"Турските актьори 24/7" (8): от 3 до 9 ноември 2014 г.

ноември 09, 2014
Неделя е, а това означава, че днес за осма поредна седмица предстои да прочетете огромна порция от новини и клюки за любимите Ви
турски актьори и актриси. През изминалата седмица се случиха доста интересни неща, като сред тях бяха рождени дни, бременност, завръщане на екран, почивки, включване в благотворителни каузи, разводи, съдене, катастрофи и много други, които четете в следващите абзаци!
1) Турската актриса Йозгю Намал, която в момента гледаме всяка делнична вечер от 20.00 часа в "Милост" (Merhamet) по БТВ, е бременна! Тази новина потвърди самата тя пред турските медии, като с това стана и ясно, че тя напуска екипа на шоуто за таланти, в което беше част от журито. Към момента все още не е ясно кой ще я замести, въпреки че първоначално се спрягаше името на известната туркиня Хюля Авшар, която пък също се оказа бременна. До няколко дни ще стане ясно името на заместничката на Йозгю, като се предполага, че и тя ще бъде актриса. 

2) На 2 ноември (миналата неделя) турската актриса Берак Тюзюндач, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в "Езел" и "Край или начало", отпразнува своя тридесети рожден ден и трети юбилей. Красивата брюнетка отпразнува празника си в тесен семеен и приятелски кръг, като сред почетните гости на събитието беше една от младите надежди на турското кино Йозге Йозпиринчи ("Ангели-пазители" и "Момичето с червения шал"), която е много близка приятелка на рожденичката. Нейният подарък за Берак бяха два огромни балони под формата на числата 3 и 0, точно колкото навърши миналата седмица и Тюзюндач. 

3) Ден преди рождения ден на Берак Тюзюндач, друга турска популярна актриса също отпразнува своя рожден ден. Става въпрос за красавицата Селма Ергеч, която на 1 ноември (миналата събота) навърши 36 години. Тя също като колежката си Берак отпразнува празника в тясна семейна и приятелска среда, като сред почетните гости на събитието бяха бившите ѝ колеги и приятели от "Великолепният век" Нур Фетахоулу, Пелин Карахан, Сарп Аккая, Арас Булут Ийнемли и Енгин Йозтюрк. Освен тях на звездното парти присъстваха Синем Кобал, с която в момента Селма си партнира в новата поредица "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), Ибрахим Челиккол, Джансу Дере и други. 

4) Другата седмица в Турция своята премиера ще направи новата обещаваща кино-лента "Нощ" (Gece). Тя ще се състои на 14 ноември (петък), като в продукцията главните роли са поверени на актрисите Нюргюл Йешилчай ("Вярна на себе си", "Любов и наказание" и "Имението с лозите") и Вилдан Атасавер ("Златната клетка" и "Млечният път") и на актьора Мерт Фърат ("Отмъщението"). В историята на филма се разказва за четири сестри, които по стечение на обстоятелствата са се разделили в различни точки на Турция и сега съдбата отново ги събира. Напомняме, че съвсем скоро по StarTV трябва да започне излъчването на новата поредица с Нюргюл Йешилчай и Еркан Петеккая "Парче пари" (Paramparca). 

5) Въпреки че се беше отдала на почивка след провала на "Забрана" (Yasak) през пролетта т. г., турската актриса Дениз Чакър ще се завърне на екран съвсем скоро! Според турските медии, вече са започнали снимките на нов сериал с работно заглавие "Askin Dili Yok" ("Езикът на любовта"), който ще започне в началото на предстоящата 2014 г. Именно в него познатата у нас чрез ролите ѝ в "Листопад", "Великолепният век" и "Ифет" брюнетка ще изиграе главната роля, като ще си партнира със също толкова известния Ийт Йозшенер ("Мелодията на сърцето", "Езел" и "Край или начало"). Според още по-запознати пък жанрът на поредицата ще е криминална любовна драма, в която Дениз Чакър ще изиграе ролята на овдовяла жена, а Ийт Йозшенер - на прокурора по делото за убийството на мъжа на героинята на Чакър. 

