Нови сериали и класически заглавия завладяват НоваТВ, ТВ7 и Диема Фемили от април

През месец април предстоят изключително много размествания в програмната схеми на родните телевизии, предстоят и много нови заглавия, както и завръщането на стари и доказали се такива.
Предстои повторение на хитова турска продукция с любими актьори по НоваТВ, нов премиерен турски сериал и промяна в prime-time-а на ТВ7 и цялостно разместване на програмната схема и завръщането на любима класика по Диема Фемили.

Започваме с НоваТВ, която подготвя изненади за феновете на сериалите в дневната си програма:
Считано от 1 април (вторник) в българския ефир се завръща хитовата турска продукция с участието на любимия на зрителите Кенан Имирзалъолу "До последен дъх" (Aci Hayat). И да, това не е първо-априлска лъжа, въпреки, че преди близо две години криминалната поредица направи своята премиера у нас в ефира на БТВ в следобедните часове, а наскоро приключи повторението му по БТВ Лейди. "До последен дъх" ще се излъчва всеки делничен ден с начален час 11.30 и краен такъв - 13.00 часа. Епизодите ще бъдат с продължителност от 90 минути без реклами и 72 със. "До последен дъх" ще замести приключващото на 31 март (понеделник), между 11.30 и 13.00 часа повторение на турската продукция със Серхат Тутумлуер "Цвете от изтока" (Sahra). 

Както съобщихме преди няколко дни, от април в ефира на НоваТВ стартира нов премиерен за България индийски сериал. След триумфа на "Цветовете на любовта" (Sapna Babul Ka... Bidaai), който стартира през юли 2013 г. по БТВ и до момента продължава да трупа нови фенове и зрители, то НоваТВ също реши да пусне в ефира си продукция от такава народност. Стартовата дата е 7 април (понеделник), а разписанието - всеки делничен ден от 15.30 часа. Новата информация, с която се сдобихме е, че от "Малка булка" (Balika Vadhu), както гласи заглавието на азиаската мелодрама ще се излъчва само по един 20-минутов епизод дневно, между 15.30 и 16.00 часа. 

Към момента не е ясна съдбата на повторението на 4 сезон от "Черешката на тортата", като се предполага, че продукцията ще падне от екран и за нейна сметка ще бъде увеличена продължителността на повторението на "Мелодията на сърцето", което означава, че турската мелодрама вече ще се излъчва между 13.30 и 15.30 часа. 

Преминаваме на честотите на ТВ7, която от месец април подготвя премиерна за България турска продукция, както и промяна, свързана с най-мащабното риалити шоу у нас:
Считано от 22 април (вторник) стартира най-новата турска премиерна за България история за любовта. Нейното заглавие е "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim) (неофициално), като ще се излъчва всеки делничен следобед, между 16.00 и 17.00 часа по ТВ7, замествайки повторението на турската мега-продукция "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), приключващо на 21 април (понеделник). В "Момичето с червения шал" главните роли са поверени на добре познати на зрителите актьори, сред които Йозге Йозпиринчи от "Ангели пазители", Баръш Фалай от "Езел" и Сечкън Йоздемир от "Великолепният век". Продукцията е от 2011, излъчвала се е по ATV с продуценти "Ay Yapim". Първите 2 оригинални епизода (4 наши) можете да гледате с български субтитри от тук

Освен това, днес в изданието на "Жените говорят" с Ива Екимова и Яна Грудева (добавено в събота, 22 март), когато гост бе продуцентът и водещ на най-мащабното риалити шоу правено някога у нас "Къртицата 2: Разтърсване" стана ясно, че временната промяна в разписанието на формата се превръща в постоянна. Това означава, че редовните daily епизоди ще се излъчват от понеделник до четвъртък, между 20.30 и 21.30 часа, а life изданията - всеки петък и събота, съответно между 20.30 и 23.00 часа и 19.30 и 22.30 часа по ТВ7. 

Сега е ред да преминем и на семейния канал Диема Фемили, чиято програмна схема от април ще претърпи редица промени и корекции, включвайки се към тях и нови заглавия и завръщането на стари такива:
От април в ефира на Диема Фемили стартира нова премиерна латиноамериканска продукция. Става въпрос за дългоочакваната мелодрама с участието на Ана-Бренда Контрерас от "Капризи на съдбата" - "Неукротено сърце" (Corazon Indomable). Най-странното тук е, че премиера на продукция от 2013 г. ще се излъчва в изключително неподходящ и необичаен за такъв вид програма часови слот. "Неукротено сърце" ще се излъчва всяка делнична сутрин, между 08.00 и 09.00 часа в ефира на Диема Фемили. Предстои да обявим и стартовата дата на новата теленовела.

Също от месец април започва повторението на една от първите и най-обичани теленовели излъчени някога в България, а именно класиката на всички времена, оригиналът на "Клонинг" (O Clone) от 2001 г. Бразилската продукция ще се излъчва всяка делнична вечер, между 18.00 и 19.00 часа, замествайки скоро приключващото първо повторение на турската поредица с Нургюл Йешилчай и Йозджан Дениз "Имението с лозите" (Asmali Konak). Напомняме, че "Клонинг" от 2001 г. бе излъчен преди много години по НоваТВ.

Продължаваме с промените в схемата на Диема Фемили, встъпващи в сила от април. Съвсем скоро, премиерната за България латиноамериканска поредица с участието на Уилям Леви и Химена Наварете, която е към своя край "Бурята" (La Tempestad) вече ще се излъчва в нов часови слот - всеки делничен ден, но между 13.30 и 14.30 часа, а не както досега - между 19.00 и 20.00 часа. 

Считано от 7 април (понеделник) започва излъчването на повторенията на излъчилите се по-рано през деня серии от премиерния индийски сериал "Малка булка" (Balika Vadhu) по Диема Фмеили. Те ще се излъчват всяка делнична вечер, между 19.00 и 19.30 часа, замествайки част от премиерния сериал "Бурята". Продукцията стартира само 3 часа и 30 минути преди своето повторение, от 15.30 часа по НоваТВ. 

Приключваме статията с пълното разместване на продукциите в prime-time-а на Диема Фемили, което ще се случи съвсем скоро през април. От 7 април (понеделник) започва излъчването на повторението на "Мелодията на сърцето", което ще се излъчва всяка делнична вечер, между 19.30 и 21.30 часа. Отново от 7 април (понеделник), премиерните продукции "Надежда за обич" и "Сезони на любовта" вече ще се излъчват съответно всяка делнична вечер, между 21.30 и 22.30 часа и 22.30 и 23.30 часа. Повторението на "Щастливи заедно" минава всяка делнична нощ, между 23.30 и 00.30 часа. Всички тези промени влизат в сила от 7 април (понеделник). 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.