"Какво гледат в Турция?" (23): от 18 до 24 август 2014 г. + новини

Днес е 25 август, понеделник, което означава, че е време да видим двадесет и трето поредно издание на рубриката "Какво гледат в Турция?".
Това издание ще бъде може би едно от най-интересните, тъй като днес ще разберете още няколко от новите продукции, стартиращи в Турция, а на някои сериали вече са ясни и стартовите дати. Определено сезона в Турция предстои да бъде много интересен и много силен, пълен с хитови сериали с известни актьори. Дали обаче всички сериали ще се задържат и ще бъдат гледани? Или ще се случи същото както миналата есен, когато почти всички турски продукции бяха спрени заради нисък рейтинг и много малко от тях продължиха да се излъчват. Днес е и предпоследния понеделник от месец август, следващата седмица месеца си отива, а с него си отива и лятото, за да отстъпи място на есента. Някои от летните сериали в Турция ще продължат да се излъчват и през есента, засега е почти сигурно за "Другата половина" (Diger Yarim) на ATV, "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) на FOX и "Красивата селянка" (Guzel Koylu) на StarTV, като последните два най-вероятно ще сменят деня си на излъчване. Повече информация по тези въпроси, очаквайте в следващите няколко издания на "Какво гледат в Турция?"!

Рейтинги за понеделник, 18 август:
Всичко в този ден си продължава по старому - два сериала са се излъчвали, един на Kanal D и един на StarTV, като най-гледан остава този на Kanal D. Засега тези два сериала, които Ви е напълно ясно, че са "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) и "Избягалите булки" (Kacak Gelinler), не е ясно дали ще се излъчват и на есен.

1. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) - от 21:04 до 23:26 - сериалът на Kanal D продължава да отчита високи рейтинги и да показва, че към него определено има интерес. Комедията е отчела 5,42% рейтинг и 18,08% пазарен дял. 

2. "Избягалите булки" (Kacaк Gelinler) - от 20:49 до 23:33 - StarTV засега са доволни от рейтинга на драматичния комедиен сериал. Той ще продължи да се излъчва поне до втората седмица на месец септември, но едва ли ще покаже финал, тъй като ако го направи, ще има твърде малко епизоди. На 18 август епизодът му е отбелязал 5,03% рейтинг и 16,96% пазарен дял.

Рейтинги за вторник, 19 август: 
Отново като по традиция са излъчени два сериала - един на Kanal D и един на FOX. На първо място е футболната среща от "Шампионска лига" между Бешикташ и Арсенал, събрала 10,42% рейтинг. Освен това, на 26 август (вторник), сериала на FOX "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi), който постига ниски рейтинги, най-вероятно ще излъчи своя финал, тъй като по FOX от 2 септември (вторник) се завърта нов хитов сериал, за който ще можете да разберете в новините по-долу.

2. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - от 21:11 до 23:21 - сериалът на Kanal D отново е най-гледан във вторник вечерта, както е и всяка останала лятна вторник вечер. Продукцията с Дамла Сьонмез ("Една любовна история") засега не се предвижда да продължи през есента, но все още нищо не е ясно. "Войната на розите" е отчел 4,43% рейтинг и 14,09% пазарен дял.

15. "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) - от 21:00 до 23:10 - ще наречем излъчения на 19-ти август епизод предпоследен, въпреки, че не е ясно дали ще е такъв. Сериалът на FOX не е с много задоволителни рейтинги и определено е провал това лято. Събрал е 1,97% рейтинг и 6,33% пазарен дял. 

Рейтинги за сряда, 20 август:  
В сряда е излъчен само един сериал, а именно "Красивата селянка" на StarTV. Той е втория най-успешен сериал това лято с изключително висок интерес от страна на зрителите. До няколко дни ще стане ясно дали ще продължи да се излъчва и през есента.

1. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 20:59 до 23:23 - каквото и да се излъчва в сряда, то "Красивата селянка" не спира да заема първото място. Определено сериалът с Гизем Караджа се харесва изключително много на зрителите. В сряда комедията е събрала 6,87% рейтинг и 24,03% пазарен дял.

