"Имението Даунтън" и "Без граници" завладяват зимния prime-time на НоваТВ

Преди началото на коледната седмица на 23 декември (понеделник), националните телевизии усилено се подготвят за нея. В ефирите на трите най-големи национални телевизии у нас - БТВ, НоваТВ и ТВ7 предстоят съществени промени, отбелязващи официално края на есенния телевизионен сезон за 2013 г.

Започваме с промените по БТВ, чиито рейтинги през изминалия сезон не бяха от най-добрите, с които медията може да се похвали:
От 10 декември (вторник), prime-time-а на телевизията ще бъде превзет от най-гледания и обсъждан турски сериал за 2013 г. "Огледален свят". Считано от горе-упомената дата, медията ще излъчва по два епизода, между 20.00 и 22.00 часа от турската продукция във дните понеделник, вторник и четвъртък, а в останалите дни - сряда и петък, по един епизод между 20.00 и 21.00 часа. След сезонния финал на "Столичани в повече", по два епизода ще започнат да се предлагат и в сряда. Очаква се грандиозния и дългоочакван финал на мелодрамата за любовта между Фериа и Емир да се излъчи през януари догодина, като както вече знаем неин заместник ще бъде "Север-Юг".

На 18 декември (сряда), между 21.00 и 22.00 часа ще бъде излъчен финала на най-дълго задържалия се български сериал в ефира - "Столичани в повече". На горе-упоменатата дата и между горе-упоменатия слот ще бъде позиционират последния за шести сезон епизод 14. Очаква се напролет да бъде показан и последният седми сезон от продукцията на Dream Team, тъй като напоследък рейтинг-данните на "Столичани в повече" паднаха значително, и от челните позиции в класациите, в момента сериала е на около 5-6 място.

Сезонният финал на може би най-неуспешното предаване за този сезон на БТВ - "Голата истина", ще бъде излъчен този петък, 13 декември. На негово място от 16 декември (понеделник), всеки делничен ден между 23.30 и 00.00 часа ще бъдат предлагани повторения на епизодите от американския ситком "Двама мъже и половина" (Two and a Half Men). Желаем да напомним, че на 31 декември (вторник), на връх Нова Година, от 23.30 часа ще бъде излъчено специално издание от комедийното предаване "Голата истина" по БТВ.

Преминаваме на честотите на големия победител тази есен - НоваТВ, която през изминалите три месеца значително повиши рейтингите си, оставяйки на няколко пъти след себе си дори БТВ:
Както съобщихме миналия месец, от 17 декември (вторник), веднага след финала на "Big Brother All Stars 2013" на 16 декември (понеделник), започва най-високо отличения английски сериал "Имението Даунтън" (Downtown Abbey). Продукцията от 2010 г. ще се излъчва всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.00 часа, като единствено на датата на премиерата (17 декември, вторник) ще бъдат показани два епизода, до 22.00 часа. Освен това, на 18 декември (сряда) също ще има временна промяна в разписанието на сериала - той ще приключи в 20.50 часа, а не в 21.00 часа.

Другата продукция, която ще дели зимния prime-time на НоваТВ заедно с "Имението Даунтън" е "Без граници" (No Limit). Френският сериал, чийто сценарист е известния Люк Бесон, ще се излъчва всяка делнична вечер, между 21.00 и 22.00 часа. Единствено на датата на старт - 18 декември (сряда), пилотната серия ще започне не в 21.00, а в 20.50 часа. От следващия ден, 19 декември (четвъртък) сериала влиза в обичайното си разписание, но не за дълго... Повече четете в следващия абзац.

На 20 декември (петък) ще бъде излъчен грандиозния финал на музикално шоу номер 1 в света - "X Factor". Кулминацията на втори сезон, на която ще стане ясен и големия победител, ще продължи 2 часа и 30 минути, между 21.00 и 23.30 часа. Именно заради него, prime-time програмата на НоваТВ за този ден ще претърпи две промени. На 20 декември (петък), между 20.00 и 21.00 часа ще бъде излъчен епизод от "Без граници", в този ден няма да бъде показан епизод от "Имението Даунтън". Освен това, на същия ден комедийното предаване "Господари на ефира" ще започне половин час по-късно - от 23.30 часа.

Приключваме обзора на новините с ТВ7, чийто тазгодишен есенен телевизионен сезон бе далеч по-неуспешен от пролетния:
На 13 декември (петък) ще бъде излъчен финалът на музикалният риалити формат "Музикална академия". Той ще продължи цели 3 часа, съответно между 19.30 и 22.30 часа. Заради него, на 12 декември (четвъртък) няма да бъде излъчено live издание, както е по програма. Освен това, на 16 декември (понеделник) ще бъдат показани последните два епизода от българския сериал "Sex, лъжи и TV: 8 дни в седмицата" 23 и 24, между 20.30 и 22.30 часа.

От 16 декември (понеделник), на мястото на "Музикална академия" започват да се излъчват специални издания от телевизионната игра "Следващият, моля!", които ще се позиционират всяка делнична вечер, от 19.30 до 20.30 часа. А от 17 декември (вторник) на мястото на "Sex, лъжи и TV: 8 дни в седмицата", живите издания от "Музикална академия" и епизодите от "Великолепният век" ще бъдат излъчвани игрални филми, между 20.30 и 22.30 часа.

Междувременно, от утре, 10 декември (вторник) стартира новата развлекателна шоу програма "Ах, тази Мери!". Изданията от новото предаване ще се позиционират от вторник до четвъртък, между 23.00 и 00.00 часа. 

8 коментара:

Анонимен каза...

няма ли известност "Справедливостта на Кара" кога ще бъде продължен?

Анонимен каза...

А знае ли се нещо за Съседската къща (La casa de al lado) ?

Анонимен каза...

малки уточнения - Ах, тази Мери започва не на 17, а на 10 декември (днес).
Столичани в повече приключва не 8-ми, а 6-ти сезон :-)

Анонимен каза...

Благодаря за досегашните корекции, но бързате и добавяте нови неточности.
Така например, Имението Даунтън не е американски, а английски сериал.

Анонимен каза...

Те 100 пъти си написаха, че е американски..Не вземат да проверят в Google - за това е направен, а си пишат каквото им падне, пък после се бият в гърдите, че информирали хората първи..Ами като го правите, поне първо научете елементарни работи за това, което пишете.

Анонимен каза...

е нищо де, голяма работа. Аз не им придирям, понеже се вижда, че поддържат в свободното време. По-добре, отколкото да закрият сайта.

Анонимен каза...

Аз като някоя черна точка, ама ... Имението Даунтън не е Downtown, а Downton ;-)

Анонимен каза...

Най точно Абатство Даунтън

Предоставено от Blogger.