Бааде Ишчил: "Не робувам на хорското мнение и традициите"

октомври 09, 2014
Здравейте, приятели! Продължава рубриката ни, в която всеки четвъртък открехваме завесите около живота на любимите Ви турски
актьори и актриси. Днес, 14 октомври (четвъртък) предстои да прочетете двадесет и четвъртото интервю, което ще бъде с една от най-харесваните в последните години турски актриси. Тя е родена на 8 август 1983 г. в един от най-големите градове на южната ни съседка Турция Истанбул. В момента е на 31 години, зодия лъв. Участва в едва три филмови продукции, като след две от тях придобива огромна световна популярност. Първо става известна чрез ролята си в един от най-скъпите турски сериали, закупувани у нас изобщо - "Езел" (Ezel), от 2009 до 2011 г. Само няколко месеца след края на снимките му, тя започва да играе в също толкова популярен и обичан от милиони по света зрители сериал "Север-Юг" (Kuzey Guney), от 2011 до 2013 г. И в двете продукции си партнира с двамата най-известни и популярни турски актьори, Кенан Имирзалъолу и Къванч Татлъту. През 1998 г., когато е едва на 15 години, се жени за турския актьор и режисьор Махсун Кърмазъгюл, който познаваме у нас чрез ролята му в "Щастливи заедно" (Aska Surgun), но през 2005 г., след 7-годишен брак, двамата се развеждат. Тя е най-сексапилната турска блондинка Бааде Ишчил!

Съчетавате успешно двете най-желани от младите момичета професии - актриса и моден дизайнер...
Да, аз също мечтаех да стана една от двете професии, но за още по-голямо мое щастие, в момента съм и двете. Съветвам младите да не се отказват лесно от мечтите и целите си и да се борят за тях.

Женена сте, но преди години се разведохте, защо?
Просто бракът ни се изчерпа. В една връзка, двамата влюбени трябва да бъдат едно, двете им души да помещават едно тяло, да се вълнуват, да се обичат истински. При нас с Махсун също беше така, но до един момент, когато и двамата решихме да поемем по различни пътища.

Да, но едва два месеца след развода, Вие започнахте нова връзка...
Животът е един и не бива да го пропиляваме, минава неусетно бързо. Не мога с години наред да скърбя или да се подчинявам на традициите и хорските думи. Специално за мен това не е никакъв проблем и смятам, че повечето жени в страната ни трябва да вземат пример, защото животът така или иначе продължава.

Мнението на хората по въпроса обаче е различно...
Както казах, не робувам и не ме е страх от хорските думи и мнения, все пак имам свой личен живот и аз решавам какво да правя, никой друг. И в крайна сметка - лошо нещо ли правя? Лошо нещо ли е да си влюбен? А и всяко нещо в този живот според мен винаги е за добро. Опитайте се да ме разберете.

Все повече хора обаче продължават връзките си без брак, според тях това е ненужна суета. Какво мислите по въпроса?
В крайна сметка до голяма степен бракът наистина е един вид документално доказване на любовта. А с някакви си хартийки тя не може да се докаже. Ако живееш заедно с един човек, но без брак, и ако сключиш такъв, то той ще бъде само на сватбата и медения месец, след това всичко се връща по старому. Да не говорим, че отделно бракът изисква много разходи напразно, много време.

Променят ли се хората?
Разбира се, но всичко зависи от самите тях. За да бъде в разбирателство и мир с останалите, човек трябва да бъде толерантен и склонен на компромиси, а не да държи само на своето, а това също е част от промяната.

Вие такава ли сте?
Опитвам се и се надявам да успявам. Обичам обаче да бъда независима и да не биват налагани правила, норми и т. н. За съжаление все повече хора, на които сме имали доверие, ни предават и се оказват лицемери. А да си склонен на разбиране и компромиси не значи да си такъв.

Вярвате ли в любовта от пръв поглед?
Мисля, че любовта ни със сегашния ми приятел е точно такава. И двамата сме в "хайлайфа", обсъждани сме много и може би заради това първоначално си нямахме голямо доверие един в друг. Питахме се всякакви въпроси, опознавахме се постепенно и ето, че връзката ни вече е пълноценна.

Какво мислеше първоначално сегашния Ви приятел за Вас?
Всъщност първоначално не ме позна! Каза, че съм му позната от някъде и аз му разказах всичко, откъде най-вероятно ме познава, от телевизията. След това той се сети и беше много смешен, защото се почувства конфузно. След това започнахме да се виждаме всеки ден, намерихме общи интереси.

Една от малкото постоянно динамични и прогресиращи актриси сте. Това пречи ли на връзката Ви?
Да, наистина постоянно се занимавам с нещо и доста често не съм си вкъщи. Но според мен именно това затвърждава и усилва любовта, защото в големи периоди връзката не е истински пълноценна и съответно все повече и повече мислиш за любимия си, а ако си постоянно вкъщи, то ще омръзнеш на съпруга/приятеля си.

Имате ли ментор в личния и професионалния живот?
Да, много хора са ми помагали и са ми давали ценни съвети и в професионален, и в личен план. Хубаво е, когато си в ситуация на кръстопът и трябва да избираш, да получиш правилен съвет и то от човек, на когото имаш доверие, на когото можеш да споделиш неволите си. Това е едно от най-голямото богатство.

Борбен човек ли сте?
Мисля, че да. Първоначално, още бях много млада и малка, си мислех, че за да пробия в модата ми трябва само красота и оригинален външен вид, който да поддържам перфектно. След това обаче, когато се изправих срещу първите си трудности, разбрах, че за тази професия е нужен и много силен характер, защото има много красиви момичета, но не всички са готови и могат да издържат на напрежението и начина на работа, а и пътя до мечтата им. За щастие, аз бях от тези, които успяха, вложих много труд и желание и успях.

Не се ли дразнят обаче мъжете от борбени и независими жени, като Вас?
За съжаление, повечето мъже са такива. Но това до голяма степен е нормално, общоприето е мъжът да е главата на семейството, той да изкарва парите и прехраната, да се грижи за жената и децата си. Но сега нещата са доста променени, жените вече не са домакини. Пак повтарям - за да има мир и разбирателство, човек трябва да е толерантен и да е готов на компромиси.

Сблъсквала ли сте се с недостатъците на професията на модел?
Да, всяко нещо има своите позитиви и негативи, включително и моята професия. И именно заради това казах, че красота и оригинален външен вид не са достатъчни, трябва силен характер и хъс, борба.

Ревнива ли сте?
Опитвам се да не бъда ревнива. А и всичко зависи не от единия, а и от двата човека в една връзка. Те трябва да си имат взаимно доверие, защото поне за мен, когато се съмняваш в ближния си, доста често без основание, той се обижда и именно така доверието бавно, но сигурно изчезва. Давам пример: веднъж с приятеля ми бяхме на вечеря в ресторант, той е известен в модните среди и има много фенки. Една от тях беше там и дойде на нашата маса, питайки дали с приятеля ми могат да си направят снимка. Естествено, че и двамата се съгласихме, но ако нямаш доверие в любимия си, ти ще му позволиш от куртоазия и уважение, но вкъщи ще му опяваш. А при нас не е така, както казах, имаме си доверие един в друг.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.