"Две противоположности" (3): Къванч Татлъту

Здравейте, приятели! Петък е, 3 октомври, продължава рубриката ни „Две противоположности”, в която ежеседмично сравняваме
и коментираме по две противоположни роли на един и същ актьор. През изминалите две седмици сравнихме ролите на Дениз Чакър в „Листопад” и „Ифет” и на Берен Саат в „Забраненият плод” и „Пепел от рози”. Тази седмица за първи път ще сравним двете противоположни роли на актьор, и то не кой да е, а мега-звездата Къванч Татлъту в хитовете „Забраненият плод” и „Север-Юг”!

Започваме по хронологичен ред, т. е с ролята на определяния като „турски Брад Пит” актьор в хита „Забраненият плод”! В него той изиграва главната мъжка роля, въпреки, че започва да бъде такъв пълноценно доста епизоди след старта. В него, той изпълнява героят Бехлюл, който се влюбва в съпругата на далеч по-възрастния от него чичо Аднан – Бихтер. Първоначално, той има връзка с красивата Елиф, с която планират да се оженят, но плановете им се развалят, след като Бехлюл се влюбва в Бихтер. Тя също изпитва чувства към него, но от лоялност и чувство за вина към по-възрастния си съпруг, тя е студена и непреклонна пред ухажора си. За да й отмъсти и провокира, той започва да води връзка с дъщерята на чичо си Аднан Нихал, която не одобрява това, че Бихтер й е доведена майка, а същевременно има чувства към Бехлюл. Но в един момент и двамата, между които пламва забранена любов, вече не могат да се сдържат и започват да водят тайна връзка. Като цяло в „Забраненият плод”, героят на Къванч Татлъту до една или друга степен и подъл женкар, който живее лежерно и „от днес за утре”, разбивайки семейството и животите на всички останали персонажи. Първоначално той има връзка  с Елиф, но до появата на Бихтер. След това, след като тя не отвръща на чувствата му, той напук започва да води връзка с доведенета й дъщеря, само и само, за да я предизвика и провокира. До голяма степен спокойно можем да го наречем „захаросан женкар” (както всъщност го описва актьорът, озвучил го във всичките му сериали, излъчени у нас – „Перла”, „Двама завинаги”, „Забраненият плод” и „Север-Юг”, Виктор Танев, повече вижте тук). Той е бунтар и в името на любовта е готов да прекрачи всякакви семейни граници и традиции, правейки го обаче не като героя си Халил в „Двама завинаги”, който смело избягва с любимата си от враговете им и е готов да умре за нея, а подмолно и нагло – провокирайки егоистично. В крайна сметка, накрая нито той, нито никой друг не е щастлив, защоти любимата му Бихтер, мечтала за разбиране и уважение и срещнала сродна душа у Аднан, се самоубива.

Продължаваме нататък с друга, коренно различна от тази на Бехлюл, роля на Къванч Татлъту. Да, може би се досещате за кого говорим, все пак – гледате го в момента по телевизията! И все пак, ако не сте ни разбрали – говорим за героя на „турския Брад Пит” в най-гледания турски сериал за 2014 г. „Север-Юг”. В него той изиграва главната роля, тази на Кузей (в превод от турски означава „север”. Той е смел, непокорен и спонтанен млад мъж, който не толерира несправедливостта. Един от пороците му е, че трудно контролира гнева си. Често оставя юмруците да говорят вместо него. Заради всичко това още от малък често има проблеми. Най-голямата мечта на Кузей е да стане военен и затова иска да учи във военна академия.Неговият брат – Гюней (в превод от турски означава „юг”) е коренно различен от него - спокоен, търпелив, не предприема действия без да обмисли нещата и се представя отлично в училище. Гюней работи усилено, за да може да напусне ограничения свят на баща си. Единственото нещо, което ги свързва е любовта им към красивата Джемре. Събитието, което унищожава живота на двамата братя е преместването на Джемре (Йойкю Карайел) в квартала. Първоначално тримата стават близки приятели и прекарват по-голямата част от времето си заедно. Един ден преди Гюней да се яви на изпит за университета, Кузей се е подготвил да признае на Джемре за любовта си към нея. Но тогава той разбира, че тя вече е направила своя избор, а именно да бъде с Гюней. Развоят на събитията в онази нощ остава в тайна и става причина пътищата на двамата братя да се разделят.  След случилото се, Кузей влиза в затвора, а Гюней е приет в университета и пред него се разкриват нови хоризонти. Четири години по-късно Кузей е освободен, но продължава да носи в себе си дълбоките следи на преживяното в затвора и тежестта на несправедливостта на раменете си. Когато се завръща у дома, всичко се е променило. Гюней и Джемре правят планове за сватба. Същевременно Гюней следва пътя, който ще го отведе до мечтания богат живот. Със завръщането на Кузей всичко, което дотогава е вървяло по план, се променя. Както виждате, между Бехлюл и Кузей няма никаква прилика, е освен, че до голяма степен са безразсъдни и импулсивни, вършейки в имено на любовта всякакви неща. Но за разлика от Кузей, Бехлюл не осъзнава колко много наранява с постъпките си хората, кроейки подмолни планове, целящи прокиране.

Е, това беше всичко от нас за тази седмица! Очакваме Вашите предложения и идеи за следващи издания, под формата на коментари, а ако те имат потенциал – очаквайте ги в следващите издания на рубриката ни! А предишните издания можете да си припомните от архива от тук

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, много ми хареса днешното издание "Две противоположности" за Каванч Татлату, може ли в следващият брой можете да направите за Хазал от сериалите "Огледален свят" в ролята на Ферия и в с"абраненият плод" в ролята и на Нихал.
Хубав ден !

Анонимен каза...

По мое мнение Къванч Татлъту е актьорът,който най-много се издигна през годините.С всяка изминала роля става все по-добър и играе с успешни актриси.И въпреки всичко името му не се свързва с кой знае какви скандали.От всичките сериали с негово участие най-много ме докосна "Двама завинаги".Голяма игра.
А за предложението за следващия брой-да,представете превъплъщенията на Хазал.Две коренно различни роли-но изиграни перфектно.Ясно е,че с ролята на Нихал спечели симпатиите на някои,а други отегчи,но като Ферия е перфектна.Благодарение на нейното участие в "Огледален свят" и плаках,и се смях.Напишете нещо и за нея,моля.

Предоставено от Blogger.