"Турските актьори 24/7" (2): от 22 до 28 септември 2014 г.

септември 28, 2014
Неделя е, 28 септември, днес публикуваме второто издание от новата ни рубрика "Турските актьори 24/7", в което за втора поредна
седмица ще Ви залеем с любопитни и ексклузивни новини за всичко най-актуално около любимите Ви турски актьори и актриси. През изминалите дни в кино-средите в Турция се случиха скандали и провали, актьори се сбогуваха официално с лятото, показваха любовта си, радваха се на децата и домашните си любимци, показваха изкуството си, предизвикваха благородна завист и още много други. Повече информация обаче намирате в следващите абзаци!

1) През последните дни, по време на снимките на новите епизоди от новия втори сезон на хита в Турция "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura), е назрял скандал между двете от актрисите, изпълняващи роли в него - Фахрие Евджен ("Листопад"), чийто образ е нов, и Елджин Сангу ("Една любовна история"). Според слуховете, именно след него една от двете красавици е пожелала да напусне проекта, но благодарение на целия екип, работещ върху историческата продукция с Къванч Татлъту и Фарах Зейнеб Абдуллах, е успокоил актрисата и я е разубедил от първичното си решение.

2) Башак Саян, която българските зрители познават от най-успешната турска семейна драма "Листопад" (Yaprak Dokumu), определено има нюх към изкуството. Преди няколко дни чаровната брюнетка сподели в социалните мрежи снимка, на която позира до голяма картина, а в описанието към нея Башак споделя, че в дома ѝ могат да бъдат открити още много такива произведения на изкуството, създадени от самата нея. Напомняме, че освен това, преди години екранната антагонистка в "Листопад" Джейда написа книга, която постигна немалък успех.

3) Турският актьор, който у нас сме гледали в сериалите "Езел" (Ezel), "Справедливостта на Кара" (Karadayı) и "Север-Юг" (Kuzey Güney) Ръза Кочаолу сподели снимка в социалните мрежи, на която позира със спортен екип и е видимо уморен. В описанието към нея той споделя, че се чувства много изтощен след дълга и натоварваща фитнес-тренировка. Напомняме, че в момента можете да гледате Ръза като Али в хита, излъчващ се всеки делничен ден между 20.00 и 21.30 часа "Север-Юг" по БТВ.

4) Преди няколко дни турският актьор Окан Ялабък, който у нас сме гледали единствено в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), но е участвал и в хита с Берен Саат и Джансел Елчин "Спомни си, любима" (Hatirla Sevgili), беше заснет наскоро от турска медия да се разхожда по улицата в привидно нескопосан вид, пуснал дълга и рошава коса и неизбръснат, вървейки със странни жълти слънчеви очила. Освен това, актьорът сподели, че към момента няма предложения за участие в нови сериали, но е в очакване на такива след края на "Великолепният век". А Вие познахте ли Окан?

5) Началото на втория сезон от сериала "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) определено не беше добро - първо, че рейтингите му бяха доста ниски (за тях ще разберете утре, в "Какво гледат в Турция?") и второ, че още с първите снимки в екипа избухна скандал между актрисите Фахрие Евджен и Елджин Сангу. Именно и заради това, изпълняващият главната роля в историческата поредица Къванч Татлъту, реши да се откъсне от натоварения си трафик и да прекара почивните си два дни през уикенда в Лос Анджелис заедно със сегашната си половинка Башак Дизер. Според турските медии, "турския Брат Пит" е бил много нервен по време на полета и неведнъж е вдигал скандали на стюардесите за най-малките неща, въпреки, че е пътувал в бизнес-класата на самолета.

6) Аслъ Енвер, която у нас сме гледали единствено в най-успешната турска тийн-продукция "Мечтатели" (Kavak Yelleri), но е участвала и в криминалната драма "Мълчаливите" (Suskunlar), а сега се снима в един от многото нови сериали на турската телевизия KanalD "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artik Hicran De), отбеляза подобаващо стартът на есента и края на лятото, публикувайки в социалните мрежи селфи, на което позира със слънчеви очила, казвайки "Довиждане сезон на слънчевите очила!". Какъв е бил рейтингът на третия епизод от новия ѝ сериал, в който си партнира с Буура Гюлсой, разберете утре, в 28 издание на "Какво гледат в Турция?"!