Рейтинги за четвъртък, 21 август: 
В четвъртък разбира се, е излъчен само един сериал, чийто първо място му е в кърпа вързано, както всяка друга седмица в четвъртък. Той е комедия, съдържа и драма, като е на FOX и се радва на висок интерес.

1. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 21:00 до 23:29 - сериалът, в който в главната женска роля е Селен Сейвен, е с много добър рейтинг и определено от FOX са доволни от него. Постигнал е 6,17% рейтинг и 21,09% пазарен дял. 

Рейтинги за петък, 22 август:
В петък са излъчени три сериала - един на Kanal D, един на FOX и един на ATV. Най-гледания сред всички тях е този на FOX, както е и всяка останала петъчна вечер.

1. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 21:00 до 23:23 - най-гледания сериал това лято в Турция определено е тинейджърския "Сезонът на черешите", който всяка петък вечер постига все по-добри резултати. На 22 август е отчел 8,59% рейтинг и 30,41% пазарен дял. Засега всичко сочи, че сериалът на FOX ще продължи и наесен, но дали ще е така, ще разберем скоро.

3. "Другата половина" (Diger Yarim) - от 20:54 до 23:37 - драматичен и също така успешен, е сериалът на ATV, единствен на тази медия това лято. Той е събрал 3,24% рейтинг и 11,56% пазарен дял. 

17. "Майчин син" (Anasinin Oglu) - от 22:20 до 00:14 - този сериал определено постига ниски рейтинги и за това беше преместен в по-късния петъчен праймтайм след 22.00 часа. Сериалът на Kanal D няма да продължи излъчването си на есен, тъй като от телевизията не са доволни от този рейтинг. В петък е успял да събере 1,57% рейтинг и 5,85% пазарен дял.

Рейтинги за събота, 23 август и неделя, 24 август:
И през изминалия уикенд в Турция са си почивали от сериали, но за сметка на това са се наслаждавали на повторения, предавания и филми. На 23 август (събота) от 22.10 часа е започнало повторението на епизода от петък на "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), който е бил най-гледаната програма за деня, нареждайки се на 1 място с 3,08% рейтинг. Това определено показва високия интерес към сериала, тъй като освен премиерния му епизод, повторението му също се радва на висок рейтинг и отново изпраща FOX на първото място по гледаемост.
_________________________________________________________________________________

НОВИНИ:
Преминаваме към новините, които в този брой на "Какво гледат в Турция?" ще бъдат може би едни от най-интересните досега. Вече станаха ясни и някои от новите продукции тази есен, други вече обявиха стартовите си дати, а трети се завръщат с пълна сила с нов сезон.

1) Вече е официално потвърдено, че новия сериал на Kanal D "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe) стартира от 3 септември (сряда) от 20.00 часа. Както вече казахме, Kanal D залагат изключително много на този сериал, който се очаква да бъде тотален хит и да разбие всякакви представи у зрителите. Главната роля в него ще изпълни Айча Бингьол, която определено се е подмладила за сериала. Рекламата, оповестяваща стартът на сериала, можете да видите от тук. Как е стартирал този сериал и какви рейтинги е постигнал, ще разберете в изданието на "Какво гледат в Турция?" на 8 септември (понеделник). 

2) Другият нов сериал на Kanal D, който вероятно ще бъде драма, а именно "Писмо до Али" (Alin Yazim), започва от 1 септември (понеделник). Той обаче няма да се върти в праймтайма на телевизията, а ще се излъчва всеки делничен ден от 10.00 часа сутринта. Рекламата, оповестяваща старта на продукцията, можете да видите от тук.

3) Kanal D вече обяввиха и пуснаха рекламните промота към новите сезони на "Опасни улици" (Arka Sokaklar) и "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu). Новият девети сезон на "Опасни улици" ще продължи да се излъчва всяка събота, започвайки от септември и обещавайки отново да бъде повече от интересен. Промото към новия сезон, вижте от тук. Новият 9-ти сезон на успешния криминален сериал "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) започва от 11-ти септември (четвъртък) и ще се излъчва вече по Kanal D всеки четвъртък от 20.00 часа. Това ще бъде и последния сезон на криминалната сага, чийто реклама можете да видите от тук.

