"Север-Юг", "Легендата за Испания" и "Империум" превземат ефира на БТВ от януари

Наскоро бяха публикувани рекламните тарифи, заедно с гарантираните рейтинги на телевизиите за първия месец от 2014 г. януари. В следващите абзаци можете да се информирате за промените в програмните схеми на медиите през първите 31 дни от новата година.

Стартираме обзора на новините с най-голямата частна медия в България - БТВ, чиято prime-time програма през месец януари ще бъде много интересна:
Както съобщихме преди седмици, на 14 януари (вторник) започва излъчването на най-очакваният турски сериал за 2013 г. у нас "Север-Юг". Продукцията, която е с участието на Къванч Татлъту и Буура Гюлсой ще направи двучасова премиера в ефира на БТВ, на горе-упоменатата дата, между 20.00 и 22.00 часа. От следващия ден, 15 януари (сряда), "Kuzey Guney", както гласи оригиналното заглавие на поредицата, влиза в обичайното си разписание, което е следното: от понеделник до петък, между 20.00 и 21.00 часа, по един епизод дневно. 

Седмица преди старта на "Север-Юг", в България стартират дългоочакваните нови епизоди от испанската историческа сага "Легендата за Испания". На 6 януари (понеделник), между 21.00 и 22.00 часа ще бъде завъртяна първата серия от 3 сезон на "Hispanya la Leyenda". Разписанието, в което ще се излъчва поредицата е следното: от понеделник до четвъртък, в 21.00 часа, по един епизод дневно. Последният епизод от 3 сезон на "Легендата за Испания" ще бъде показан на 13 януари (понеделник), от 21.00 часа.

От 15 януари (сряда) започва продължението на "Легендата за Испания", под надслов "Имперуим". Според рекламната тарифа на БТВ за месец януари, продукцията ще се излъчва всяка сряда, между 21.00 и 22.00 часа. Но какво ще се излъчва в същия слот, в дните понеделник, вторник и четвъртък? Възможно е да бъдат позиционирани по два епизода от "Север-Юг", но може да се излъчват и последните епизоди от "Огледален свят". При получаване на официална информация ще Ви информираме.

Преминаваме на честотите на НоваТВ, чийто зимен prime-time ще бъде завладян от американски хитови продукции:
Както съобщихме преди дни, на 17 декември (вторник) започва "Имението Даунтън", а от 18 декември (сряда) - "Без граници". Двете продукции ще делят зимния prime-time на НоваТВ, излъчвайки се съответно всеки делничен ден от 20.00 и 21.00 часа. През месец януари обаче предстоят промени в програмната схема на медията, за които можете да се информирате в следващите абзаци.

От месец януари, отличената с 9 награди "Еми" британска поредица "Имението Даунтън" (Downton Abbey) вече ще се излъчва от понеделник до четвъртък, в 20.00 часа. Същото важи и за френският "Без граници" (No Limit), който също ще се позиционира от понеделник до четвъртък, в 21.00 часа. Питате се какво ще бъде показвано в петък вечерите? НоваТВ започва уикенд-вечерите с незабравими филми още от петък, когато между 20.00 и 22.00 часа ще бъдат излъчвани игрални филми. Напомняме, че такава бе програмата през лятото на 2012 година, когато от понеделник до четвъртък се излъчваше сериала "Другите отчаяни съпруги", а на по-късен етап и "Хавай 5-0". 

От 21 януари (вторник) започва повторението на американския криминален хит по света "Касъл" (Castle). Продукцията с участието на Нейтън Филиан и Стана Катич ще се излъчва от понеделник до четвъртък, между 21.00 и 22.00 часа, замествайки френският сериал от Люк Бесон "Без граници" (No Limit).

Считано от 27 януари (понеделник) още едно повторение на американски сериал ще стартира в ефира на НоваТВ. Става дума за криминалният хит "От местопрестъплението: Маями", който ще се позиционира всяка делнична вечер, между 22.00 и 23.00 часа, замествайки друг американски сериал - "Пожарникарите от Чикаго".

А от 16 януари (четвъртък) започва повторението на "Династията на Тюдорите" (Tudors), което ще се излъчва в късния слот, с начален час 23.45 часа, веднага след късната емисия на "Новините на НоваТВ".

И завършваме с новината, че от 28 януари (вторник) се завърта поредното повторение на турската драматична история "Мелодията на сърцето" (Dudaktan Kalbe), което ще се излъчва всеки делничен следобед, между 13.30 и 15.00 часа, замествайки приключващия ден по-рано, на 27 януари (понеделник) сериал "1001 нощ" (Binbir Gece). 

4 коментара:

Анонимен каза...

kak mojem da se svarjem s tv7?!

Почивка в Испания 2014 каза...

Радвам се че попаднах на тази статия сега. Това, че според рекламната тарифа на БТВ за месец януари, продукцията ще се излъчва всяка сряда, между 21.00 и 22.00 часа е добре. Но какво ще се излъчва в същия слот, в дните понеделник, вторник и четвъртък остава загадка. Възможно е да бъдат позиционирани по два епизода от "Север-Юг", но може да се излъчват и последните епизоди от "Огледален свят". Лично аз се надявам да е Огледален свят, понеже макар и да знам как завършва филма го загледах от средата и ми стана любопитен, самите актъори играя страхотно.

Анонимен каза...

Според вас има ли някакъв вариант БТВ да излъчи "Пътят на Емир", все пак въпреки малкото епизоди ще донесе много рейтинг у нас, убеден съм.

Анонимен каза...

Според вас има ли някакъв вариант БТВ да излъчи "Пътят на Емир", все пак въпреки малкото епизоди ще донесе много рейтинг у нас, убеден съм.

Предоставено от Blogger.