6) Турският актьор Мурат Йълдъръм, който у нас познаваме чрез ролите му в "Гордата Аси" и "Любов и наказание", се включи в грузинското издание на световно-известния формат, осъществяван и в България "Dancing Stars". В него той беше специален гост-жури, като пристигна от Турция в Грузия заради организирана благотворителна кампания, в която той беше поканен да участва за подкрепа на хората, болни от левкемия и рак на гърдата. За да покаже своята съпричастност, той също така бе поставил голяма розова лентичка на сакото си в знак на съпричастност и подкрепа. Уточняваме, че турските сериали придобиха популярност и в Грузия, където именно Мурат Йълдъръм е един от любимците на публиката. 

7) Нова турска двойка се разпадна! Става въпрос за известния чрез ролята си в "Листопад" актьор Толга Карел и неговата съпруга Гюнай Мусайева. Според турските медии двамата вече не живеят заедно, като съвсем скоро и официално ще се разведат. Напомняме, че двамата сключиха брак през 2011 г., като наскоро пред турските медии заявиха, че връзката им върви нормално, като тогава оспориха и слуховете, че са пред развод и раздяла. Дали и този път ще е така предстои да разберем, въпреки че за съжаление този път нещата изглеждат загубени и сериозни. 

8) Наскоро турската актриса Берен Саат, известна у нас чрез ролите ѝ в хитовете "Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Щастливи заедно" публикува снимка в социалните мрежи на себе си, когато е била едва на... 7 годинки! Само за секунди фотосът се превърна в най-харесваната снимка в турския Instagram, като милиони са очарованите от красотата и невинността на изражението на Берен като малка, както и на голямата ѝ прилика от тогава и сега. Мнозина пък са мнение, че с тази снимка на себе си като малка, Берен е искала на подскаже на феновете си, че е бременна и съвсем скоро на бял свят ще се появи същото сладки детенце като нея като малка. Към момента обаче това са само слухове. 

9) Нов съдебен скандал се разрази в Турция, като и този път намесена е една от най-популярните турски актриси. След като на 23 май т. г. Дениз Чакър бе хваната да шофира с цели 2.44 промила алкохол в кръвта, сега - 6 месеца по-късно, започва съдебната процедура в съда. Делото вече е в сила, като според по-запознати красивата брюнетка, позната чрез ролите си у нас в "Листопад", "Великолепният век" и "Ифет" е застрашена от 2 години лишаване от свобода, тъй като максимално допустимия приет алкохол за шофиране в Турция е едва 1 промил, който е надвишен от Дениз над 2 пъти. Красавицата вече е наела адвокат, който да защитава правата и интересите ѝ в съда. Процесът ще започне след няколко дни. 

10) Турският актьор Къванч Татлъту, който у нас познаваме чрез ролите му в сериалите "Перла", "Двама завинаги" и "Забраненият плод", е решил да се отдаде на дълга и заслужена почивка след като сериалът, в който участва в момента "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) претърпя пълен провал. Именно заради него турският Брад Пит получи много негативи по свой адрес, защото това е първият му провал в професионалната кариера. Къванч ще последва примера на своята бивша колежка и екранна партньорка в "Забраненият плод" Берен Саат, която след участието си в турската адаптация на американския хит "Отмъщението" - "Intikam", който също претърпя провал с втория си сезон, се отдаде на заслужено и дълго отсъствие от екраните. Къванч също така е споделил пред свои близки и приятели, че засега няма да се снима в нови сериали поне до края на следващата 2015 г. 

11) Тежка катастрофа е претърпяла младата турска актриса Фуля Зенгинер. Преди няколко дни тя се е блъснала в бронята на голям камион, докато карала в лявото платно на междуградки път. Пред турските медии тя разказа как изведнъж без никакви фарове насреща ѝ се е появил камион, в чиято броня се е блъснала нейната кола. Актрисата по чудо е без нито едно нараняване, като благодари на Господ за огромния късмет, който е извадила. Зенгинер призова всички шофьори да са много внимателни на пътищата и да гледат само пътя си без да се разсейват със странични неща, защото не всеки би извадил късмета, който тя е извадила. В момента актрисата, която у нас познаваме чрез ролята ѝ на Йелиз в "Малки жени" си почива у дома след преживяния шок. 