4) Освен "Моето име е Гюлтепе", Kanal D готви още един коз, на който вероятно много ще залага тази есен. Това е новия сериал "Сега не мога да бъда Хиджран" (Bana Artik Hicran De). В него главните роли ще бъдат изпълнявани от Аслъ Енвер ("Мечтатели) и Бура Гюлсой ("Пепел от рози", "Север-Юг"). Новият сериал започва от септември, а рекламата към него, вижте от тук.

5) От ATV подготвят още един нов сериал, който да започне през сепември, заедно с "Крадец на сърца" (Kalp Hirsizi), за който ви съобщихме в по-миналото издание на "Какво гледат в Турция?". Новият сериал ще се казва "Трима приятели" (Uc Arkadas), а в главната роля зрителите ще видят актьора Бурак Хаккъ, който след дълго отсъствие от екрана, най-после се завръща. Очаквайте скоро и стартовата дата на сериала!

6) Новият сериал на FOX "Моят стар приятел" (Kadim Dostum), който от дълго време се рекламира, ще започне от 1 септември (понеделник). Новата комедийна продукция на медията, ще се върти всеки понеделник, вероятно след 20.00 часа.


7) Другият нов турски сериал, на който тази есен FOX изключително много залага заедно с новите сезони на хитовите си продукции, а именно "Еманет" (Emanet) ще направи своята премиера на 2 септември (вторник). Хитовата нова продукция, която бележи завръщането на Йозлем Йълмаз на екран, ще се излъчва с епизоди всеки вторник, след 20:00 часа. Какви ще са рейтингите, очайквайте подробно на 8 септември (понеделник)! Рекламата оповестяваща старта на сериала, вижте от тук.

8) От FOX обявиха и още една своя продукция, започваща през септември. Това е новия сериал "Грешник" (Gunahkar). Той е с участието на Сечкин Йоздемир в главната роля, който зрителите доскоро гледаха в сериала "Една любовта история" (Bir Ask Hikayesi) по БТВ и "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim) по ТВ7. Скоро ще бъде съобщена и стартовата дата на сериала. Рекламата, вижте от тук.

9) От тук можете да видите трейлъра към новия сезон на хитовата сага "Този живот е мой" (O Hayat Benim), който се завръща през септември по FOX.

10) Ето и от кога се завръщат хитовите сериали на StarTV: сериала "Цената на любовта" (Askin Bedeli), който ежедневно е на последните места по гледаемост, се завръща с нов сезон, от 1 септември (понеделник), всеки делничен ден от 12.30 часа в ефира на StarTV. Новият сезон на "Морска звезда" (Deniz Yildizi), който вече ще се върти в ефира на StarTV, се завръща също от 1 септември (понеделник), като ще продължи да се излъчва всеки делничен ден от 19.15 часа. "Прости ми" (Beni Affet) се завръща на същата дата - 1 септември, ден понеделник, с епизоди всеки делничен ден от 16.30 часа, само по StarTV. От тук можете да видите трейлъра към новия сезон на "Приливи и отливи" (Medcezir), завръщащ се от септември, а от тук този на "Морска звезда".

11) Новият сериал на ShowTV, който ще се излъчва през есента, а именно "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) стартира още тази сряда, 27 септември. Новата продукция с Джейда Атеш ("Огледален свят") и Ханде Сорал ("Малки жени"), ще се излъчва всяка сряда от 20.00 часа, изправяйки се срещу "Красивата селянка" (Guzel Koylu), а от 3 септември и срещу "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe). Задава се интересен сблъсък.

12) "Aх, Нериман" (Ah Neriman) е новата продукция на ShowTV, която ще се завърти съвсем скоро, но определено не обещава силни рейтинги.


Следващото издание на "Какво гледат в Турция", очаквайте в понеделник, 1 септември!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.