"Турските актьори 24/7" (5): от 13 до 19 октомври 2014 г.

октомври 19, 2014
Неделя е, 19 октомври, а това означава, че днес предстои да прочетете петото подред издание от новата рубрика на СЕРИАЛИ в България
"Турските актьори 24/7". И тази седмица сме Ви подготвили огромна порция от новини и клюки, свързани с любимите Ви актьори от сериалите. Сред най-интересните акценти от тазседмичния брой са изгряванията на актьорите в нови за тях светлини, световни постижения, рождени дни, нови визии, приятелства... Всичко това и още много други четете в следващите абзаци!

1) В края на настоящия месец октомври своята премиера в Турция ще направи игралният филм "Шепот на забравата" (Unutursam Fısılda). Именно заради него актьорите, които изпълняват главните роли - Фарах Зейнеб Абдуллах ("Времето лети" и "Кърт Сеит и Шура"), Мехмет Гюнсюр ("Златната клетка", "Памуковата принцеса" и "Великолепният век") и Керем Бурсин ("В очакване на слънцето") са започнали уроци по пеене при турския вокален педагог Джихан Окан. Песните, които ще звучат в мюзикъла пък ще бъдат записани в музикалното студио на един от най-известните турски певци Кенан Доулу. Освен като певица, зрителите ще видят и Фарах Зейнеб Абдуллах и за първи път като брюнетка. 

2) Турската актриса Туба Бююкюстюн, спечелила първия сезон на проекта ни "Любима турска звезда 2014", позната в България чрез ролите си в сериалите "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце", и която в момента играе в хита "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), е номинирана от американска класация за най-добра актриса на годината. Чаровната брюнетка ще се бори за победата срещу конкурентките ѝ Оливия Колман, Ромина Гаетани и Бианка Криджсман. Коя ще победи и дали това ще бъде балканската любимка от сериалите ще стане ясно на 24 ноември на церемонията по награждаването в Ню Йорк. Очаквайте повече информация по въпроса съвсем скоро в следващите издания на "Турските актьори 24/7". Да пожелаем успех на Туба Бююкюстюн! 

3) Една от младите надежди на турското кино Джейда Атеш, която българските зрители познават от най-харесвания турски сериал, излъчван у нас "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) преди няколко дни отпразнува двадесет и седмия си рожден ден. Партито на чаровната блондинка се състоя в малък клуб в тясна семейна и приятелска среда. Сред гостите на събитието бяха Бурак Джан ("Момичето с червения шал"), с който Джейда в момента си партнира в новия сериал "Отмъщението на змитие" (Yillanlari Oku) на ShowTV и приятелките ѝ Джейда Касабълъ и Сибел Шишман. Напомняме, че преди няколко седмици Атеш претърпя тежък инцидент по време на снимките на поредицата, след който тя счупи носа си. Както е видимо обаче от снимката вдясно, от инцидента вече няма и помен.

4) Турският актьор Бурак Йозчивит, който българските зрители познават от сериалите "Малки тайни" (Kucuk Sirlar) и "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyul), но е участвал и в хита "Чучулигата" (Calikusu), наскоро сподели в социалните мрежи selfie, на което позира с видимо променен външен вид. Младата надежда на турското кино е подчертала брадата и мустаците си, като според по-бдителни негови фенове, той е коригирал и веждите си. На въпроси на журналисти дали новия му имидж е свързан с участие в нов проект младия актьор отговори, че не е. Нашият екип пък откри прилика в новата му визия с тази на латиноамериканския актьор Давид Сепеда, който в момента се бори за титлата "Любима латино звезда 2014" в нашия проект. Можете да направите сравнение между стария и новия външен вид на Бурак Йозчивит чрез снимката вляво.

