"Турските актьори 24/7" (7): от 27 октомври до 2 ноември 2014 г.

ноември 02, 2014
Първата неделя от предпоследния месец от годината ноември е! Това означава, че днес за осми пореден път ще Ви потопим в света на турските актьори,
за да съпреживеете заедно с тях добро и зло. И тази седмица Ви очаква огромна порция от ексклузивни новини и клюки за любимите Ви актьори и актриси. През изминалата седмица звездите на Турция бяха съдени, сгодяваха се, празнуваха рождени дни, получаваха критики, участваха в благотворителни кампании, правеха се сензационни разкрития за тях. Започва "Турските актьори 24/7"!

1) В Турция вече се съдят за все по-странни и странни неща. В един от последните такива случаи беше замесена турската мега-звезда Фахрие Евджен ("Листопад"), която бе осъдена от съда да премахне климатичната и сателитната система от дома си. Искът бе завел собственикът на сградата, в която актрисата е наела жилището си, според който поставянето на климатик и сателитна чиния в мезонета на Фахрие нарушавало естетиката на жилищния блок. Освен това брюнетката трябваше да заплати и 800 лири обезщетение. Съвсем очаквано, тя обжалва решението на съда, което бе допуснато. 

2) Съвсем скоро в Турция започват снимките на един от най-обещаващите турски сериали тази година. Той ще бъде гореща и забавна комедийна драма, в която действие ще има непрекъснато, но странното е, че продуцентската компания, която ще създаде продукцията, ще бъде лидерът в бранша "Ay Yapim", която е известна най-вече със своите драматични поредици, и за която предстоящата поредица ще бъде първата комедийна. Известно за всички обаче е, че комедийните сериали в Турция не се харесват много и трудно някой успява да се наложи, а сега такъв ще бъде създаден от "Ay Yapim", която има много малко провали в историята си. Работното заглавие на проекта е "Пет братя" (Beş Kardeş), като към момента първата сигурна актриса, която ще вземе участие в него е Мелиса Сьозен ("Златната клетка"). 

3) Вторник вече се сдоби с нов телевизионен лидер в Турция. Това е хитът на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazıldığı Gün), който се качи на първото място по гледаемост на 28 октомври, сваляйки от лидерската позиция досегашния най-гледан във вторниците сериал на KanalD "Малкият господин" (Kucuk Aga). Повече за това обаче четете в утрешното 33 издание на "Какво гледат в Турция?". Актрисата, изпълняваща главната роля в него Хатидже Шендил е сред най-радостните от екипа за успеха на продукцията, като в момента тя е повече от щастлива. Очаквано обаче злите езици и завистниците започнаха да негодуват от отслабването с 12 килограма на Хатидже, според тях така тя е загубила от женствеността си. Според нейния любим и бъдещ съпруг Бурак Саяшар ("Малки жени") това няма значение и дори отслабването ѝ се е отразило по-добре както психически, така и физически. Напомняме, че съвсем скоро по Диема Фемили започва сериалът с участието на Хатидже "Дила" (Dila Hanim). 

4) Въпреки тоталния провал на новия сериал тази есен на StarTV "Не можеш да избягаш от любовта" (Aşktan Kaçılmaz), актьорът, който изпълняваше главната роля в него - Берк Октай ("Опасни улици"), гледа позитивно на нещата и от добрата им страна. Поредицата със сигурност ще спре излъчването си след няколко епизода, а младата звезда гледа устремено към бъдещето. Наскоро пред турските медии той сподели, че вече е получил цели 2 предложения за участие в игрални филми, като все още се двоуми и размишлява кое да приеме. Той издаде, че напролет отново ще се появи на екран именно в една от двете кино-ленти. Разказа и още, че в момента мечтата му е да пресъздаде образът на злодей, какъвто досега не е бил. 

5) На 27 октомври (понеделник) най-известния турски актьор Къванч Татлъту ("Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод" и "Север-Юг") отпразнува своя 32 рожден ден. В социалните мрежи той сподели снимка, на която духа свещичката на малко кексче, като заедно с нея той благодари на феновете си в цял свят за подкрепата през всичките години от началото на професионалната му кариера на актьор досега. Блондинът, който в момента се снима в провала "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura), който най-вероятно ще бъде спрян от излъчване, сподели още, че без любовта на почитателите му той нямаше да е това, което е в момента. 

6) Турската двойка Берен Саат ("Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози") и Кенан Доулу (певец) присъстваха на премиерата на новата турска кино-лента "Шепот на забравените" (Unutursam Fısılda). По случая турския критик Саджит Аслан се изказа доста остро за външния вид най-вече на световно-известната актриса, като най-много се възмути от прическата ѝ на премиерата на филма, изказвайки се, че тя е приличала на такава, все едно направена с прахосмукачка. Той се изказа остро и за думите на Берен, в които тя споменава, че е важно хората да бъдат естествени както вътрешно, така и външно. Саджит Аслан тълкува думите ѝ така, че хората да започнат да се разхождат по улиците по пижами и пантофи, както са в домашна обстановка. 

