Йозге Йоздер: "Не се плаша от това, че остарявам"

Краят на август е, предстои да публикуваме последното за този месец интервю от рубриката ни, в която всеки четвъртък
публикуваме такива с участниците в "Любима турска звезда 2014". То ще бъде 14-то със звезда от онлайн-риалити формата ни и 18-то подред. Както виждате, участниците, с които предстои да прочитате интервюта намаляват с всяка изминала седмица и до края на списъка им остават само 3 интервюта. Но да преминем към днешното такова! Тя е родена на 1 април 1978 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е на 36 години, зодия овен. Започва да се занимава активно с актьорската професия още през далечната 1996 г. Ролите, с които се запомня най-много по света и у нас са в сериалите "Мелодията на сърцето" (Dudaktan Kalbe), "Цената на живота" (Omre Bedel) и "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari), които са съответно ледената принцеса Джавидан, Айлин и веселата вдовица Емел. Но освен в тези продукции, от началото на актьорската й кариера досега, тя е дала живот и на цели 18 други героини. Тя е Йозге Йоздер, и въпреки, че беше сред първите отпаднали в "Любима турска звезда 2014", тя остава една от най-обичаните и талантливи турски актриси!

За последно давахте интервю преди две години, през 2011-та. Как се промени животът Ви от тогава досега?
Тази година навърших 35 г., както се казва - животът ми преполови. Наех и къща, в която да се грижа за осиновените от мен бездомни животинки, това беше моя голяма мечта и се радвам, че се сбъдна. 

Как се отразяват годините на външния Ви вид?
Не се плаша от това, че остарявам, и че бръчките една по една се увеличават, нямам и проблеми с теглото. Това е нормално нещо и всеки ще мине през него. Да, все още нямам дете, но това е Божа работа и не можем да се бъркаме или да се опитваме да променяме съдбата си, или ще имам дете, или не.

И все пак - искате ли да имате деца?
Както всяка една жена - да. Ще се радвам ако се случи в близките 2-3 години. Имам слабост и към много деца, например близнаци, тризнаци, ще съм безкрайно щастлива, ако имам такива. Но това е Божа работа, ако е писано да имам деца, ще имам.

Сбъдват ли се мечтите Ви?
Ако искам нещо много силно, то се сбъдва. Важното е да го искам истински, да вложа енергия и да имам мотивация, все пак сбъдването на мечти зависи и от самите нас.

Какви са отношенията Ви с майка Ви?
Разбираме се чудесно, тя е най-добрият ми приятел, смятам, че тя е майка за пример. Все още се държи на крака, радва се на успехите ми, даже наскоро работеше в лятно училище. В нашето семейство всички се уважаваме, има респект към възрастните хора, мисля, че това се е отразило и на мен. 

Като споменахте семейната среда, в каква сте отраснала? Разкажете ни повече за роднините и детството си!
Баба ми беше една от най-добрите шивачки в цяла Анкара. В къщата ни имаше цяла стая, която беше пълна с текстилни материали, като малка даже съм си играла с тях. Когато баба ми приключваше с поръчките, с останалия материал ушиваше рокли за моите кукли. Освен това имахме огромна градина, пълна с овощни дръвчета, все още си я спомням. Единствено дете в семейството съм, но доста често на гости идваха братовчедите ми, с които си играехме. Така съм прекарала детството си, бях щастливо дете.

Не споменахте нищо за дядо Ви...
Дядо ми беше много вярващ човек, беше прочел целия Коран няколко пъти. Знаеше абсолютно всички молитви, беше много добър. Но за съжаление наскоро тази година той почина, а с това тъжно събитие като че ли за първи път се почувствах голям човек, а не дете, със смъртта му си отиде и детството ми. 

За какво мечтаете?
В последно време не мечтая за нищо, заради смъртта на дядо. Веднъж даже сънувах как той стои зад мен и ме прегръща много силно, помислих си, че ме взима и, че умирам. На сутринта се събудих и не спрях да плача, дядо ми означаваше много за мен. Мечтая да почива в мир!

Какво може да Ви разсмее искрено?
О, доста неща могат да ме разсмеят.

А какво може да Ви ядоса?
Мога да се ядосам много, когато карам и бързам за някъде, а същевременно има огромна колона задръстване. 
_________________________________________________________________________________

Забележка: интервюто е взето в края на изминалата 2013 г.

1 коментар:

Анонимен каза...

МНОГО Е ГРОЗНА ГОРКАТА

Предоставено от Blogger.