7) В предишното издание на "Турските актьори 24/7" публикувахме информация за живота в момента на турската актриса от "1001 нощ" (Binbir Gece) и "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari) Джейда Дювенжди, която се е отдала на дълга почивка, отдавайки се на малката си дъщеричка. Преди няколко дни, съпругът на актрисата Мустафа Юзюндач сподели снимка в социалните мрежи, на която заедно с Джейда, двамата позират широко усмихнати и прегърнати, а посланието на фотоса беше "Любовта ни е над всичко". Това за пореден път доказва, че актрисата изцяло се е отдала на семейството и любимите си хора.

8) Подобно на Джейда Дювенджи, турската актриса Нур Фетахоулу, която у нас сме гледали в хитовете "Забраненият плод" (Ask-i Memnu) и "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), също се радва на малката си дъщеричка, но за последно за следващите месеци, тъй като съвсем скоро започва новия сериал с нейно участие "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) по KanalD. Именно заради това усмихнатата красавица използва всеки един момент, за да се нарадва на дъщеричката си, преди да е започнала работа по новия си проект, която се очаква да бъде интензивна и динамична, и заради която време за рожбата ѝ надали ще ѝ остава. Повече информация около новия сериал очаквайте утре в "Какво гледат в Турция?".

9) Турската актриса и манекенка Саадет Ъшъл Атиксой, която у нас сме гледали единствено в първия сезон на най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), а наскоро си партнира с Толгахан Сайъшман ("Сезони на любовта") в нова турска кино-продукция, сподели в социалните мрежи селфи, на което позира заедно със своя приятелка не къде да е, а в "най-правилното място за следобеден час и обяд" според нея - столицата на Италия, Рим. Освен това, красавицата поздрави виртуално всичките си фенове.

10) Младата турска актриса Синем Кобал, която у нас сме гледали единствено в тийн-хита "Малки тайни" (Kucuk Sirlar), и която съвсем скоро турските зрители ще имат възможността да гледат в новия сериал тази есен на турската телевизия StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri) заедно с Бенну Йълдъръмлар ("Листопад" и "Другите отчаяни съпруги" и Селма Ергеч ("Гордата Аси" и "Великолепният век"), използва свободното си време между снимките на сериала, стартиращ съвсем скоро, за да се нарадва на своя домашен любимец - кучето Бам-Бам, което я изненада по време на почивките между снимачния процес. Между другото на тази снимка Синем не Ви ли прилича на българската синоптичка на НоваТВ Никол Станкулова?

11) Турската актриса Чаала Кубат, която у нас сме гледали единствено в обичаната от милиони по света турска криминална драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar), в която играеше ролята на комисар Елиф, и която преди няколко месеца роди първата си дъщеричка, е решила тя да прилича на нея, тъй като още от няколко-месечна възраст, мъничето започва уроците си по плуване, любимото занимание на майка му. С тази отговорна и важна мисия се е натоварил съпругът на Чаала и баща на дъщеря ѝ Джими Диаз, докато Кубат си почива след раждането. Съвсем скоро обаче и двамата ще се включат в обучението на бебчето си по плуване.

12) Нова двойка между актьори се появи в Турция! Любимецът на публиката Кенан Имирзалъолу ("До последен дъх", "Диво сърце", "Езел" и "Справедливостта на Кара") и красавицата Берак Тюзюндач ("Езел" и "Край или начало") бяха заснети от турски папараци преди няколко дни на усамотен плаж, радвайки се на последните летни и топли дни. Двамата любимци на зрителите първоначално бяха заснети на малка лодка, а след това и на самия плаж, като в един момент дори отдавайки се един на друг. Напомняме, че преди няколко месеца се носеха слуховете, че Берак Тюзюндач и Неджат Ишлер ("Златната клетка" и "Готова на всичко") ще се женят, тъй като двамата водеха дългогодишна връзка, която обаче явно наскоро е приключила и след която брюнетката се е влюбила в своя колега и екранен партньор от "Езел" Кенан Имирзалъолу.

13) След като певецът Мурат Боз и красавицата Йелиз Сакачолу се разделиха наскоро, турската манекенка не скърбя и ден и залюби не кого да е, а... нашумелият тийн-идол Чаатай Улусой. Според турските медии и упоритите слухове, двамата са започнали връзка, която обаче все още крият и е неофициална пред медиите. Напомняме, че освен Йелиз, Чаатай също преди един-два месеца приключи връзката си с колежката си и екранна партньорка в "Приливи и отливи" Серенай Саръкая, която пък миналата седмица разкри причините, заради които са приключили взаимоотношенията им с Улусой - натиска на медиите.

