ТВ обзор на изборния ден + снимки

май 25, 2014
Който гласувал, гласувал! Ясни са победителите и загубилите в изборите за Европейски парламент! Колкото оспорвана е битката между партиите, толкова е и тази между телевизиите, които предлагат разнообразни
програми и студия, свързани с всички подробности около изборите. В следващите абзаци ще намерите обстоен анализ на случилото се преди броени часове, естествено не в колоарите на парламента и НДК, а в изборните студия на трите национални телевизии - БТВ, НоваТВ и ТВ7. Очаква Ви и изключително богат снимков материал.

Започваме както обикновено с най-гледаната телевизия у нас БТВ:
Изборното студио на най-голямата и гледана частна медия в България "#Евровот 2014" стартира в 17.00 часа и все още продължава. Водещи са младата надежда на телевизията Антон Хеминян от главното студио и утвърдената журналистка Цветанка Ризова от студио "Евролице". Започвам с коментар на главното студио, чийто водещ е младият арменец. Главните цветови гами са синьо и бяло. В центъра му е разположена маса, под формата на полумесец, а зад нея се намира голяма интерактивна стена. От ляво и от дясно пък са местата на публиката, която не е просто платена, а се състои от незабравими герои на "БТВ Репортерите" и "БТВ Новините", с необикновени съдби. Местата на гостите-коментатори са разположени от ляво на екрана, а това на водещия - от дясната страна. Студиото "Евролице", чийто водещ е Цветанка Ризова (водещ на "Лице в лице") пък е с преобладаващ цвят бяло, с няколко ленти в златист цвят. Отново масата е във формата на полумесец, местата на гостите-коментатори и водещата също са съответно в ляво и дясно, като обаче масата е по-закръглена от тази в главното студио. 

Продължаваме с втората по големина и гледаемост медия в България НоваТВ:
Изборното студио на синята телевизия, главен канал в групата на Nova Broadcasting Group - "Кой в Европа? Говори България" стартира в 17.30 часа, с водещи сутрешния тандем Ани Цолова и Виктор Николаев и ко-водещ Невена Василева. В сравнение със студията на "#Евровот 2014" на БТВ, тези на НоваТВ бяха доста по-семпли, но пък и доста по-интересни и оригинални. Главното студио, където водещите дискутират темите от изборите с гостите си е с преобладаващи цветове синьо и бяло. Масата е в нестандартна форма, като въпросителен знак, точката на който е самото лого на изборното студио, на което пише "Кой в Европа?". Зад нея се намират няколко прави правоъгълни видео-стени. В ляво от главното студио се намира сравнително малка интерактивна видео-стена, а в дясно - 3D графиката, представяна от ко-водещата Невена Василева. В главното студио, подобно на това на БТВ, местата на гостите-коментатори се намират от лявата страна на екрана, а това на водещите - от дясната. Настроение внасят неповторимия Сашо Диков, "бродещ" из колоарите на НДК, както и усмихнатите репортери на "Новините на Нова". Споделям с всички, че именно студиото на НоваТВ "Кой в Европа? Говори България" е моят избор в изборния ден.

Завършвам специалния си ТВ обзор с коментари на изборната програма на ТВ7:
Като цяло през целия ден оранжевата телевизия предлагаше на зрителите си изборни студия с различни водещи, но сега ще коментирам вечерното, излъчващо се и в момента, което стартира в 18.00 часа, с водещи Мая Костадинова и Стойчо Керев. В сравнение със студията на БТВ и НоваТВглавното такова на ТВ7 е в по-тъмна цветова гама, преобладават тъмно-синия, светло-синия и белия цвят. Масата, на която са настанявани гост-коментаторите е в интересна форма (доста напомняща за тази в "Новините на Нова"), като нейната вътрешна част е в напълно черен цвят, а външната - в бял. Подобно на студията на БТВ и НоваТВ, и тук местата на коментаторите са от лявата страна, а това на водещия Стойчо Керев - от дясната. Ко-водещата Ива Николова пък посреща своите гости в по-семпло и малко, но пък по-уютно студио, чийто преобладаващи цветове са кафявия и светло-синия. Масата, на която водещата и гостите й дискутират пък е в напълно черен цвят, като за разлика от тази в главното студио, тук водещата е от лявата страна, а гостите й - от дясната.  
_____________________________________________

А сега е ред на богатия снимков материал, с който екипа ни разполага от изборните студия днес!

"#Евровот 2014" - БТВ



"Кой в Европа? Говори България" - НоваТВ


"Денят на избора" - ТВ7


Няма коментари:

Предоставено от Blogger.