5) Мега-звездата Къванч Татлъту, който в България сме гледали в сериалите "Перла" (Gumus), "Двама завинаги" (Menekse ile Halil), "Забраненият плод" (Ask-i Memnu) и "Север-Юг" (Kuzey Guney), а в момента участва в историческата мелодрама "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura), преди няколко дни бе заснет заедно с приятелката си Башак Дизер в ресторант за бързо хранене рано през нощта в около 04.00 часа. Защо турския Брат Пит и неговата любима са вечеряли толкова късно през нощта не е ясно.

6) Наскоро турската актриса Нур Фетахоулу, която българските зрители са гледали в поредиците "Забраненият плод" (Ask-i Memnu) и "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), а в момента участва в медицинската драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), сподели в социалните мрежи selfie, на което позира заедно с две от своите колежки в двата сериала - Небахат Чехре, която участва и в "Забраненият плод", и във "Великолепният век", и Селма Ергеч, която взе участие само във "Великолепният век". Очевидно трите актриси продължават да поддържат отношенията си и след края на най-успешната историческа турска сага. Притеснителен за феновете на красавиците се оказа външния вид на най-възрастната - Небахат, чиито нос и устни изглеждат много подпухнали.

7) Чаровната турска актриса Джейда Дювенджи, която у нас сме гледали в първия турски сериал, излъчен в България "1001 нощ" (Binbir Gece) и в турската адаптация на американския хит "Отчаяни съпруги" (Desperate Housewives) - "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari), наскоро сподели в социалните мрежи selfie, на което позира във фитнес-зала. Напомняме, че свободното си време красавицата прекарва в домашна обстановка заедно със семейството си, като обаче явно е решила все пак да не бездейства и е започнала посещаването на фитнес-тренировки. Дали пък Джейда няма да ни изненада и да ходи на фитнес заради нова роля предстои да разберем.

8) Една от младите надежди на турското кино Джейда Атеш, която българските зрители познават единствено от най-харесваната турска поредица у нас "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), напусна изненадващо екипът на проекта, в който участваше през изминалите месеци "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu). Причината, заради която чаровната блондинка се е оттеглила е това, че ролята ѝ на Захиде в поредицата не ѝ допада и не я играе с нужното желание. Въпреки това обаче Джейда остава с добри спомени от "Отмъщението на змиите", като публично чрез билборд се сбогува с екипа си. След като напусна проекта режисьорите са решили да не търсят заместничка на Атеш, а са убили ролята ѝ на Захиде. Дали след като напусна сериала неговия рейтинг ще спадне, след като с всяка една изминала седмица привлича все повече и повече зрители пред екраните, ще разберете в следващите издания на "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник.

9) Съвсем скоро в Турция стартира новия сериал "Парче пари" (Paramparca), който ще се върти по южно-съседската телевизия StarTV. Именно заради това актьорите, които ще изпълнят главните роли в него - Нюргюл Йешилчай ("Вярна на себе си", "Имението с лозите" и "Любов и наказание") и Еркан Петеккая ("Любов назаем", "Памуковата принцеса" и "Времето лети"), както и всички други актьори и техническия екип, си устроиха предпремиерно парти. Нюргюл Йешилчай и Еркан Петеккая не пропуснаха да си направят selfie и да покажат на целия свят как се забавляват, снимката може да видите вдясно. Напомняме, че "Парче пари" е първата турска продукция, реализирана от турското представителство на световно-известната холандска компания Endemol, чиито предавания гледаме и в България. Очаквайте повече подробности около старта на "Парче пари" в изданията на "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник.

10) Напоследък в турските медии се носят упорити слухове за завръщането на турския актьор Халил Ергюн на екран. Възрастният артист, който българските зрители познават от сериалите "Листопад" (Yaprak Dokumu) и "Голямата лъжа" (Buyuk Yalan) се е подложил на строга диета, за да свали излишните си килограми и да придобие по-представителен вид. Именно и това води до съмненията, че така Халил се подготвя за завръщането си на екрана в нова поредица, която би трябвало да стартира най-рано в края на настоящата 2014 година. Според турските медии в момента любимия на милиони екранен Али-Ръза се е запознавал с героя си и изобщо със сюжета на новата продукция.

