"Личен коментар": последни събития от базата на "Къртицата 2: Разтърсване"

Здравейте, приятели!
Новото издание на "Личен коментар" по повод последните събития от базата на "Къртицата 2: Разтърсване" излиза извънредно в петък, тъй като както може би знаете тази и следващата седмица живите издания от шоуто няма да се излъчат в четвъртък и петък, а в петък и събота.

Време е да започнем с обзора и коментара ми относно последните събития в базата!

Миналият четвъртък станахме свидетели на една наистина кървава битка, с име "Кърваво сърце". В нея останалите 16 участници бяха разделени на 4 отбора, всеки включващ по 4 състезатели. В нея трима от тях трябваше да се потопят в съд, съдържащ 4000 литра кравешка кръв, двама от тях да намерят общо 8 сърца, а третият да ги постави чрез устата си в специален съд. Четвъртият участник трябваше да намира ключове, скрити в сърцата, чрез които да се опитва да отвори сандък, в който е поставено знаме с надписа "Ние не сме Къртицата". Задачата бе оценена на общо 8000 лева, по 2000 за всеки от отборите. След направената равносметка битката е частично успешна, тъй като един от четирите отбора се провали, а всички останали се справиха. Така в сметката на къртицата бяха прибавени 2000, а в тази на групата - 6000 лева. 

Малко след това стана ясно, че отпадналия заради тежка травма Стоян не е къртицата. На негово място в базата влезна моделът от "Следващият, моля!" Виктория Джумпарова, която се оказа, че е бивша любовница на участника в шоуто Емил Русев. Това вся смут в двореца, разделяйки участниците на лагери. Заради голямото напрежение Емил Русев не издържа и бе нужна лекарска намеса. След дълги размишления и колебания, Русев реши да продължи участието си в базата. 

В края на вечерта пък стана ясно, че заподозрения от зрителите за къртица участник е Христина Тушева. Доста от участниците и зрителите свързаха нея с досега дадените жокери - руса перука и тениска с американското знаме. Първият я свързва с това, че е руса, а втория - с това, че е снимала фото-сесия заедно с американското знаме. 

На следващата вечер, в петък, бяха излъчени предверието и голямата битка за седмицата. И двете бяха с локация Бандеришка поляна в Банско. В предверието участниците трябваше полу-голи да развеят лозунг с реклама на "Къртицата 2", което се оказа напълно успешно. Това обаче не важи за голямата битка, в която участниците бяха разделени на 2 отбора от по 8 участници. В първия етап двама от участниците трябваше тичешком да извървят стръмен баир, взимайки два чифта ски от високи прътове. Те трябваше да дадат ските на следващите двама, които да ги карат до долу, където ги чака още един, който трябва да отиде до стрелбището и да оцели мишени. За всяка изгубена мишена той беше наказван с по една голяма мадагаскарска хлебарка. След това той трябваше да предаде щафетата на последните трима участници, които да преминат през две изпитания, за да стигнат до финала. Времето, за което всичко това трябваше да се случи бе 6 минути, като и при двата отбора те не стигнаха и съответно мисията бе провалена. Най-зле в нея се справиха Кети и Сано, първата над 5 пъти падаше, карайки ски, а втория провали мисията, тъй като нямало смисъл да продължи поради недостиг на време. 

След всичко това следваха поредните номинации на участниците, в които отново копията бяха насочвани към най-възрастната участничка Екатерина Щайнингер. Тя събра цели 13 копия пред себе си, като аргументите на участниците за това бяха, че Кети твърде много се бърка в личния им живот и няма поле за изява в следващите мисии в шоуто, след като досега провали повечето от тях. 

Така на втория за сезона елиминационен тест се явиха заподозряната от зрителите Христина Тушева и номинираната от участниците Кети. Този път в теста от огромно значение бе времето, за което двете бяха отговорили на 10-те въпроса, свързани със самоличността на къртицата. По-бърза с близо минута преднина бе Екатерина, която за втори път се побеждава в елиминациите. Кети за втори пък бе вкарана и в изолатора, но какво се случи с отпадащата Христина? След като Андрей я попита дали е къртицата, тя отговори, че не е и така завинаги напусна шоуто.

Друго важно нещо през последните дни бе новата церемония по избиране на къртица, наложила се поради влизането на Виктория Джумпарова в шоуто. Тя бе проведена в неделя, като бе излъчена в редовния епизод в понеделник. Дали е избрана нова къртица, или все още предателя в базата е същия тепърва предстои да разбираме. 

Сега е време за коментара ми по повод последните събития в "Къртицата 2":
Кой е къртицата? Истината е, че заради тази нова церемония по избирането й зрителите (вкл. и аз) станаха доста объркани. Все още ли къртицата е същата или е избран нов предател в базата. До преди отпадането на Христина Тушева, тя беше моят заподозрян, тъй като бе свързана до голяма степен с жокерите, а и не се разкриваше и най-малко попадаше в обектива на камерите. Най-съмнителни към момента за мен са Бориса, Емил Русев, Костя и Евгени Иванов-Пушката. Със сигурност според мен къртицата не е Емил Каменов, Борислав, Гергана, Христина Русева, Индира, Марина и Сано. Има голяма вероятност обаче къртицата да бъде именно редовния саботьор на мисиите Кети, която без големи усилия би проваляла всяка една мисия. 

Кои ли обаче ще бъдат тазседмичните заподозрени за къртица от зрителите и участниците състезатели? Според мен тази седмица Кети няма да е сред участниците с най-много копия, тъй като в последно време тя прави големи опити да се сближи с останалите участници и да не бъде "черната овца" в шоуто. Тази седмица вниманието ще бъде отправено към другата недолюбвана в базата участничка - Виктория, която според повечето от участниците е дошла в шоуто не, за да търси къртицата и да изпита чувството, а за да отмъсти на бившия си любовник Емил Русев и да разруши семейство Русеви. Моето мнение е, че тазседмичния заподозрян от участниците участник ще бъде Виктория Джумпарова. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.