Гюнай Караджаолу: "Благодаря на Господ, че съм такава"

Продължава рубриката ни, в която всеки четвъртък публикуваме интервюта с участниците от "Любима турска звезда 2014"!
Днес, 19 юни (четвъртък) ще имате възможността да прочетете осмото интервю, което ще бъде с безспорно най-усмихната, чаровна и позитивна турска актриса, печелила десетки награди, в знак на признание за големия й талант. Тя е родена на 13 март 1971 г., в момента е на 43 години, зодия риби. Актьорската й кариера започва в далечната 1994 г., като вече 20 години радва милионите си фенове по света от театралната сцена и телевизионния екран. У нас е популярна чрез ролята си в романтичната комедия "Огнено сърце", изпълнявайки ролята на вечно засмяната Гюлназ, сестра на Хасрет (Туба Бююкюстюн). По ирония на съдбата или не, две години по-късно, през 2013 г., снимачната площадка отново я среща с Туба, този път в криминалната драма "20 минути", която е закупена у нас от ТВ7. Тя е полу-финалистката в "Любима турска звезда 2014", класирала се на почетното 7 място - Гюнай Караджаолу!

Печелили сте трите големи награди в театъра. Как се промени животът Ви, за да се стигне до тези големи признания?
Когато получих първата си награда бях много развълнувана и щастлива. Печелила съм наградите за най-добра женска роля на годината и най-добра комедийна актриса, а признанията идваха всяка седмица. Въпреки хубавите им страни, тези награди тежат на раменете ми и аз съм длъжна да ги нося с отговорност и да не разочаровам феновете си, може би това ме е крепяло и не ми е позволявало да се предавам. 

Гюнай с дъщеря си
"Не искам да играя роли, в които да се целувам, все пак съм майка", това е твое твърдение, което разбуни духовете...
Обясних за това в няколко телевизионни предавания. Непрекъснато ме свързват със скандали след тези си думи, в жълти клюки и т. н. Просто ме попитаха дали мога да играя сцени с целувки и аз отговорих че не искам, че ме е страх, че дъщеря ми ще гледа, а мен ме срам от това. 

Постоянно получавате награди за най-добра комедийна роля, защо винаги играете такива персонажи, това някаква съдба ли е или просто Ви се отдават?
Това е съдба, от която не мога, а и не искам да избягам.

Гюнай вдига публиката на крака
Е, не се ли уморихте да пресъздавате постоянно и само комедийни образи?
Не, ще си тръгна от сцената и снимачната площадка, само когато аз преценя, никой не може да ме накара да го направя насила. Човек постоянно се усъвършенства и винаги има какво още да покаже, винаги може повече. Ще се "самоизстисквам" докато мога и докато има какво да изстисквам от себе си!

Когато хванахте микрофона на наградите "Афифе" как се почуствахте?
Има снимки на наградите в интернет, на награждаването ми. Благодарих на всички приятели, които ме подкрепят. Но забравих какво да говоря, нямах думи, бях много изненадана, че съм взела наградата, защото се състезавах с много по-популярни и известни колеги. 

Изглеждате чудесно, каква е тайната за красотата Ви?
Спортувах много през зимата. Не съм човек, който се впечатлява от храната и питието, за мен те не са жизненоважни, въпреки, че всъщност са. Буквално се стопих след като по два часа на ден прекарвах във фитнес залата. И сега се стремя да не ям нищо вечер, преди ядох по половин хляб на вечеря. Но спрях това, в момента се храня нормално. От миналата година досега има голяма разлика. 

Защо се решихте на тази стъпка, нужна е голяма воля?
Реших да променя възприятието, че всички пълнички хора са комедианти. А и имам 12-годишна дъщеря, трябва да вижда някакъв пример в майка си. 

Гюнай си прави selfie с руса перука
Когато излизате на сцената без проблем карате хората и да се смеят, и да плачат. Това ли е целта Ви?
Това изглежда много лесно, но всъщност не е. На истинската комедия ще се засмеят интелигентни хора, защото има огромна разлика между комедия и простотия. А в една зала има по 500 човека и щом всички се смеят, значи нищо не е толкова зле, колкото се представя. 

Винаги се смея, когато чуя Вашия глас, все едно чувам чуруликане. Толкова ли е пълен животът Ви с жизнерадост?
В личния ми живот също съм толкова позитивна, весела и положителна, постоянно се смея. Мисля, че това е тайната за успеха ми, защото след като ти си такъв по природа, значи на сцената излизаш и играеш себе си, без много-много да мислиш, или го можеш и го притежаваш, или не. 

Каква е разликата между телевизията и театъра, кое предпочитате?
Разликата е огромна, аз лично клоня към театъра, може би защото там имам много повече роли. Никога не мога да играя по телевизията така, както играя в театъра, на сцената. Тези, които казват, че всичко, което правя е в ума ми, трябва отново да си помислят.

Гюнай с колегите си Аху
Тюркпенче и Шефкет
Чорух
Понякога те оприличават, като клоун, притесняваш ли се от това?
Не, никой не може да нарича жените-комедианти клоуни, защото никой не знае какъв труд всъщност полагаме. Благодаря всеки ден на Господ, че съм такава, каквато съм - забавна и позитивна. В Турция има много жени-комици и може би затова се получава така, но истината е, че в световен план сме много малко. Защото хората са свикнали да ги разсмиват мъже и за това опитите на жените се посрещат с повече несигурност и учудване, поради което успешните опити не са много. 

Какво Ви идва на ум, когато чуете думата "Истанбул"?
Първо, че Истанбул е един много специален за мен град. Всеки квартал там си има различен мирис и вкус. Истанбул е с голяма история и култура, които много харесвам. Малко са хората, които всъщност се възползват от този дар, да живеят в този прекрасен град. 

1 коментар:

Анонимен каза...

Прекрасно интервю,което отдавна очаквах.Нищо незнаех за тази актриса и затова прочетох интервюто с голям интерес.Благодаря Ви за него.Желая Ви успешен ден.

Предоставено от Blogger.