12) След участието си в "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari) Джейда Дювенджи се завръща на екран! Снимките на новия ѝ сериал вече са започнали, като той най-вероятно ще започне излъчването си в началото на следващата 2015 г. В нея Джейда изиграва ролята на млада и дръзка комисарка, която пък е съпруга на честен, състрадателен и принципен мъж, който ще бъде изигран от Мустафа Юзюндач. Бракът и семейството им обаче са поставени на кръстопът, след като случаите, с които се заема Джейда стават все повече и тя все по-рядко започва да се прибира вкъщи. Именно заради това тя решава да предложи мъжа си на работа в полицейското управление, в което работи, за да прекарват двамата повече време заедно. Впоследствие съпругът ѝ е приет на работа, но дали и след това бракът и семейството им ще оцелее предстои да разберем в новия сериал с работно заглавие "Право на любов" (Askin Kanunu) на TMC. Промото на сериала можете да видите от тук

13) Наскоро турската актриса Небахата Чехре ("Забраненият плод") сподели пред турските медии мнението си за младите турски звезди. Тя се изказа изключително добре за бившите си колеги и екранни партньори от "Забраненият плод" Берен Саат и Къванч Татлъту, от "Великолепният век" за Мерием Узерли и от "Черни пари за любов" за Туба Бююкюстюн. Освен от това ветеранката на турското кино отхвърли слуховете, че живее с много по-млад от нея мъж, както и отговори на мнението на мнозина за външния ѝ вид, че държи да е естествена и че никой не може да се пребори със старостта. 

14) Наскоро от екипа на новостартиралия турски сериал "Грешници" (Gunahkar), който се излъчва всяка сряда след 20.00 часа по FOX и чийто рейтинги ще разберете утре в 34 издание на "Какво гледат в Турция?", издадоха, че протагонистът в него Сечкин Йоздемир ("Великолепният век", "Момичето с червения шал" и "Една любовна история") е изключително несериозен по време на снимки и постоянно закъснява. Турските медии вече разкриха и на какво се дължи това негово поведение. Наскоро те заснеха младата надежда на турското кино да се връща заедно със своята половинка Дерия Шенсой от среднощно парти, което според по-запознати се случва много често и именно заради това на сутринта, когато отиде на работа, той е повече от изтощен и не може да даде всичко от себе си.

15) Наскоро младата надежда на турското кино Серенай Саръкая, която у нас познаваме чрез ролята ѝ на Йешим в "Сезони на любовта", а в момента участва в хита "Приливи и отливи" (Medcezir), сподели за турските медии, че иска да изиграе персонаж, подобен на емблематичния Джеймс Бонд, но в женски вариант. Чаровната блондинка добави, че от много време мечтае да се включи в екшън-поредица, защото според нея действието и екшънът са в кръвта ѝ. Саръкая сподели още, че е напълно готова и за каскади, тъй като от доста време тренира всякакъв вид спорт и тялото ѝ е готово за по-специфични сцени, в които по принцип се използват каскадьори. Дали скоро ще видим Серенай в мечтаната ѝ роля предстои да разберем. 

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: на 10 ноември (понеделник) ще бъде публикувано издание №34 на "Какво гледат в Турция?". На 12 ноември (сряда) пък предстои да прочете издание №14 на "Музиката от турските сериали", в което ще разгледаме музикалните теми в "Любов и наказание". В четвъртък, 13 ноември, пък идва ред на интервю с Вилма Елес от "Времето лети". В петък, 14 ноември, ще бъде публикувано издание №9 от "Любопитно", в което ще сравним ролите на Хюля Дуяр в "Огнено сърце" и "Черната роза". В събота, 15 ноември пък идва ред на деветата тема в "Любопитно", в която ще представим актьорите, напуснали сериали. И в неделя, 16 ноември ще бъде публикувано деветото издание от "Турските актьори 24/7". 

3 коментара:

Анонимен каза...

Кой е бащата на детето на йозгю намал?

Анонимен каза...

Може ли да подготвите статия за закупените в България турски сериали ,по-точно - защо са закупени стари сериали (например от 2010)и защо не са излъчени още? Също така можете ли да поясните защо сериалите се закупуват в пакет?

Анонимен каза...

"Кой е бащата на детето на йозгю намал?"
Сердар Орал (Serdar Oral)

Откъде го измислихте това "Парче пари" за “Paramparça”. Самите производители от Endemol са превели заглавието на анг. "Broken Pieces"

Предоставено от Blogger.