"Отвъд границите" - тази събота в "Предай нататък" по БТВ

април 03, 2014
Две наистина вълнуващи истории ще представи Наталия Симеонова тази събота, 5 април, от 20.00 часа в ефира на БТВ.

Първата носи името "Отвъд границите" и представя историята на Боби - 17 годишно момче от Русе, което притежава несломим дух, въпреки неизлечимото си заболяване - мускулна дистрофия тип Дюшен и страхотния талант да рисува мечтите си. Майката на Боби - Кремена се грижи сама за него и за по-малката му сестричка. Баща му не живее със семейството, но е в добри отношения с тях. Всички са много обнадеждени, защото състоянието на Боби се подобрява въпреки лекарските прогнози. Боби е запленен от архитектурата и най-вече от небостъргачите. Той "строи" върху листа хиляди небостъргачи, а  най-голямата му мечта е един ден да се качи на истински небостъргач и да извика с все сила името на родния си град Русе. Неочаквано пътуване предстои на "големия мечтател", с което екипът на "Предай нататък" ще се опита да го изтласка към облаците.

Следващата история е за един истински победител, така е и озаглавена самата история - "Победител". Стефани е невероятно, силно и смело момиче на 23 години от град Варна. Когато е на 12 й откриват страшната диагноза – остра лимфобластна левкемия. Следващите 5 години се превръщат в истински ад за Стефани. След дълго и агресивно химиотерапевтично лечение, организмът й е на път да се предаде. Стефани тежи 28 килограма, страничните ефекти от лечението са огромни и съсипващи и без това крехкото й тяло. След всичките несгоди, които са я напуснали, идва и страхотната новина, че левкемията също си е отишла. В момента Стефи учи във Варна като студент първи курс "Здравен мениджмънт"... и заразява всички със своята вяра и желание за живот.  За да издържа своята дъщеря, и да я подпомага финансово, майка й работи в Холандия, където се грижи за болен човек. Двете не са се виждали повече от две години. Стефи има една мечта и тя е съвсем малка - да посети Батак. Екипът на "Предай нататък" ще се опита да помогне някак на Стефи, която толкова много време не е виждала своята майка. Но как, ще разберем в следващия епизод на "Предай нататък" - тази събота, 5 април, в 20.00 часа по БТВ.

4 коментара:

Анонимен каза...

edno naistina silno predavane s istinski i trogatelni istorii...radvam se che publikuvate kakvo predstoi v sledvashtoto izdanie publikuvaute i za drugite

Анонимен каза...

Добро е предаването ! Съдби на кръстпът обаче повече ми харесва . Сходни са но Съдби на кръстопът е по интерестно.

Анонимен каза...

Отново ще бъдат интересни и трогателни истории.

Анонимен каза...

mnogo hubava grafika za tazi publikaciq no kakvo stana s noviq dizin na grafikite koito uj shtqhte da slagate

Предоставено от Blogger.