"Какво гледат в Турция?" (18): от 14 до 20 юли 2014 г.

С всеки изминал ден лятото бавно си отива, летните сериали в Турция ще приключат, за да отстъпят място на есенните и новите сезони на сериалите
там. Някои летни продукции, които в момента се излъчват в Турция са с доста висок рейтинг, гледани и харесвани са, но за тях има съвсем малко надежда да продължат през есента или през следващия летен сезон. Днес, 21 юли (понеделник) имате възможността за осемнадесети път да прочетете издание от рубриката на СЕРИАЛИ в България - "Какво гледат в Турция?". Време е да разгледаме рейтингите от 14 до 20 юли 2014 г., които не са претърпели особени промени за една седмица.

Рейтинги за понеделник, 14 юли:
Рейтингите в този ден са същите като рейтингите през миналата седмица за понеделник. Отново са излъчени малко сериали, но пък те са били най-гледани сред всички 100 програми за деня.

1. "Избягалите булки" (Kacak Gelinler) - от 21:05 до 23:37 - сериалът отново е категоричния избор на зрителите, които са гледали телевизия в понеделник. Определено поредицата на StarTV жъне добри и очаквани резултати. Попада на 1-во място с 5,03% рейтинг и 18,42% пазарен дял. Не е кой знае какво, но важното е, че е на първо място.

2. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Instanbul) - от 20:59 до 23:22 - музикалният комедиен сериал на Kanal D за втора поредна седмица е на второ място по гледаемост. Продукцията е с 4,45% рейтинг и 16,18% пазарен дял. Ще се излъчва със сигурност поне до края на лятото.

Обзор: В този ден са излъчени само два турски сериала - един на Kanal D и един на StarTV.

Рейтинги за вторник, 15 юли:
Отново са излъчени малко сериали, единия за поредна седмица е най-гледан, но другия определено имаше по-добри рейтинги с първия си епизод, отколкото сега, с втория. В този ден най-гледаната програма не е сериал, а предаването "Гласът на децата".

5. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - от 21:14 до 23:16 - за втора поредна седмица сериалът на Kanal D  отново е най-гледания за деня. Въпреки, че при премиерата си миналата седмица, той постигна доста по-добри резултати, все пак и пето място не е лоша позиция. Класира се на това място с 3,54% рейтинг и 12,94% пазарен дял.

27. "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) - от 21:00 до 22:58 - миналата седмица във вторник този сериал също излъчи първия си епизод по FOX, но определено имаше много по-добри рейтинги, тъй като тогава попадна на 20-то място. Тази седмица е на 27 позиция с 1,69% рейтинг и 6,17% пазарен дял.

Обзор: И в този ден отново има само два излъчени сериала - един на Kanal D и  един на FOX, като и двата показали своите първи епизоди през миналата седмица.

Рейтинги за сряда, 16 юли:
Комедийните сериали определено доминират това лято. В сряда за поредна седмица на първо място е продукцията с Гизем Караджа ("Опасна красота", "Надежда за обич" и "Пътят на Емир"), който в момента се излъчва в Турция, а той е комедия. Тук отново попадат както обикновенно само два сериала.

1. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 21:00 до 23:26 - "Красивата селянка" продължава с пълна сила по StarTV и определено е най-гледания сериал всяка сряда вечер. Той е постигнал 7,44% рейтинг и 27,12% пазарен дял.

28. "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) - от 21:15 до 22:30 - за този сериал определено няма сезонен финал, а и той е един от най-дългите такива давани в Турция. "Да не разберат децата" е на FOX, като попада на 28-мо място с 1,61% рейтинг и 5,74% пазарен дял.

Обзор: В сряда са излъчени само два сериала - един на StarTV и един на FOX. Всъщност, през лятото се излъчват само по два сериала в делничните дни.

Рейтинги за четвъртък, 17 юли:
И тази седмица лидер в ефира е сериал на FOX. Отново са излъчени само две продукции, едната от които е на първо място по гледаемост.

1. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 21:00 до 23:32 - за втора поредна седмица "Семейството на съпруга ми" е на първо място по гледаемост като най-гледаната програма за деня, въпреки, че първи епизод попадна на 20-то място. Епизода от четвъртък, 17 юли е събрал 4,36% рейтинг и 16,72% пазарен дял.

