Нови рокади в следобедната програма на БТВ, ново предаване с Даниела Тренчева по НоваТВ

В края на настоящия месец март и в началото на предстоящия април, в програмните схеми на водещите национални телевизии предстоят промени и размествания, както и напълно нови заглавия.
По БТВ предстоят нови разписания на "Цветовете на любовта", "Лице в лице" и "Времето лети", а по НоваТВ започва напълно нов проект с водещ Даниела Тренчева, както и повторение на класическа италианска сага.

Започваме както обикновено с БТВ:
Днес, 28 март (петък) бе излъчен последният към този момент епизод от турския сериал в дневната програма на БТВ "Пепел от рози" между 15.30 и 16.30 часа. Причината поради спирането на повторението на сагата с Берен Саат и Енгин Акюрек са ниските рейтинги, които постига при излъчването си. Така от 3, турските мелодрами в програмата на медията намаляват на 2 - "Север-Юг", излъчващ се всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.30 часа и "Времето лети", излъчващ се всеки делничен следобед, между 17.30 и 18.30 часа. С тази си стъпка, БТВ за пореден път показва, че има за цел да намали количеството на иначе високорейтинговите турски сериал в програмната си схема. 

На мястото на преустановеното днес, 28 март (петък) повторение на турския сериал "Пепел от рози", най-гледаната телевизия у нас вече ще излъчва всекидневен двучасов маратон от премиерната индийска многосерийна сага, превърнала се в най-гледания дневен сериал в ефира - "Цветовете на любовта". Броят на епизодите, излъчващи се дневно (от понеделник до петък) се увеличава двойно, като считано от 31 март (понеделник) сериала ще се излъчва всеки делничен следобед, между 14.30 и 16.30 часа, вече не с по 2, а с по цели 4 серии на ден, продължителността, на които е 30 минути (20 без рекламите).

Междувременно предстои още една промяна в следобедната програма на БТВ, която по-скоро ще бъде размяна между две програми. Излъчващото се всеки делничен ден, между 18.30 и 19.00 часа публицистично предаване с водещ Цветанка Ризова "Лице в лице" и сериите от 2 сезон от турската сага "Времето лети" ще разменят местата си. Считано от 31 март (понеделник) "Лице в лице" ще се излъчва всеки делничен ден, между 17.30 и 18.00 часа, а "Времето лети" - между 18.00 и 19.00 часа. 

Преминаваме на честотите на НоваТВ:
След усилена рекламна кампания, от 5 април (събота) започва най-новият проект между НоваТВ и продуцентската компания, създател на таблоида "Горещо" и публицистичното предаване "Дикoff", а преди и на "Карбовски: Директно" и "Отечествен фронт" Телеман, "Ничия земя". Негови водещи ще бъдат лицето на "Новините на Нова" и бивша екранна половинка на Николай Дойнов Даниела Тренчева и жената, която стои зад човешките истории в "Дикoff" Елена Чопакова. Предаването ще се излъчва всяка съботна вечер, от 20.00 часа, изправяйки се в пряка битка със социалния проект на Наталия Симеонова и БТВ "Предай нататък", излъчващ се по същото време. Към момента не е ясно официалното разписание на "Ничия земя", знае се само, че пилотното издание ще продължи повече от три часа и полвина - до 23.40 часа, когато в събота, 5 април, започва поредното издание от life-style предаването с Венета Райкова "Горещо". Така, продуцентската компания "Телеман" окупира със своите предавания съботната програма на НоваТВ - първо с "Дикoff" от 16.00 до 19.00 часа, след това с "Ничия земя" от 20.00 часа и накрая - с "Горещо" от 22.30 часа (непотвърдено разписание). 

Приключваме статията с новината, че от 6 април (неделя) с поредно повторение в ефира се завръща класическата италианска продукция "Ястребът и гълъбицата", което ще се излъчва всеки съботен и неделен обед, между 12.00 и 13.00 часа по НоваТВ.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.