Енгин Акюрек: "Ако не бях актьор щях да съм историк"

Днес, 26 юни (четвъртък), с деветото си издание продължава рубриката, в която всеки четвъртък публикуваме интервюта с участниците от "Любима
турска звезда 2014", а и не само. Тази седмица, за втори път от старта на поредицата досега, ще имате възможността да прочетете такова с актьор, който не е взел участие в проекта. Той е роден на 12 октомври 1981 г. в столицата на Турция - Анкара, в момента е на 32 години, зодия везни. Фен е на известния футболен турски отбор "Бешикташ". През 2002 г. завършва история и география в Анкарския университет, като въпреки това, по време на следването си се занимава активно и с театър. Застава пред камерата за първи път по време на телевизионното състезание "Звездите на Турция" през 2004 г. Подготвя се под надзора на опитни актьори. Показва, че има талант и резултатът не закъснява - Енгин Акюрек печели първа награда. Така пред него се отварят вратите на киното и телевизията. През същата година, малко по-късно, изиграва и първата си роля в сериал, тази на Кадир в "Брак с чужденец" (Yabanci Damat). По-късно през 2009 г. взима участие и в хита с Мелиса Сьозен ("Златната клетка") "Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam). През 2010-2011 г. се снима отново с главна роля, тази на Керим, в най-гледания турски сериал за 2012 г. у нас "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?). От тази година пък се снима в най-новия турски хит "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), партнирайки си със мега-звездата Туба Бююкюстюн. Той е Енгин Акюрек!

Сблъсквал ли сте се някога с недостатъците на популярността?
Никога не съм се притеснявал от факта, че съм известен. Много съм доволен от начина ми на живот, от съдбата ми.

Не се появявате често по кориците на списания и в телевизионни предавания, за разлика от свои колеги. Това ли е начинът, по който предпочитате да се радвате на известността си?
Мисля, че няма актьор или изобщо популярна личност, която да не се е появявала на кориците на списания и вестници със скандално заглавие до лика или снимката си. Можеш да се опитваш да не се стигне дотам, но след известно време осъзнаваш, че това не е било нужно и си уморен. Не полагам специални усилия, за да не съм вкарван в скандали и т. н. Просто не се крия от никого и живея живота си така, както на мен ми харесва. 

Как реагират жените, когато Ви срещнат на улицата?
Тъй като съм играл роли на мъже, които в самата история за дълбоко в любовта, вниманието им може би е насочено към тях, но не и към мен.

Поддържате ли все още връзка с бившите Ви колеги от по-старите продукции, в които сте участвал?
Имам няколко приятели от снимачните площадки, с които все още поддържаме контакти, но истината е, че не можеш да поддържаш такива с всички, просто общуваш с тях няколко месеца и след това вече не ги виждаш.

На 14 февруари ще бъде премиерата на новия Ви филм "Малкият септември". Какво да очаква публиката от него?
Както можете да се досетите от дата на премиерата, това ще е романтичен филм, в който всеки един ще намери нещо, свързано със самия него. Героите ще гледат филм вътре на топло, по време на студен ден навън.

Как премина снимачният процес? Смятате ли, че партнирайки си с Фарах Зейнеп Абдулах ("Времето лети") създадохте една сполучлива двойка?
По време на снимките беше много забавно. Мисля, че с Фарах се спогодихме и имаше съвместимост, която е много важна, особено за продукция, като "Малкият септември". Смятам, че създадохме един невероятен филм, да се надяваме, че и зрителите ще смятат така.

Как се подготвихте за Вашата роля?
Преди снимките отидох на остров Бозчаада, за да разбера какво е да си островитянин, защото все пак героят ми Текин е такъв.

Някои актьори предпочитат преди премиерата на даден свой проект да останат зад светлините на прожекторите, а други правят точно обратното - социализират се още повече. Какво предпочитате Вие?
Всичко зависи от това каква е ролята ти. Понякога ми се налага да остана зад светлините на прожекторите, именно заради типа на ролята. По принцип не обичам да съм част от PR кампанията на даден проект, защото за това си има определени хора, предпочитам да прекарвам времето преди премиерата на даден проект с приятелите и близките си.