8. "Братски дял" (Kardes Payi) - от 21:38 до 23:17 - този сериал на StarTV също продължава с пълна сила и през летния сезон. Попада на 8-мо мястo, а миналата седмица беше на 9-то, наблюдава се леко подобрение в резултатите му. Постигнал е 2,65% рейтинг и 10,24% пазарен дял.

Обзор: Излъчени са два сериала - един на FOX и един на StarTV.

Рейтинги за петък, 18 юли:
За втори пореден ден от тази седмица, най-гледаната програма за деня е сериал на FOX. Отново са излъчени два сериала, като и двата са сред най-гледаните програми в петък, 18 юли.

1. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 20:59 до 22:56 - сериалът на FOX, в който участва Даахан Кюлегеч ("Мечтатели") за втора поредна седмица е на първо място по гледаемост. Той е успял да събере 5,62% рейтинг и близо 21% пазарен дял - 20,49%

3. "Другата половина" (Diger Yarim) - от 21:02 до 23:21 - сериалът е на телевизия АTV и въпреки, че през първите две седмици след като стартира не слизаше от първото място, то днес е на трета позиция. "Другата половина" е отчел 3,72% рейтинг и 13,63% пазарен дял.

Обзор: Сред всички 100 програми за деня, попадат два сериала - един на FOX и един на ATV.

Рейтинги за събота, 19 юли:
И тази седмица в първия ден от уикенда няма излъчени премиерни епизоди на сериали. В програмата са присъствали повторения на продукциите "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), "Избягалите булки" (Kacak Gelinler), "Войната на розите" (Gullerin Savasi) и други, както и няколко предавания. 

Рейтинги за неделя, 20 юли:
В последния ден от седмицата, в Турция е излъчен само един премиерен епизод на сериал, който се нарежда на първо място по гледаемост. Отново има повторения на епизодите на сериалите, излъчени през тази седмица.

1. "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) - от 21:01 до 23:25 - един от най-обичаните тийн турски сериали е на първо място по гледаемост в този ден, излъчвайки предпоследния си епизод. Той е на първата позиция, отбелязвайки 4,12% рейтинг и 16,39% пазарен дял. 

Обзор: В неделя е излъчен само един сериал, който е на Kanal D. Миналата седмица в неделя също беше излъчен само един сериал. 
_________________________________________________________________________________

Новини:
1) FOX скоро ще стартира съвсем нов комедиен сериал, който най-вероятно ще започне от август и ще се излъчва през целия есенен сезон. Това е сериала "Моят стар приятел" (Kadim Dostum), който от FOX рекламират от няколко дни. Рекламата на сериала можете да видите от тук.

2) ShowTV също се подготвя за есента, като вече обяви една от новите си продукции, която изглежда обещаваща. Съвсем скоро по медията ще започне сериала "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), който е по романа на Факир Байкуртун, а продукция на филма е Koliba ("Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye)). Джемал Токташ ще бъде в главната роля, заедно с Джейда Атеш ("Огледален свят") и Ханде Сорал, която у нас сме гледали в сериала "Малки жени" (Kucuk Kadinlar). От ShowTV информират, че новата продукция ще започне през новия есен сезон тази година. Рекламата към "Отмъщението на змиите", можете да видите от тук.

3) Тази неделя, 27 юли, Kanal D ще излъчи последния епизод на тинейждръския сериал "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) след 21:00 часа. "В очакване на слънцето" е един от най-успешните тийн сериали в Турция, като започва излъчването си през лятото на 2013 година и продължава и до днес, съдържайки един сезон и над 50 епизода.

4) С всеки изминал ден гласовете, подадени в проучването на СЕРИАЛИ в България за това кой е Вашият любим турски сериал, се множат и стават все повече и повече, като само седмица след обявяването й в нея са гласували приблизително 270 анонимни потребители, като към момента борбата за първите три места се води оспорвано от "Забраненият плод", "1001 нощ" и "Огледален свят". Очаквайте резултатите съвсем скоро! 
_________________________________________________________________________________

Следващото издание на "Какво гледат в Турция?", очаквайте на 28 юли!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.