"Турските актьори 24/7" (6): от 20 до 26 октомври 2014 г.

Неделя е, 26 октомври, а това означава, че днес публикуваме шестото издание от рубриката ни "Турските актьори 24/7", която и тази седмица
ще бъде повече от интересна. През изминалите 7 дни в турските медийни среди се случиха много неща, които сега ще Ви представим сбито, а след малко ще можете да прочетете по възможно най-подробния начин, единствено в СЕРИАЛИ в България. През изминалата седмица в Турция актриси получиха предложения за брак, бяха осъдени на лишаване от свобода, пазаруваха, показаха лошите си качества, сприятелиха се, разкриха подробности около здравословното си състояние, станаха обект на отмъщение. Всичко това и още много други четете в следващите абзаци!

1) Днес, 26 октомври (неделя) приключва най-успешният проект на СЕРИАЛИ в България, създаван от създаването на блога досега "Огнено сърце": Продължението. Финалният епизод вече е на разположение, можете да го прочетете от тук! Първоначално обмисляхме той да бъде под формата на видео, както бяха първите 6 епизода. За съжаление обаче програмата, с която ги създавахме е в неизправност и затова се наложи кулминацията на проекта да бъде обикновена, както останалите. За сметка на това обаче тя е два пъти по-дълга от досегашните епизоди, което до някаква компенсира неосъществената ни за съжаление изненада. И все пак - благодарим на всички, които през изминалите година и половина бяха неотлъчно с нас и съпреживяваха добро и зло заедно с най-позитивните, интересни, необикновени и колоритни герои в най-вълнуващия и добър турски сериал "Огнено сърце". И не забравяйте - "Огнено сърце" е сериалът без начало и без край, който винаги ще заема голяма част в сърцето на всички негови фенове, едни от които бяхме именно нашия екип, които с най-голяма любов и желание създадохме 64-те нови епизода побрани в общо 3 сезона в продължението на най-вълнуващата приказка "Огнено сърце"!

2) Наскоро младата турска актриса Серенай Саръкая, която у нас сме гледали единствено в хита на Диема Фемили "Сезони на любовта" (Lale Devri) и в момента участва в хита "Приливи и отливи" (Medcezir), сподели пред турските медии, че няма време да харчи парите си от хонорара в поредицата, в която в момента участва, а и от рекламите за козметика в Турция, чието рекламно лице е. Напомняме, че в последните месеци именно Серенай е една от най-коментираните турски личности, след като повече от скандално и неочаквано приключи връзката си с друга турска мега-звезда Чаатай Улусой. 

3) Наскоро турската актриса с германски корени Мерием Узерли получи предложение за брак от свой голям фен! Това се случи в Instagram профила на красавицата, в който мъж, на име Бехчет К. ѝ предложи брак, описвайки себе си като небогат човек, с месечна заплата от 2800 лири, без кола, на 49 години и живеещ в Мерсин. Според него това е било напълно достатъчно, за да са щастливи двамата с любимката му, подчертавайки, че е напълно сериозен в предложението си. Червенокосата чаровница очевидно е забелязала предложението на своя фен, отвръщайки само, че за негово съжаление двамата могат да бъдат евентуално само приятели. Напомняме, че все повече в турските медийни среди се носят слуховете, че в началото на идната 2015 г. Мерием ще се завърне на екран в нова мелодрама. Към момента обаче това са само предположения и догадки. 

4) Бременността на младата надежда на турското кино Пелин Карахан, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Мечтатели" (Kavak Yelleri) и "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), определено не се отразява добре на външния вид на младата актриса. Преди няколко седмици тя бе заснета от турските папараци, на които фотоси ясно се виждаха белите коси по главата ѝ. Преди няколко дни пък самата Пелин сподели в социалните мрежи снимка на нея и съпруга ѝ, на която се вижда, че усмихнатата красавица е с нова прическа на руси кичури. Според медиите именно заради белите си коси Карахан е изрусила част от косата си, за да ги прикрие. Напомняме, че в момента тя е бременна в 8 месец, като до седмици на бял свят трябва да се появи първородният ѝ син, който вече е ясно и как ще се казва - Али-Демир. 