Започнал сте да се занимавате с телевизия от 21-годишен, преди повече от 10 години. Какви промени се случиха в живота Ви през този период?
Всяка година е различно. В началото на 30-те години съм и се чувствам повече от добре. Връщайки се назад с 10 години, смятам, че като за 20-годишен мъж тогава, животът ми е бил труден. Мисля, че улягането се отразява добре на мъжете, трупаш все повече и повече опит, научаваш все повече и повече неща.

Когато вземате решение, разума или сърцето Ви надделява?
И двете, защото мисля с разума си, който пък е свързан със сърцето.

Начинът Ви на живот е много напрегнат. Как прекарвате почивните си дни?
През последните 3-4 години открих нова страст в себе си - гмуркането. Да бъда под водата ме кара да се чувствам добре. Смятам през предстоящото лято да се гмуркам повече, знам за един невероятен свят под водата, нещо като комплекс. Изминалата 2013 година бе много спокойна за мен, отпочинах си заслужено и се заредих с енергия за тази година, която определено за мен е много напрегната, за съжаление до самия й край ще е така.

Какви са плановете Ви за настоящата 2014 година?
В момента можете да очаквате новият сериал "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), който стартира скоро по ATV. Като цяло ще се посветя изцяло на този проект през тази година.

Когато сте тъжен лесно ли се съвземате?
В това отношение нямам проблеми, лесно се справям с това. Когато се чувствам зле и ми е криво спя, за да се успокоя. На следващия ден все едно нищо не се е случвало.

Ползвате ли услугите на социалните мрежи?
Нямам официални профили/акаунти в мрежи, като Facebook, Twitter, Instagram и всякакви други, не харесвам този начин на общуване. Моя продуцент/PR се грижи за връзките ми с обществеността. 

Кое е нещото, което Ви влудява при жените?
Ако една жена не е искрена и се държи грубо и лоши, тогава излизам извън нерви. За мен това са най-важните качества в една жена, на които много държа.

Когато сте на среща с жена сигурно Ви е трудно да прецените дали тя наистина Ви обича и има искрени чувства или се възползва от известността Ви... Така ли е?
Първоначално наистина не мога да го разбера, но ако авантюрата продължи и прерасне в нещо повече вече се разбира.

Романтичен ли сте?
Понякога да, понякога не.

Посланието на новия Ви филм "Малкият септември" е, че хората се променят, когато са влюбени. Смятате ли, че има надежда хората да станат по-добри и по-човечни?
Разбира се, всеки има свои виждания за нещата и идеи, ако всички се обединим мисля, че живеем в един по-добър свят. Но и смятам, че ако един мъж е с една жена, то той започва да осъзнава и вижда неща, които до преди не е виждал.

Казвали ли сте си някога"никога" след провал на минала връзка?
Въпреки, че е клиширано, смятам, че точно в любовта човек никога не трябва да казва "никога". Любовта те кара да правиш неща, за които дори и не си си помислял, че ще направиш някога. Хората могат да имат свои твърди ценности и принципи, но влюбиш ли се си готов да ги превъзмогнеш. В новия ми филм, двама души, които никога в нормалния свят нямаше да са заедно ще намерят общи черти и това ще бъде истинска любов. 

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ:
1) "Бих бил историк, ако не бях актьор";
2) "Съветът ми към жените е да бъдат искрени";
3) "Три неща, които винаги са в хладилника ми - мляко, маслини и яйца";
4) "Мястото, на което се забавлявах за последно е Тенедос";
5) "Моя недостатък е, че понякога мога да бъда много разхвърлян";
6) "Любимите ми актриси са Жулиет Бинош, Дженифър Лопес и Натали Портман";
7) "Никой никога не може да ме откаже от семейството ми"
8) "Трите най-важни жени за мен са майка ми, пиарката ми... а третата все още я чакам";
___________________________________________________________________________

Забележка: интервюто е взето през месец февруари тази година за турското издание на списание "Cosmopolitan"!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.