"Личен коментар": последните събития от базата на "Къртицата 2: Разтърсване"

Здравейте, приятели!
Четвъртък е, което означава, че днес за трети пореден път ще коментираме и обсъждаме заедно последните събития от базата на най-мащабното риалити шоу правено някога у нас "Къртицата 2: Разтърсване".
През изминалата една седмица в двореца на формата се случиха изключително много интересни неща. Извънредно в събота бе проведена голямата битка на арената, номинирането на участниците и напускането на поредния участник от състезанието. Станахме свидетели и на скандали, замесените, в които са обичайните заподозрени.

Започвам с обзора на събитията в базата през последната седмица:
Започваме с преддверието към голямата битка миналата седмица. В него останалите 16 участници бяха разделени на 2 групи, съставени от по 8 супер-герои. Един от тях трябваше да легне в съд, в който щеше да бъде покрит с десетки килограми живи змии. Шест от участниците трябваше да пренесат змиите с уста от един до друг съд, като последния седми участник вади змиите от големия съд, където се намират и помага на съотборниците си да ги захапят. За да бъде успешно преддверието и голямата битка на следващия ден да бъде с по-дълго време за минаване, отборите трябваше да пренесат най-малко по 10 кг. В края на вечерта стана ясно, че и двата отбора са се справили успешно с преддверието и времето, за което ще трябва да се мина терена в голямата битка на следващия ден ще бъде 3 мин. и 30 сек., а не само 3 мин. 

В края на вечерта в петък, освен, че мисията на следващия ден ще бъде с по-голяма времетраеност стана ясно и името на поредния заподозрян от зрителите за Къртица. Изненадващо, тази седмица това бе най-скандалната и недолюбвана личност в базата Екатерина. Така останалите участници за първи път от началото на сезона нямаше да могат да забиват копията си пред най-възрастната участничка във формата, както правеха през изминалите 2 седмици. 

Преминаваме на следващия лайф, в който станахме свидетели на поредната мисия на арената, на номинирането на участниците и на поредния елиминационен тест за оставане в шоуто. Голямата битка миналата седмица бе озаглавена "Царството на анакондите". В нея 16-те участници бяха разделени на 2 отбора от по 8 състезатели. Те трябваше да изберат един от тях, който поетапно да събира големи дървени змии, всяка, от които тежаща по 7 килограма. Уловката бе и, че всички трябваше да се движат като един, без да напредват или изостават. Първият отбор не се справи с мисията, като в случая на втория отбор станахме свидетели на манипулиране на времето. Според водещите и самата продукция, вторият отбор се е справил успешно, за по-малко от 3 минути. Според зрителски изчисления обаче, това не е вярно и и втория отбор, както първия се е справил за повече от 3 мин. и 30 сек. Доказателство за това е, че по време на изпълняването на мисията от втория отбор таймера не бе показан на екраните на зрителите, за разлика от това на първия отбор. Това води до съмненията, че за да бъде прикрита Къртицата, времето на отбора, в който е била (в случая отбор номер 2) е манипулирано. Ако това е вярно, то Къртицата е един от следните участници: Емил Русев, Христина Русева, Илиян Киряков, Борислав, Марина, Бориса и Индира. 

В средата на вечерта се проведоха и поредните номинации, в които участниците трябваше да посочат своите съмнения на Къртица. Тъй като обичайната заподозряна Кети бе посочена от зрителите за Къртица, този път най-много копия събраха 4 участници - Емил Русев (9), Виктория Джумпарова (5), Христина Русева (1) и Георги (1). В крайна сметка, най-много гласове в миналите номинации на участниците събра Емил Русев, който се изправи на елиминационен тест срещу заподозряната от зрителите Кети. След задаването на 10-те въпроса, Иван обяви, че разликата между дадените гласове на двамата е била много малко, но има такава. След това обяви, че повече верни отговори е дал Емил Русев, който продължава, но отива в изолатора, а Кети по-малко и отпада от формата. 

В тазседмичния лов за хвана, който бе излъчен във вторник, за прехраната на участниците в базата за следващите седем дни се бореха Ивайла Бакалова, Марина, Христина Русева, Борислав, Евгени Иванов-Пушката и Александър Сано. Тази седмица участниците ще се лишат от безалкохолните и алкохолни наптики, както и от десертите, кафето и ядките. Тези продукти бяха загубени съответно от Христина Русева и Евгени Иванов-Пушката. Всички други бяха спечелени. 

Време е да дам коментара и мнението си по въпроса "Кой е Къртицата?" както и около последните събития в базата:
След тази манипулация с времето във голямата битка на арената "Царството на анакондите" при втория отбор, съмненията ми за това кой е Къртицата се насочват именно към участниците, съставили този отбор - Бориса, Борислав, Емил Русев, Илиян Киряков, Индира, Марина и Христина Русева. Според мен, най-потенциални къртици сред тях са Бориса, Емил Русев, Илиян Киряков и Христина Русева. Но може би подозренията ми падат най-много към семейство Русеви. На няколко пъти през номинациите, аргументите, поради които участниците номинираха Емил Русев бяха, че той може би знае кой е Къртицата и ако се спаси на елиминационния тест това ще затвърди техните съмнения и така той ще им помогне да разгадаят кой е предателя. Както знаете, Емил Русев победи в теста срещу Кети, което означава, че може би наистина знае кой е Къртицата или самият той е предателя в базата. Както също знаете, Емил влезе в шоуто със съпругата си Христина Русева и ако тя е Къртицата, то със сигурност ще покаже или намекне, че е тя на съпруга си, защото е забранено предателя да се издава. Други подозрения падат към Бориса, с която Емил също е много близък в базата. Моето мнение обаче е, че именно Емил Русев е тазгодишния предател в шоуто, именно защото умее да лъже изкусно, показа го след скандала с бившата му любовница Виктория Джумпарова.

А според вас кой е Къртицата?

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.