"Какво гледат в Турция?" (17): от 7 до 13 юли 2014 г.

Днес е 14 юли (понеделник), което означава, че отново ще разгледаме рейтингите на сериалите в Турция през изминалата седмица.
"Какво гледат в Турция?" продължава с пълна сила и е време да бъде публикувано поредното седемнадесето издание. И през изминалата седмица нямаше много излъчени сериали, но пък за сметка на това в някои дни имаше жестока битка за рейтинг между ново-стартирали сериали, които се изправяха един срещу друг. Определено през уикендите отсъствието на сериали се забелязваше, макар, че някои телевизии излъчиха премиерни епизоди от своите продукции. 

Рейтинги за понеделник, 7 юли:
Ето тук ставаме свидетели на първата битка за рейтинг между сериалите в Турция. В този ден са излъчени малко продукции, но някои от тях са вдигнали значително своя рейтинг.

1. "Избягалите булки" (Kacaк Gelinler) - от 20:59 до 23:20 - "Избягалите булки" тази седмица е на първо място по гледаемост, повишавайки леко своя рейтинг. Класира се на това място с 5,64% рейтинг и 19,89% пазарен дял. Сериалът се излъчва по StarTV.

2. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) - от 21:08 до 23:30 - този сериал тази седмица е на второ място по гледаемост, въпреки, че миналата беше лидер. "Ах ти, Истанбул" определено се е харесал на зрителите, както се очакваше и да стане. "Избягалите булки" зае мястото на "Ах ти, Истанбул", като го изпрати на второ място с 4,93% рейтинг и 17,50% пазарен дял.

Обзор: В понеделник, 7 юли са се излъчили само два сериала - един на StarTV и един на Kanal D. Въпреки, че са само два, битката между тях определено е била сериозна, но този път победител е "Избягалите булки". Да видим кой ще победи в рейтингите днес, 14 юли.

Рейтинги за вторник, 8 юли:
В този ден отново ставаме свидетели на битка за рейтинг, но този път между два сериала, които са излъчили своите първи епизоди, единия от които е с доста голяма преднина пред другия.

3. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - от 21:09 до 23:24 - определено в битката за рейтинг, победител е сериала на Kanal D. Той направи своята премиера и не остана незабелязан от зрителите. Успял е да събере 3,87% рейтинг и 14,08% пазарен дял.


20. "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) - от 19:36 до 21:23 - вторият сериал, който стартира на този ден обаче, не е бил приет с толкова голям интерес, колкото "Войната на розите" (Gullerin Savasi). "Огледална душа" стартира по FOX, събирайки 1,97% рейтинг и 7,26% пазарен дял.


Обзор: Във вторник, 8 юли, отново са излъчени само два сериала - един на Kanal D и един на FOX. 


Рейтинги за сряда, 9 юли: 

Определено тук комедийните сериали през лятото са на челните позиции. Но, нищо не е било по-гледано от втория полуфинален кръг на световното по футбол между Холандия и Аржентина и добре, че е той, че вече почти неизвестната телевизия TRT 1, да бъде на първо място по гледаемост. Е, тази седмица определено телевизията е в своя "разцвет", тъй като и във вторник, 8 юли, е най-гледаната с първия полуфинален кръг между Германия и Бразилия.

2. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 20:58 до 23:21 - на този сериал на StarTV определено много му върви в рейтингите, а и зрителите много го харесват, тъй като откакто е започнал не е слязъл от челните позиции в сряда вечерите. Ако не беше мача от световното по футбол, то със сигурност отново щеше да е на първа позиция. Сериалът с Гизем Караджа е събрал 8,61% рейтинг и 30.58% пазарен дял. Ако интересът към сериала продължи да бъде толкова висок, току-виж видим и втори сезон.


30. "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) - от 20:15 до 21:29 - Вече толкова години този сериал се върти в Турция и все още продължава с пълна сила. Той се излъчва по FOX, а в сряда е постигнал 1,47% рейтинг и 5,54% пазарен дял. Излъчил е само един епизод.


Тук е мястото да съобщим, че повече епизоди на "Разплакващи танци" (Aglatan Dans) няма да има. Сериалът на ShowTV излъчи последния си 5-ти епизод още миналата сряда, 2 юли, като спира своето излъчване заради ниските си рейтинги, които постигаше. Освен "Разплакващи танци", ShowTV няма да излъчва повече епизоди и на сериала "Михрап Йеринде" (Mihrap Yerinde), който след излъчени 8 епизода също спира поради същата причина - нисък рейтинг.


Обзор: В сряда, 9 юли също попадат малко сериали и те отново са два - един на StarTV, който е бил най-гледан и един на FOX.


Рейтинги за четвъртък, 10 юли:

Продължаваме с рейтингите в четвъртък - ден, в който няма мачове от световното по футбол и сериалите "властват", заемайки лидерските места. Е, лятото е тук и в Турция се излъчват много малко сериали, но пък за сметка на това, са гледани и битката между тях не е толкова голяма.

1. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 21:00 до 23:26 - миналият четвъртък по FOX започна този комедиен сериал, но не беше толкова гледан, колкото в бил в четвъртък, 10 юли. Заел е първата позиция, събирайки 4,04% рейтинг и 17,68% пазарен дял.


