"Сблъсък" (10): "Пътят на Емир" vs. "Великолепният век"

Здравейте, скъпи читатели! Ето, че дойде време да видим и последното за сезона издание на рубриката на блога "Сблъсък".
Досега в продължение на девет седмици в девет поредни петъка, Ви представяхме изключително интересни сблъсъци, някои от които бяха избирани от Вас. Определено най-успешния сблъсък между сериали, който сме разглеждали, е между индийските сериали "Цветовете на любовта" (БТВ) и "Малката булка" (НоваТВ), където победата беше за първия. През тези девет седмици видяхме и сблъсък между най-различни по народност сериали - турски, латиноамерикански, индийски и български. Първото издание на рубриката беше пуснато на 4 юли 2014 г., като в него разгледахме битката за рейтинг между "Етажна собственост" (НоваТВ) и "Домашен арест" (БТВ). Първото издание всъщност се радваше на висок интерес, като доста от Вас бяха дали своите предложения за това на кои сериали, които са се изправяли в пряк двубой, искат да видят рейтингите. Някои от Вашите желания бяха изпълнени, а тях можете да намерите в архива на рубриката от тук.

Дойде време за последното за този сезон издание на "Сблъсък", което е десето подред. Досега във всички девет издания видяхте сблъсъци за рейтинг между българските сериали "Етажна собственост" и "Домашен арест" и "Под прикритие" и "Седем часа разлика". Разбира се имаше сблъсък и между български сериал и турски сериал, а именно този между "Къде е Маги?" и "Великолепният век". Видяхте сблъсъци и между турски сериали, като например "Времето лети" срещу "Ифет", "Черната роза" срещу "Една любовна история" и "Езел" срещу "Пепел от рози". Определено можем да кажем, че сблъсъка между "Езел" и "Пепел от рози" е най-интересния, който сме разглеждали между турски сериали. Видяхме и сблъсъци между турски и италиански продукции, такъв беше този между "Забраненият плод" и "Земя на бунтовници". Имаше сблъсък и между турски и латиноамерикански сериали - "Да върнеш времето назад" срещу "Клонинг". И съответно имаше сблъсък и между индийски сериали - този между "Цветовете на любовта" и "Малката булка", като както казахме, победата е за "Цветовете на любовта", а това издание на рубриката, беше най-четеното измежду всички всички девет в блога.

Както може би помните, в предното издание на "Сблъсък", което по изключение излезе в неделя, до четвъртък, 4 септември, имахте възможността на дадете Вашите предложения за това на кои два сериала искате да видите сблъсъка за рейтинг, а едно от предложенията щеше да бъде осъществено като финално и специално издание на рубриката. Предложението, което беше дадено от наш читател и което ще видим в момента, е между турските сериали "Огледален свят: Пътят на Емир" и "Великолепният век". Всъщност, за втори път ще разгледаме сблъсък на "Великолепният век" със сериал, както вече казахме, имаше такова издание, в което обаче вниманието ни беше насочено към сблъсъка му с "Къде е Маги?", в победи, но дали и този път ще е така? Предстои да разберете...

Но няма да се отплесваме повече, а ще караме по същество. От скоро в ефира на БТВ се завърна турския сериал, предизвикал небивал интерес у зрителите и станал най-харесвания турски сериал, излъчен в България според наши проучвания, а именно "Огледален свят", чийто нов последен трети сезон върви под надслов "Пътят на Емир".  Също не много отдавна в ефира на ТВ7 се завърна и най-успешния исторически сериал на всички времена в Турция - "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). Новите епизоди от "Огледален свят" се предлагат всеки делничен ден от 20:00 до 21:30, а тези на "Великоленият век" се излъчват всеки делничен ден от 20:30 до 21:30 часа.

В последния сблъсък ще разгледаме обзорно рейтингите на двата сериала, като ще се позоваваме на дати от 25 август до 3 септември, т.е, ще разгледаме двубоя между двата сериала от последните две седмици. Както може би знаете, на 5 септември (петък) ще се излъчи последния за ТВ7 епизод на "Великолепният век", като нови епизоди ще има на по-късен етап, а на 8 септември (понеделник) ще бъде показан финала на "Огледален свят", като сериала няма повече епизоди.