7) Наскоро в свое телевизионно интервю турският актьор Енгин Акюрек ("Пепел от рози") сподели, че в момента се е настроил на благотворителна вълна и е решил да зарадва децата в Турция, болни от левкемия, като изпълни по едно желание на всяко едно от тях. По случая в студиото присъстваше и директорът на болницата, в която се лекуват тези деца, като той заяви, че към този момент това няма как да се случи, тъй като специализираното лечебно заведение не разполага с нужните средства за това. Акюрек, който в момента се снима в хита с Туба Бююкюстюн "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) обаче е много въодушевен и със сигурност тези думи на директора Алпер Тюреди няма да му попречат да осъществи целта си, която е повече от добра и полезна. 

8) През изминалата седмица се състои дългоочаквания годеж между актьорите Хатидже Шендил ("Дила") и Бурак Саяшар ("Мали жени"). Любимците на турските зрители се сгодиха в тесен семеен и приятелски кръг, като сред почетните гости, присъстващи на събитието, бяха бременната млада актриса Пелин Карахан ("Мечтатели" и "Великолепният век") и нейния съпруг, както и мега-звездата Бергюзар Корел ("1001 нощ" и "Справедливостта на Кара"). Всички роднини и приятели на двойката им пожелаха да са вечно щастливи и заедно, защото са създадени един за друг. Според присъстващите на събитието, очите на Бурак са светели от щастие. Очаква се скоро Шендил и Саяшар да сключат и брак. 

9) Берен Саат е една от най-активните в отношение на благотворителност турски актриси, които не обичат само да говорят, а да действат. Най-новата кампания, в която световноизвестната красавица, позната от сериалите "Забраненият плод", "Щастливи заедно", "Пепел от рози" и "Отмъщението", е посветена на хората с увреден слух. В нея Берен преведе видео с жесто-мимически движения. Според основателя на каузата Хитабеси Ататюрк Берен изключително бързо и лесно е научила езикът на глухите и немите. Освен нея в кампанията досега са се включили и 30 други популярни турски личности, сред които и младата надежда на турското кино Арас Булут Ийнемли ("Времето лети" и "Великолепният век"), очаквайте интервю с него в четвъртък, 6 ноември. 

10) През изминалата седмица продуцентската компания "Ay Yapim" излезе с прес-съобщение, в което благодари на целия технически и актьорски екип на поредицата "Кърт Сеит и Шура" (Kyrt Seyit ve Sura), която продуцира. Заради ниските ѝ рейтинги преди няколко седмици поредицата бе преместена в късния prime-time всеки четвъртък. Вече е ясна и датата, на която ще бъде показана финалната серия от историческата драма с участието на Къванч Татлъту, Фарах Зейнеб Абдуллах и Фахрие Евджен - 21 декември. Това означава, че от сега до тогава ще бъдат излъчени финалните 7-8 епизода от високобюджетната сага. Междувременно стана ясно, че по време на снимките на поредицата Фахрие Евджен, която се включи в нея с началото на втория ѝ сезон, е много нервна и постоянно капризничи и за най-малките неща. Мнозина си обясняват нейното поведение с това, че "Кърт Сеит и Шура" е поредния провал, в който взима участие, след като през изминалите години се включи в също нискорейтинговите "Лъжовна пролет" и "Чучулигата". 

11) Скандално! През изминалата седмица в Турция стана ясно, че в периода преди Фахрие Евджен да започне връзката си с настоящия си приятел и бивш колега от "Чучулигата" Бурак Йозчивит, чаровната брюнетка е имала връзка с друг турски известен актьор Йозджан Дениз ("Млечният път", "Имението с лозите" и "Черната роза"). Това скандално разкритие направи майката на Йозджан Кадрие Дениз в студиото на телевизионно предаване. Тя сподели още, че дори двамата са имали планова за сватба, но изведнъж и незнайно защо връзката им е приключила. Кадрие разкри пред зрителите, че точно тогава синът ѝ е изпаднал в тежка депресия, от която не е излязъл лесно. 

12) През изминалата седмица в Турция се проведоха петите годишни награди на печатните медийни издания в различните категории. Сред номинираните актьори и актриси бяха Чаатай Улусой, Еркан Петеккая, Кенан Имирзалъолу, Баръш Фалай, Бергюзар Корел, Серенай Саръкая и Гьокче Бахадар. Най-добър актьор според вота на читателите на списанията и вестниците се оказа младата надежда на турското кино Чаатай Улусой, който получи признанието за ролята си в турския римейк на американския хит "Кварталът на богатите" (The Orange County) - "Приливи и отливи" (Medcezir). Мелике Ипек Ялова пък получи наградата за най-добра поддържаща роля за играта си в "Справедливостта на Кара" (Karadayi). 