11) Във вторник, 14 октомври, в Турция стартира новият турски сериал на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazıldığı Gün) и постигна изключително силни резултати с първия си епизод, за които обаче подробно ще Ви информираме утре в издание №31 на "Какво гледат в Турция". Именно заради това една от актрисите, изпълняващи главните роли в него - Хатидже Шендил, която българските зрители ще гледат съвсем скоро в закупения у нас сериал "Госпожа Дила" (Dila Hanim), е в изключително приповдигнато настроение, като според близки хора от обкръжението си е на седмото небе от успеха на новия ѝ проект. Именно и заради това тя е започнала да говори за скорошна сватба между нея и дългогодишния ѝ приятел Бурак Саяшар ("Малки жени" и "Великолепният век"). Дали тя ще се състои наистина или тези думи на Хатидже са предизвикани от вълнение и еуфория предстои да разберем.

12) Турската актриса Берен Саат, която у нас сме гледали като Бихтер в "Забраненият плод", Зилян в "Щастливи заедно" и Фатмагюл в "Пепел от рози", е сред най-активните в отношение на благотворителност турски звезди. Наскоро чаровната брюнетка, класирала се на второ място в проекта ни "Любима турска звезда 2014", се появи на събитие, свързано с подкрепата на рака на гърдата, изненадвайки всички с интересния си избор на облекло - спортен екип. Той обаче не беше какъв да е, а изключително необичайно елегантен, най-вече в горнището, чиито ръкави бяха в черна дантела. На въпросите на репортери и журналисти Берен повече от категорично заяви, че отсега нататък ще налага нови модни тенденции.

13) Все повече и повече в турските медийни среди се носят слуховете, че съвсем скоро скандалната актриса Мерием Узерли ще се завърне грандиозно на екран в нов сериал. Повод за още по-големи съмнения за това стана посещението на червенокосата чаровница в Кан, където се срещна с едни от най-извесните и големи продуценти на световно ниво. Напомняме, че Мерием придоби световна популярност след участието си в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), чийто екип обаче напусна повече от скандално в края на третия му сезон. Седмици след това стана ясно, че екранната Хюррем султан е взела това свое решение заради свръх натоварения график на сериала, а и заради това, че е бременна.

14) Наскоро турската актриса Джансу Дере, която българските зрители познават чрез ролите ѝ в криминалната драма "Езел" и историческата сага "Великолепният век", отпразнува своя 34 рожден ден заедно с най-добрите си приятели и бивши колеги от двата сериала Бурчин Терзиоулу, Енгин Йозтюрк и Сарп Аккая. Чаровната брюнетка и нейната тясна приятелска компания отпразнуваха празника в столицата на Дания Копенхаген, където прекараха няколко дни на екскурзия. Четиримата приятели не пропуснаха да запазят щастливия момент, публикувайки в социалните мрежи обща снимка, която можете да видите вляво от този текст. Напомняме, че през последните седмици все повече и повече се носят слуховете, че съвсем скоро в Турция започват снимките на нов сериал, който ще бъде с участието именно на Джансу Дере и бившия съпруг на нейната най-добра приятелка Бурчин Терзиоулу Мурат Йълдъръм.

