"Личен коментар": финалистите в "X Factor"

декември 14, 2013
Вчера вечерта се състоя последната нощ на елиминациите в музикално шоу номер 1 "X Factor". Снощи станаха ясни и тримата финалисти във втория сезон на шоуто, това са Жана Бергендорф, Ана-Мария Янакиева и Атанас Колев.
От полуфинала на формата вчера си тръгнаха две от момичетата на Заки - Нелина Георгиева и Теодора Цончева. Те се изправиха в пряк дуел с последният участник от отбора на момчетата, начело със Саня Армутлиева - Атанас Колев. След очаквания и предсказуем вот, към финалистките в "X Factor" Жана и Ана-Мария се присъедини рапъра с ограничени вокални възможности Атанас. 

Всички се питаме дали това бе най-правилния избор или вотът на публиката (по-точно на една част от нея) отново се оказа грешен... Най-правилното решение на зрителите, сред общо тримата финалисти е представителката на отбора "+25 г." Жана Бергендорф. След като изпълни "Малкият принц" на Дони и "Listen" на Бионсе, вдигайки публиката на крака, червенокосата изпълнителка събра най-много гласове на полуфинала сред останалите четирима претенденти. Значително правилно решение бе и оставането на младата 15-годишна дама Ана-Мария Янакиева. В началото на елиминационната вечер талантливата изпълнителка беше на 4 място във временната класация, но след това се изкачи на второ, веднага след Жана. Ана-Мария се представи с песните "Beautiful" на Кристина Агилера и "На инат" на Поли Генова. Единственото неправилно решение на определена част от зрителите снощи, бе оставането на недоразумението на сезона Атанас Колев. "Рапиращата" сензация от Варна продължи след елиминационна битка с Теодора и Нелина. През повечето време той беше на 3 място във временната класация, като за момент дори попадна на предпоследното 4 място. Въпреки провала си в четвъртък вечер, когато по-възможно най-фалшивия начин "изпя" българският хит "Светът е за двама", Атанас продължи напред и ще се бори за победата. 

Нека обаче мислим реално - единствено Жана от тримата финалисти заслужава наистина да е на финал. Местата на Ана-Мария и Атанас можеха да бъдат заети от много други отпаднали в началото участници, като Алекс и Влади Димитрови, Яница и Глория Василеви, Таня Димитрова, Пламен Миташев, Иван Радуловски... Но нека не забравяме, че живеем в България, и че в подобен тип формати са важни само парите и връзките. Няма база за сравнение между Таня и Ана-Мария, нито пък между Пламен и Атанас, нали? Нима единствения достоен за финал участник от отбора на момчетата не бе Иван Радуловски? Нима най-запомнящите се гласове на сезона не бяха тези на рок изпълнителите Таня и Пламен? За съжаление гледаме един предначертан финал, на който всички знаем кой ще победи, именно защото за него няма конкуренция. Това определено е Жана, която притежава най-много качества и шансове за победа. Не сред финалистите, ами дори и сред полуфиналистите, Жана е най-достойната и пееща участничка, за която няма конкуренция, след напускането на Таня. Колкото и жалко да е за подрастващите зрители, техният голям фаворит Атанас надали ще стигне до кулминацията и последният решаващ вот. Според коментарите във фейсбук, на първо място ще се класира Жана, на второ Ана-Мария и на трето Атанас. Такива бяха и резултатите вчера. 

Нека се прехвърлим и към двете отпаднали участнички вчера - Нелина и Теодора. В последно време първата събираше негативи, заради несигурните си изпълнения, сред които бяха "Nobody's perfect" на Джеси Джей, "Hush, hush" на Pussycat Dolls и "Bad Romance" на Лейди ГаГа. Но да си признаем, Нелина е съвършена на баладите и любовните песни. Всички помним прекрасните й изпълнения на "Power of love" на Селин Дион, "I will always love you" на Уитни Хюстън, "Hurt" на Кристина Агилера, "I surrender" на Селион Дион, "За тебе бях" и "Camino" на Лили Иванова. Съотборничката й Теди, която бе тазгодишното слънце на "X Factor" също се представяше много добре. Сред най-силните й изпълнения бяха тези на "Mamma know's best" на Джеси Джей, "Set fira to the rain" на Адел и "You've got the love" на Флоренс и The Machine. Най-драматичната ситуация на Теди в шоуто бе изправянето й в елиминационна битка срещу съотборничката и приятелката й Таня. 

И така, седмица преди финала вече са известни имената на финалистите! Това са Жана, Ана-Мария и Атанас. Кой от тях ще спечели? Споделяйте мненията си в коментарите!

1 коментар:

Анонимен каза...

Nasko dano da spe4eli ^^ <3

Предоставено от Blogger.