9. "Братски дял" (Kardes Payi) - от 21:38 до 23:17 - това е един от комедийните сериали на StarTV, които се излъчват през лятото. Той е на 9-то място, като е постигнал 2,83% рейтинг и пазарен дял 10,59%. 


Обзор: Както и сами виждате, за четвърти пореден път през тази седмица, са излъчени само два сериала. Единият е на FOX, а другия - на StarTV.


Рейтинги за петък, 11 юли:

В последния ден от работната седмица, отново попадат малко сериали. Отново няма мачове и сериалите са лидери по гледаемост. Някои телевизии са заложили на филми, а други на предавания. 

1. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 21:00 до 22:57 - въпреки, че първи епизод беше на 20-то място, то втори е на челната позиция. Сериалът с Ефе от "Мечтатели" и Месуде от "Времето лети" на FOX е един от най-новите сериали, като втори епизод определено повече се е харесал. Попаднал е на 1-во място с 4,27% рейтинг и 16.13% пазарен дял.


3. "Другата половина" (Diger Yarim) - от 21:16 до 23:42 - въпреки, че беше на първо място по гледаемост, то от две седмици сериала на ATV е с по-нисък рейтинг от очакваното. Този път е изместен от тийн сериала "Сезонът на черешите" и е отишъл на 3-то място, с 3,87% рейтинг и 14,95% пазарен дял.


Обзор: За пети пореден ден от седмицата са излъчени само два сериала - един на FOX, който е и най-гледаната програма за деня и един на ATV, който леко е изгубил рейтинга, който имаше в началото.


Рейтинги за събота, 12 юли:

В събота, 12 юли в Турция не е бил излъчен нито един премиерен епизод на сериал. Това е така, защото е лято и сериалите там са ограничени, излъчват се по-малко отколкото през есенния и пролетния сезон. Но нека все пак да видим какво се е излъчвало в събота и какви рейтинги е постигнало! На първо място е музикалното предаване "Гласът на децата" (O Ses Cocuklar) на StarTV. Предаването е същото като това у нас - "Гласът на България", но разликата е, че в турското шоу пеят деца, докато в "Гласът на България" се изявяват хора над 16 години. На второ място е футболната предпоследна среща от световното, която е между Холандия и Бразилия. Тя се е излъчвала по TRT1 и е била доста гледана. На седмо място е повторението на епизода на "Красивата селянка" (Guzel Koylu) на StarTV; на 14-то и 15-то повторението на "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) на FOX, съответно едното започнало в 00:44 (14-то място), а другото в 17:01 (15-то място). Kanal D е излъчвала повторение на епизода на "Войната на розите" (Gullerin Savasi) и "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken). Излъчвали са се и няколко предавания, още няколко повторения на сериали и няколко игрални турски филма.

Обзор: В събота Kanal D е излъчила повторение на два сериала, FOX е излъчила на един, StarTV е излъчила на един и ATV е излъчала на един - "Другата половина" (Diger Yarim). TRT 1 е излъчвала среща от световното по футбол.

Рейтинги за неделя, 13 юли:
В този ден е излъчен само един единствен сериал, но той съвсем скоро приключва в Турция. На първо място е последната среща от световното по футбол между Германия и Аржентина, отчела 38,88% пазарен дял и над 10% рейтинг.

4. "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) - от 21:15 до 23:41 - остават още две седмици до финала на един от най-обичаните тийн сериал, който е на телевизия Kanal D. В неделя е попаднал на 4 място с 3,51% рейтинг и 12,72% пазарен дял.


Обзор: В неделя е излъчен само един единствен сериал на Kanal D.

_________________________________________________________________________________

Новини:

1) StarTV готви огромна изненада за своите зрители. В ефир от от септември ще се завърти нова историческа поредица, която носи заглавието "Всички врагове да си признаят" (Herkes Dusmanini Taniyacak). Поредицата ще бъде с участието на Ибрахим Челикол, който познаваме като Джемил от "Ифет" (Iffet), а главната женска роля ще изпълни актрисата Селен Сойдер, която сме гледали като Топрак в "Сезони на любовта" (Lale Devri). Рекламата, която определено е запленяваща, можете да видите от тук

2) Този четвъртък, 17 юли, в блога очаквайте интервю със звездата от излъчващия се всеки делничен ден, от 22.30 часа по Диема Фемили турски сериал "Ифет" - Ибрахим Челиккол, изпълняващ ролята на Джемил!


Добавено на 15 юли (вторник), към 15:30 часа:
3) Включете се в проучването на СЕРИАЛИ в България и подкрепете Вашият любим турски сериал, чрез анкетата, намираща се вдясно от блога. Резултатите от гласуването очаквайте през следващия месец. Към момента, по-малко от два дни след старта на проучването, в него са се включили над 70 анонимни потребители, а според временните резултати до този момент, любимите Ви продукции от южно-съседски произход са "Огледален свят", "1001 нощ" и "Забраненият плод"!

Следващото издание на "Какво гледат в Турция", очаквайте на 21 юли!

1 коментар:

Анонимен каза...

Herkes Dusmanini Taniyacak не е името на сериала, и той не е исторически, а съвременен. Името на сериала ще бъде обявено от продуцентите, засега се смята, че ще е Реакция. В главните роли не са само тези двама актьори, а няколко.

Предоставено от Blogger.