15) Турското издание на списание "ELLE" организира класация за най-стилни актьори и актриси. Номинираните красавици за най-добър стил са Фарах Зейнеб Абдуллах ("Времето лети" и "Кърт Сеит и Шура"), Фахрие Евджен ("Листопад" и "Кърт Сеит и Шура"), Ясемин Ален ("Въпрос на чест") и Белджим Билгин ("Пламъкът на сърцето"). Номинираните актьори пък са Чаатай Улусой ("Огледален свят" и "Приливи и отливи"), Енгин Йозтюрк ("Пепел от рози" и "Великолепният век"), Керем Бурсин ("В очакване на слънцето" и "Въпрос на чест") и Илкер Калели ("Изгубени" и "Пойраз Карайел"). Номинираните от "ELLE" сериали, чийто актьорски състав е най-силен пък са все още нестартиралия "Въпрос на чест" (Seref Meselsi), "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), "Приливи и отливи" (Medcezir) и "Черни пари за любов" (Kara Para Ask). В момента се провежда онлайн-гласуване, чиито резултати ще бъдат ясни чак на 5 декември.

16) Връзката между актьорите Неслихан Атагюл ("Листопад") и Кадир Доулу ("Малки тайни") върви повече от добре. Наскоро екранните партньори в хита, излъчващ се и в момента в Турция "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) отпразнуваха заедно рождения ден на майката на красавицата, заедно с нейния брат. Според турските медии съвсем скоро семействата на Неслихан и Кадир ще се срещнат официално, за да поискат ръката и дадат ръката на Атагюл, след което и младите влюбени да се оженят. Напомняме, че съдбата срещна Неслихан и Кадир именно на снимачната площадка на "Двете лица на Истанбул", като само седмици след началото на снимките между двамата пламна истинска любов.

17) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: утре, 20 октомври (понеделник) предстои да бъде публикувано издание №31 от "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 21 октомври пък идва ред на шестия брой от "Турция представя...", в който ще разгледаме новите 4 нови сериала тази есен на KanalD. В сряда, 22 октомври пък ще бъде публикувано шестото издание от "Музиката от турските сериали", в което ще анализираме музикалните теми от "Забраненият плод". В четвъртък, 23 октомври пък идва ред на интервю с Дениз Чакър от "Листопад" и "Ифет". В петък, 24 октомври ще бъде публикувано шестото издание от "Две противоположности", в което ще сравним героините на Зерин Текиндор в сериалите "Забраненият плод" и "Север-Юг". В събота, 25 октомври пък идва ред на шестата тема от "Любопитно", в която ще разкажем как се създава музиката от турските сериали. И в неделя, 26 октомври ще бъде публикуван шестия брой на "Турските актьори 24/7". Тогава е и големия финал на "Огнено сърце": Продължението, подготвяме огромна изненада, свързана с него, очаквайте я! 

5 коментара:

Анонимен каза...

golema prostotiq e celiqt blog , ujas ste naprawo ............... kak ne vi marzi da pi6ete?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Защо след като нищо тук не Ви харесва продължавате да плюете по труда ни след всяка статия? Всеки един нормален човек не би правил нещо, което не му харесва, защо тогава Вие продължавате да посещавате сайта ни и хейтвате всяка една нова статия? Ако си нямате друга работа и от скука се чудите какво да напишете, по-добре се пренасочете някъде другаде, а не тук, защото при още един следващ подобен коментар той ще бъде изтрит! Уважаваме мненията на потребителите, но само когато те са добре аргументирани, а Вашето не е!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Прекрасна статия.Продължавайте все така с разкошните си рубрики.А за мнения като това на 1-ви коментар мога да кажа само следното:злобата и простотията нямат почивен ден

Анонимен каза...

Здравейте искам да попитам в кой сайт мога да гласувам за Чаатай Улусой новина която беше публикувана вчера от вас ?

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за подкрепата, наистина е жалко, че има и хора, които не оценяват труда на другите и си мислят, че това е само чешане на клавиатурата, но пък е повече от радостно и, че има и такива като Вас, които оценяват и се радват на труда ни, който наистина е голям. Очаквайте следващите издания на "Турските актьори 24/7" всяка неделя, телевизионния сезон е в разгара си и новините за актьорите са много интересни.
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Доколкото разбрахме за съжаление в това гласуване може да се гласува само от Турция, но не и от чужди страни, каквато досещате се е България.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.