5) Скандално! Турската актриса Нехир Ердоан, която родните зрители познават чрез ролята ѝ в хита на Диема Фемили "Край или начало" (Son) и в момента участва в криминалната драма "Реакцията" (Reaksiyon) е осъдена на 10 месеца лишаване от свобода, заради употребяване и разпространяване на наркотици. Към момента все още не е ясно дали присъдата ще може да се обжалва или брюнетката ще трябва да я излежи. Според по-запознатите турски медии обаче, преди това Нехир ще бъде лекувана в клиника за наркозависими. Според репортерите в Турция Ердоан е била съсипана, след като е чула присъдата си, като пред съда тя е свидетелствала единствено, че не е употребявала такива вещества в Турция, а само в Амстердам, като поиска и оправдателна присъда. Ще Ви държим в течение със случващото се около актрисата. 

6) Наскоро режисьорката на един от хитовете в Турция "Приливи и отливи" (Medcezir) Едже Йоренч отпразнува своя рожден ден. Сред гостите на събитието съвсем очкавано бяха разделилите се преди няколко месеца тийн-идоли Чаатай Улусой и Серенай Саръкая. Други известни актьори, които бяха забелязани на събитието бяха Йойкю Карайел ("Север-Юг") и Баръш Фалай ("Езел" и "Момичето с червения шал"), с когото Чаатай си партнира в момента в хита "Приливи и отливи" (Medcezir). Освен това сред почетните гости на партито беше и създателят на хитовете "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) и "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) Али Йоренч. На въпросите на журналисти Серенай Саръкая отговори, че въпреки, че приключиха връзката си повече от скандално, с Чаатай са в добри приятелски отношения. Улусой пък игнорира всички въпроси на медиите. 

7) Преди няколко дни турската актриса Дениз Чакър, която българските зрители познават чрез ролите ѝ в сериалите "Листопад", "Великолепният век" и "Ифет", очевидно се е отдала на дълга и заслужена почивка от професионални ангажименти, след като през изминалата пролет последния проект, в който взе участие с главна роля - "Забрана" (Yasak), постигна пълен провал и бе свален от ефир. Голяма част от свободното си време Дениз прекарва в турските търговски центрове, отдавайки се на шопинг. Наскоро чаровната брюнетка бе заснета именно в един от тях, разхождайки се с дълга ефирна сива пола и семпла черна блуза, не забравяйки и слънчевите си очила, с които да бъде по-малко разпознаваема, а и притеснявана от свои фенове. 

8) Турската мега-звезда Кенан Имирзалъолу определено не е сред най-щедрите актьори в Турция. Наскоро, докато кара автомобилът си в Бешикташ, актьорът бе спрян от група просякини, които го помолиха за пари. За съжаление те останаха доста разочаровани, след като подавайки широко ръцете си с очакване за поне няколко по-големи банкноти, мустакатият любимец на зрителките им даде само 1 лира. След този си "жест" Имирзалъолу бързо отпраши с колата си, видимо раздразнен и нервен. 

9) Най-известният турски актьор Къванч Татлъту е хипохондрик! Това стана ясно след сензационни разкрития на турски лекари, които са озадачени от твърде честите посещения на любимеца на милиони зрителки по света в болница. Те твърдят, че блондинът посещавал лечебното заведение почти всяка седмица, а някои пъти дори и по-често, и то за най-малките си притеснения относно здравословното си състояние. Доказателство, че думите на лекарите са верни, е сумата, която Къванч влага в застраховката на самия себе си - около 10 000 лири на всяко четиримесечие, при положение, че нормалната най-висока такава била 4000 лири в най-известната турска здравна застрахователна компания. 

