"Една любовна история" с двоен старт на 29 май

Предстои закриването на един от двата силни телевизионни сезона в България - пролетния! Националните медии усилено се готвят за него, изправяйки едни срещу други най-силните си козове.
За ТВ7 сезона почти приключи, предстоят промени в програмата й в края на май и началото на юни. За БТВ пък приключва другата седмица, с финалът на "България търси талант 3", но започва по-рано от обикновеното - с турския сериал "Една любовна история". Предстоят и интересни програми, отразяващи всичко около изборния ден 25 май. Повече информация четете в следващите абзаци!

Започваме както обикновено с най-гледаната телевизия у нас БТВ:
След близо 3 месеца успешно излъчване, следващата седмица ще бъде излъчена кулминацията на най-гледаното риалити шоу тази пролет "България търси талант 3". Финалът на формата с водещ Мария Силвестър ще бъде показан предстоящия понеделник, 26 май, с начален час 20.00 и краен такъв - 22.30 часа. Тогава един срещу друг ще се изправят дванадесетте финалисти, избрани през последните 6 седмици от зрители и жури. Напомняме, че днес, 19 май (понеделник) ще бъде показан финалния 6-ти полуфинал в шоуто, а на 22 май (четвъртък) - последните двама финалисти.

Както съобщихме преди дни, на 29 май (четвъртък) започва най-новата турска драматична поредица "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi). Това, което стана ясно днес е, че стартът й ще бъде двоен - ще се излъчи между 20.00 и 22.30 часа. От следващия ден, 30 май (петък) обаче, от мелодрамата ще се показа по една серия дневно, продължаваща от 20.00 до 21.30 часа, с около 70-минутен епизод. 

Преминаваме на честотите на оранжевата телевизия ТВ7:
Считано от 30 май (петък), не толкова успешното публицистично предаване с топ-журналистите Иван Гарелов и Елена Йончева "Оригиналът" вече ще се излъчва в напълно обновен слот. Изданията от проекта на !No Frame Media вече ще се позиционират не всяка неделна вечер, между 21.30 и 23.00 часа, а всяка петъчна вечер в много по-удобен за зрителите часови пояс - между 20.30 и 22.00 часа. Именно поради това, от 30 май (петък) започват повторения на епизодите от американския ситком "Двама мъже и половина", които ще се излъчват всяка петъчна вечер, между 22.00 и 22.30 часа, между "Оригиналът" и новинарската емисия "Добър вечер, България!". 

Междувременно вече се въртят рекламни промота, оповестяващи част от лятната програма на ТВ7. Тя включва специални летни издания от телевизионната игра "Следващият, моля!", която съвсем скоро вече ще се излъчва от понеделник до четвъртък (а не всеки делничен ден), и то в по-удобен часови пояс - между 20.30 и 21.30 часа (а не между 19.30 и 20.30 часа). Предстои и новото шукар-риалити "Валя и Моро превземат света: Европа", което стартира на 2 юни (понеделник) и ще се излъчва всяка понеделник вечер, между 21.30 и 22.30 часа. Най-вероятно от тогава ще встъпи в сила и промяната за "Следващият, моля!". Така остават цели два свободни слотове - от понеделник до петък в 19.30 часа и от вторник до четвъртък в 21.30 часа. Най-вероятно във втория ще се излъчват новите епизоди от 4 сезон на "Великолепният век", но за първия тепърва предстои да разберем.

А сега е ред за изборните програми на 25 май по трите национални телевизии:
Изборното студио на най-гледаната българска телевизия у нас - БТВ, озаглавено "#Евровот 2014" ще бъде  в две части - между 17.00 и 19.00 часа и 19.30 и 22.00 часа. Между 19.00 и 19.30 часа ще бъде излъчена съкратена емисия на "БТВ Новините", в този ден няма да бъдат показани издания от документалното предаване "БТВ Репортерите" и публицистичното "Нека говорят...". 

Изборната програма на НоваТВ пък ще бъде по-необичайна и интересна. Тя ще стартира още в 16.30 часа, когато започва извънредно издание от "Часът на Милен Цветков" (преди него ще бъде показана извънредна следобедна емисия на "Новините на Нова" от 16.00 часа). То ще продължи до 17.30 часа, когато започва същинското изборно студио с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев "Кой? В Европа", продължаващо пък до 19.00 часа. От тогава до 19.15 часа ще бъде показана съкратена централна емисия от "Новините на Нова", като веднага след нея с втора част се завръща студиото "Кой? В Европа", продължаващо до 01.00 часа. Освен това, съботно-неделният сутрешен блок на НоваТВ "Събуди се..." ще продължи не 2 както обикновено, а 3 часа, от 07.00 до 10.00 часа. От тогава пък започва извънредна емисия на "Новините на Нова", продължаваща до 11.00 часа, когато започва "Съдебен спор". В този ден няма да бъдат показани издания от публицистичните предавания "На светло..." и "Всяка неделя". 

И приключваме с програмата на ТВ7 в изборния ден - "Денят: Евроизбори 2014". За разлика от тази на останалите медии, тази ще започне в 07.00, продължавайки до 12.30 часа, когато водещи ще бъдат лицата на сутрешния блок на "Добро утро, България!" Диана Радева и Витомир Саръиванов. Между 12.30 и 13.00 часа ще бъде излъчена обедна емисия новини, а след нея до 15.00 часа ще бъде излъчено издание от "Жените говорят". От тогава започва втората част от изборното студио "Денят: Евроизбори 2014", което ще продължи до 18.00 часа, с водещи Юлия Манолова и Георги Налбантов. Третата част започва в 18.00 часа и ще бъде с водещи Мая Костадинова и Стойчо Керев, продължаваща до 18.30 часа, когато започва централната емисия новини на ТВ7. Тя ще бъде съкратена и ще продължи до 18.55 часа, когато започва финалната четвърта част от изборното студио, отново с водещи Мая Костадинова и Стойчо Керев. Тя ще продължи до 01.00 часа. В този ден няма да бъдат показани издания от предаванията на "Терминал 7" ("Съдът влиза", "Пуснете водата", "Град на ангели" и "Игри на съдбата"), както и публицистичните "Предаването на Карбовски", "Фронтова линия" и "Оригиналът". 

2 коментара:

Анонимен каза...

Може ли да напишете някаква статия по случай свалянето на пред банята,защо се стигна до тук???

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Стигна се до свалянето на предаването от екран поради ниски рейтинги и запълване на всички prime-time слотове.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.