13) Наскоро турските репортери заснеха и взеха кратко интервю от турската актриса Гамзе Йозчелик, която зрителите познават чрез ролята ѝ в "Опасни улици" (Arka Sokaklar), чийто екип обаче напусна миналата година. Тя бе засечена от журналисти в турски търговски център да пазарува. На въпросите им дали е получила предложение за нова роля в сериал тя отговори, че не може да издаде това, но пък сподели, че вече ще подбира по-добре ролите си и ще бъде по-предпазлива и консервирана относно предложения за работа, тъй като всички помним миналогодишния провал на историческата сага "Завоевателят" (Fatih), в който Йозчелик участва заедно с Даахан Кюледжек ("Мечтатели"), Ханде Сорал ("Малки жени") и други. 

14) Младата надежда на турското кино Синем Кобал, която родните зрители познават чрез ролята ѝ в тийн-драмата "Малки тайни" (Kucuk Sirlar) се оказа една от най-поддържаните жени в Турция. Това стана ясно, след като чаровната блондинка стана рекламно лице на световно-известна фирма за козметика и разкрасяване. По време на гримирането на актрисата за телевизионната реклама на продуктите, гримьорите и най-вече коафьорите са останали приятно изненадани от външния вид от поддръжката на Синем, като първите споделят, че нейната кожа е най-меката и поддържана от всички други, върху които са работили, а вторите са останали очаровани от косата ѝ, която е била толкова чиста, разресана и естествена, че е нямало нужда от тяхната намеса. Напомняме, че в момента Кобал се снима в новата комедийна драма на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), излъчваща се всяка неделна вечер след 20.00 часа.

15) След няколко седмици на бял свят трябва да се роди първородния син на младата надежда на турското кино Пелин Карахан. Наскоро тя е съпругът и баща на сина ѝ бяха засечени от турски журналисти да пият кафето си в луксозно кафене, като репортерите не забравиха да зададат и въпросите си на младата двойка. Един от тях беше дали когато порасне Али-Демир, както ще се казва синът им, ще последва майка си и ще започне да се изявява на телевизионния екран. На този въпрос бъдещия баща и съпруг на Карахан Бедри Гюнтай отговори категорично, че не желае синът им да придобива популярност докато е още малък, докато Карахан беше много по-лаконична от половинката си, казвайки единствено, че всичко е съдба. Както е тръгнало обаче, явно бебето ще стане популярно още с раждането си, тъй като майка му непрекъснато публикува снимки с думи на бъдеща майка, разкри как ще се казва синът ѝ, сподели с целия свят и снимки на терличките и одеалцата на нероденото бебче.

16) Напоследък в Турция все повече се носят слухове, че турската актриса Йозгю Намал, която родните зрители ще имат възможността да гледат от 5 ноември (сряда) всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ в "Милост" (Merhamet), е бременна. До такова заключение стигнаха медиите в южната ни съседка след като Йозгю временно се оттегли от екипа на предаване за таланти, в което е била част от журито. По случая съпругът ѝ съобщи, че в момента Намал се чувства зле и най-вероятно е по-тежко настинала, но когато оздравее ще се завърне в екипа на риалити формата. Според по-информираните издания обаче на Йозгю все по-често и по-често ѝ се гадело и тя повръщала, а още по-запознати твърдят, че брюнетката е бременна в 11 седмица, т. е. около 3 месец.

17) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: утре, 3 ноември (понеделник) ще бъде публикувано издание №33 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 4 ноември пък предстои да представим още нови сериали тази есен на турските телевизии FOX, ATV и ShowTV в осмото за сезона издание на "Турция представя...". В сряда, 5 ноември идва ред на осмия за сезона брой на "Музиката от турските сериали", в който ще обърнем внимание на музикалните теми в "Перла". В четвъртък, 6 ноември ще бъде публикувано интервю с Арас Булут Ийнемли, който зрителите познават от "Времето лети" и "Великолепният век". В петък, 7 ноември пък идва ред на осмото издание от "Две противоположности", в което ще сравним ролите на Бергюзар Корел в "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара". В събота, 8 ноември ще публикуваме осмата тема от "Любопитно", в която ще представим България през очите на турските сериали. И в неделя, 9 ноември идва ред на осмото издание от "Турските актьори 24/7". 

2 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря Ви за поредната интересна статия.Бъдете живи и здрави!

Анонимен каза...

Много бих искала да прочета нещо за живота на Мурат Йълдъръм след развода в личен и професионален план.

Предоставено от Blogger.