"Турция представя..." (6): какво да очакваме тази есен по KanalD?

септември 16, 2014
Здравейте, приятели! Днес, 16 септември (вторник) с втори сезон се завръща рубриката, стартирала миналата есен "Турция представя...", в която
ежеседмично представяхме всеки един от новите миналогодишни сериали в Турция. Тази година, в новия сезон на поредицата, ще представяме всички нови сериали на една телевизия всяка седмица, като днес предстои да го направим с 4-те нови продукции на KanalD. 

„Моето име е Гюлтепе” (Benim Adım Gültepe):
Това е продукцията, на която най-гледаната турска телевизия KanalD залага най-много през есенния телевизионен сезон. Само фактът, че режисьор на поредицата е Зейнеб Гюнай Тан, създала историите в най-гледаната семейна драма след „Листопад”, излъчваща своя финален 3 сезон все още у нас – „Времето лети”, говори сам по себе си, че „Моето име е Гюлтепе” определено не е за подценяване, имайки се в предвид миналогодишните провали на телевизията „Любов”, „Изгубени“ и „Завоевателят”. От изключително значение за успеха на мелодрамата ще бъде и нейния каст – главните роли, тези на Гюлюмшер и Ешреф, ще бъдат поверени съответно на звездите от „Времето лети” Айча Бингьол и Мете Хорозоулу. Освен чрез режисьорът и актьорския състав, намираме прилики в „Моето има е Гюлтепе” с „Времето лети” и с това, че продукцията е от части историческа, действието се развива през далечната 1980 година. Всъщност Гюлтепе е известен квартал в град Измир, Турция, в него се развива и действието в сериала. Жанрът е мелодрама, а в сюжета отново ще присъстват елементи на борба за оцеляване, сърцераздирателни разочарования, конфликтни семейства, забранена и несподелена любов... А всичко това ще бъде преплетено в живота на четирима приятели, израснали заедно. Всъщност любопитна информация е, че първоначално снимките ще се провеждат в Измир, а след това, с напредване на сериите и сюжетните линии – в Истанбул. Продуцент на „Моето име е Гюлтепе” е D Production. Гледайте го всяка сряда от 20.00 часа по KanalD.
„Вече ще те наричам Хиджран” (Bana Artik Hicran De):
Новата prime-time продукция на най-гледания турски канал, се излъчва всяка неделя от 20.00 часа. Тя е с участието на много известни актьори, а главните роли са поверени на любимката на младото поколение от „Мечтатели” Аслъ Енвер и на Гюней от най-гледания турски сериал у нас за 2014 г. „Север-Юг” Буура Гюлсой. Освен тях, с второстепенни роли в продукцията се включват и познатите у нас Надир Саръбаджак (Кобра от "Огнено сърце") и Зейно Ерачар (Нериман от "Времето лети") „Вече ще те наричам Хиджран” е история за любовни разочарования, след които една жена ще бъде принудена да заплати с много. Хиджран (Аслъ Енвер) е на 20 години и е израснала в консервативно семейство, заедно с баща си. Един ден тя започва работа в голяма холдингова компания, където се среща с Мурат (Алиджан Юджесой), в който се влюбва. Той също отвръща на чувствата й, но има големи пречки за любовта им. Те обаче не се плашат от тях и се изправят срещу всички, а с какво ще трябва да заплати Хиджран за тази невъзможна любов - ще трябва да съобщи на дъщеря си, че тя не й е майка. Пред какви други трудности ще се изправи, разберете гледайки „Вече ще те наричам Хиджран”.
„Писмо до Али” (Alın Yazım):
Това е новата продукция, на която KanalD също залага много тази есен. Всъщност тя се излъчва всеки делничен ден в ефира на медията и то в не в prime-time-а, а в ранния обед, в 10.00 часа сутринта. Режисьор е Нилгюн Саяшар, а историята е по идея на Небахар Кючукказай. Музиката пък е на композиторите на мелодиите от „Времето лети” Наил Юртсевер и Джем Тунджер. В „Писмо до Али” почти никой от актьорите не е познат на зрителите, а историята е повече от интересна. Разказва се за съдбата на малката Азра, която по стечение на обстоятелствата израства в дома на чичо си и леля си, мислейки, че те са нейни родители. Когато пораства обаче започва да се рови из миналото си, разбирайки, че е дъщеря на заможни родители и й се полага голям дял от акции в холдинга на майка й и баща й. Тя изготвя план, чрез който да влезе с гръм и трясък в живота на истинските си родители, за да си отмъсти за това, че са я изоставили още като малка. Но по пътя към възмездието тя ще се срещне с десетки трудности, изпречващи се на пътя й, а какви ще са те ще разберете, гледайки новият делничен сериал на KanalD. 
___________________________________________________________________
Освен четирите нови поредици на KanalD тази есен, телевизията излъчва и новите сезони на доказалите се през годините продукции, като "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) всеки понеделник, „Малкият господин“ (Kucuk Aga) всеки вторник, „Долината на вълците“ (Kurtlar Vadisi Pusu) всеки четвъртък, „Опасни улици“ (Arka Sokaklar) всеки петък и „Войната на розите“ (Gullerin Savasi) всяка събота.

Освен това, на по-късен етап ще стартират и други две нови продукции в ефира на KanalD - „Пойраз Карайел“ (Poyraz Karayel) с участието на Бурчин Терзиолу и „Незапомнените времена“ (Urfalıyam Ezelden) с участието на Бюлент Инал и Мерал Четинкая, като за тях ще Ви информираме на по-късен етап в следващите издания на „Турция представя...“.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.