"Турция представя..." (11): новите сериали на KanalD

октомври 21, 2014
Здравейте, приятели! След като в средата на изминалия месец септември Ви запознахме отблизо с три от новите сериали тази есен на най-гледаната
турска телевизия KanalD, сега е ред да го направи и с останалите 4, които стартират този месец.

Два от новите сериали тази есен на телевизията бяха на косъм от сваляне от екран - "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe) с участието на Айча Бингьол и Мете Хорозоулу и "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artic Hicran De) с участието на Аслъ Енвер и Буура Гюлсой, въпреки че рейтингите им не бяха толкова отчайващо ниски, даже напротив - първият постигна много добри резултати, най-високия сред които 3 място в класацията ТОП 100 на най-гледаните телевизионни програми в Турция. За съжаление обаче към момента само един от тях продължава и това е "Моето име е Гюлтепе", който продължава да се показва всяка сряда след 20.00 часа. Втората мелодрама пък също бе свалена от екран, след като от KanalD решиха да ѝ дадат шанс в късния prime-time, където също не успя и заради това спря.

"Пътят на живота" (Hayat Yolunda):
Първи сред вторите четири нови сериали тази есен на KanalD стартира именно този  - направи премиерата си миналата сряда. Поредицата е изключително обещаваща, тъй като в нея участие взимат едни от най-популярните в Турция актьори, сред които Нур Фетахоулу ("Забраненият плод" и "Великолепният век"), Енгин Йозтюрк ("Пепел от рози" и "Великолепният век"), Илкер Инаоулу ("Опасни улици") и Ипек Карапънар ("Малки тайни"). Историята на "Пътят на живота" е изключително интересна и различна от познатите досега - в нея се разказва за възрастния преуспял лекар Вейсел Гючлю (Едиз Хун), който е шеф на известна турска болница, но заради преклонната си възраст и финансови проблеми решава да се оттегли от дългогодишно-заемания важен пост. С това негово действие развитието на болницата тръгва надолу и в един момент тя дори е пред фалит. С отговорната и рискована задача да вдигнат болницата "на крака" и да стабилизират състоянието ѝ, се заемат петима млади лекари - Джем (Енгин Йозтюрк), Шафак (Нур Фетахоулу), Селим (Бурак Ямантюрк), Елда (Ипек Карапънар) и Мелис (Синем Йозтюрк). В името на общата цел и спасяването на болницата, младите надежди на медицината ще трябва да посветят живота си и да бъдат склонни на множество компромиси със самите себе си. Освен това в тази мисия случайно или не ще се роди любов, ще има драми и несъгласия, но дали те ще попречат на осъществяването на общата цел - спасяване на болницата, ще разберете, гледайки новия сериал "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) всяка сряда след 22.00 часа по KanalD.

"Незапомнените времена" (Urfaliyam Ezeldin):
Време е да Ви представим и следващия нов сериал през този телевизионен сезон на KanalD. В "Незапомнените времена" главната роля е поверена на един от най-популярните турски актьори, който прави грандиозното си завръщане на екран Бюлент Инал ("Под липите" и "Момичето, което обичах"), както и великолепната Мерал Четинкая ("Времето лети"). В поредицата се разказва за любовта между най-големия син на едно семейство Халил и дъщерята на друго семейство Селва. Първоначално връзката им е в тайна, защото семействата, от които произлизат са от доста време враждуващи. В един момент обаче любовта им пламва истински и двамата решават да съобщят на роднините си решението си, като и двете страни не са съгласни с тази връзка. Накрая обаче се склоняват да подкрепят двамата влюбени, с което и дългогодишната вражда между тях най-накрая приключва. В деня на сватбата им обаче, Халил е прострелян и умира, след което проблемите за двете семейства отново започват. Тъй като и двете живеят в твърде консервативна среда, подчинена на семейните ценности, традициите и хорското мнение, двете страни вземат решение в крайна сметка да омъжат овдовялото още в деня на сватбата си момиче за по-малкия брат на убития Халил - Джемал (Бюлент Инал). Очаквано обаче, любов между тях така и не пламва и за тях този брак е фиктивен. В един момент пък се появява красивата Джейлян, в която се влюбва Джемал, тя също отвръща на чувствата му и така двамата започват да водят тайна връзка. В един момент обаче младия мъж е изправен пред кръстопът - дали да разкаже за отношенията си с тайната си любима на консервативното си семейство или да продължи да се грижи за съпругата на умрелия си брат, към която той изпитва голям дълг и съжаление. Разберете това всяка неделя след 20.00 часа по KanalD!

