Трети сезон на "Легендата за Испания" започва на 7 януари по БТВ

Една от най-епичните и обичани саги, завладявали българския телевизионен ефир - "Легендата за Испания" се завръща с нови епизоди на 7 януари в 21.00 часа.
След като първите два сезона на поредицата предизвикаха огромен интерес у родната публика, БТВ ще зарадва феновете в началото на новата година с трети сезон. Веднага след това зрителите ще имат възможност да проследят продължението на сагата в "Империум".

"Легендата за Испания" разказва историята на Вириат - испански пастир, чиято гордост са скромният му живот и дъщеря му Алтеа, докато нахлуването на войските на Претор Галба не променя съдбата му. След като селото му е  нападнато и опожарено, оцелелите се заклеват, че ще отмъстят. И тръгват на война с Рим. 

Вириат не е сам в борбата си - той създава малка, но решена на всичко група от бунтовници, готови да жертват живота си, за да освободят Испания от римската обсада. Те не са професионални войници, но се превръщат в такива. Научават се да оцеляват в гората, където дебнат римските войски и ги нападат. Скоро към групата се присъединяват още съселяни. За тях е важен самият човек, защото само обединени могат да постигнат целта си. 

След като зрителите на БТВ са проследили историята на Вириат, "Империум" обръща поглед към Претор Галба след кампанията в Нумансия. Той се завръща в Рим, но вече е лишен от всичко, което го е направило уважаван и властен човек - Сенатът се е отрекъл от него, а жена му е избягала при най-върлия му враг, заедно със сина им. Без достойнство и без първородния си син, Галба започва да планира отмъщение. Но връщането на старото статукво ще се окаже много по-трудна задача, особено след като прави непростима грешка… с жена на име Кора. 

Вдъхновени от епични филми като "Смело сърце" и поредиците "Робин Худ" и "Династията на Тюдорите", "Легендата за Испания" и "Империум" разказват за необикновената човешка природа, нейния дух, за постигане на мечтите и желанията, за хората, изправени пред всякакви трудности и препятствия… независимо дали се част от Римската империя. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте,ще ни доставите ли удоволствието да четем във Вашият блог интервюта с турски актьори?

Анонимен каза...

пуснете новина - > Revolution Z - Season 3 Soon in 2014 on bTV - > революция З сезон 3 има реклмаа по бтв вече се върти от 2014 :) ето и рекламта - >
https://www.youtube.com/watch?v=4_OcVByh4no

Предоставено от Blogger.