Започваме с първата дата и това разбира се е 25 август (понеделник). Часът е 20.30, телевизията е БТВ, по нея се излъчва поредния епизод от "Огледален свят", разказващ за живота на Емир след смъртта на неговата любима Фериа. По същото време по ТВ7 пък започва сериалът, разказващ за управлението на султан Сюлейман, а именно кулминационните епизоди на "Великолепният век". Двата сериала се изправят един срещу друг в пряк двубой за рейтинг, а резултатите вече отдавна са ясни. Победител е продукцията на БТВ, която макар, че в Турция е постигнала ниски рейтинги по време на трети сезон, то в България има интерес към него, или поне в началото на новия сезон. На тази дата победител е "Огледален свят", а ТВ7 се нарежда на 3-то място по гледаемост.

Отиваме на следващия ден, вторник, 26 август 2014 г. Часът отново е същия - 20.30, по БТВ и ТВ7 започват отново същите продукции. Този път обаче рейтинга на "Огледален свят" е доста разклатен, феновете на сериала са недоволни от новия сезон, но въпреки това продукцията с Чаатай Улусой отново властва и постига високи рейтинги. Но и "Великолепният век" не е с много ниски рейтинги, макар, че ТВ7 е в затруднено финансово положение през последните месеци, но с историческия турски хит побеждава БНТ1.

Приключваме с последната дата, която ще разгледаме - 1 септември (понеделник). Ясно Ви е кой е победителят, това е така, защото сериалът на БТВ винаги е бил харесван и винаги е бил изключително много гледан и въпреки, че трети сезон си е чист провал, то сериалът отново е най-гледаната вечерна праймтайм продукция в момента, а БТВ е най-гледаната медия, побеждаваща НоваТВ и ТВ7.

Все пак до края на "Пътят на Емир" остават по-малко от 2 епизода, финала му ще бъде показан на 8 септември (понеделник). Тогава сериала на БТВ ще се изправи в пряк двубой срещу завръщащия се с нови епизоди сериал на ТВ7 "Справедлиовостта на Кара" (Karadayi), чийто нови епизоди бяха изключително очаквани. Битката определено ще бъде интересна. А от 9 септември (вторник) ще разрази наистина силен сблъсък, между турския сериал на БТВ "Север-юг" (Kuzey Guney), превърнал се в най-гледания турски сериал за 2014 г., старта на новия сезон на "Х Фактор" по НоваТВ и новите епизоди на "Справедливостта на Кара" по ТВ7. Този сблъсък ще го запазим за следващия сезон на "Сблъсък", който обещава да бъде много по-интересен и вълнуващ, очаквайте наистина много изненади!

E, приключиха всички издания на "Сблъсък" за този сезон, това беше всичко от нас. Можете да следите блога непрестанно, защото ще следим за интересни сблъсъци и рейтинги и определено ще ги отразяваме. Очаквайте скоро и втория сезон на рубриката. 

4 коментара:

Анонимен каза...

Много се радвам,че се вслушахте в препоръката ми.Един въпрос-явно у нас "Пътят на Емир" постига високи рейтинги,поне това се подразбира донякъде от написаното.Какъв е рейтинга му в цифри може ли да уточните?Едва ли ще е най-гледаната продукция за 2014 у нас(за мен лично е провал откъдето и да го погледнеш),но къде се нарежда спрямо "Една любовна история" и "Север-юг"-повече или по-малко гледан е?

Анонимен каза...

EКСКЛУЗИВНО
ОТ 29 СЕПТЕМВРИ ПО БТВ ЛЕЙДИ
22:00 - СТЪКЛЕН ДОМ -1СЕЗОН
22:50 - ОГЛЕДАЛЕН СВЯТ - 1СЕЗОН

Анонимен каза...

Вярно ли е?Супер!Но от друга страна не ми се вярва...Стъклен дом го излъчваха по БТВ Синема преди,а сега по Лейди,едва ли...Все пак времето ще покаже

Анонимен каза...

Включи си бтв лейди и ще видиш. Чудно ми е дали ще има и повторение на епизодите на огледален свят.

Предоставено от Blogger.