"Край или начало" (Son) с повторение от 20 януари по НоваТВ (ОБНОВЕНА)

През втората половина от първият месец от настоящата 2014 г., българските национални телевизии ще зарадват приятно феновете на турските, американските и испанските ленти.

Започваме както винаги с промените в програмната схема на БТВ:
Утре, 14 януари (вторник) стартира дългоочакваният турски сериал с участието на любимият Къван Татлъту "Север-Юг" (Kuzey Guney). Вече е ясно и официалното разписание, в което ще се излъчва продукцията на KanalD. Епизоди от премиерната мелодрама ще бъдат позиционирани всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.00 часа. Това разписание влиза в сила още от следващата седмица, или по-точно от 20 януари (понеделник). В следващия абзац ще разберем с която друга продукция "Север-Юг" ще дели prime-time-а на БТВ.

Считано от 20 януари (понеделник) започва отмененият испански сериал, продължение на хитовият "Легендата за Испания" "Империум". Епизодите от продукцията ще се позиционират от понеделник до четвъртък, между 21.00 и 22.00 часа, делейки prime-time програмата на БТВ със "Север-Юг". Напомняме, че първоначално бе разпространена информацията, че "Империум" ще започне на 15 януари (сряда), излъчвайки се всяка сряда между 21.00 и 22.00 часа. Впоследствие обаче бе наложена промяна, според която историческата сага започва пет дни по-късно от обявеното, на 20 януари (понеделник), излъчвайки се от понеделник до четвъртък, между 21.00 и 22.00 часа. 

Преминаваме на честотите на НоваТВ, която подготвя много изненади за феновете на турските продукции:
Тази седмица ще бъдат излъчени последните издания от кулинарното предаване "Бон Апети" за ефира на НоваТВ. От 20 януари (понеделник) започва повторение на излъчилият се тази есен по Диема Фемили премиерен турски криминален сериал с участието на Игит Йозшенер "Край или начало" (Son). Второто за България излъчване на мелодрамата у нас ще се позиционира този път по различна телевизия и в различен часови слот. Медията е НоваТВ, дните: понеделник-петък, а часовия слот: между 11.30 и 13.00 часа. Освен всичко това, продължителността на сериите от "Край или начало" също ще бъде променена - от 45 минути, времетраенето на един епизод вече ще бъде от около 72 минути. 

Питате се какво ще се случи с "Езел"? Повторението на криминалната драма с участието на Кенан Имирзалъолу, Игит Йозшенер и Джансу Дере се премества в друг часови слот. Продукцията на ATV вече ще се излъчва всеки делничен следобед, с начален час на епизодите 15.00 и краен такъв - 16.00 часа. Напомняме, че до момента серии от второто за България излъчване на "Езел" се позиционираха всеки делничен обед, между 12.00 и 13.00 часа. Така ще бъде до този петък, 17 януари вкл.

И дойде време да съобщим "старата нова" новина, а именно тази за повторението на "Мелодията на сърцето" (Dudaktan Kalbe). За нещастие на феновете на латиноамериканските сериали, и по-точно тези на бразилската сага "Пътят на възмездието", в следобедната програма на НоваТВ няма място за любимия им сериал. "Мелодията на сърцето" стартира за n-ти път в България на 20 януари (понеделник), излъчвайки се всеки делничен следобед, между 13.30 и 15.00 часа. Продължителността на сериите ще бъде от около 72 минути. 

И отново от 20 януари (понеделник) започва повторението на излъчилия се миналото лято 3-ти сезон от криминалната щатска продукция "Хавай 5-0" (Hawaii 5-0). Второто за България излъчване на екшън поредицата ще се позиционира от понеделник до четвъртък, между 20.00 и 21.00 часа. То ще замести приключващия този петък, 17 януари култов сериал "Имението Даунтън" по НоваТВ.

Приключваме раздела с новината, че от 27 януари (понеделник) започва премиерния за България пети сезон от криминалната продукция с участието на Нейтън Филиън "Касъл" (Castle). Той ще се излъчва всяка делнична вечер между 22.00 и 23.00 часа, замествайки приключващия този петък, 17 януари премиерен американски сериал "Пожарникарите от Чикаго". 

И приключваме статията с ТВ7, която подготвя премиерна турска кино лента през следващата седмица:
След като в три поредни съботи (4, 11 и 18 януари) ТВ7 излъчи култовата турска триология "Реджеп Иведик" (последната трета част предстои да бъде показана тази събота, 18 януари), медията продължава с позиционирането на премиерни кино ленти. Следващата събота, 25 януари ще бъде излъчен премиерния турски филм с участието на Берен Саат ("Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Щастливи заедно") и Еркан Петеккая ("Любов назаем", "Времето лети" и "Памуковата принцеса") "Крилете на нощта". Той ще бъде показан на горе-упоменатата дата, между 20.30 и 22.30 часа по ТВ7. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Нека уточним, че "Касъл" сезон 5 по Нова не е премиера за България, а премиера за канала.
Премиерата за България бе на 09.09.2013 по FOX, където вече върви сезон 6 от 08.01.2014

Анонимен каза...

изкуствени ПРЕМИЕРИ , нова са по премиерите, нз има ли сериал на който да не пише , че е премиера, на нова вече и викам премиерата :D :D :D

Анонимен каза...

Защо спряха сериала "Край или начало"по Нова? Кога и къде ще продължи излъчването му?

Предоставено от Blogger.