10) Турската млада актриса Хазал Кая, която българските зрители познават чрез ролите ѝ в хитовете "Ангел-пазител", "Забраненият плод" и "Огледален свят", притежава определено един от най-лошите човешки навици - да гризе ноктите си. Наскоро усмихнатата чаровница бе забелязана на модно ревю, на което ясно се виждаха изгризаните ѝ от самата нея собствени нокти. За съжаление освен Хазал, други известни турски личности също страдат от този си навик, най-известните сред които са Берен Саат и Джем Йълмаз. Освен това феновете на младата звезда бяха притеснени и от външния ѝ вид, тъй като на снимката, която беше публикувана в социалните мрежи (можете да я видите горе вдясно) се виждаше и съвсем ясно, че Кая е качила няколко килограма, разваляйки допреди стройната си фигура.

11) Техническият екип на сериала "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), излъчващ се всяка сряда след 20.00 часа по турската телевизия ATV, бе сензационно разкрит в некоректност при изплащане на хонорари. В случая става въпрос за най-обикновен статист в сериала, който в последния излъчен към момента епизод от поредицата е продавал гевреци със собствената си машина за правенето им, той самият е продавач на гевреци. Когато с екипа на продукцията се срещнали те обещали да му заплатят сумата от 235 лири затова, че ще бъде сниман и че ще бъде използвано съоръжението му. В крайна сметка, след заснемането на съответната сцена, на човека не е била заплатена и 1 лира, като той е повече от възмутен от случилото се и злоупотребата със самия него и работата му.

12) В Турция започва нова студена война между актьори. Този път на ринга един срещу друг се изправят любимците на турската публика Къванч Татлъту и Йозджан Дениз, които участват в два от сериалите на турската телевизия StarTV - а именно съответно "Кърт Сеит и Шура" и "Денят, в който е написана съдбата ми". Напомняме, че до преди две седмици първият се излъчваше всяка вторник вечер в prime-time-а, отчитайки обаче изключително лоши рейтинг-резултати. От миналата седмица в ефира на негово място се излъчва новата поредица "Денят, в който е написана съдбата ми", която пък постига изключително високи рейтинги и е на път да победи вторник-лидера "Малкият господин". Именно заради нея "Кърт Сеит и Шура" беше преместен в късния prime-time всеки четвъртък, постигайки още по-ниски рейтинги. Ябълката на раздора между двамата актьори в случая беше саркастичното изказването на Йозджан в социалните мрежи "Извинете, колеги!", което според мнозина означава "извинение" към екипа на негледаната поредица и най-вече към нейния протагонист Татлъту, чийто сериал заради новия на Йозджан беше преместен в доста по-негледаемо време и най-вероятно ще бъде спрян.

13) Въпреки, че все още не се е родил първородният син на младата турска актриса Пелин Карахан, чаровницата вече прави плановете си за второ дете. Наскоро тя се появи на светско събитие, на което на въпроси на журналисти тя сподели, че след като се роди първият ѝ син Али-Демир до няколко седмици, със съпруга ѝ започват да работят за второ дете, което красавицата, позната на зрителите чрез ролите ѝ в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век", иска отново да бъде момче. На събитието Карахан се появи в изключително странен вид, облякла черни клин и еластична блуза и ярко оранжево сако. Гримът ѝ пък беше още по-странен, като вместо да я направи по-хубава, той я е състарил с няколко години, подчертавайки и без това изтощения вид на красавицата от бременността ѝ.

14) Въпреки, че в новия сериал на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazıldığı Gün) героините на актрисите, изпълняващи главните роли - Хатидже Шендил ("Долината на вълците" и "Дила") и Бегюм Кютюк ("Огнено сърце") са борещи се за сърцето на един мъж, то в реалния живот нещата изобщо не стоят по този начин и смело може да се заяви, че двете красавици са почти неразделни, превръщайки се в най-добри приятелки. Наскоро бяха проведени снимките на следващ епизод от поредицата, които са се състояли в турския "Аква Флор Мол".Според турските медии те са започнали в 08.00 часа сутринта, но още преди това служители в търговския център са забелязали как двете главни актриси - Хатидже и Бегюм, пият кафето си в него, разговаряйки сладко-сладко.

