"Сблъсък" (3): "Къде е Маги" vs. "Великолепният век"


Отново е петък, последният ден преди уикенда и деня, който поставя началото на два почивни и отпускащи дни.
В този ден както от скоро блога прави, ще разгледаме рейтингите между два сериала, но не такива случайно хванати, а такива, които са се изправили в пряка битка за рейтинг. Точно това е целта на рубриката "Сблъсък", която можете да следите всеки петък единствено в СЕРИАЛИ в България. Днес се срещаме за трета поредна седмица, за да видим третото издание на новата лятна рубрика на блога. В първото издание разгледахме сблъсъка между два български сериала на НоваТВ и БТВ, а именно "Етажна собственост" и "Домашен арест". Победата в битката беше за "Домашен арест", но по-успешен се оказа "Етажна собственост". Миналият петък се спряхме на един сблъсък между два от най-успешните турски сериали - "Езел" и "Пепел от рози", отново на НоваТВ и БТВ. По-успешен и по-гледан се оказа "Пепел от рози", като "Езел" падна от праймтайма на НоваТВ и отиде в най-гледаното време на Диема Фемили.

Днес обаче, в третото издание на рубирката, ще разгледаме сериали на БТВ и ТВ7. Единият от тях е турски, а другия е български, но и двата са ново-стартирали. Става въпрос за най-успешния турски исторически сериал правен някога - "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) и новият български сериал римейк на популярната латиноамериканска поредица "Къде е Елиса?" (Donte Esta Elisa?) - "Kъде е Маги?" по БТВ. Кой печели в тази битка ще разберете в по-долните редове!

Датата е 14 септември 2012 г. (петък), а часът е точно 20.00 часа. По БТВ започва 5 епизод от сериала "Къде е Маги?", който преди дни - на 10 септември (понеделник) е стартирал в ефира на медията, а по ТВ7 се излъчва 3 епизод от стартиралия няколко дни по-рано - на 12 септември (сряда) сериал - "Великолепният век". Двата сериала се изправят един срещу друг в пряка битка за рейтинг, а победител този път не е БТВ. Победител и най-гледан в тази битка на този ден е сериалът на ТВ7 - "Великолепният век", който довежда медията на първо място по гледаемост и я прави лидер на пазара в този ден, като тя е отчела 25,6% рейтинг. "Къде е Маги?" на БТВ остава на второ място с 22,4% рейтинг.

Докато се излъчва в прайматайма на БТВ, "Къде е Маги?" постига рейтинги, които са недостатъчно добри за БТВ, за да продължат излъчването на сериала в същия час. В понеделник, 17 септември 2012 г., БТВ отново е била на второ място по гледаемост, но този път изпреварена от НоваТВ. Докато "Великолепният век" продължава и до ден днешен да се излъчва в праймтайма на ТВ7 (завръща се в понеделник, 28 юли от 20.30 часа) и съвсем скоро ще покаже последния си епизод, то "Къде е Маги?" беше преместен в неделния късен праймтайм от 22:30 часа, като излъчваше по два епизода, а преди повече от година излъчи и своя финал. Може досега БТВ винаги да са побеждавали в праймтайма, но с "Къде е Маги?" определено не успяха!

И днешното издание на "Сблъсък" приключи. Не забравяйте, че очакваме Вашите предложения за това на кои два сериала бихте искали да видите рейтингите! Единственото условие е двата сериала да са се изправили един срещу друг в битка за рейтинг.

4 коментара:

Анонимен каза...

От 10 до 14 септември срещу "Великолепният век" се излъчва "Къде е Маги", а не "Времето лети", и рейтингите, които сте посочили за БТВ е именно за "Къде е Маги".

Анонимен каза...

И другото, което е, "Времето лети" не се е завърнал, той си продължава до 13 септември, като е започнал още началото на юли по bTV, впоследствие е спрян, заради "Пепел от рози" и по-късно се завръща през декември същата година.

Админ каза...

До 1 и 2 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за поправката, получило се е объркване и колегата, автор на статията, ще я редактира възможно най-бързо. Извиняваме се за евентуално причиненото неудобство!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Пътят на възмездието VS Цветовете на любовта

Предоставено от Blogger.