"Езел" замества "До последен дъх" от юли по НоваТВ

Месец юни преполови и от БТВ и НоваТВ разпространиха рекламните си тарифи за предстоящия летен месец юли. Предстои пренареждане

на prime-time програмата на синята телевизия, която ще бъде превзета от новинарски емисии и американски заглавия. Уикенд-следобедите пък ще бъдат изпълнени с повторения на най-обичаните риалити формати и шоута на НоваТВ, както и от обичайните игрални филми. Предстоят и леки промени в сутрешните и преди-обедни часове на главния канал от семейството на NBG. В програмата на БТВ пък присъства само една, но важна промяна. Повече информация четете в следващите абзаци!

Започваме с промените през юли по най-гледаната българска телевизия БТВ:
Считано от 28 юли (понеделник), зелената телевизия ще предложи на зрителите си по-дълги епизоди от все по-гледания турски сериал "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). От горе-упоменатата дата, сериите от една от най-успешните южно-съседски мелодрами ще бъдат с продължителност на епизодите вече не от по около 45, а от около 72 минути. Това ще наложи и промяна в разписанието на поредицата с участието на Айча Бингьол и Еркан Петеккая, като от 28 юли (понеделник) тя вече ще се излъчва всеки делничен следобед, между 17.30 и 19.00 часа, а до 25 юли (петък) тя ще се позиционира в обичайното си сегашно разписание - между 18.00 и 19.00 часа. Епизодите от "Времето лети" ще заместят излизащото в сезонна пауза публицистично предаване с водещ Цветанка Ризова "Лице в лице", което ще се излъчва до 25 юли (петък) вкл., всеки делничен ден между 17.30 и 18.00 часа. 

Преминаваме на честотите на все по-гледаната синя телевизия НоваТВ:
Съвсем скоро от месец юли, феновете на турските криминални поредици ще бъдат приятно зарадвани. Една от най-успешните турски драматични поредици, създавани някога - "Езел" (Ezel) се завръща за пореден път с поредно за българския ефир повторение. Поредицата с участието на Кенан Имирзалъолу, Джансу Дере, Баръш Фалай, Ийт Йозшенер и Баде Ишчил ще се позиционира всеки делничен обед, между 11.30 и 13.00 часа, замествайки приключващия съвсем скоро друг турски сериал с участието на Кенан Имирзалъолу "До последен дъх" (Aci Hayat). Така феновете на най-скъпоплатения южно-съседски актьор няма да се разделят изобщо с него и ще продължават да го гледат на екран. Очаквайте скоро и стартовата дата на повторението на "Езел".

От 7 юли (понеделник) пък с поредното си повторение в ефира на НоваТВ се завръща един от най-успешните американски сериали, създавани някога - "Касъл" (Castle). Криминалната поредица с участието на Нейтън Филиън и Стана Катич ще се позиционира всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.00 часа, замествайки приключващите на 3 юли (четвъртък) нови епизоди на документалното риалити "Съдби на кръстопът", излъчващо се до горе-упоменатата дата вкл. от понеделник до четвъртък между 20.00 и 21.00 часа.

Десет дни след завръщането на "Касъл", в ефира на НоваТВ и то в prime-time-а се завръща друг американски хит по света и у нас, излъчващ се в ефира на медията и в момента - "Отмъщението" (Revenge). Криминалната поредица, чиито повторения на епизодите от първите два сезона се показват в момента всяка делнична вечер между 23.00 и 00.00 часа по синята телевизия, от 16 юли (сряда) се завръща, но с премиерния си за България 3 сезон, който ще се излъчва всяка делнична вечер, между 21.00 и 22.00 часа, замествайки приключващия премиерен за българския ефир сезон на "Хавай 5-0" (Hawaii 5-0), който в момента се излъчва от понеделник до четвъртък, между 21.00 и 22.00 часа. 

Приключваме с акцентите за prime-time програмата през юли на НоваТВ с новината, че от 28 юли (понеделник) се завръща най-успешният американски криминален сериал "От местопрестъплението" (CSI), който от горе-упоменатата дата ще се излъчва всяка делнична вечер, между 22.30 и 23.30 часа, веднага след специалните летни издания на "Новините на Нова" от 22.00 часа и замествайки излизащото в сезонна лятна пауза комедийно предаване с водещи Милица Гладнишка и Силвестър Силвестров, чието последно за сезона издание ще бъде показано на 25 юли (петък), между 22.30 и 23.00 часа. Тук е мястото да обявим, че от юли петъчните кино-вечери отпадат от програмната схема на НоваТВ и на тяхно място ще се излъчват епизоди от "Касъл" (20.00 часа) и "Отмъщението" (21.00 часа). 

