"Щастливи заедно" с повторение от 17 януари, в 20.00 часа по Диема Фемили

През първият месец от новата 2014 година, в програмните схеми на водещите национални и кабелни телевизии у нас - БТВ, НоваТВ, ТВ7, Диема Фемили и БТВ Лейди, ще настъпят доста промени, за които можете да се информирате в следващите абзаци.

Очаквайте по БТВ:
Дългоочакваният финал на 2 сезон от най-гледаната турска продукция за 2013 г. у нас "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), който всъщност ще бъде и официалният финал за България (имайки в предвид, че са заснети още 9 серии от неуспешния 3 сезон "Пътят на Емир"), ще се излъчи в ефира на най-гледаната българска телевизия на 13 януари (понеделник), между 20.00 и 22.00 часа. Тогава ще бъдат излъчени кулминационните две серии - 105-а и 106-а, падащи се 67-а по оригинален турски двучасов формат. 

Както информирахме миналия месец, на 14 януари (вторник) започва най-новият турски сериал по БТВ "Север-Юг" (Kuzey Guney). Както се очакваше, на стартовата дата, упомената по-горе, ще бъдат излъчени първите две серии, между 20.00 и 21.00 часа (първата) и 21.00 и 22.00 часа (втората). От следващия ден, 15 януари (сряда), продукцията с участието на любимият Къванч Татлъту преминава към обичайното си разписание, в което ще се излъчва и занапред - всеки делничен ден от 20.00 часа. В понеделник, вторник и четвъртък най-вероятно ще бъдат показвани по 2 епизода, а в сряда от 21.00 часа, както може би знаете ще се излъчва новата испанска поредица "Империум". Според програмата на БТВ за следващата седмица обаче, тя няма да стартира на първоначално обявената дата 15 януари (сряда). Най-вероятно "Империум" ще започне следващата седмица, т. е. на 22 януари (сряда). Предстои да разберем повече подробности около зимната prime-time програма на БТВ.

Междувременно, ексклузивна информация, която получихме е, че съвсем скоро през февруари в ефира на БТВ се завръща документалната рубрика на медията "БТВ Документите". Нейни продуценти ще бъдат затвърдените с годините лица на БТВ Венелин Петков и Гена Трайкова, а в този сезон за първи път ще се показват документални филми от външни автори и чужбина.

НоваТВ:
От днес, 6 януари (понеделник), по НоваТВ се излъчват двойни епизоди от повторението на култовата турска продукция "1001 нощ", между 13.30 и 16.00 часа. Така ще бъде до следващия петък, 17 януари, когато ще бъде излъчена кулминационната серия от четвъртото за България излъчване на сериала. Промяна в излъчването на финалния епизод няма да има - той ще бъде излъчен както обикновено между 13.30 и 16.00 часа.

Поради преждевременния финал на "1001 нощ", би следвало на 20 януари (понеделник) да започне поредното повторение на друга турска мелодрама, а именно "Мелодията на сърцето", за чието излъчване информирахме преди месец. Първоначално бе обявено, че повторението на сериала ще започне на 28 януари (вторник), но поради промяната в излъчването на последните серии от неговия предшественик "1001 нощ", "Мелодията на сърцето" стартира по-рано, на 20 януари (понеделник). Все още не е ясно дали от продукцията с Бурак Хаккъ и Аслъ Тандоан ще бъдат предлагани двойни епизоди между 13.30 и 16.00 часа, или ще си дели следобедната програма на НоваТВ с нов сериал, излъчващ се между 15.00 и 16.00 часа. Трети вариант, който е по-малко вероятен е завръщането на премиерната бразилска сага "Пътят на възмездието" след две седмици отсъствие на екран. Екипа ни е изпратил запитване към PR ръководството на медията, като при получаване на отговор ще информираме своевременно. Но ако такъв не бъде получен, информация около следобедната програма на НоваТВ очаквайте в понеделник, 13 януари, когато ще бъде разпратена програмната схема на канала за по-следващата седмица (20-26 януари).

И завършваме раздела с новината, че от 19 януари (неделя) започва излъчването на новият уикенд-сериал на НоваТВ "Птиците умират сами". Той ще замести приключващата ден по-рано, 18 януари (събота), криминална продукция "Въпрос на чест". "Птиците умират сами" ще се позиционира в ефира на медията всеки съботен и неделен обед, между 12.00 и 13.00 часа.

ТВ7:
Преди месец бе излъчен сезонния финал (епизод 8) на комедийния български сериал, продължение на едноименния филм на Влади Въргала "Шменти Капели: Легендата". Продукцията с участието на Латинка Петрова се завръща по ТВ7 от 11 януари (събота), след едномесечно отсъствие в ефир. За разлика от първи, втори сезон от "Легендата" ще се позиционира вече всяка съботна вечер от 19.30 часа, а не от 20.30 часа. Напомняме, че тази есен, между 19.30 и 20.30 часа се излъчваха издания от телевизионната игра с водещ Башар Рахал "Следващият, моля!", което вече се излъчва всяка делнична вечер, в същия обаче слот. "Шменти Капели: Легендата" ще продължава всяка събота до 20.30 часа, когато по ТВ7 започват игрални филми.

Диема Фемили:
На 16 януари (четвъртък) ще бъде излъчена кулминационната серия от премиерния за България турски сериал с Мурат Хан "Опасна красота" (Eve Düşen Yıldırım). Тя ще бъде излъчена без промяна в разписанието, т. е. между 20.00 и 21.00 часа.

От 17 януари (петък), за първи път в prime-time-а на Диема Фемили започва повторение на турска продукция, а именно това на "Щастливи заедно" (Aska Surgun). Третото за България излъчване на сериала с участието на Берен Саат, Аслъ Тандоан и Махсун Кармъзъгюл, и съответно второто повторение, ще се излъчва всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.00 часа. Вместо премиерна турска продукция, от каквито от медията изобилстват, Диема Фемили пуска за зимния prime-time именно повторение. Дали това е "затишие преди буря"? Дали от "Домът на турските сериали" ще ни изненадат доста приятно напролет? Предстои да разберем.

БТВ Лейди:
И завършваме статията с новината, която ще зарадва феновете на американските продукции, и по-точно тези на тийн поредицата "Малки сладки лъжкини" (Prety Little Liars). От 25 януари (събота) започва дългоочакваният премиерен 3 сезон от историята за четирите приятелки, епизодите от който ще се излъчват всяка съботна и неделна вечер, между 22.00 и 23.00 часа (първата серия) и 23 и 00.00 часа (втората серия) по БТВ Лейди.

5 коментара:

Анонимен каза...

някой от админите да ми пише важно

https://www.facebook.com/ivanesity

Анонимен каза...

Ще тръгне ли отново Пътят на възмездието?

Анонимен каза...

Dano da pusnat nov film ot 20'00 4asa po diema femili, da nee povtorenie!

Unknown каза...

Какво ще стане с излъчването на "Опасна красота" от 20:00 часа? Ще бъда преместен в друг час или ще свърши?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Предоставено от Blogger.