Какво е да гледаш "Големите надежди" на живо?

Във второто издание от рубриката на СЕРИАЛИ в България "Какво е да гледаш на живо?" екипът ни ще Ви запознае отблизо със снимачния процес на най-новото музикално шоу у нас, излъчващо се всяка сряда по НоваТВ "Големите надежди".
Напомняме, че първото издание от тази периодична и без разписание рубрика, бе посветено на 2 сезон от "Гласът на България", в което разкрихме любопитни подробности около заснемането и цялостното случване на формата. Можете да си го припомните от тук!

И така, време е да започваме! Като за начало бихме казали, че снимачният процес на "Големите надежди" и всичко, което се случва зад кадър и по време на рекламните паузи не е толкова интересно и интригуващо, колкото при "Гласът на България". Няма много материал за обсъждане, но тъй като екипът ни присъства на последното към този момент издание, решихме да отразим това с няколко все пак интересни подробности от "кухнята" на шоуто. 

Както може би знаете, студийния комплекс на Global Films, компанията, продуцираща "Големите надежди", преди месеци се премести от дългогодишната си локация в столичния квартал "Младост 2" и "Аско Деница" в ново, по-непознато и меко казано "затънтено" място, до което ако не знаеш къде да отидеш, трудно би открил. То е в кв. "Горубляне" и е съвсем близо до "Цариградско шосе", до него се стига, карайки по бул. "Самоковско шосе". Точният му адрес е следния: ул. "Абагар" 22, хале №1. Всъщност, там се намират офисите на още доста фирми, най-известните, сред които са куриерските услуги на "SPEEDY", както и търговски център "БОИЛА". В самото хале на Global Films са студиата, в които се заснемат предаванията "Големите надежди", "Като две капки вода" и "Господари на ефира", като за всяко има отделен вход, въпреки, че през един можеш да стигнеш до всички студиа. Специално онзи ден, сряда, публиката на "Големите надежди" бе вкарана от входа на "Като две капки вода". Самото хале разполага с голям паркинг, в който публиката, дошла с автомобил може спокойно да го остави. Любопитна подробност е, че за да бъдеш пуснат през бариерата на самия комплекс е нужно да предоставиш талона на автомобила си преди това. 

Вратите на халето бяха отворени малко след 19.00 часа. Двама служители на охраната седяха на входа и леко късаха поканите на публиката в краищата им, не допускайки лица без пропуски. След като публиката влезе в самото хале, което е доста неприветливо и мрачно, и човек трудно би се ориентирал къде да върви, симпатична, пълна и нисичка жена посреща хората, взимайки техните връхни дрехи, поставяйки ги в гардеробната на халето. Всеки един зрител оставил якето си, получава номерче, което след края на шоуто трябва да представи, за да получи дрехата си. След това, след кратко лутане, публиката бива упътена от иначе нервните служителки на Global Films къде се намират местата им, според информацията на поканите. След това те също толкова заядливо молят частта от публиката, държаща напитки, да премахне етикетите им, за да не се получи продуктово позициониране. Минути преди стартирането на лайфа, екипът на "Големите надежди" оставяше бутилки с вода под местата на журито, музикантите и беквокалите от "Фамилия Тоника".

Малко преди започването на четвъртите квалификации в "Големите надежди", главният сценарист Влади Априлов, който бе и част от кастинг-екипа на предварителните прослушвания, провели се в цяла България, излезе на сцената и помоли родителите на 10-те деца, които ще пеят тази вечер да помахат, за да видят камерите къде се намират и по време на изпълненията да ги показват. Накрая пожела на всички приятни мигове и забавление в следващите часове и сподели, че е горд от факта, че е част от това прекрасно шоу. Няколко минути след това, лицето зад кадър няколко пъти обявяваше оставащото време до ефир, а минути преди старта на лайфа обяви, че снимането в залата е забранено.

По време на рекламните паузи, публиката имаше възможност да отиде до тоалетна, което обаче бе повече от невъзможно, тъй като се бяха наредили големи опашки от хора. Имаше и възможност да подкрепи своята надежда, довела го до това студио, окуражавайки и вдъхвайки й самоуверие. По-младата част от публиката пък имаше възможност да получи автограф от любимците си в журито, като естествено, най-голямата звезда тогава бе младата певица Дивна. През цялото време на рекламите, гласът зад кадър обявяваше колко време остава до завръщането на шоуто, като в края им приканваше публиката да заеме местата си.

Интересна подробност, която желаем да споделим е, че всъщност залата на "Големите надежди" е изключително малка, което прави и капацитета на публиката такъв, но все пак говорим за телевизия, където всичко е илюзия и отлична работа на камерите. Именно заради това, както може би сте забелязали, публиката почти не се показва в ефир, а само отделни части от нея или родителите на участниците с лозунгите. Самите места за публиката са разделени на 4 сектора - А, Б, В и Г, всеки състоящ се от по 4-5 реда. По принцип, почти всички в нея са близки, роднини и приятели на 10-те малки изпълнители, като за всеки от тях са осигурени по 1-2 реда от различните сектори. В последното към този момент издание бяха забелязани звездите на "X Factor" Рафи Бохосян, Богомил Бонев и Ана-Мария Янакиева, както и четвърт-финалистката от "Гласът на България 1" Невена Пейкова. Вижте снимка от тук!

След края на концерта, когато всички от публиката са напуснали залата, светлините и прожекторите угасват, с което сцената и самата зала стават мрачни, сиви и именно тогава изглежда толкова изкуствена, пълна с техники и кабели. Екипът ни успя да проникне и в залата на "Като две капки вода", която е точно на гърба на тази на "Големите надежди". Тя също е толкова сива и мрачна и едвам разпознаваема извън екран, а още по-интересното е, че подобно на тази на "Големите надежди", тази също е изключително малка и местата за публика също не са много. По това време няколко хора от екипа на Global Films работеха по нея, като изненадващо бяха окичени коледни елхи в ъглите на залата, дали заради появата на Иво Танев като Марая Кери в понеделник, когато изпя коледната песен "All I Want for Christmas is you" или заради поредната изненада, остава неизяснено.

Ако имате други въпроси относно снимачния процес на "Големите надежди", не се колебайте и ги задайте под формата на коментари под статията!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.