Селен Сойдер: "Ако не бях актриса щях да съм журналистка"

Днес, 12 юни (четвъртък) за първи път публикуваме интервю с актриса, която не е участвала в проекта
ни "Любима турска звезда 2014". През изминалите 6 четвъртъка прочетохте такива с Пелин Карахан, Туба Бююкюстюн, Халит Ергенч, Джансел Елчин, Мерием Узерли и Бергюзар Корел. Въпреки, че е туркиня, тя е родена на един от най-светлите християнски празници - Рождество Христово (Коледа), или по-точно на 26 декември 1986 г., зодия козирог, в един от най-големите градове във Турция - Измир. Работи като актриса и модел, а през 2007 г. печели конкурсът "Мис Турция", през същата година се класира на 57 място в състезанието "Мис Свят". Активната й кариера като актриса започва през 2010 г., когато се включва с главна роля в сериала "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask), а година по-късно, през 2011 г. взима отново главна роля в излъчващия се в момента у нас сериал "Сезони на любовта" (Lale Devri). По ирония на съдбата или не, и в двете продукциите одухотворява героини на име Топрак (в превод от турски "земя"). В момента има връзка с екранния си партньор от "Сезони на любовта", изпълняващ ролята на Чънар - Толгахан Сайъшман, класирал се на 5 място в "Любима турска звезда 2014". Седмото интервю от рубриката ни е със Селен Сойдер!

Как описвате отношенията си с половинката Ви към момента Толгахан Сайъшман?
Описвам отношенията между нас, като едно от най-хубавите неща, случвали се някога в моя живот. 

Постоянно вървите в комплект, така ли е и в любовта?
Не мисля, че живеем, като в комплект. Ние сме два различни характера, две различни личности, за това можем да имаме различни отношения към дадени въпроси, спорове и т. н. Според някои, поемането на риск е всъщност значението на любовта. Но хората не трябват да мислят, че това е така, нали?

Не знам...
Още от самото начало на връзката ни знаехме, че веднага ще излезем на кориците на списанията, ще гласят големи заглавия. Ако това е нещо лесно, смятате ли, че бихме се впуснали в него? 

Защо Серенай Саръкая напусна екипа на сериала?
В края на първи сезон заяви, че желае да напусне проектът. В началото на връзката между Топрак и Чънар, това изглежда само, като едно извинение...

Възможно ли е да не е преодоляла факта, че Йешим и Чънар няма да са заедно, а той ще бъде с Топрак? 
Не, няма такова нещо.

Говорите ли си с нея? Ходите ли по кафенета, обаждате ли се една на друга?
Не. Но това е нормално, ние не поддържаме подобни отношения. Не сме имали такива никога, дори по време на снимките, когато все още бяхме колеги. Когато съм била с нея накъде, винаги е имало и трети човек...

Толгахан среща ли с нея?
Не.

Дори не я поздравява със "Здравей!"?
Не, за 3 години участвахме в проекта и естествено на снимачната площадка искаш-не искаш бяхме близки. Няма никаква враждебност, естествено, че я поздравяваме.

Повлиявала ли е някога връзката Ви с Толгахан Сайъшман на кариерата Ви?
Когато се влюбихме, изобщо не разполагах с време, за да мисля за това. Не живея според правилата и наложените норми в семейството ми, няма и да го правя.

На кого сподели първи за чувствата ви с Толгахан?
Първо казах на баща ми, той беше шокиран и изплашен. Страхуваше се да не бъде разочарована и този път, както след предишната ми връзка.

Кога започна връзката Ви?
Започна през февруари, 2012 година.

Случвало ли се е със Серенай да се стигне до нещо повече от спорове, посягали ли сте си?
Не, нито една от двете не е посягала на другата.

Мислите ли за сватба с Толгахан?
Не, към този момент нямаме такива планове.

Защо?
Защото в момента все още работим. Искам да създадем семейство и деца на спокойствие, когато се освободим от ангажименти.

Но в крайна сметка професията Ви винаги ще го изисква?
Не, не искам да прекарвам по 16 часа дневно на снимачната площадка и в същото време бавачка да отгледа детето ми.

Ревнувате ли Толгахан?
По принцип да, но никога когато сме на снимачната площадка. Иначе, когато е далеч от мен естествено, че го ревнувам.

Защо по образование всъщност сте журналистка?
Бях избрана за "Мис Турция" през 2007 г., след това се върнах отново в Измир, не бях правила нищо в продължение на 3 години. Баща ми постоянно гледа новините по телевизията и веднъж ми предложи да следвам журналистика, да стане водеща. Записах се на журналистически курсове и след това кандидатствах като стажант в новините на StarTV. Не беше никак лесно, но си казах, че мога да го направя. Като цяло повече ме влече разследващата журналистика.

Защо пък точно разследващата журналистика?
Защото има повече екшън, повече напрежение.

Ако не бяхте станали актриса, водеща на новините ли щяхте да бъдете?
Всъщност не знам, със сигурност обаче щях да се занимавам с журналистика. Като цяло първоначално мислех да започна с репортажи и разследвания, а след това ако е писано - да стана и водеща. Но всъщност да представям новините повече ме влече.
___________________________________________________________________________

Забележка: интервюто е взето през месец май, 2013 г., като е извадена част от всички въпроси и отговори! 

2 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря ви,че за пореден път ни изненадахте приятно.Виждам,че започнахте да публикувате и интервюта не само с тези,за които бяхте споменали.Бихте ли дали информация за кого предстои да прочетем?

Анонимен каза...

Поздравления за идеята да публикувате интервюта и с актьори,които не са били включени в "Любима турска звезда".Би ми било интересно да прочета интервю с Махсун Кърмъзъгюл и ще Ви бъда благодарна,ако можете да публикувате такова.

Предоставено от Blogger.