Най-очакваните турски сериали, които предстои да гледаме у нас

Есента дойде и наред с новите изненади, които екипът на СЕРИАЛИ в България е подготвил, сме решили да направим поредица
от статии, свързани с турските сериали. Преди месец направихме проучване за това кой е най-харесвания турски сериали, излъчван някога в България и определено събрахме изключително много гласове, близо 600, а статията с резултатите от него стана една от най-четените в блога. Победител и най-харесвания турски сериал, който някога се е излъчвал у нас, е "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum). Той напълно заслужено грабна първото място, а в челната тройка освен него се наредиха и "Забраненият плод" (Ask-i Memnu), който се класира на второто място и "1001 нощ" (Binbir Gece), който попадна на трето място.

След това проучване за най-харесвания турски сериал, даван някога у нас, дойде време да направим и още едно такова - за най-очакваните турски сериали, които все още не са излъчени у нас. И тъй като има изключително голям интерес от Ваша страна във връзка с това кои турски сериали ще гледаме в България, то тази статия ще бъде посветена не само на резултатите от проведената анкета, но и на това кои сериали предстои да започнат в Бълагрия скоро. Направихме едно невероятно гласуване, в което събрахме точно 300 гласа и Вие, читателите, определихте кой е турския сериал, който най-много искате да видите у нас. Сега е време да започваме и да видим как сте класирали 10-те продукции.

10. "Безкрайна песен" (Bitmeyen Sarki) - това е един от сериалите, които са закупени в България, но няма да започнат своето излъчване. Актьорския състав включва Бергюзар Корел и Бюлент Инал в главните роли, както и няколко познати актьори във второстепенните роли. Поредицата е изключително драматична и гледана в Турция, съдържа точно 32 епизода. Получила е едва 4 гласа и общо 1.33% от всички гласове.

9. "Чучулигата" (Calikusu) - това е един сериал на KanalD, който според доста източници предстои да започне своето излъчване и в България в близките няколко месеца. Е, не е сред най-очакваните турски сериали, но продукцията включва в актьорския си състав лица като Фахрие Евджен ("Листопад") и Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век"). За съжаление сте го класирали на 9 предпоследно място с 12 гласа, равняващи се на 4% от всички гласували читатели на блога.

8. "Справедливостта на Кара" (Karadayi) - тук в случая говорим за втория сезон на продукцията, който със сигурност ще се излъчи в ефира на ТВ7. В момента можете да гледате епизодите от първия сезон на продукцията в ефира на ТВ7, като съвсем скоро очаквайте и новия втори сезон, който обещава да бъде още по-интересен и вълнуващ. Вие сте го поставили на 8 позиция с 14 гласа и 4.67% от гласовете, дадени в анкетата.

7. "20 минути" (20 dakika) - продукцията е закупена в България, а интересното е, че в него участва любимката на НоваТВ Туба Бююкюстюн, победителката в "Любима турска звезда 2014", но сериала няма да започне по тази медия, а по ТВ7. "20 минути" е сериал на Ay Yapim, съдържащ само 25 епизода. Той попада на 7 място сред най-очакваните турски сериали, с 16 гласа, равняващи се на 5.33% от всички гласували читатели.

6. "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) - на шесто място сте класирали една драматична тийн продукция, излъчила се по KanalD с над 50 епизода. Ние нямаме информация дали този сериал е закупен от българска телевизия, но според последни новини, не е закупен, но това все още не е официално потвърдено. "В очакване на слънцето" е получил 23 гласа и 7.67% от всички гласували.

5. "Отмъщението" (Intikam) - безспорно един от най-очакваните турски сериали у нас е хитовата двусезонна продукция с Берен Саат. Според много слухове и информации, турския сериал, който е римейк на популярната американска едноименна драма, е закупен у нас, но излъчването му е под въпрос, именно заради американската версия. Вие сте поставили "Отмъщението" на 5 място с 27 гласа и общо 9% от всички гласове.

4. "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) - новият турски сериал с Къванч Татлъту ("Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод" и "Север-Юг") и Фарах Зейнеб Абдуллах ("Времето лети") в главните роли, който не е закупен в България, е един от най-очакваните у нас, като Вие сте го поставили на 4 място. Продукцията има дотук един напълно излъчен сезон, състоящ се от 13 епизода, а в следващите дни започва излъчването и на втория сезон в Турция. За "Кърт Сеит и Шура" сте дали 29 гласа, равняващи се на 9.67% от гласовете Ви.

3. "Опасни улици" (Arka Sokaklar) - определено един от най-очакваните турски сериали у нас е "Опасни улици", но тук става въпрос за следващите три сезона на турския сериал. В България е закупен само седми сезон, като предстои да се случи същото и с осмия сезон. "Опасни улици" е най-гледаната криминална драма в Турция, като той грабва бронзовия медал за най-очаквания турски сериал у нас, с 41 гласа и 13.67% от гласувалите в анкетата.

2. "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) - вторият най-очакван турски сериал в България, който беше на косъм да достигне първото място, е отново продукция с Туба Бююкюстюн, но този път тя си партнира с Енгин Акюрек. "Черни пари за любов" е на Ay Yapim, съдържа 13 епизода от първи сезон, а втори сезон в момента се излъчва в Турция, като сериалът не е закупен в България. Вие сте дали сребърния медал на "Черни пари за любов", класирайки го на второ място с 51 гласа и 17% от всички гласове.