"Въпрос на чест" (Seref Meselesi):
В следващата нова продукция на най-гледания турски телевизионен канал, участие с главни роли взимат известни и много добре познати млади актьори – Керем Бурсин от все още не излъчения у нас турски тийн-хит „В очакване на слънцето” (Gunesi Beklerken), както и Шукрю Йозйълдъз, който пък познаваме от хитовата поредица, приключила преди 4 месеца у нас „Надежда за обич” (Benim Hala Umudum Var). Освен тях, в новата поредица с важни роли се включват и младите актриси Ясемин Каялън, Шукран Овалъ и Бурджу Бириджик. Жанрът на „Въпрос на чест” е романтична драма, в която се разказва за двама братя, Ийт, изпълнен от Керем Бурсин, и Емир, изпълнен от Шукрю Йозйълдъз. Още когато са малки те губят баща си, а след този драматичен развой на събитията, детството им минава много бързо. Когато вече са големи млади мъже, редица събития правят така, че пътищата им се разделят. Ийт (Керем Бурсин) е изживява повече от бурно младостта си, купонджия и женкар е, типичен Дон Жуан. Брат му Емир пък е пълна негова противоположност – той е тих, скромен, много интелигентен младеж, който уверено върви по пътя към реализирането на мечтите си. Вижте как ще протече животът им от тогава нататък и как заради любов пътищата им ще бъдат разделени и двамата братя ще станат съперници, всеки ... от ... часа, само по KanalD.

"Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel):
Това е третия подред сериал от втората порция нови продукции на най-гледаната турска телевизия KanalD. Новата поредица ще бъде с участието на известни и познати на родната и южно-съседската публика актьори, като главните роли ще изпълнят Илкер Калели ("Край или начало"), Бурчин Терзиоулу ("Езел" и "Милост") и Муса Узунлар ("Пепел от рози"). В нея жанрът ще бъде криминален, но в него ще се преплетат и нотки на романтика. Разказва се за млад мъж на име Пойраз (Илкер Калели), който в един момент губи всичко, което е било стойностно за него - семейството си, съпругата си, детето си, професията си. За да го избави от дъното, на което е попаднал, му помага заможния Бахри Уман (Муса Узунлар), който го наема на работа в собствения си холдинг. Там животът на Пойраз започва отначало, но не само защото се избавя от дъното и започва нова работа. Именно тогава той среща младата и красива Айшегюл (Бурчин Терзиоулу), като двамата постепенно се влюбват един в друг, въпреки, че на Пойраз му е много трудно да забрави предишната си съпруга и изобщо живот. Чувствата обаче не питат, и така двамата започват връзка, която обаче още в началото си е изправена пред кръстопът - Айшегюл се оказва дъщеря на Бахри, който пък същевременно поставя условие на винаги честния и справедлив Пойраз да скрие от дъщеря му истината за тъмното си минало. Дали в името на любовта това ще е случи и Пойраз ще започне изцяло нов живот или пък ще удържи на принципите си и ще каже истината на Айшегюл, което ще доведе и до край на връзката им, ще разберете гледайки новия сериал "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) всеки ... от ... часа по KanalD.
_________________________________________________________________________________

Освен всички тези нови четири турски сериали, и през есенния телевизионен сезон KanalD ще продължи излъчването на останалите си поредици "Малкият господин" всеки вторник, "Долината на вълците" всеки четвъртък и "Опасни улици" всеки петък. Към момента съдбите на летните сериали на медията, които продължиха излъчването си през есента заради високите си рейтинги "Ах ти, Истанбул" и "Войната на розите" е под въпрос. През този месец се завръща и доказалата се с годините комедия на KanalD "Лъжовен свят" (Yalan Dunya), продължава и излъчването на стартиралия миналия месец делничен сериал "Писмо до Али" (Alin Yazim). 

3 коментара:

Анонимен каза...

Изобщо не сте запознати с новостите, пак пишете наизуст и не си проверявате информацията. "Моето име е Гюлтепе" никога не правил високи рейтинги. Най-добрият му е 4, а другият както Вие сте го превели грешно - "Вече ще те наричам Хиджран" изобщо не продължава, а беше спрян. По женските форуми има повече вярна информация за турските сериали, четете там ако трябва както правя аз.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Напълно запознати сме с това, което се случва в Турция по телевизиите, но се получава разминаване, тъй като създавахме тази статия преди две седмици, когато "Вече ще те наричам Хиджран" все още се излъчваше всяка неделя в късните вечерни часове, затова сме забравили днес да го редактираме, то всъщност вече е. Преводът му също така може да е по различни начини, както е и в интернет пространството, някъде го пишат като "Отсега нататък ще те наричам Хиджран" и всякакви други подобни варианти. Специално за най-добрия резултат на "Моето име е Гюлтепе" - в случая Вие не сте информирани, защото най-високия му резултат е третото място, което е постигнал на 1 октомври (линк: http://www.medyatava.com/rating/2014-10-01). Като цяло телевизиите в Турция са доста динамични и постоянно променят неща, които след това отменят, а после пак връщат и в случая се получава едно голямо объркване и на медиите, и на най-обикновените потребители.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Не ви се карам разбира се, аз самият отскоро, от около година започнах да се интересувам от турски филми и сериали. За целта започнах да чета форуми и блогове. Ако е прозвучало като заяждане или нещо подобно, моля да ме извините. Но един съвет от мен, проверявайте информацията си преди да я публикувате, защото така посещаващите блога ви, които не четат на други места ще са подведени. В турските телевизии правят промени от днес за утре, така че човек трябва винаги да е "нащрек".
Поздрави :)

Предоставено от Blogger.