15) Младата турска актриса Фахрие Евджен, която родните зрители познават единствено чрез ролята ѝ на Неджля в турска семейна драма №1 "Листопад", се подлага на строга диета, която включва в хранителното ѝ меню единствено плодове и кисело мляко. Именно и заради това напоследък красивата брюнетка отслабва все повече и повече. Наскоро обаче стана ясно, че Фахрие е длъжна да яде оскъдно не заради суета, а заради здравословен проблем, засягащ пряко лицето ѝ, което без грим изглежда повече от притеснително - подпухнало, бледо и подуто. Наскоро актрисата публикува снимка в социалните мрежи, на която позира със своя приятелка и на която ясно се вижда как изглежда Евджен без грим. След многото въпроси и притеснения на феновете, тя ги успокои, че няма нищо притеснително и че веждите ѝ на екран са рисувани.

16) Съвсем скоро започват снимките на новия пълнометражен турски игрален филм "Как се казвам?" (Bana Adını Sor). В него главните роли ще са поверени на добре познатите на турската публика актьори Йозге Бурак Шакрак и Енгин Хепилери, които ще играят двойка. В историята се разказва за пианист с много труден характер (Енгин Хепилери) и жената, която ще се влюби в него (Йозге Бурак Шакрак). Първоначално любовта им ще е несподелена, но дали и след това ще е така предстои да разберем. Напомняме, че българските зрители познават Йозге чрез ролята ѝ в хита "Малки жени" (Kucuk Kadinlar), а Енгин чрез тази в едноименната турска адаптация на американския хит "Отмъщението" (Revenge) - "Intikam".

17) След като напусна екипът на новия турски хит "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), който се излъчва всяка сряда вечер в ефира на ShowTV, профилите на красавицата Джейда Атеш ("Огледален свят") бяха хакнати. Чаровната блондинка призова феновете и последователите си в едни от най-големите социални мрежи Instagram и Twitter да спрат да посещават старите ѝ профили в тях, като ги насочи към новите си такива. За тези от читателите ни, които се интересуват: този в Instagram е Ceydatesofficial, а този в Twitter - ceydaatesresm. Дали това хакване на профилите ѝ е вид отмъщение на продуцентите на сериала, който напусна или просто зад него стои някой друг недоброжелател все още не се знае.

18) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: утре, 27 октомври (понеделник) очаквайте издание №32 от "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 28 октомври идва ред на дванадесетото подред и седмо за сезона такова на "Турция представя...", в което ще представим новите сериали тази есен по StarTV. В сряда, 29 октомври ще бъде публикуван дванадесетия подред и седмия за сезона брой на "Музиката от турските сериали", в който ще анализираме музикалните теми от "Малки жени". В четвъртък, 30 октомври пък идва ред на интервю с една от новите за българския ефир турски актриси Мине Тугай ("Времето лети"). В петък, 31 октомври ще бъде публикувано седмото издание от "Две противоположности", в което ще сравним ролите на Мехмет Чевик в сериалите "Двама завинаги" и "Ифет". В събота, 1 ноември пък идва ред на седмата тема в "Любопитно", която ще бъде посветена на компаниите-производителки на сериали в Турция. И в неделя, 2 ноември ще бъде публикуван седмият брой на "Турските актьори 24/7". 

1 коментар:

Анонимен каза...

Искам да знам ако е възможно кой сериал ще замести Перла по нова и кога. Предварителни благодаря.Редовно чета вашите статии много са добри. Поздравления!

Предоставено от Blogger.