1. "Приливи и отливи" (Medcezir) това е най-очаквания турски сериал в България, който е закупен у нас вероятно от БТВ. Продукцията е с участието на Чаатай Улусой ("Огледален свят") и Серенай Саръкая ("Сезони на любовта") в главните роли, а Вие сте го класирали на първото място със златен медал, давайки му 61 гласа и 20.33% от гласувалите в анкетата потребители. "Приливи и отливи" все още се излъчва в Турция, като до броени часове започва излъчването на втория сезон.

В опция "Other" сте дали общо 23 гласа и 7.33% от всички гласове. Там попада сериалът "Север-Юг" (Kuzey Guney), който в момента показва кулминационните си епизоди, а скоро ще се излъчи и финала си, като за него сте дали 3 гласа. Попада и "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), който е закупен в България, като за него също сте дали 3 гласа. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) също е сред Вашите любими и най-очаквани сериали, дадени в опция "Other", който не е закупен в България. Очаквате и втория и третия сезон на "Другите отчаяни съпруги", които обаче няма да се излъчат у нас. Сред сериалите в опция "other" е и "Спомни си любима" (Hatiralar Sevgili) с Берен Саат и Джансел Елчин, закупен у нас, но той няма да започне.

И сега, след като приключихме с обявяването на сериалите, които са най-очаквани от Вас в България, е време да отделим и малко време за да съобщим и турските сериали, които предстои да се излъчат у нас, тъй като много от Вас го пожелаха. Една от продукциите, които ще започнат у нас, е сериала "Тихата улица" (Huzur Sokagi), чийто права на излъчване се държат от НоваТВ. Този сериал е с участието на Селин Демиратар, като ще започне скоро в България. Освен него, скоро предстои да гледаме и "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim) с Мурат Хан, който е на телевизия FOX и е закупен от наша медия в началото на тази година. Започването му най-вероятно ще бъде на по-късен етап. "Госпожа Дила" (Dila Hanim) с Еркан Петтекая също ще започне в България, продукцията върви в пакет с излъчилия се у нас "Надежда за обич' (Benim Hala Umudum Var), а телевизията, която го е закупила е Диема Фемили. Според данни на агенцията, занимаваща се с покупко-продажбите на турските сериали, а именно MBC, турския драматичен сериал "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) също е закупен у нас, но ясна медия за това няма. Сериалът е на ShowTV и е бил закупен в България малко преди приключването на първия му сезон в Турция. "Приливи и отливи" (Medcezir) също е закупен в България и упорито се говори, че сагата с Чаатай Улусой и Серенай Саръкая ще се излъчи по БТВ. Започването му също ще бъде скоро. "Чучулигата" (Calikusu) е сред една от закупените турски продукции у нас, а медията, придобила правата над сериала не е ясна, но според упорити слухове това е БТВ. Според една от последните информации, сериалаът "Милосърдие' (Merhamet) също е закупен у нас, но това определено е само слух, тъй като все още продукцията не е закупена в България, въпреки, че има медия, проявила интерес към нея. Същото се отнася и за "Мръсната седморка" (Pis Yedili) и "Изгубеният град" (Kayip Sehir). У нас е закупен и "Мълчаливите" (Suskunlar) с Аслъ Енвер и Мурат Йълдъръм, но все още не се знае кога сериала ще започне. Според някои слухове, "Не тъжи за мен" (Benim Icin Uzulme) също е бил продаден успешно на българска телевизия, а е напълно възможно да върви в пакет с някой от закупението у нас турски сериали. Със сигурност у нас е закупен и сериала "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask) от НоваТВ, което много пъти сме споменавали. Отделно скоро ще започнат и новите сезони на "Черната роза" (Karagul), "Великолепният век"(Muhtesem Yuzyil) и "Опасни улици" (Arka Sokaklar). 

В тази статия обявихме новите турски сериали, които ще се излъчат у нас и тези, които са най-очаквани от Вас читателите. В последните месеци проявихте изключително голямо желание да разберете кои са новите турски сериали, които ще започнат в България и ние вече ги съобщихме. Очаквайте скоро и новата ни анкета, която също обещава да бъде интересна!

4 коментара:

Анонимен каза...

MBC не е ли арабска медийна група?

Анонимен каза...

Да Ви еба и сайта тъп medcezir а първо място, Вие сте луди, ако смятате това за правилно...........нямам думи......

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Да, арабска е, но отговаря и за продажбите на някои турски сериали.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
По принцип в правилата за публикуване на коментари в блога е ЗАБРАНЕНО ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ И ИЗРАЗИ, но правим изключение и отговаряме: "Приливи и отливи" не е най-очаквания турски сериал в България според нас, а според мнението на читателите ни, които след едномесечно гласуване, в което всеки можеше да се включи напълно анонимно и безплатно, избраха "Приливи и отливи" като най-очакван такъв у нас, със над 60 от общо 300 гласа. За да се уверите в думите ни вижте сами: http://prikachi.com/images.php?images/871/7605871s.jpg
*в статията към резултатите на "Приливи и отливи" и "Кърт Сеит и Шура" е добавен по още 1 глас, защото в опцията "Other" бяха получени такива за тези сериали.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Извинявайте, за грубустта. :) И вас лека работа.

Предоставено от Blogger.