14) Махсун Кърмъзъгюл, който българските зрители познават единствено от турския сериал с Берен Саат и Аслъ Тандоан "Щастливи заедно" (Aska Surgun), освен с актьорство се занимава и с режисура на филми. Съвсем скоро премиерата си ще направи новата му кино-лента "Огледало" (Mucize), в който с роля ще се включи самия Махсун, който специално за нея промени външния си вид, състарявайки се доста (вижте го от снимката вляво). От кухнята на проекта споделят, че не са могли да познаят Кърмъзъгюл, чиято роля във филма е на кривоглед мъж.

15) Връзката между турските актьори Синем Кобал ("Селена", "Малки тайни" и "Работа на Гьонюл") и Ибрахим Челиккол ("Ифет", "Милосърдие" и "Реакцията") продължава с пълна сила, като двамата не пропускат момент, в който да покажат на света колко много се обичат. Преди няколко дни в турските медии бяха публикувани снимки, на които двамата влюбени се разхождат през нощта заедно с един от общо 150-те кангала (най-силната порода кучета в света) на Ибрахим. Освен това, наскоро красивата блондинка е споделила на свои приятелки, че мечтае за сватба между нея и Челиккол, която вече планирала да се случи през лятото на следващата година. Дали обаче връзката им ще оцелее дотогава, след като на всички е позната бурната връзка между Ибрахим Челиккол и Дениз Чакър, която приключи именно заради изневерите на първия?

16) Преди няколко дни актрисата, изпълняваща главната роля в турския хит "Приливи и отливи" (Medcezir) Серенай Саръкая беше засечена от турските папараци да пазарува дрехи из Нишанташъ заедно с майка си. Очевидно красивата блондинка е решила да се запаси с топли дрехи за предстоящите студени есенни и зимни дни, доверявайки се обаче на съветите и мнението на майка си, която я придружи по време на шопинга. Пред медиите Серенай неведнъж е споменавала, че именно майка ѝ е най-добрия ѝ приятел, на който може да се довери. Вижте снимка от шопинга на Серенай и Юмран Саръкая горе вляво.

17) След края на снимките на турския сериал "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari), актрисата, изпълняваща една от главните роли в него - Джейда Дювенджи, определено се е отдала на заслужена почивка. В миналото издание на "Турските актьори 24/7" Ви показахме как прекарва почивката си красавицата - в компанията на малката си дъщеричка в семейна и уютна среда. По-горе в днешния брой пък Ви показахме снимка на нея и съпругът ѝ. Преди няколко дни активната в социалните мрежи актриса сподели selfie, на което е с променен външен вид, засягаш най-вече прическата ѝ, която е видимо скъсена и вече е на черта и с бритон. Дали обаче това е перука или наистина Джейда се е осмелила на промяна? Харесва ли Ви новият ѝ външен вид?

18) Един от любимите на зрителите турски актьори Йозджан Дениз, който у нас сме гледали в сериалите "Млечният път", "Имението с лозите" и "Черната роза" сподели в социалните мрежи selfie, чието описание е следното: "Поражението е част от репетицията към победата. В живота ни очакват колкото поражения, толкова и победи". Какво има в предвид с това обаче така и не става ясно. Желаем да добавим, че съвсем скоро в Турция започва новият сериал с негово участие "Днес написах съдбата си" (Kaderemin Yazildigi Gun), който ще се излъчва по южно-съседската телевизия StarTV. Освен Йоджан, в него главните роли ще бъдат поверени и на Бегюм Кютюк ("Огнено сърце") и Метин Чекмез ("1001 нощ" и "Огледален свят"). Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" за повече информация около неговия старт!

19) Selfie-тата придобиха огромна популярност и в Турция! Само в този брой на "Турските актьори 24/7" половината новини бяха свързани именно със само-снимки на турски актьори. Изключение няма да направи и красавивата Йозлем Йълмаз, която у нас сме гледали единствено в "Незабравима" (Unutulmaz), но в момента участва и в хита на FOX "Безопасност". Наскоро брюнетката сподели selfie в социалните мрежи, на което позира заедно със своя домашен любимец - бял мини пудел, като посланието на снимката беше "Сега изяде боя". Дали пухкавият любимец е направил беля или не, едно е сигурно - няма да яде бой, а целувки от своята стопанка.

