата 2015 г., като в главните роли зрителите ще видят една от най-красивите туркини, която този декември ще представя Турция на конкурса "Мис Свят" в Лондон Амина Гюлшен и любимецът на милиони зрителки по света Толгахан Сайъшман ("Сезони на любовта"). Според още по-запознати пък сериалът ще се казва "Кафето на Севда" (Sevda Kafesi), като продуцентската компания, която ще го осъществи, ще бъде Gold Film.

12) Заради все по-ниските си рейтинги, новият турски сериал "Реакцията" (Rekasiyon), който се излъчва всеки понеделник след 20.30 часа в ефира на StarTV, съвсем скоро ще приключи позиционирането си. Към края на трейлъра към следващия десети епизод на сериала се вижда как героят на Ибрахим Челиккол ("Ифет" и "Милост"), който изпълнява главната роля в него, бива прострелян. Според по-запознати именно това ще бъде краят на персонажа, тъй като Челиккол е пожелал да напусне поредицата. Според още по-запознати това пък се дължи на неочаквания за него край на връзката му със Синем Кобал. Това пък дава още причини и поводи за финализирането на проекта, като според още по-запознати "Реакцията" ще приключи с последен тринадесети епизод на 8 декември (понеделник).

13) Въпреки, че в Турция рейтингите на хита на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) са разклатени, то в арабските страни интересът към поредицата с участието на Туба Бююкюстюн ("Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце") и Енгин Акюрек ("Пепел от рози") е повече от огромен. Напоследък в Дубай, където поредицата се излъчва, има бум по двамата протагонисти, като навсякъде в търговските центрове и билбордовете по улиците има реклами на сериала, който постига невероятен успех там. Наскоро дори бе заснет автомобил, на който също имаше реклама на сериала.

14) Турската актриса Мерием Узерли, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в най-успешната турска историческа сага "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) се завърна в Турция! Напоследък в медийните среди все повече се носи слуха за участието на Мерием в нова мащабна и обещаваща поредица, която ще стартира в началото на идващата 2015 г., като именно и това явно е причината за завръщането на Узерли в Турция. Според турските медии тя вече е наела голяма вила с градина и басейн, в която да пребивава заедно с дъщеричката си Лара, докато се снима новият ѝ сериал. Според по-запознати месечният наем, който Мерием ще заплаща, е 15 000 турски лири.

15) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 17 ноември, ще бъде публикувано издание №35 от "Какво гледат в Турция?". В сряда, 19 ноември пък идва ред на петнадесетия подред и десетия за сезона брой на "Музиката от турските сериали", в който ще представим музикалните теми от "Езел". В четвъртък, 20 ноември ще бъде публикувано юбилейното тридесето интервю с турски актьор, което ще бъде с Баръш Фалай. В петък, 21 ноември идва ред на десетия брой от рубриката "Две противоположности", в който ще сравним ролите на Хасан Кючукчетин в "Листопад" и "Двама завинаги". В събота, 22 ноември ще можете да прочетете десетата тема от "Любопитно", в която ще разкрием как се закупуват турските сериали. И в неделя, 23 ноември, идва ред на десетото подред издание от "Турските актьори 24/7". 

4 коментара:

Unknown каза...

Напишете статия кои нови турски сериали са закупени в България

Анонимен каза...

Da I az iskam da znam

Анонимен каза...

Може ли да отговорите на въпроса защо сериалите се купуват в пакети?

Админ каза...

До 1, 2 и 3 коментар:
Здравейте,
Трета част от темата "Турските сериали, които предстои да гледаме в България", чиито части излизат ежегодно, ще можете да прочетете през пролетта на предстоящата 2015 г. Сбито обаче ще представим и някои от закупените турски сериали в България в следващата десета тема от "Любопитно", която както е оповестено и в деветото издание на "Любопитно", ще бъде публикувана в събота, 22 ноември, когато в същото издание ще разкрием завесата на най-задавания въпрос - как всъщност се закупуват турските сериали у нас.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.