Преминаваме на уикенд-програмната схема на синята телевизия. Съвсем скоро от месец юли, съботно-неделния сутрешен блок на медията "Събуди се" вече ще се излъчва всеки уикенд, но вместо от 07.00 до 09.00 часа, както досега, то през летния сезон предаването с водещ Мирослава Иванова ще се показва отново всяка събота и неделя, но вече от 08.00 до 10.00 часа, отново с продължителност от 2 часа (с рекламните паузи). Тук е мястото да съобщим, че от месец юли, всяка съботна и неделна сутрин между 07.00 и 08.00 часа ще се излъчват анимационни филми, а между 10.00 и 12.00 часа, на мястото на публицистичното "На светло... с Люба Кулезич" и съдебното предаване "Съдебен спор" с Нана, ще се излъчват романтични германски филми. 

След като преди повече от седмица приключи най-успешният риалити формат тази пролет на НоваТВ "Като две капки вода", то от средата на юли шоуто се завръща със повторенията на 13-те си концерта. Повторенията на шоуто за имитации ще стартира на 19 юли (събота), като ще се позиционира всеки съботен следобед, между 14.00 и 17.00 часа в ефира на НоваТВ, преди "Студио VIP", започващо в 13.30 часа. Тук е мястото да обявим, че отново от 19 юли (събота), всеки съботен следобед между 17.00 и 19.00 часа ще се излъчват игрални филми, като те и повторенията на "Като две капки вода" ще заместят приключващия сезон на публицистичното предаване на Сашо Диков "Дикoff", което ще се излъчи на 12 юли (събота), между 16.00 и 19.00 часа. 

Приключваме днешната информационна бюлетина за новостите около телевизионния екран с юлските промени в неделния следобед на НоваТВ. Считано от 13 юли (неделя) започват повторенията на изданията от най-патриотичното шоу в българския ефир, с водещ Евелина Павлова и капитани Андрей Слабаков и Юлиан Константинов "Аз обичам България!". Поредното повторение на предаването ще се излъчва всеки неделен следобед, между 13.30 и 15.00 часа, замествайки приключващия първи сезон на формата с водещ Ани Салич "Извън новините", чието последно за сезона издание ще бъде показано на 6 юли (неделя), между 13.30 и 15.00 часа. Веднага след повторенията на "Етажна собственост", които продължават излъчването си и през юли, всяка неделя между 15.00 и 16.00 часа, от 16.00 до 18.00 часа ще бъдат излъчвани игрални филми. А от 18.00 до 19.00 часа през юли се завръща стартиралия тази пролет неуспешен в съботния късен prime-time ъндърграунд проект с водещи Даниела Тренчева и Елена Чопакова "Ничия земя". 

5 коментара:

Анонимен каза...

дано тази справка се окаже вярна :)

Анонимен каза...

С турския може сте добре, ама с английския сте гола вода. :) No Man's land означава Ничия земя, а не "Не мъжка земя".

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Всичко в статията е взето като информация от тарифите на БТВ и НоваТВ за месец юли, които са официални източници на информация, естествено ако самите телевизии не променят решенията си в последните моменти, както става доста често.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за сигнала, просто в бързината сме превели заглавието буквално, с този английски в тарифите на български телевизии е доста объркващо и изобщо ненужно, това се прави у нас само от Nova Broadcasting Group. Грешката ще бъде поправена до минути!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Да така е наистина те и ТВ7 избързаха с пускането на тарифата после ще се появят някои промени заради старта на А група,а Нова и Диема пък са взели някакви права за волейбола но незнам дали волейбола почва през юли или август,възможно е нова пак наддава и за евроквалификациите на бг отбрите,и какво стана с Черешката на тортата?

Анонимен каза...

Отмъщението сезон 3 по Нова не е премиера за България - премиерата свърши по Фокс Лайф :-)

Предоставено от Blogger.