20) Турският актьор Фърат Челик, който у нас сме гледали единствено като Мустафа в най-гледания сериал за 2012 г. "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?), но преди една година участва и в хита с Туба Бююкюстюн "20 минути" (20 dakika) отдавна не се бе появявал в медийните среди. Преди няколко дни обаче мълчанието му бе нарушено, след като бе заснет от турски папараци да се разхожда късно вечерта по улиците на Джихангир. На въпросите на репортерите той не отговори, но беше изненадан от целия интерес към него, след като от повече от година се покри от медийното пространство.

21) След финала на едноименната съвременна версия на турския сериал "Чучулигата" (Calikusu), между актьорите, изпълняващи главните роли в нея - Фахрие Евджен ("Листопад") и Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век"), пламна бурна и силна любов. Наскоро турските папараци заснеха новоизлюпената двойка да се прибира с автомобила на Бурак късно през нощта след 03.00 часа. Преди седмици започнаха и снимките на новия игрален филм с тяхно участие "Любов като теб" (Ask Bana Senzer), по време на които Бурак е трябвало да плува в ледените води на езеро. За съжаление снимачния процес не е минал без проблеми и заради твърде ниските температури в езерото, Бурак тежко е настинал е спешно е бил приет болница, където в момента се възстановява.

22) Рубриката ни "Тази седмица в проектите на СЕРИАЛИ в България очаквайте..." се мести тук, в "Турските актьори 24/7". В понеделник, 29 септември очаквайте издание №28 от "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 30 септември очаквайте третия за сезона брой на "Турция представя...", в който ще представим новите сериали тази есен на FOX. В сряда, 1 октомври, на връх международния ден на музиката, предстои новото трето за сезона издание от "Музиката от турските сериали", в което ще анализираме саундтраковете от "Пепел от рози". В четвъртък, 2 октомври пък предстои да прочетете интервю с актьора от "Времето лети" Мете Хорозоулу. В петък, 3 октомври е ред на третото издание от новата ни рубрика "Две противоположности", в което ще сравним ролите на Къванч Татлъту в "Забраненият плод" и "Север-Юг". В събота, 4 октомври ще бъде публикувана третата тема от "Любопитно", в която ще анализираме успехът и провалът на турските сериали през изминалата година. А в неделя, 5 октомври очаквайте третия брой на "Турските актьори 24/7"! 

7 коментара:

Анонимен каза...

Горе -долу е добре, само, че Къванч Т. въобще не е ходил през уикенда В ЛА, а беше там през лятото:)

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Ех значи, на всичко ще намерите кусури все нещо ще поправите. Според турските медии, от които черпим информация, Къванч Татлъту е бил през почивните дни в Лос Анджелис заедно с половинката си и по време на полета е вдигал скандали.
Леки и успешни дни! :)

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Ясно е, че както в България, така и в Турция има жълти медии, явно сме попаднали на такава, въпреки, че въпросните сайтове, от които черпим информация не са с такъв статут. Благодарим Ви за линка, ще включим тази новина в следващото издание на "Турските актьори 24/7" идната неделя. Благодарим Ви и за милите думи и подкрепата, рубриката е напълно нова и все още я разработваме, но със сигурност има потенциал, а и много материал за писане, а и интересът не е никак малък, така че ще продължим да Ви държим в течение с всичко ново около сериалите в Турция - като започнем с рейтингите им и новините, свързани с тях в "Какво гледат в Турция?", та стигнем до новините за актьорите, участващи в тях в "Турските актьори 24/7". Следете и останалите ни 5 рубрики, които също с всяко следващо издание ще стават все по-интересни!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Здравейте.Това не е съпругат на Джейда, а партньорът и вновият и сериал който в момента се снима.Също и че това не е дъщерята на Нур Фетахолу а племеницата и.Тя няма деца.

Анонимен каза...

Много ми харесва тази рубрика.Поздравления!

Анонимен каза...

Сериала се Казва КУРТ Сеит и Шура! Не КЪРТ Сеит и Шура

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
Прави сте, този актьор всъщност е съпруг на Едже Йозкая (Нил от "Ифет").
Леки и успешни дни! :)

До 6 коментар:
Здравейте,
Радваме се, че изданието Ви харесва! Очаквайте следващото в неделя, 5 октомври, новините ще са много интересни!
Леки и успешни дни! :)

До 7 коментар:
Здравейте,
Хайде първо Вие да се научите да пишете, а след това да ни поправяте нас, става ли? Сериалът може да се изписва и като "Кърт Сеит и Шура", и като "Курт Сеит и Шура". Заради асоциациите на някои потребители с второто название, решихме да използваме първото.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.