"Север-Юг" и "Една любовна история" делят летния prime-time на БТВ

Въпреки, че вече са ясни prime-time програмите на 3-те национални телевизии, в последния момент, тази на БТВ ще претърпи голяма и съществена промяна. 
След тази извънредна промяна, като цяло летният prime-time на водещата медия у нас ще бъде запълнена изцяло с турски продукции, за радост на едни и нещастие на други. Повече информация намирате в следващите абзаци!

До преди няколко часа, лятната prime-time програма на БТВ щеше да удовлетвори вкусовете на повече фенове, отколкото към този момент актуалната. През делничните летни вечери, между 20.00 и 21.30 часа щеше да се излъчва новата турска продукция "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi), заместваща излизащия в сезонна пауза хит с Къванч Татлъту "Север-Юг". От понеделник до четвъртък, на мястото на българските сериали "Фамилията" и "Столичани в повече" и изданията от приключващото днес шоу "България търси талант", щяха да се излъчват епизоди от американската поредица, направила премиерата си у нас преди месеци по AXN "Земя на бунтовници", между 21.30 и 22.30 часа. Изненадващо, днес от най-голямата частна телевизия у нас разпространиха програмната схема на медията за следващата седмица (от 2 до 8 юни 2014 г.), според която най-успешният турски сериал у нас за тази година "Север-Юг" няма да излиза в лятна пауза, новата мелодрама "Една любовна история" ще се излъчва в друг часови пояс и американската криминална сага "Земя на бунтовници" отпада от програмата. 

И така, започваме подред. Хитовата турска поредица, която на 28 май (сряда) трябваше да излъчи финалният си за сезона епизод в ефира на БТВ "Север-Юг" продължава излъчване с пълна сила и епизоди от нея ще се показват и през летния телевизионен сезон. Това означава, че "Kuzey Guney" както гласи оригиналното заглавие на сагата с Къванч Татлъту, Йойкю Карайел и Буура Гюлсой продължава да се излъчва в обичайното си разписание - всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.30 часа. 

Продължаваме със следващия часови пояс, попадащ в лятната prime-time програма на БТВ. Стартиращият този четвъртък, 29 май турски сериал с участието на Сечкън Йоздемир от "Великолепният век" и "Момичето с червения шал" - "Една любовна история" ще се излъчва в променено три дни преди старта разписание. Вместо всяка делнична вечер, новата мелодрама ще се позиционира от понеделник до четвъртък и вместо между 20.00 и 21.30 часа, "Bir Ask Hikayesi" както гласи оригиналното заглавие на поредицата, тя ще се излъчва от 21.30 и 22.30 часа. Друга важна подробност, която трябва да отбележим е, че стартът на "Една любовна история" няма да бъде двоен, а обикновен, т. е. с един епизод между 21.30 и 22.30 часа, веднага след поредния епизод от "Север-Юг". 

Междувременно, на 2 юни (понеделник), по случай честването от смъртта на един от най-великите българи в историята ни - Христо Ботев, БТВ ще излъчи специално издание от вечерното толк-шоу, излъчващо се обикновено между 22.30 и 23.30 часа "Шоуто на Слави". В този ден обаче, предаването с водещ Слави Трифонов ще стартира в 20.00 и ще приключи в 22.00 часа. Веднага след него започва най-вероятно финалният епизод от криминалната българска сага с участието на Асен Блатечки и Стефан Данаилов "Фамилията". Той ще продължи и извънредно дълго, ще бъде показан между 22.00 и 23.30 часа, с 90 минутно времетраене. В този ден няма да бъдат излъчени епизоди от "Север-Юг" и "Една любовна история". 

7 коментара:

Анонимен каза...

Ей го на аз като казах,че по БТВ ще върви само турско след края на продукциите от 21.30 и познах за жалост,а в тарифата пишеше,че трябва да има някакъв др.сериал от 21.30 ама той не е турски и затова не го пускат,а от това страдаме ние зрителите,защото ни заливат само с турско.

Анонимен каза...

Като толкова страдате защо не гледате някоя друга телевизия? До колкото знам само Бтв дават турски сериали в праим тайма, значи изборът ви е голям!

Анонимен каза...

Напълно подкрепям втори коментар.

Анонимен каза...

До втори коментар провери си информацията и тогава се изказвай,аз смятам и броя много повече телевизии от една излъчващи турски сериали вечер,и нямаше нужда бтв да увеличава времето от досегашното му.

Анонимен каза...

Никой не Ви кара да гледате турските сериали.Телевизиите ги излъчват защото има повишен интерес към тях.А Вие ако потърсите по телевизиите ще намерите и други сериали,които да гледате.

Анонимен каза...

До 26 май 2014 г., 22:14

Много добре знам, че и Диема Фемили, Бтв Лейди и Тв 7 също излъчват турски сериали. Просто по-грешно съм се изразил. После чак си дадох сметка, и бях сигурен, че ще ме "упрекнат". :D
И до ден днешен не мога да разбера, каква е тази злоба и ненавист към турските сериали. Да не харесваш нещо само защото е турско! това е глупаво.
Съгласен съм, последния коментар е много верен. За телевизиите не е важно дали един сериал е турски или гръцки, щом им носи висок рейтинг. От там им носи и пари. ;)

Анонимен каза...

Aбе, ей пендaци! Зaщо не сте обявили зa стaртирaлите от 09.06.14 г. сериaли и поредици по бтв лейди?? Било то от 16 ч aмерикaнския "опaсни тaйни" , от 17 "топ модели" , от 19 брaзилския хит "от обич" от 14.06 (съботa) хървaтския "изборът нa лaрa"???
A уж се сaмопровъзглaсяте зa нaй-добър и нaй-рейтингов блог и че сте по-добри от теленовелaс.... дa бе дa! Нaй-добър друг път! Зa товa не си продължaвaте поредиците зa пример ви дaвaм товa топ 10 ли кво беше тaкa и не кaзaхте кои сa нaй-рейтинговите лaтино сериaли в Бг....
Знaм, че ще изтриете коментaрa щот сте бъжливци и не търпите критики.... ТЪПAЦИ!!!!

Предоставено от Blogger.